Lord_KROK Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Beüzemeltem a kártyát a koliban és lefuttattam a tesztet :) . 1280x1024 4xAA 16xAF Tessallation ON A proci órajelét nagyon rosszul érzékeli, mindkétszer 2800MHz -en járt. 8800 Ultrával a másik gépen 40FPS és 1070 pont lett a végeredmény. Na örülök h csak rávetted magad a beüzemelésre :D De a 8800Ultra mit csinál a 5600+-ban ? mert arról kéne még eredmény!
XCube Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Na örülök h csak rávetted magad a beüzemelésre :D De a 8800Ultra mit csinál a 5600+-ban ? mert arról kéne még eredmény! Az már tényleg jövõhét végére csúszik, mert otthon van a kártya és hétvégén nem megyek haza.
Lord_KROK Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Az már tényleg jövõhét végére csúszik, mert otthon van a kártya és hétvégén nem megyek haza. JÓ! De akkor majd tedd be a mostani eredményeidet is (mert addigra már elfelejtjük)
Levike1988 Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Lassan,lehetne errõl is egy listát csinálni!Mondjuk azért még nem úszkálunk(sajnos)a dx11-es kártyákban!
Lord_KROK Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Lassan,lehetne errõl is egy listát csinálni!Mondjuk azért még nem úszkálunk(sajnos)a dx11-es kártyákban! De mintha minden szériából egyre több jelenne meg ... Amirõl én tudok már : HD 5890; HD 5870 (+VaporX); HD 5850 (+VaporX); HD5770 (+VaporX); HD 5750... de akkor jobban benne van biztos tud még többet is...
oPalRx7 Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 De mintha minden szériából egyre több jelenne meg ... Amirõl én tudok már : HD 5890; HD 5870 (+VaporX); HD 5850 (+VaporX); HD5770 (+VaporX); HD 5750... de akkor jobban benne van biztos tud még többet is... 5890 még nincs bejelentve, viszont hd59xx lehet (bejelentve ez sincs csak valószínû), ami a Hemlock vagyis 5870X2, vagy 5850X2 verziói lesznek :)
Lord_KROK Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 5890 még nincs bejelentve, viszont hd59xx lehet (bejelentve ez sincs csak valószínû), ami a Hemlock vagyis 5870X2, vagy 5850X2 verziói lesznek :) De azért az ember már tud következtetni ... Hemlock az lehet 5870X2 is, nem ? vagy olyan nem lesz szerinted?
GordonGU Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 5890 még nincs bejelentve, viszont hd59xx lehet (bejelentve ez sincs csak valószínû), ami a Hemlock vagyis 5870X2, vagy 5850X2 verziói lesznek :) 5850X2, szerintem elégé kétséges, tanultak a 4850X2 hibályábol, teljesítménybe elég közel lenne egy 5870hez!, 5890 meg ha jól tudom az lesz a 5870 két chippes megoldása!
oliba Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Alapból elsem indítja dx11 alatt! http://kepfeltoltes.hu/view/091028/6535899...ltoltes.hu_.jpg Vagy köze lehet a catalysthoz?9.9 van fent! És mit érsz vele, ha DX11-be futtatod? DX10-be fog lefutni, ennyit értél el vele :) 5890 még nincs bejelentve, viszont hd59xx lehet (bejelentve ez sincs csak valószínû), ami a Hemlock vagyis 5870X2, vagy 5850X2 verziói lesznek :) Hát kíváncsi leszek arra az "5870X2"-re. Szerintem nem fog az 850mhz-en járni :) Lehet, hogy még nem is két 5870-es lesz összekapcsolva, hanem két 5850-es 5850X2, szerintem elégé kétséges, tanultak a 4850X2 hibályábol, teljesítménybe elég közel lenne egy 5870hez!, 5890 meg ha jól tudom az lesz a 5870 két chippes megoldása! Mármint az 5850X2 lenne közel az 5870-hez? 5890-es nincs, nemtudom honnan veszi mindenki ezt az infót. 5900-es széria van és az lehet majd a Hemlock
Tirexi2009 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Beüzemeltem a kártyát a koliban és lefuttattam a tesztet :) . 1280x1024 4xAA 16xAF Tessallation ON 1280x1024 4xAA 16xAF Tessallation OFF A proci órajelét nagyon rosszul érzékeli, mindkétszer 2800MHz -en járt. 8800 Ultrával a másik gépen 40FPS és 1070 pont lett a végeredmény. Nah most mér értem hova kell az erõs GPU, nem kevés FPS-be került a +látvány. Nem úgy volt hogy a tesszalációs okosság gyorsít majd? :o
HD2 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Nah most mér értem hova kell az erõs GPU, nem kevés FPS-be került a +látvány. Nem úgy volt hogy a tesszalációs okosság gyorsít majd? :o Szerintem tesszaláció nélkül, ha normálisan megcsinálnák a geometriát dx9-be is ugyanekkora sebességcsökkenést eredményezne :D Magyarán nem látom értelmét :blink: 1280x1024 4xAA, 16xAF maxon http://images.netbag.hu/20091031/08361546197.jpg 1920x1080 0xAA 16xAF maxon http://images.netbag.hu/20091031/08362656562.jpg
Tirexi2009 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Szerintem tesszaláció nélkül, ha normálisan megcsinálnák a geometriát dx9-be is ugyanekkora sebességcsökkenést eredményezne :D Magyarán nem látom értelmét :blink: 1280x1024 4xAA, 16xAF maxon http://images.netbag.hu/20091031/08361546197.jpg 1920x1080 0xAA 16xAF maxon http://images.netbag.hu/20091031/08362656562.jpg Hát ezzel én is így vagyok. De nem baj mindjárt jön Oliba és elmagyarázza hogy ez csak egy teszt program. :rolleyes:
oliba Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Nah most mér értem hova kell az erõs GPU, nem kevés FPS-be került a +látvány. Nem úgy volt hogy a tesszalációs okosság gyorsít majd? :o Leveszi a CPU-ról a terhet, ez már alapból gyorsít. Ha ezt a tesszallálást, ami most a benchben van, azt DX9/DX10-be kéne megcsinálni, akkor látnánk szép 10FPS-t max :D Ehhez képest gyorsít :)
Lord_KROK Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Leveszi a CPU-ról a terhet, ez már alapból gyorsít. Ha ezt a tesszallálást, ami most a benchben van, azt DX9/DX10-be kéne megcsinálni, akkor látnánk szép 10FPS-t max :D Ehhez képest gyorsít :) Dre azonkívül h leveszi a CPUról a terhet mi a lényege? (ok rücskös felület tudom :D)
oliba Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Dre azonkívül h leveszi a CPUról a terhet mi a lényege? (ok rücskös felület tudom :D) Lényege= hamarabb készítsünk el kisebb gépigénnyel szebb grafikát, ami gyorsabban fut, mintha tesszallálás nélkül csinálták volna meg ugyanezt a grafikát
XCube Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Nah most mér értem hova kell az erõs GPU, nem kevés FPS-be került a +látvány. Nem úgy volt hogy a tesszalációs okosság gyorsít majd? :o A tesszalláció nem gyorsít, hanem a polygonszámot növeli meg, így tehermentesítve a CPU -t. Az adott modellen vagy felületen megnöveli a háromszögek számát a GPU, a procinak így jóval kevesebbel kell számolnia (mert ugye a 3D objektumok beállítását, tehát magát a teret a proci számolja). Tehát ha adott egy 3D tér (gondoljunk a benchmarkra és az ott szereplõ lebegõ szigetekre) mondjuk 50000 háromszöggel és ezt tesszalláljuk, akkor (nem számítás, csak viszonyítás) kapunk 250000 háromszöget. Nem nehéz belátni, hogy a procinak nem mindegy, hogy csak 50000 vagy 250000 polygont kell kilöknie magából. Na hát így lehet idézõjeles sebességnövekedést elérni hardveres teszallációval.
Tirexi2009 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 A tesszalláció nem gyorsít, hanem a polygonszámot növeli meg, így tehermentesítve a CPU -t. Az adott modellen vagy felületen megnöveli a háromszögek számát a GPU, a procinak így jóval kevesebbel kell számolnia (mert ugye a 3D objektumok beállítását, tehát magát a teret a proci számolja). Tehát ha adott egy 3D tér (gondoljunk a benchmarkra és az ott szereplõ lebegõ szigetekre) mondjuk 50000 háromszöggel és ezt tesszalláljuk, akkor (nem számítás, csak viszonyítás) kapunk 250000 háromszöget. Nem nehéz belátni, hogy a procinak nem mindegy, hogy csak 50000 vagy 250000 polygont kell kilöknie magából. Na hát így lehet idézõjeles sebességnövekedést elérni hardveres teszallációval. Ebben csak az az érdekes hogy a GTA4-en kívül más game még nem nagyon tolta fel a CPU %-omat 90-re. Szal nem vágom miért kell már most ez a dolog. Holott már a DOOM3-ban is jól néztek ki az 1 dimenziós bump mappig-ok. A Crysis-ban meg már nem 1D-s texúra dolgok vannak, mégsem megy fel a CPU kihasználtság 70% fölé. Most akkor elvileg ha be tudnám kapcsolni a tesszallációt és CPU-ra menne akkor a 60 FPS-bõl lenne mondjuk 10FPS, de úgy, hogy a CPU 99%-on fut játék közben? Azért arra kíváncsi leszek hogy oldják meg ezt a jövõben megjelenõ játékoknál, hogy ne kelljen ATI VGA-ért rohanni a boltba, csak azért mert nem tudnak VGA-ra optimalizálni...
oliba Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Ebben csak az az érdekes hogy a GTA4-en kívül más game még nem nagyon tolta fel a CPU %-omat 90-re. Szal nem vágom miért kell már most ez a dolog. Holott már a DOOM3-ban is jól néztek ki az 1 dimenziós bump mappig-ok. A Crysis-ban meg már nem 1D-s texúra dolgok vannak, mégsem megy fel a CPU kihasználtság 70% fölé. Most akkor elvileg ha be tudnám kapcsolni a tesszallációt és CPU-ra menne akkor a 60 FPS-bõl lenne mondjuk 10FPS, de úgy, hogy a CPU 99%-on fut játék közben? Azért arra kíváncsi leszek hogy oldják meg ezt a jövõben megjelenõ játékoknál, hogy ne kelljen ATI VGA-ért rohanni a boltba, csak azért mert nem tudnak VGA-ra optimalizálni... Én még olyan játékot nem láttam, hogy a falakba a kövek különálló kövekbõl álltak fel, esetleg az út különálló macskakõbõl. Ha ezt megcsinálják, akkor meghal a gép. Erre jó a tesszallálás :) AMD kártyák erejét ez nem gyengíti, mert van benne fix funkciós tesszallátor valamelyik sarokba. Ez órajeltõl, sp-tõl független, szóval van egy határa/limitje, amit képes még jól vinni. Ellenben az NV-nél, jelenleg a Fermi fejlesztésnél nincs fix funkciós tesszallátor, így az sp-k erejét fogja bevenni a tesszallálásba. Ez nagyon fogja csökkenteni a sebességet, mert magát az sp-ket használja fel, hogy kéne számolni ;) Azért arra kíváncsi leszek hogy oldják meg ezt a jövõben megjelenõ játékoknál, hogy ne kelljen ATI VGA-ért rohanni a boltba, csak azért mert nem tudnak VGA-ra optimalizálni... Ezért van mondva, hogy játékra AMD, kovergálgatni, számolgatni NV. Mindkettõnek megvan a saját terepe. Ez nem AMD-re optimalizálás, hanem erre harad tovább a GPU piac, de NV nem ezen az úton halad -> letért az ösvényrõl. NV-nek most majd akkor lesz esélye, ha kijön az Intel a Larrabee-vel, ami szintén a GPGPU erejét akarja kamatoztatni játékok alatt. Így talán változni fog valami a játékpiacban, hogy nekik is jobb legyen, ne csak AMD-nek
_DooM_ Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Heh, kivételesen igaza van. :D Hát ezt azért letesztelném. Elfogadok linket vagy program nevet. :) 3DMark. De asszem volt valami játék is, ahol így értek el gyorsulást.
oliba Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 3DMark. De asszem volt valami játék is, ahol így értek el gyorsulást. Nem csak egy játék :) Nevüket már én sem tudom sajnos :(
Tirexi2009 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Én még olyan játékot nem láttam, hogy a falakba a kövek különálló kövekbõl álltak fel, esetleg az út különálló macskakõbõl. Ha ezt megcsinálják, akkor meghal a gép. Erre jó a tesszallálás :) AMD kártyák erejét ez nem gyengíti, mert van benne fix funkciós tesszallátor valamelyik sarokba. Ez órajeltõl, sp-tõl független, szóval van egy határa/limitje, amit képes még jól vinni. Ellenben az NV-nél, jelenleg a Fermi fejlesztésnél nincs fix funkciós tesszallátor, így az sp-k erejét fogja bevenni a tesszallálásba. Ez nagyon fogja csökkenteni a sebességet, mert magát az sp-ket használja fel, hogy kéne számolni ;) Azért arra kíváncsi leszek hogy oldják meg ezt a jövõben megjelenõ játékoknál, hogy ne kelljen ATI VGA-ért rohanni a boltba, csak azért mert nem tudnak VGA-ra optimalizálni... Ezért van mondva, hogy játékra AMD, kovergálgatni, számolgatni NV. Mindkettõnek megvan a saját terepe. Ez nem AMD-re optimalizálás, hanem erre harad tovább a GPU piac, de NV nem ezen az úton halad -> letért az ösvényrõl. NV-nek most majd akkor lesz esélye, ha kijön az Intel a Larrabee-vel, ami szintén a GPGPU erejét akarja kamatoztatni játékok alatt. Így talán változni fog valami a játékpiacban, hogy nekik is jobb legyen, ne csak AMD-nek Érzed a konkuraencia véres illatát a levegõben Oliba? :D
oliba Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Érzed a konkuraencia véres illatát a levegõben Oliba? :D Nekem nincs konkurenciám. Azt veszem, amelyik jobb ;) Intelnek sem lesz esélye az AMD ellen. NV és Intel majd teljesítményben összetalál és háborúzhatnak egymással :)
_DooM_ Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Érzed a konkuraencia véres illatát a levegõben Oliba? :D Akinek van egy kis esze, és nem szeretne kiba.szni magával, illetve a pénztárcájával, amikor új, DX11-es VGA-t vesz majd, az most az nV-nek szurkol, hogy legyen egy jó kártya(család)ja. Persze mindig van egy két szemellenzõs hülye, aki képtelen belátni a tényeket és csak az "ellenfél halálát" várja, de mit lehet tenni... Az ilyeneket legalább jól meg lehet fejni.
Tirexi2009 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Akinek van egy kis esze, és nem szeretne kiba.szni magával, illetve a pénztárcájával, amikor új, DX11-es VGA-t vesz majd, az most az nV-nek szurkol, hogy legyen egy jó kártya(család)ja. Persze mindig van egy két szemellenzõs hülye, aki képtelen belátni a tényeket és csak az "ellenfél halálát" várja, de mit lehet tenni... Az ilyeneket legalább jól meg lehet fejni. Én is mindenkinek ATI-t ajánlok most MSN. :rolleyes:
Lord_KROK Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Lényege= hamarabb készítsünk el kisebb gépigénnyel szebb grafikát, ami gyorsabban fut, mintha tesszallálás nélkül csinálták volna meg ugyanezt a grafikát Aha mostmár értem :) Akinek van egy kis esze, és nem szeretne kiba.szni magával, illetve a pénztárcájával, amikor új, DX11-es VGA-t vesz majd, az most az nV-nek szurkol, hogy legyen egy jó kártya(család)ja. Én szerintem még Tirexitõl is jobban drukkolok h a Fernmi egy csoda legyen ... egy olyan kártya amirõl még álmodni sem mertünk... (h jól lenyomja az ATI árakat :D )
Recommended Posts