Pjotr 9 Share Posted July 1, 2005 felhasználható Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Author Share Posted October 22, 2005 Rögtön egy kérdéssel indítanék: Miket kell beállítani, hogy működjön a Cool'n' Quiet? Hiába kapcsolom be a BIOS-ban, telepítem fel a drivert, bekapcsolom a Minimális energiagazdálkodást, NEM MŰKÖDIK! (Úgy tudom, ezekre van szükség.) A ventilátor fordulatszáma leesik mondjuk 500 fordulatra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nortol 0 Share Posted October 22, 2005 akkor hol a probléma? amúgy linux alatt lehet látni, hogy mikor dolgozik pl. az athlon 3000+ (2 gigás) proci 1 gigán. alapállapotban szépen lecsökken az órajel. amúgy az 500-as fordulattal mi a bajod? nekem 2500-on megy a ventim, de nem is tudtam elérni, hogy alapállapotban akárcsak lassuljon is :-) lehet, hogy én vagyok hülye, de az is lehet, hogy rossz helyre kötöttem a venti csatlakozókat? egyszóval nekem nem sikerült a ventiket lelassítanom, akár 500-ra sem :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gereby 0 Share Posted October 22, 2005 Nekem Bios frissítés után lett jó. Nekem a ventivel nem csinál semmit csak a Q-fan szedi le 2200-ról 1700-ra. A Q'n'Q leveszi a proci szorzóját, meg a magfeszültségét. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nortol 0 Share Posted October 22, 2005 errõl van szó :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nascar 0 Share Posted October 22, 2005 Nálam is BIOS frissítés után mûködik rendesen. A procim szorzóját 10-rõl leveszi 5-re, és ha kell akkor rögtön visszanyomja 10-re. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Author Share Posted October 23, 2005 Na akkor lássuk: - Frissítettem a BIOS-t (nem oldotta meg). - A procim szorzóját nem állítja, csak szépen lecsökkenti a fordulatszámot 500-ra (1808Mhz), ilyenkor nagyon melegszik. A 2 darab 2 oldalas memória nem lehet probléma (úgy tudom, hogy az alaplapom 3-mal is elboldogul) Leszedtem az MSI oldaláról a C'n'Q drivert, és azt úgy tudom telepíteni, hogy jobb klikk az inf fájlra és telepítés, ezek után azt sem tudom, hogy most fel tette-e. Van még a Core Center nevű program (legfrissebb van meg), az meg nem is érzékeli jól a fordulatszámot, kiírja, hogy 93, miközben 2000-et forog. Hogy is van ez Link to comment Share on other sites More sharing options...
nascar 0 Share Posted October 23, 2005 Inkább innen töltsd le: AMD hivatalos oldala! Próbáld meg ezt: AMD Athlon™ 64 Processor Driver for Windows XP and Windows Server 2003 Version (exe) 1.2.2.2, ez egy .exe fájl, és mûködik! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gereby 0 Share Posted October 23, 2005 Nekem az alaplapom CD-jén van egy procidriver, amivel föl kell frissíteni a windows drivert. A biosban be állítottam az ACPI-t 2.0-ra. Bekapcsoltam még a biosban a Q'n'Q technologit, meg a Qfan-t. A windowsban meg beállítottam a minimális energia gazdálkodást. Meg még föltettem az alaplapi CD-rõl egy progit, ami mutatja, hogy mennyin megy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Author Share Posted October 24, 2005 Megoldódott a probléma (Proci driver -nascar) Tökéletesen mûködik a venti és a szorzóállítás is. Köszi szépen mindenkinek! Link to comment Share on other sites More sharing options...
norc 0 Share Posted October 24, 2005 A procim szorzóját 10-rõl leveszi 5-re, és ha kell akkor rögtön visszanyomja 10-re. Ez, hogy mûködik? be kell még valamit állitani a progiba? Mert nálam csak a venti fordulatokat kezeli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gereby 0 Share Posted October 24, 2005 Nállam a ventiket a Q-fan kezeli. Csak a proci szorzójához nyúlkál a C'n'Q Link to comment Share on other sites More sharing options...
norc 0 Share Posted October 24, 2005 Na jó, de hogyan? nálam nem csinál vele semmit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
linksing 0 Share Posted October 25, 2005 Nekem: AMD Athlon 64 2800+; ASUS K8N Delux alaplap; Samsung 80 Gb ATA; 512Mb Ram;Xpert Vision Ati9600Se 256 Mb;ASUS E616 os CD íróm, és ASUS DVD olvasóm van. Szerintetek jó konfig? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagyjani 7 Share Posted October 25, 2005 @norc: elõbbre le van írva miket kell állítani, telepíteni hozzá, akkor mûködnie kell, de nem minden proci támogatja a C' n' Q'-t. @Linksing: Határozottan nem lehet kijelenteni, hogy jó e, az attól függ mihez használod. Link to comment Share on other sites More sharing options...
norc 0 Share Posted October 26, 2005 Én már mindent feltelepitettem, de mégse mûködik. A bios-ban az engedélyezésen kívül kell még valamit állitani? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gereby 0 Share Posted October 26, 2005 A minimum energia gazdálkodást. Link to comment Share on other sites More sharing options...
norc 0 Share Posted October 26, 2005 Már az is megvolt! Mégse. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nascar 0 Share Posted October 26, 2005 BIOS frissítés is? Link to comment Share on other sites More sharing options...
norc 0 Share Posted October 26, 2005 Hát az nem. De nem is merem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gereby 0 Share Posted October 26, 2005 Pedig csak az lehet a gond... Szerintem nem kell félni... fõleg ha dual biosod van... Nem egy ördöngõs feladat 2005-ben... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted October 26, 2005 De ha nem megy, akkor ne erõltesd. Csináltasd meg valakivel, aki ért hozzá. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
norc 0 Share Posted October 26, 2005 Pedig csak az lehet a gond... Szerintem nem kell félni... fõleg ha dual biosod van... Nem egy ördöngõs feladat 2005-ben... Biztos meg tudnám csinálni, de amit még nem csináltam attól tartok, fõleg,hogy még el is lehet röptetni az alaplapot. Azt nem tudom,hogy duál-e?Mert akkor? MSI K8T Neo2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
norc 0 Share Posted October 27, 2005 Biztos az a gond. A biosom 3.31 de már létezik 9.2 is. Úgyhogy tuti az a gond. ír: Link to comment Share on other sites More sharing options...
nascar 0 Share Posted October 27, 2005 Nem kaptál az alaplaphoz MSI progikat, mondjuk valami LiveUpdate félét. Nekem Abit AN8 Fatal1ty lapom van, és a FlashMenu progival úgy megy a BIOS frissítés, minta a karikacsapás, még Windows alól is! Nekem le lehet menteni az éppen futó BIOS-t egy .bin fájlba, majd katt a LiveUpdate-re, az letölti a legfrissebb BIOS-t, felprogramozza a chipet, és kész! Kb. 30 másodperc! Minden futó folyamat leállít, és mehet! Nincs errõl leírás az MSI honlapján? Na rákerestem neked! Itt a honlap: MSI Mainboard Utility, és mi a legelsõ progi, hát az MSI Live Update! • Online update BIOS/Driver/Firmware/Utility. • Live Monitor auto-detects and suggests the latest BIOS/Driver/Utilities information. • AP Version: 3.73 (2005/08/26) És hogy teljes legyen a kép itt az alaplapod leírása: K8T Neo2 Series Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts