Calyd Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 Nem tetszik ez a 610-es. Ráadásul számomra felesleges funkciói vannak: egyedül az msn-értesítõt használnám, de az sem olyan rettentõ hasznos... Inkább egy MX1000 vagy egy G5. Bár számomra az 1000-es "popsija" kicsit széles [szélesebb mint az MX500-amé], és kényelmetlen íl: csak szokás kérdése?
Athos Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 Nekem meg tetszik a 610-es. 1000-est is próbáltam és nekem az túl kicsi. A 610-esre jobban ráfekszik a kezem. Az tény, hogy az ébredése kicsit lassabb, de eddig nem volt gondom belõle. Hogy mennyit bír az elem azt nem lehet tudni, mert elég friss darab. Logitech állítása szerint akár fél évet is. Kíváncsian várom. Az tény, hogy a trackballom 4 hónapot megy. Egyébként úgy kell egeret venni, hogy elmész egy boltba és legalább fogásilag kipróbálod. Amelyik kényelmesebb azt vedd meg.
ProFiler Posted September 24, 2005 Author Posted September 24, 2005 Lehet egy Trust egér is kényelmes... Szóval ez nem egészen van így. Ciao.
Calyd Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 Hát esetleg még A4Tech vagy Genius lehet egy jó választás, de szerintem egyik sem olyan strababíró, mint a Logitech. Ez az MX500-as nekem nagyon bevált. Amíg rám nem szakad a Nemzeti Bank, addig nem is hiszem, hogy lecserélem.
Athos Posted September 25, 2005 Posted September 25, 2005 A4Tech egerem 3 éves volt mikor most lecseréltem. Semmi baja. Szóval a kisebb márkák is lehetnek jók. Persze ég és föld a Logitech-hez képest, de jól elvoltam vele.
pannonboy Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Tegnap beszereztem egy MX 1000-et. Nagyon jó kis egér! Csak kezelési útmutató nem volt hozzá. Úgy mûködik, mint a mobil, hogy csak akkor rakom töltõre ha lemerült. És kikapcsolni akkor kell, amikor a gépet, vagy maradhat bekapcsolva?
ProFiler Posted October 5, 2005 Author Posted October 5, 2005 Miért kapcsolnád ki? Ráteszed a töltõre és kész. De még azt sem szükséges mindig.* * De azért tapasztalatból ezt erõsen ajánlom. Ciao.
pannonboy Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Most látom, hogy mennyien használjátok: Balázs, Te, Mattheus, Shia-ko, Greene. Nem árt az akksinak, ha folyton rajta van? A kikapcsoló pedig akkor mindek van rajta?
nascar Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Sõt nekem is MX-1000-em van! Ha sokáig nem használom, akkor ki szoktam kapcsolni alul, de mindig visszateszem a töltõre, mert nincs idegesítõbb dolog, mint amikor játék közben egy izgalmas résznél lelõnek, mert elfogyott a szussz az egérbõl!!!
ProFiler Posted October 5, 2005 Author Posted October 5, 2005 Nem árt az akksinak, ha folyton rajta van? Nem árt neki. Erre tervezték. Kikapcsolni pedig akkor kell, ha például szállítod valahova. Mert ugye az akksit nem lehet kivenni. (Bár már ez sem igaz az összes modellre.) Ciao.
Athos Posted October 6, 2005 Posted October 6, 2005 Gondolom lítiumos aksi van benne. Egyébként ezt anno tök jól leírták a PCW-be. Érdemes elõkeresni és elolvasni.
pannonboy Posted October 6, 2005 Posted October 6, 2005 ...Érdemes elõkeresni és elolvasni. Nem veszek PcWorld-öt, csak ritkán. Pl. az ACDSEE 5.0 -ást azt megvettem. A PcStúdiót letöltöm, a programokat is le tudom tölteni, a fórum részt meg elolvasgatom.
Athos Posted October 6, 2005 Posted October 6, 2005 Abban elég jól leírtak a különbözõ elemek, akkumulátorok mûködését. A lényeg az, hogy a lítiumnál sem mindegy, hogy mikor rakják fel tölteni. Az tény, hogy a töltések nem hatnak úgy rá, hogy csökken a teljesítménye. Vagy csak minimális mértékben. De nem mindegy hányszor töltik fel. Ebben meg mindegy, hogy félig volt még vagy teljesen lemerült. Persze a modernebb aksik nagyon jól bírják már.
Adani Posted October 6, 2005 Posted October 6, 2005 Hamarosan tervezek egy egérvásárlást, mert a mostani egerem, kezd haldokolni, valami játékra is jó gamer-egeret szeretnék magamnak, amin van görgõ, és balkézzel is kényelmesen használható. Sok egeret megnézegettem már, nekem eddig ez tünt a legjobbnak: Logitech MX 310 Optical Mouse Mi a véleményetek róla?
eremit Posted October 6, 2005 Posted October 6, 2005 (off) Nem is tudtam, Adani, hogy balkezes vagy! (on)
Adani Posted October 6, 2005 Posted October 6, 2005 Honnan is tudtad volna? De azvagyok. Esetleg, akik voltak a talin észrevehették ( esetleg Cölöp észrevette, vagy Gigahertz, akik mellettem ültek). Ez a tény pedig, az egérvásárlási lehetõségeimet jól beszûkíti, mert jártam már úgy, hogy megvettem egy hiperszuper optikai, drótnélküli egeret, és kiderült otthon, hogy jobbkezes, amit balkézzel kezelni kényelmetlen. Szerencsére anya egyik kollégájának pont ilyen kellett, hát megvette tõlem, és meg vettem egy másikat.
pannonboy Posted October 6, 2005 Posted October 6, 2005 Miért ballal használod az egeret? Én is balkezes vagyok, de jobb kezemmel használom az egeret. Pl. az irodában, vagy bárhol máshol használnom kellene egeret, szokatlan lenne. Így szoktam meg és jó!
Adani Posted October 6, 2005 Posted October 6, 2005 Így szoktam meg, már nemtudnék átállni a jobb egerezésre. Szoktam is miatta szenvedni pár helyen, ahol jobb oldalra van téve, és nem elég hosszú a zsinór, hogy áttegyem.
vamcrew Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 Melyik egeret érdemesebb megvenni? Melyik a könnyebb, és könnyebben kezelhetõbb? MX518 vagy Razer Diamond black, szerintetek melyik a jobb?
ProFiler Posted October 13, 2005 Author Posted October 13, 2005 Mindegyik jó, de az MX518 a jobb "játékegér". Ciao.
mizsi Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 Tervezem egy vezetéknélküli billentyûzet vásárlását. Kérdésem a következõ: okozhat-e problémát, egy jelenlévõ, más márkájú rádiós egér jelenléte a billentyûzet számára? Nem fognak összeakadni?
ProFiler Posted October 13, 2005 Author Posted October 13, 2005 De. Összeakadhatnak. Nekem eddig mindegyik összezavart. Még egy gyártón belül is. Érdemes billentyûzet-egér kombinációt venni. Ciao.
mizsi Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 Kár. Nemrég vettem egeret, és most meg akartam toldani egy billentyûzettel is.
Adani Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 Mindegyik jó, de az MX518 a jobb "játékegér". És az MX 310? Elvileg ez is játékegér, és én azért döntöttem mellette, mert balkezes, vagyis balkézzel is kényelmesen használható.
Recommended Posts