Jump to content
GSForum - Segélyvonal

AMD processzorok

Pjotr

Recommended Posts

Pjotr

felhasználható

• 3 months later...
Pjotr

Rögtön egy kérdéssel indítanék:

Miket kell beállítani, hogy működjön a Cool'n' Quiet?

Hiába kapcsolom be a BIOS-ban, telepítem fel a drivert, bekapcsolom a Minimális energiagazdálkodást, NEM MŰKÖDIK! (Úgy tudom, ezekre van szükség.)

A ventilátor fordulatszáma leesik mondjuk 500 fordulatra. :mérges::?:

nortol

akkor hol a probléma? amúgy linux alatt lehet látni, hogy mikor dolgozik pl. az athlon 3000+ (2 gigás) proci 1 gigán. alapállapotban szépen lecsökken az órajel. amúgy az 500-as fordulattal mi a bajod? nekem 2500-on megy a ventim, de nem is tudtam elérni, hogy alapállapotban akárcsak lassuljon is :-)

lehet, hogy én vagyok hülye, de az is lehet, hogy rossz helyre kötöttem a venti csatlakozókat?

egyszóval nekem nem sikerült a ventiket lelassítanom, akár 500-ra sem :-)

Gereby

Nekem Bios frissítés után lett jó. Nekem a ventivel nem csinál semmit csak a Q-fan szedi le 2200-ról 1700-ra. A Q'n'Q leveszi a proci szorzóját, meg a magfeszültségét.

nortol

errõl van szó :-)

nascar

Nálam is BIOS frissítés után mûködik rendesen. A procim szorzóját 10-rõl leveszi 5-re, és ha kell akkor rögtön visszanyomja 10-re.

Pjotr

Na akkor lássuk:

- Frissítettem a BIOS-t (nem oldotta meg).

- A procim szorzóját nem állítja, csak szépen lecsökkenti a fordulatszámot 500-ra (1808Mhz), ilyenkor nagyon melegszik.

A 2 darab 2 oldalas memória nem lehet probléma (úgy tudom, hogy az alaplapom 3-mal is elboldogul)

Leszedtem az MSI oldaláról a C'n'Q drivert, és azt úgy tudom telepíteni, hogy jobb klikk az inf fájlra és telepítés, ezek után azt sem tudom, hogy most fel tette-e.

Van még a Core Center nevű program (legfrissebb van meg), az meg nem is érzékeli jól a fordulatszámot, kiírja, hogy 93, miközben 2000-et forog.

Hogy is van ez :(:?:

nascar

Inkább innen töltsd le: AMD hivatalos oldala!

Próbáld meg ezt: AMD Athlon™ 64 Processor Driver for Windows XP and Windows Server 2003 Version (exe) 1.2.2.2, ez egy .exe fájl, és mûködik!

Gereby

Nekem az alaplapom CD-jén van egy procidriver, amivel föl kell frissíteni a windows drivert. A biosban be állítottam az ACPI-t 2.0-ra. Bekapcsoltam még a biosban a Q'n'Q technologit, meg a Qfan-t. A windowsban meg beállítottam a minimális energia gazdálkodást. Meg még föltettem az alaplapi CD-rõl egy progit, ami mutatja, hogy mennyin megy...

Pjotr

Megoldódott a probléma (Proci driver -nascar) :D:D:D

Tökéletesen mûködik a venti és a szorzóállítás is.

Köszi szépen mindenkinek!

norc
A procim szorzóját 10-rõl leveszi 5-re, és ha kell akkor rögtön visszanyomja 10-re.

Ez, hogy mûködik? be kell még valamit állitani a progiba? Mert nálam csak a venti fordulatokat kezeli.

Gereby

Nállam a ventiket a Q-fan kezeli. Csak a proci szorzójához nyúlkál a C'n'Q

norc

Na jó, de hogyan? nálam nem csinál vele semmit.

linksing

Nekem: AMD Athlon 64 2800+; ASUS K8N Delux alaplap; Samsung 80 Gb ATA; 512Mb Ram;Xpert Vision Ati9600Se 256 Mb;ASUS E616 os CD íróm, és ASUS DVD olvasóm van. Szerintetek jó konfig? :démonikacaj:

nagyjani

@norc: elõbbre le van írva miket kell állítani, telepíteni hozzá, akkor mûködnie kell, de nem minden proci támogatja a C' n' Q'-t.

@Linksing: Határozottan nem lehet kijelenteni, hogy jó e, az attól függ mihez használod.

norc

Én már mindent feltelepitettem, de mégse mûködik. A bios-ban az engedélyezésen kívül kell még valamit állitani?

Gereby

A minimum energia gazdálkodást.

norc

Már az is megvolt! Mégse.

nascar

BIOS frissítés is? ;)

norc

Hát az nem. De nem is merem. :upsz::upsz:

Gereby

Pedig csak az lehet a gond... Szerintem nem kell félni... fõleg ha dual biosod van... Nem egy ördöngõs feladat 2005-ben...

ProFiler

De ha nem megy, akkor ne erõltesd. Csináltasd meg valakivel, aki ért hozzá.

Ciao.

norc
Pedig csak az lehet a gond... Szerintem nem kell félni... fõleg ha dual biosod van... Nem egy ördöngõs feladat 2005-ben...

Biztos meg tudnám csinálni, de amit még nem csináltam attól tartok, fõleg,hogy még el is lehet röptetni az alaplapot. Azt nem tudom,hogy duál-e?Mert akkor? MSI K8T Neo2

norc

Biztos az a gond. A biosom 3.31 de már létezik 9.2 is. Úgyhogy tuti az a gond. :Sír:

nascar

Nem kaptál az alaplaphoz MSI progikat, mondjuk valami LiveUpdate félét. Nekem Abit AN8 Fatal1ty lapom van, és a FlashMenu progival úgy megy a BIOS frissítés, minta a karikacsapás, még Windows alól is!

Nekem le lehet menteni az éppen futó BIOS-t egy .bin fájlba, majd katt a LiveUpdate-re, az letölti a legfrissebb BIOS-t, felprogramozza a chipet, és kész! Kb. 30 másodperc! Minden futó folyamat leállít, és mehet! ;)

Nincs errõl leírás az MSI honlapján?

Na rákerestem neked! Itt a honlap: MSI Mainboard Utility, és mi a legelsõ progi, hát az MSI Live Update!

• Online update BIOS/Driver/Firmware/Utility.

• Live Monitor auto-detects and suggests the latest BIOS/Driver/Utilities information.

• AP Version: 3.73 (2005/08/26)

És hogy teljes legyen a kép itt az alaplapod leírása: K8T Neo2 Series