nagygabor Posted September 14, 2005 Posted September 14, 2005 Sziasztok. Tervezõ vagyok, és szeretnék vásárolni egy rajztáblát CAD és Corelos munkára is. Milyen típust ajánlatok. Segítsetek, mert ezen a téren totál sötétben tapogatózom. Esetleg azt is leírhatjátok, hogyan mûködnek ezek az eszközök, mik a jó paraméterek.
ProFiler Posted September 14, 2005 Author Posted September 14, 2005 Attól függ, hogy mennyit szeretnél rászánni. Addig elõre csak annyit, hogy a Wacom termékeit ajánlom. Ciao.
payskin Posted September 14, 2005 Posted September 14, 2005 Wacom. Pont, ne is ezen gondolkozz, ez egyértelmû. Sokkal inkább azon törd a fejed, mennyi pénzt szánsz rá. Egyébként épp ma telefonáltak, hogy kijött a Graphire 4 sorozat, nem sokára kapunk egyet tesztelésre. Novemberben fogok róla szépeket írni.
ProFiler Posted September 14, 2005 Author Posted September 14, 2005 Kinnt csak 80 Euro (A6). Nem is olyan vészes. Csak ez a sorozat nem CAD-hez való. A legnagyobb méret A5-ös, ami mindenképp túl kicsi. Ciao.
Timer Posted September 18, 2005 Posted September 18, 2005 Szerintetek melyik egér a megbízhatóbb, a Logitech mx518, vagy a Razer Diamondblack Plasma? Van valakinek valamilyen tapasztalata vele?
ProFiler Posted September 18, 2005 Author Posted September 18, 2005 Mindegyik megbízható, de a Razer robusztusabb benyomást kelt. A Logitech minõségibb. Ciao.
payskin Posted September 21, 2005 Posted September 21, 2005 Szerintetek melyik egér a megbízhatóbb? Mit értünk egy egér megbízhatóságán? Más: tegnap volt Logitech sajtótájékoztató, és elképesztõ mennyiségû új terméket mutattak be, ráadásul egy csomó ott sem volt, mert a két nappal korábbi horvát dealer napon lenyúlták a kedves horvát barátaink! Van egy-két cucc, amitõl "lepetéztem", remélem, lesz lehetõségünk tesztelni õket.
Timer Posted September 21, 2005 Posted September 21, 2005 Balázs! A megbízhatót minõségre értem, mert szerény véleményem szerint nem sokat ér az x ezer doi, ha recseg, ropog a kezd alatt a technika. Én így értettem
Athos Posted September 21, 2005 Posted September 21, 2005 Végül megvettem az MX610-es egeret. Nagyon tetszik. Jó a fogása és végre egy olyan egér, amire ráfér a kezem és nem lóg le az ujjam. Még szoknom kell mert hihetetlen, hogy milyen kis mozgásokra reagál. Gondolom ez a lézeres egereknél márcsak így van. A számítógép nélkül nem is hajlandó mûködni. Bekapcsolom és kikapcsol. Tetszik az benne, hogy kijelzi ha Messengeren keresnek vagy ha e-mailem érkezett. Elsõsorban ezek miatt érdeklõdtem utána. Egyelõre ennyi. Ha lesz még valami tapasztalat, akkor megosztom veletek. Egyelõre az érdekel még, hogy valóban fél évet fog bírni az elem.
Papp Norbert Posted September 21, 2005 Posted September 21, 2005 Tudna valaki egy 3000 FT alatti optikai egeret?
Athos Posted September 21, 2005 Posted September 21, 2005 A4Tech WOP-35 Ilyet használtam 3 évig és semmi baj nem volt vele. Még most sincs, de lecseréltem egy vezetéknélkülire. Azt hiszem ez 3000 alatt van már.
payskin Posted September 21, 2005 Posted September 21, 2005 A megbízhatót minõségre értem, mert szerény véleményem szerint nem sokat ér az x ezer dpi, ha recseg, ropog a kezd alatt a technika. Én így értettem Logitechekre nem jellemzõ. Mást meg nem nagyon próbáltam. Több mint egy éves MX510-em tökéletesen mûködik otthon még ma is, és ahogy az MX518-at vagy a G5-öt elnéztem, azokkal sem lesz gond. Igaz, az MX1000-esem azóta is rossz, hogy decemberben kicsomagoltam, de szerintem egyedi eset, mert eddig akárkinek elmeséltem, mindenki nagy szemekkel nézett, hogy az övének soha nem volt semmi baja. Mivel 3 év gari van rá, lusta voltam visszavinni, most meg már az MX610-be vagyok szerelmes.
ProFiler Posted September 21, 2005 Author Posted September 21, 2005 Azért szerintem egy MX1000-rõl nem érdemes váltani MX610-re. Ciao.
Papp Norbert Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Szerintetek ez milyen? Link Vagy ez? Link
ProFiler Posted September 22, 2005 Author Posted September 22, 2005 Elég jó egereket gyárt a Genius, az árukat mindenképpen megérik. Ciao.
Papp Norbert Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Akkor veszek egyet! , de melyik a jobb?
ProFiler Posted September 22, 2005 Author Posted September 22, 2005 Ha elolvasod, hogy melyik mit tud, akkor megtudod. A drágább többet tud. Ciao.
Athos Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Olvastam tegnap, hogy a Logitech szerint az MX610-es a netezõk álma lesz, mert jelzi ha e-mail érkezett vagy ha azonnali üzenetküldõn keresnek. Csak lestem. Szerintem ez a két funkció pont nem netezés közben hasznos, mert akkor így is látom, nem kell ehhez két lámpácska az egéren. Én inkább DVD nézés vagy játék közben találom hasznosnak.
Calyd Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Kérnék egy linket - ha lehet - errõl a 610esról. Logitchéknél nem találtam
Timer Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 Ti melyiket preferálnátok, a 610-es, vagy az 1000-es modellt? Nekem az 1000-es jobban tetszik ,de ez az emailesvillogós dolog jópofa ötlet. A 610-hez nincs töltõbölcsõ, ugye? Így mennyit bír az akksi? Gyakorlati tapasztalata van valakinek evvel a két csodával?
ProFiler Posted September 23, 2005 Author Posted September 23, 2005 Nekem van mindkettõvel. Az MX1000 szerintem kényelmesebb és jobban kézre áll. A gombjai biztosabban, érezhetõbben mûködnek. Az MX1000 ébredése szintén jobb (gyorsabban indul el a kurzor kikapcsolt állapot után). Ennek az egyetlen elõnye a mobilitás és az a pá plusz aprócska funkció. Én még hátrányaként sorolnám be, hogy túl könnyû - ezáltal pontatlanabbul lehet mozgatni. Ciao.
Greene Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 Nekem az ezres van, és az egyetlen bajom vele, hogy kicsi a kezemhez. Egyébként nagyon korrekt egér. A 610-est még nem láttam közelrõl. A ledes jelzés miatt mondjuk nem venném meg...
Recommended Posts