Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Éneklés, Hörgés...

Recommended Posts

Posted

Helló meg tudnád mondani a mélynek a technikáját mer magamtól nem tok rájönni próbálom de nem sikerül.

Ugyanaz mint a többi, tüdõd jól tele, rekeszizommal préselsz, itt mondjuk megkell találni a balanszot hogy ne túl sokat mert hamar fogy a levegõ de h ameg kevésbé akkor meg halk lesz fõleg mélynél. A hangot megpróbálod minél mélyebbrõl (úgy is magyarázhatnám ,hogy hátulról mert igazából olyan érzés) kiadni. Olyan nincs ,hogy más megy ez meg nem, max nem olyan jó a hangja mert nem gyakoroltál eleget ;)

• 2 months later...
Posted

srácok, van itt valakinek kedve betársulni egy lo-fi lötyögésbe? Felvettem tegnap egy pár akkordos nylonhúros alapot, kicsi szólóval, az ének egész kipofozná szerintem. Megkötés nincs, hogy ez most milyen nyelven legyen, milyen hangfekvésben, a feltétel annyi, hogy ne lehessen a végeredménnyel embert ölni oszt' kész... hörgés mondjuk nem hinném, hogy passzolna bele :lol: . Ha valakit érdekel, akkor PM, átdobom neki a felvételt.

Posted

Ezeket nézzétek meg, kb eddig a legjobban magyarázza el, eddig ez vált be a legjobban. Igazából Melissa Cross Zen of Screamingje nem magyarázza el túl részletesen hogy kell csinálni, max a fry-t, de azzal nekem sosem sikerült értelme erõteljes screameket csinálnom

• 2 weeks later...
Posted

Hali!

Valaki tud linkeket/videókat mutatni, ahonnan meg lehet tanulni a hörgés technikáját? Régen, amikor mutáltam, tudtam hörögni meg ordibálva énekelni valamennyire, ma már nem megy...

Akkor szokott menni néha, ha hurutos a torkom/nyál van a torkomban. De nem tudok rájönni, hogyan tudom magamnak benyálazni, csak véletlenszerû hogy mikor olyan.

Elõre is kösz!

na hát nagyon késõi a válasz, de csak most találtam meg ezt a topicotxD szóval velem teljesen ugyanez van, csak hurutos torokkal tudok hörögni, akkor viszont Ledér!jól, iszonyatjól lehet artikulálni és jól megy a magas is és a mély is, de nekem is csak véletlenszerû volt az egész. de rájöttem, hogy hogyan lehet bármikor így hörögni. a lényeg, hogy gyûjts egy kis nyálat, kezdd el lenyelni, és amikor már majdnem lenyelted de még a torkodnál van, inhalálj egyet. ezután tulajdonképpen hurutos lesz a torkod és tudsz hörögni. kicsit nehéz megérteni, próbáltam elmagyarázni pár havernak és nehezen jöttek rá, de csak próbálkozz, talán megérted:D

ja, és jobban megy ha azért elõtte iszol egy pohár vizet, száraz torokkal tényleg nem könnyû