Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Tv Tunerek

erdly

Recommended Posts

Posted

Helló lenne egy pár kérdésem :smile:

a tv- tunerekkel

milyet ajánlotok??

18e-t szánok rá, jó legyen a képe, és legyen rajta FM rádió

Meg milyen programot érdemes használni??

meg, hogyan kell telepíteni??

Posted
Helló lenne egy pár kérdésem smile.gif

a tv- tunerekkel

milyet ajánlotok??

18e-t szánok rá, jó legyen a képe, és legyen rajta FM rádió

Meg milyen programot érdemes használni??

meg, hogyan kell telepíteni??

én a tuner kártyákhoz sokat nem értek, de a telepitésében tok segiteni...

berakod az install lemezt, és setup.exe wink.gif

Posted

a K-WORD öt és az Avermedia-t elfelelytheted! Mind a kettő egy rakás szar.

Az utóbbinak még márkás jólhangzó neve is van, de elég szar!

Nekem 3 volt már: K-WORD, Avermedia és valami noname. A noname-t (bizományiból hoztam ki és sohasem tudtam meg hogy mi volt a neve)visszasírom. Sokkal szebb volt a képe és a progija is jobb volt.

Posted

A GS-ben teszteltek a happague terméket, 15e-ér. Most nézem a depón, 42e. Ez hogy lehet??

Posted

Pinnacle PCTV Pro. A legjobb. Tud mindent MPEG2-be is tud felvenni szóval pöpec a cucc. Én használok 2 ilyet már jó rég óta és tökéletesek!

Posted

Pinnacle PCTV Pro. A legjobb. Tud mindent MPEG2-be is tud felvenni szóval pöpec a cucc. Én használok 2 ilyet már jó rég óta és tökéletesek!

ahha kösz és ez kb. mennyibe kerül??

Posted

Pinnacle miroVIDEO PCTV pro

pontosan erre gondoltál??

Ha igen ez pont jó 18e ért áruljék

Posted

milyen kábelel kell összekötni??

ja amit a GS-ben teszteltek Happague miért 40e, pedig az újságban 15e-t írtak.

Posted

tsá

Vettem egy studio tvtunert és nincs hang de kép van nincs kábel amivel összetudom kötni a hangkártyával csak egy digitalizáló kábel tudtok segiteni?

Posted
tsá

Vettem egy studio tvtunert és nincs hang de kép van nincs kábel amivel összetudom kötni a hangkártyával csak egy digitalizáló kábel tudtok segiteni?

Hát pedig kéne lennie,az enyémben volt ilyen kábel.

Posted

Nekem Leadtek tunerem van, de amikor belelépek a programjába, kiír valami hibaüzentet és nem ad semmien képet. lehet, hogy a progi nem ismeri fel a kártyát, de a Windows felismeri. Régebben hiba nélkül fel birtam tenni.

Segítsetek

Posted
Nekem Leadtek tunerem van, de amikor belelépek a programjába, kiír valami hibaüzentet és nem ad semmien képet. lehet, hogy a progi nem ismeri fel a kártyát, de a Windows felismeri. Régebben hiba nélkül fel birtam tenni.

Segítsetek

Már megoldódott.

Posted

Helló lenne egy problémám.

Vettem egy Pinnacle PCT Pro tvtunert

Beüzemelem.

Rákötöm külső antánnára, és olyan rossz a képe, hogy az valami borzalmas

Pedig Tv-re is rákötöttem az antennát. és ott olyan kristály tiszta, hogy majd el olvadok.

A rádi viszonylag jó. A juventust pl nem zavarja semmi biggrin.gif

felveszek valamit, vissza játszom, és annyirra recseg, meg zavarja, hogy az nemigaz. Pedig a tuner programján tökéletesen szól a rádió.

Adjatok tanácsot mi csináljak??

• 3 weeks later...
Posted

Na emberek vennék én is tv tunert...

Lenne hozzá kérdésem

Tehát, a tv-és gépen mennyire gép függő? Tehát ugy hogy mekkora vas kell hozzá? A kicsi is elég hozzá hogy ne akadozzon kép, vagy ez csak a kártyától függ? előre is köszi valaki smile.gif

Posted
Na emberek vennék én is tv tunert...

Lenne hozzá kérdésem

Tehát, a tv-és gépen mennyire gép függő? Tehát ugy hogy mekkora vas kell hozzá? A kicsi is elég hozzá hogy ne akadozzon kép, vagy ez csak a kártyától függ? előre is köszi valaki smile.gif

Na mivel neke is van ezért azt tudom mondani hogy a kép a kártya(TV) minőségétől is függ. Szerintem annyira nagy gép nem kell hozzá de vidkari a biztonság kedvéért legyen! És milyet akarsz venni? Na az enyimnek ez a gépigénye: Ugyebár 1 PCI slot, P2 300Mhz, 128ram, Win 98és feljebb, DirectX 8.1és feljebb, 16bites hangkártya! Magyarul nem kell neki nagy gép! wink.gif De az enyém elég jó: Winfast TV2000XP Expert edition annak idején 26e be került! Azt mondták muterék ezt kapom mert a monitor mellet nem fért volna el egy TV meg ebből a pénzből benne van a felvevő is! na de mégegyszer milyen karit veszel? wink.gif

Posted
Na mivel neke is van ezért azt tudom mondani hogy a kép a kártya(TV) minőségétől is függ. Szerintem annyira nagy gép nem kell hozzá de vidkari a biztonság kedvéért legyen! És milyet akarsz venni? Na az enyimnek ez a gépigénye: Ugyebár 1 PCI slot, P2 300Mhz, 128ram, Win 98és feljebb, DirectX 8.1és feljebb, 16bites hangkártya! Magyarul nem kell neki nagy gép! wink.gif De az enyém elég jó: Winfast TV2000XP Expert edition annak idején 26e be került! Azt mondták muterék ezt kapom mert a monitor mellet nem fért volna el egy TV meg ebből a pénzből benne van a felvevő is! na de mégegyszer milyen karit veszel? wink.gif

Még nem tom!

Még semmit nem tok, csak most kezdek körülnézni!! smile.gifsmile.gif

Posted

Még nem tom!

Még semmit nem tok, csak most kezdek körülnézni!! 

Egy Biztos Pinnacle PCTV Prot/ Stereot NE VEGYÉL

EZt tapasztalatból mondom.

Az Asus TV/FM tuner egész jó

A képe is nagyon jó

kb. 9e a kártya

Posted

Egy Biztos Pinnacle PCTV Prot/ Stereot NE VEGYÉL

EZt tapasztalatból mondom.

Az Asus TV/FM tuner egész jó

A képe is nagyon jó

kb. 9e a kártya

Az meg nem is drága! smile.gif

Posted

Sztem Vegyél PIxel wiewt Leasteket vagy Winfast-ot

Posted

En erre eskuszom:

Nemreg szereztem be egy Sapphire Theatrix Theatre 550Pro PCI TV Tuner-t, amely a neveben is hordozza, hogy az ATI uj Theatre 550pro chipsetjen alapul, sot mitobb egy az egyben ugyanaz, mint az ATI TV wonder elite-ja. A doboz tartalmaz egy driver CD-t es egy Cyberlink PowerCinema3 es MakeDVD CD-t, valamint egy USB-s taviranyitot es termeszetesen a kezikonyvet.

A telepites kicsit nehezkesen indult, mert a kartya nem nagyon akart illeszkedni a Thermaltake hazba, de vegul is engedett a sok nyomkodas hatasara. A gep egybol jelezte, hogy uj multimedias hardware-t talalt es a driver CD-rol a leirasnak megfeleloen feltettem a progikat es Restart...

Ezek utan ert a meglepetes, ugyanis a leiras szerint az ATI MultimediaCenter 9.04-es verziojanak fenn kellett volna lennie, de semmi. Furcsaltam is a telepiteskor, hogy csak valami ATI Parental-t rak fel, de gondoltam uj nevet adtak neki...

Ezek utan boszen nyomkodtam a taviranyitot, de az ossz hatas az volt, hogy "alvo" allapotba tette a gepet. A telepito CD-t teljesen atbongesztem es a MultimediaCenternek nyoma sincs. Gondoltam letoltom az ATI honlapjarol, de ott csak a 9.03-as verzio talalhato meg es avval nem akart mukodni.

Ekkor vegso elkeseredesemben felraktam a Cyberlink PowerCinema 3-t es csodak csodaja mukodik a ketyere. Mindent szepen lehet vezerelni a taviranyitoval. Gondolok itt a kulonbozo beallitasokra: TV-tuner es Radio allomaskereses, felveteli tulajdonsagok kezelese stb. Szepen egyuttmukodik a DVD lejatszoval is. A csatorna valtast az elejen lassunak veltem( kb. 2 masodperc), de rajottem miert.

A TV-tunernek ugyanis van egy olyan funkcioja, hogy meglehet allitani az elo adast es utana ujrainditani, sot gyorsitva eloretekerni az elo adasig; de ez meg nem minden, ugyanis kb 10-15 percnyit(kozben rajottem, hogy ez tobb is lehet, attol fuggoen, hogy miota nezted az adott csatornat) vissza is lehet tekerni az elo adast. A lassu csatorna valtasnak, tehat az a magyarazata, hogy mig nezed a TV-t allandoan felvetelt is keszit. A kepminoseg az altalam latott TV-tunerekhez viszonyitva(ATI TV wonder, Avermedia Stereo TV-tuner) szebb es a felvetel minosege sokkal jobb. Eddig, ha felvettem a TV-rol mindig meg lehett mondani, hogy az elo adas vagy felvetel-e, most azonban nincs kulonbseg a a kepek minosege kozott.

Osszegzeskent azt kell mondjam, hogy jo TV-tunert hozott ossze az Sapphire, azonban hianyolom a MultimediaCenter-t amivel tapasztalataim szerint joval tobb beallitast lehet eszkozolni. A hozza adott szoftverekkel minden tovabbi nelkul lehet hasznalni es a hardweres mpg tomorites es kepszures onmagaert beszel. Mindezt az USA-ban 80-90$-ert arusitjak. A kartya Magyarorszagon is hasznalhato ugyanis tudja a Pal rendszert is es a Powercinema 3 TV beallitasainal megtalalhato Hungary.

Ha valakinek tehat Multimedias PC-re van szuksege, ne keressen tovabb.

linkek:

http://www.ati.com/products/tvwonderelite/index.html (145$)

http://www.sapphiretech.com/vga/theatrix.asp (83$)

http://www.thetechlounge.com/review.php?di...550_theater_pro (94$)

Azota termeszetesen probalgattam mas progikkal is es ezidaig meg szinte mindegyik progi felismerte es szepen egyuttmukodott vele. Az altalam tesztelt programok:

-Cyberlink PowerDVD, MakeDVD,Powercinema

-Intervideo WinDVD 5, WinDVD creator 2

-Ulead Video Studio8, Movie Factory 3.5 suite

-Pinnacle Studio9

-Windows Movie Maker

A hozza adott taviranyitoval az osszes DVD lejatszo progit lehetett kezelni es ha csak zenet(CD) hallgattam, a gyorsporgetesen kivul minden funkciot lehett kezelni.

Hat, roviden ennyit a tapasztalatokrol, de ha valami extra kivansagotok van tesztet tekintve szivesen megcsinalom. TV-rol felvett kepeket is tudok kuldeni, ha valakit erdekel.

Posted

Pinnacle pctv pro sztem jó, semmi baja csak a windows betöltése után az 1 indításnál nagyon lassan tölt be, de utánna tökéletes

Posted

Én Leadtek Winfast DV2000-t használok...és nagyon jó, eddig semmi gond nem volt vele, mindent tökéletesen feltudtam venni (EURO 2004 meccsek, Olimpiáról sokminden, Filmek, sorozatok(Smallville, Jó Barátok, etc.), Fradi meccsek etc.)...és van rajta FM rádió lehetőség is, ami nagyon is jó, sztem biggrin.gifbiggrin.gif

És ez is tud mpeg2-be felvenni biggrin.gifbiggrin.gif

Az ára: 20.500 Ft-é vettem (bruttó) tavaly májusban.

Posted

Nos hát nekem is ilyen van.

A tuner mellé betettem egy hálókártyát, és a képe borzalmas lett

HA kivettem akkor meg jó. Betettem egy belsőmodemet és ugyan ilyen xar.

Az jó hogy fel lehet venni MPEG2-őben. De elárulnád hozzá az aktivizációs kódot??

Mert nincs nagy kedvem 10euró fizetni a kódért.