Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Éneklés, Hörgés...

Recommended Posts

Posted

amúgy ne mondjátok hogy Phil Labonte vagy Howard Jones-nak nincs dúrva hangja :D, bár utóbbi nem szerepel a DVD-n de volt Melissa Crossnál

Posted

Akkor nem értem miét nem gyógyulok ,már 2 hónap kezelés után :S:S Pedig sztem már menne at echnikna csak nem tudom hogy jó e hisz alapból fáj mindig

Ami ennyi ideig tart...szerintem nem kell eröltetni,mert végén még megnémulsz. :ph34r:

Posted

nemtudom, 2-3 hét, igazából az emésztésemmel voltak bajaim, úgyhogy étrendváltoztatást csináltam, meg ha valamit esetleg nehezebben emésztesz azt próbáld kiszûrni, vagy igyál utána kis bort az segített nekem a nehezebben emészthetõ kajáknál

amúgy igazából nem is mentem vele orvoshoz, de nemtom nekem étrend váltás bejött, meg elvileg múlandó kell hogy legyen, legalábbis egy orvos ismerõsöm aszonta telefonba hogy akkor is lehet ilyen ha valaki hirtelen nõ, én meg 1 év alatt nõttem 168-ról 180cm-re

Meg volt úgy James LaBrie-al, hogy miután hányt, alig bírt énekelni egy ideig.

Posted

hát nem csoda, a gyomorsav kegyetlenül marja a torkot meg mindent, sõt a szívnek is rosszat tehet

milyen kezelést kapsz amúgy? mert elég simán kaják útján figyelni a sav-bázis egyensúlyra

Posted

Elképesztõ...

!.H.A.N.G.!

Imádom...

Posted

hát nem csoda, a gyomorsav kegyetlenül marja a torkot meg mindent, sõt a szívnek is rosszat tehet

milyen kezelést kapsz amúgy? mert elég simán kaják útján figyelni a sav-bázis egyensúlyra

Gyógyszereset :( Omeprazol hexal napi 1szer +bioparox napi 3szor a torok gyuladás kezelésére +a sterimar orrsprélyt hogy a száarzság ne rontosn a dolgon . Aki mondta hogy ne erõltessem annak üznem hogy tvaly hörögtem utoljára ,fájó torokkal az embernek annyira nincs kedve .És az a szörnyû hogy 17 évesen nem kéne még refluxa lenni :( Kezdem azt hinni ogy az orvosnak am fingja nincs hogy hogyan kéne kezelni ,mert a reflux az egyértelmû (szondával van megvizsgálva) ésháát elvileg nem ennyi idõ a gyógyítás.

Posted

Gyógyszereset :( Omeprazol hexal napi 1szer +bioparox napi 3szor a torok gyuladás kezelésére +a sterimar orrsprélyt hogy a száarzság ne rontosn a dolgon . Aki mondta hogy ne erõltessem annak üznem hogy tvaly hörögtem utoljára ,fájó torokkal az embernek annyira nincs kedve .És az a szörnyû hogy 17 évesen nem kéne még refluxa lenni :( Kezdem azt hinni ogy az orvosnak am fingja nincs hogy hogyan kéne kezelni ,mert a reflux az egyértelmû (szondával van megvizsgálva) ésháát elvileg nem ennyi idõ a gyógyítás.

Ez elég extrém dolog úgylátszik... de vigyázz, ki kéne gyógyulnod belõle,mert a szervezet képes "hozzászokni" a fájdalomhoz,és ha el is múlik, fájni fog.

És arra gondoltam, hogyha kigyógyulsz ebbõl,akkor többet ne csináld. Így értettem.

(egy rádió beszélgetõs mûsorában hallottam,hogy a gerincmûtét várakozási ideje 5 év, és a szervezet ha túl sokáig van fájdalomnak kitéve, ha 5 év múlva megmûtik az illetõt,akkor is fájni fog élete végéig,mert a teste már nem érzékeli hogy nincs mi ami a fájdalmat okozza,nemtudom ez érvényes erre is)

Posted

Meg volt úgy James LaBrie-al, hogy miután hányt, alig bírt énekelni egy ideig.

neki akkor meg is sérültek a hangszálai, aztán elmentek turnézni :S, akkor végképp kikészült a hangja, néztünk egy olyan felvételt, azt mondta rá egy haverom, hogy várta a csodálatos hangok, de helyette csak valami nyöszörgés jött, jól rácseszett ezzel LaBrie, elég csak a scenes from memory koncertre gondolni :(

Posted

én azt ajánlom próbálj meg inkább egy természetgyógyászt felkeresni, orvosoknak fingjuk nincs már sok mindenhez, amúgy nekem az is rossz votl hogy azthitték elõször hogy sima torokgyulladás aztán állandóan tömve voltam antibiotikummal, szervezetem meg már teljesen legyengült azt még egy nátha is teljesen kiütött

de amúgy meg nem nõtté hirtelen? mert nekem mondták hogy akkoris szokott ez lenni mert a belsõ részek nem tudnak olyan gyorsan alkalmazkodni

Posted

én azt ajánlom próbálj meg inkább egy természetgyógyászt felkeresni, orvosoknak fingjuk nincs már sok mindenhez, amúgy nekem az is rossz votl hogy azthitték elõször hogy sima torokgyulladás aztán állandóan tömve voltam antibiotikummal, szervezetem meg már teljesen legyengült azt még egy nátha is teljesen kiütött

de amúgy meg nem nõtté hirtelen? mert nekem mondták hogy akkoris szokott ez lenni mert a belsõ részek nem tudnak olyan gyorsan alkalmazkodni

Hát nem bár jó lenne 170 centin stagnálok már másfél éve .Azt is mondták az orvosok hogy okozhatja a stressz ,dehát nem hiszem hogy stresszesebb életet élnék bármelyik tinédzsernél

Posted

Hát nem bár jó lenne 170 centin stagnálok már másfél éve .Azt is mondták az orvosok hogy okozhatja a stressz ,dehát nem hiszem hogy stresszesebb életet élnék bármelyik tinédzsernél

nem szoktál egyszerre sokat enni? próbáld meg hogy inkább többször kevesebbet, meg próbálj meg olyanokat enni amik lúgosítanak kicsit, nekem ezek beválltak

Posted

nem szoktál egyszerre sokat enni? próbáld meg hogy inkább többször kevesebbet, meg próbálj meg olyanokat enni amik lúgosítanak kicsit, nekem ezek beválltak

Milyen kaják lúgosítanak?

Posted

Milyen kaják lúgosítanak?

hát legfõképp zöldségek, gyümölcsök, de mondjuk a banánba van sok magnézium az is könnyítheti a gyomrod mert az ugye kicsit semlegesíti a gyomorsavat, meg mondom lehet valamit nehezebben emésztesz azt szûrd ki, kikell kisérletezni

Posted

hát legfõképp zöldségek, gyümölcsök, de mondjuk a banánba van sok magnézium az is könnyítheti a gyomrod mert az ugye kicsit semlegesíti a gyomorsavat, meg mondom lehet valamit nehezebben emésztesz azt szûrd ki, kikell kisérletezni

Hát akkor majd megpróbálom .Csütörtökön látogatom megint meg az orvost ,de ha azt mondja hogy szedjem továbbra is a gyógyszert ,szerintem keresek 1 másikat.

Posted

Hát akkor majd megpróbálom .Csütörtökön látogatom megint meg az orvost ,de ha azt mondja hogy szedjem továbbra is a gyógyszert ,szerintem keresek 1 másikat.

mondjuk most belemerûltem ebbe a kajálósdiba rendesen hogy mit mivel szabad és mit nem, de mondjuk elsõre ne várj csodát, nekem is 3-4 hét volt mire rendbejött

amúgy false cord-al hogy a francba lehet olyan high pitched screameket prdukálni? me nekem sehogy se sikerül, csak fry-al tudnám elképzelni de abba még nem vok jó :(

Posted

azért stressz máshogy jön ki mindenkinél, szóval nem feltétlenül kell stresszesebben élned, bár voltam én is úgy, hogy az egyik rákente a stresszre, egy másik meg mást mondott oO

más: torokfájásra én egy sokat reklámozott "cukrot" szoktam használni, ami tényleg jó.

amúgy false cord-al hogy a francba lehet olyan high pitched screameket prdukálni? me nekem sehogy se sikerül, csak fry-al tudnám elképzelni de abba még nem vok jó :(

szerintem úgy mint ha magasan énekelnél

Posted

hát ja, de ha reflux miatt van torokfájásod, arra szedhetsz bármilyen "cukorkát" nem fog semmit használni

Posted

hát ja, de ha reflux miatt van torokfájásod, arra szedhetsz bármilyen "cukorkát" nem fog semmit használni

Dehogynem .körülbelül 10 percig....:S

Posted

Dehogynem .körülbelül 10 percig....:S

jóóóó, 10 percig na :D de annál tovább tényleg nem, else tom képzelni mi lett volna ha kiveszik a mandulám aztán a sebre még rámegy a gyomorsavam, sose gyógyult volna meg :S

Posted

jóóóó, 10 percig na :D de annál tovább tényleg nem, else tom képzelni mi lett volna ha kiveszik a mandulám aztán a sebre még rámegy a gyomorsavam, sose gyógyult volna meg :S

ÁHHH na az szar lett volna ,mondjuk mûtét közben csak észreveszik hogy a torkod tele van vele .Am ha belegondolsz ,reflux simán okozhatna mandulagyualladást is .Szerencse hogy nekem már kis korom óta nincs meg:D

Posted

nem is mondtam, hogy azokon használni fog, inkább olyanoknak mint abstractor

Posted

ÁHHH na az szar lett volna ,mondjuk mûtét közben csak észreveszik hogy a torkod tele van vele .Am ha belegondolsz ,reflux simán okozhatna mandulagyualladást is .Szerencse hogy nekem már kis korom óta nincs meg:D

hát ja, nekem ezért volt folyamat mandulagyulladásom, meg állandóan köhögnöm kellett, csak elõször nem vettem észre hogy reflux mert aszittem hogy nagyba jön fel a gyomorsav, de szinte csak úgy jött mintha szivárogna fel valami és csak azt éreztem hogy kegyetlenül fáj a torkom :blink:

Deadlord666
Posted

youtubon beleneztem zen of screaming nehany kicsi reszebe és mintha azt mondta volna a néni hogy nem ért ha dohányzik az ember, és banyek tenyleg kb. a legjobbak mint dohanyoznak.

Nektek mi a velemenyetek?

Posted

youtubon beleneztem zen of screaming nehany kicsi reszebe és mintha azt mondta volna a néni hogy nem ért ha dohányzik az ember, és banyek tenyleg kb. a legjobbak mint dohanyoznak.

Nektek mi a velemenyetek?

A dohányzás/ivás mélyíti,és rekedtessé teszi a hangod. :unsure:

Posted

hát igazából aszondják nem befolyásolja, de mondjuk azé a cigi szerintem hosszútávon igen, az alkohol meg azért rontja az éneklést mert ha sokat iszol és má kicsit bevagy rúgva akkor nehezebb énekelni