Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

A mellékelt ábra egy Internet Explorer-es letöltési ablak. Azt kéne megnézni, miért jön ez be, de félő, hogy nem ez a normális működése a szoftvernek. :hááát: Én első körben újraraknám a programot, de valami vírusirtóval is átnézetném a gépet.

---

Ja, hogy innen fúj a szél. Nos, ebben az esetben a gépet kéne újrarakni...

Posted

VLC 2.0.7

• 2.0.7 is a small update that fixes some regressions of the 2.0.x branch of VLC.
  • 2.0.7 fixes track selection for PowerPC machines.
  • 2.0.7 also fixes an important regression in decoding numerous audio file formats and when encoding in MP3 and AAC.
  • 2.0.7 closes a couple of security issues and fixes regression in our ActiveX plugin for Internet Explorer.

:hááát:Windows letöltési oldal

• 3 months later...
Posted

Az új VLC 2.1-gyel másnak is problémái vannak? Főleg hang problémákra gondolok. Amúgy okos dolog volt 125%-ig kijelezni a hangerőt, ha e fölé tekered, akkor is 125%-ot ír.

Posted

A 2.1-ben pont a hangrendszert írták újra, úgyhogy simán lehet gáz vele. Sajnos nem érek rá sorozatot nézni, úgyhogy nem tudtam még kipróbálni.

[OP]Destroy-man
Posted

Ettől függetlenül az ASIO támogatás most se került bele, pedig pont ezt a részt írták át. :(

Egyáltalán tud valaki olyan filmlejátszót, ami támogatja az ASIO-t?

Posted

Hát nálam megy vissza a 2.0.x, ez így siralmas. Beletekerésnél folyton elmegy a hang. Van olyan MKV, amit a régi verzió simán vitt, az újban meg egyáltalán nincs hang, vagy pattog, serceg, hullámzik...

Posted

Nekem még nem is találja a frissítést a 2.0.8 :pislog:

Posted

Elég rég használtam már utoljára VLC-t, így nem tudok nyilatkozni a kérdésben. Nálam az MPC HC az alapértelmezett, tapasztalataim szerint valamivel jobb. Viszont fenn van a VLC is, és a taktika a következő: ha valamit az MPC HC nem játszik le, akkor megnyitom VLC-vel, az biztos lejátssza. Olyannal legfeljebb szökőévente találkozom, amit a kettő közül egyik sem visz – ekkor vagy beszerzem az anyagot más formátumban, vagy egyszerűen teszek rá, ha olyan. :D

Szerencsére egyre ritkábban kell VLC-znem már, de még mindig vannak DVD-im, amiknek a menüjével az MPC HC nem boldogul, és ilyenkor a filmet sem lehet elindítani. Ekkor jön jól a VLC. (De persze egy csomó menüvel meg az nem boldogul, tehát nem baj, hogy a másik az alapértelmezett, elsőként azzal próbálkozom.)

[OP]Destroy-man
Posted

Én ilyenkor nyomom meg a jobb egérgombot az MPC HC-n, és ott navigálok. Ott már el lehet indítani a filmet a menü megkerülésével. Úgyis a film a lényeg, nem a menü. :)

Posted

Az MPC-ben a hangerő normalizálása nálam nagyon torzít, a VLC-é nem. Mivel nagyrészt fejhallgatóval nézek filmeket, nekem ez fontos.

Posted

Én is fejhallgatózom (egy igen-igen jó Sennheiserrel), de nekem ez nem tűnt fel, szerintem teljesen rendben van a hang, VLC-éhez képest zéró különbséget detektáltam. Én zenét is csak ezzel hallgatok. Persze belátom, hogy ez a körülmény rajtad nem sokat segít. Én nem tudok érdemben érvelni a VLC mellett az MPC HC-val szemben.

@[OP]Destroy-man: Vannak menü nélküli filmek is, amiket valahogy nem akar lejátszani az MPC HC, akármit csinálok: vagy lekorlátoz a tekerhetőségben, vagy hamarabb a végére ugrik, mint kéne stb. A wmw-k egy részével is vannak gondjai. De összességében az MPC HC-nak sokkal kevesebb formátum lejátszásával van gondja, mint az örökös bughalmaz VLC-nek.

Posted

Normalizálva hallgatsz zenéket is? Annak nem látom értelmét.

Posted

Az a helyzet, hogy tegnap megnéztem úgy egy teljes heti sorozatadagot az új VLC-n, és attól eltekintve, hogy nem lehet 200%-ig tekerni a hangerőt, semmi bajom nincs a cuccal. :hááát: Minden működött rendesen.

Posted

Ugye ezek nem ilyen 350 MB-os AVI-k az őskorból? :D Nekem MKV-val vannak gondjaim.

Lehet 200%-ig tekerni a hangerőt, de csak 125%-ig jelzi. Erre mondtam, hogy okos dolog...

Posted

Hát ha megmondod, mi az a normalizálás, elárulom, úgy hallgatom-e. Nekem erről a szóról az adatbázisok meg a Boyce–Codd normálforma (esetleg a 3NF) ugrik be, szóval nem sok fogalmam van arról, itt mit jelent.

Posted

Akkor minek írod, hogy nálad nincs különbség a hang normalizálásakor a VLC és az MPC között?

Amúgy rém egyszerű dolog: kiegyenlíti a hangerőt a halkabb és a hangosabb jelenetek között. Nincs olyan, hogy az egyik percben alig érted, amit suttognak a szereplők, a másik pillanatban meg kiszakad a dobhártyád pl. egy gépfegyveres jelenetben. A VLC-ben észre sem lehet venni, amikor visszaveszi a hangerőt, az MPC-ben viszont érezni, amikor több lépésben halkul el egy hangos jelenet. Persze mindegyik lejátszóban lehet állítani a normalizálás paraméterein, de ahhoz egyrészt nem értek, másrészt a VLC a gyári beállításokkal teljesen megfelel.

Posted
Akkor minek írod, hogy nálad nincs különbség a hang normalizálásakor a VLC és az MPC között?

Hol írtam én eztet? Mivel lövésem nem volt, mi ez, nem is írhattam erről semmit. Én a sima hangról/hangerőállításról beszéltem, azt hittem, az a bajod, hogy ott van valami torzítás. Én csak simán megnyitom a fájlokat, nem állítok semmit (legfeljebb nyelvet/feliratot).

Nekem a hangerőkülönbségből soha nem szokott problémám lenni. A gépfegyverek hangja is annyira műanyag a filmekben, hogy nem szakad ott ki dobhártya. (Kivétel minden idők legnagyobb amerikai akciókrimije, az 1995-ös Heat, ahol a fegyverek eredeti hangját vágták be. De nekem ott se jutott eszembe halkítani. :D)

Posted

Én írtam:

Az MPC-ben a hangerő normalizálása nálam nagyon torzít, a VLC-é nem. Mivel nagyrészt fejhallgatóval nézek filmeket, nekem ez fontos.

Erre te írtad:

Én is fejhallgatózom (egy igen-igen jó Sennheiserrel), de nekem ez nem tűnt fel, szerintem teljesen rendben van a hang, VLC-éhez képest zéró különbséget detektáltam.

Lövésed sem volt, mi ez, ennek ellenére azt írtad, hogy nálad nincs vele gond.

Posted

Hát mit tudtam én, mi a rossebet hívsz te normalizálásnak, eleinte azt hittem, azt érted alatta, hogy 30%-ról feltekered a hangerőt mondjuk 75%-ra vagy valami ilyesmi. Természetesen nem arra a normalizálásra értettem, amire te, még ha így tényleg félreérthető is. (Bár megjegyzem, ott van az is, hogy "szerintem teljesen rendben van a hang", amiből azért lehet következtetni, hogy magáról a hangról beszélek és nem a normalizálásodra gondolok. De mindegy, hagyjuk ezt, nem kell ilyen baromságon szőrszálat hasogatni.)

Maga a hang tökéletesen rendben van MPC HC alatt. Korábban előfordult olyan, hogy elment a hang, ha sokat tekertem egy filmben, de ma már szerencsére ez sincs.

Posted
Ugye ezek nem ilyen 350 MB-os AVI-k az őskorból? :D Nekem MKV-val vannak gondjaim.

Nem, ezek mind az e heti évadpremierek voltak, de valóban nem mkv-ban töltöm őket, hanem mp4-ben.

Posted

Amikor legutoljára 720p-s MKV-ban töltöttem sorozatot, az laza 180 GB-ot jelentett... :D Meg tudom érteni, ha valaki marad a 350 MB-os AVI-knál. :)

Posted

Nem tudom, egyszerűen nincs igényem arra, hogy ezeket a "limonádékat" 720p-ben nézzem.

Posted

Én a kedvenc sorozataimat 1080p/1080i-ben nézem (mikor melyik adott), a rajzfilmeket 720p-ben. Úgy vagyok vele, hogy ha adott a lehetőség, akkor miért ne nézzem a lehető legjobb minőségben? Utána úgyis letörlöm, úgyhogy helyet csak addig foglal, amíg meg nem nézem.

Posted

Én nem törlök, a kedvenc sorozataimat meg pláne nem. :) A 180 GB húzós, de az IMDb 9,1-es kedvencemnek muszáj volt helyet szorítanom. :D 1080p-ben is lehúztam volna, de ennél jobb nem volt.

Az én kedvenc rajzfilmjeim sajnos még nem voltak elérhetők 720p-ben, amikor néztem őket. :D

Posted

Az én kedvenc rajzfilmjeim is még VHS-en voltak. :lol: Én azért szedem kis felbontásban, mert a T-nek köszönhetően a HD minőségű anyagok órák alatt jönnek le. Hogy ne legyek teljesen off, kipróbálta már valaki Windows alatt az Smplayert? Linux alatt az a kedvencem.