Fujitsu Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 A mellékelt ábra egy Internet Explorer-es letöltési ablak. Azt kéne megnézni, miért jön ez be, de félő, hogy nem ez a normális működése a szoftvernek. Én első körben újraraknám a programot, de valami vírusirtóval is átnézetném a gépet. --- Ja, hogy innen fúj a szél. Nos, ebben az esetben a gépet kéne újrarakni...
payskin Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 VLC 2.0.7 2.0.7 is a small update that fixes some regressions of the 2.0.x branch of VLC. 2.0.7 fixes track selection for PowerPC machines. 2.0.7 also fixes an important regression in decoding numerous audio file formats and when encoding in MP3 and AAC. 2.0.7 closes a couple of security issues and fixes regression in our ActiveX plugin for Internet Explorer. Windows letöltési oldal
Garono Posted September 26, 2013 Posted September 26, 2013 Az új VLC 2.1-gyel másnak is problémái vannak? Főleg hang problémákra gondolok. Amúgy okos dolog volt 125%-ig kijelezni a hangerőt, ha e fölé tekered, akkor is 125%-ot ír.
payskin Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 A 2.1-ben pont a hangrendszert írták újra, úgyhogy simán lehet gáz vele. Sajnos nem érek rá sorozatot nézni, úgyhogy nem tudtam még kipróbálni.
[OP]Destroy-man Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 Ettől függetlenül az ASIO támogatás most se került bele, pedig pont ezt a részt írták át. Egyáltalán tud valaki olyan filmlejátszót, ami támogatja az ASIO-t?
Garono Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 Hát nálam megy vissza a 2.0.x, ez így siralmas. Beletekerésnél folyton elmegy a hang. Van olyan MKV, amit a régi verzió simán vitt, az újban meg egyáltalán nincs hang, vagy pattog, serceg, hullámzik...
Temporary Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 Nekem még nem is találja a frissítést a 2.0.8
Fujitsu Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Elég rég használtam már utoljára VLC-t, így nem tudok nyilatkozni a kérdésben. Nálam az MPC HC az alapértelmezett, tapasztalataim szerint valamivel jobb. Viszont fenn van a VLC is, és a taktika a következő: ha valamit az MPC HC nem játszik le, akkor megnyitom VLC-vel, az biztos lejátssza. Olyannal legfeljebb szökőévente találkozom, amit a kettő közül egyik sem visz – ekkor vagy beszerzem az anyagot más formátumban, vagy egyszerűen teszek rá, ha olyan. Szerencsére egyre ritkábban kell VLC-znem már, de még mindig vannak DVD-im, amiknek a menüjével az MPC HC nem boldogul, és ilyenkor a filmet sem lehet elindítani. Ekkor jön jól a VLC. (De persze egy csomó menüvel meg az nem boldogul, tehát nem baj, hogy a másik az alapértelmezett, elsőként azzal próbálkozom.)
[OP]Destroy-man Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Én ilyenkor nyomom meg a jobb egérgombot az MPC HC-n, és ott navigálok. Ott már el lehet indítani a filmet a menü megkerülésével. Úgyis a film a lényeg, nem a menü.
Garono Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Az MPC-ben a hangerő normalizálása nálam nagyon torzít, a VLC-é nem. Mivel nagyrészt fejhallgatóval nézek filmeket, nekem ez fontos.
Fujitsu Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 Én is fejhallgatózom (egy igen-igen jó Sennheiserrel), de nekem ez nem tűnt fel, szerintem teljesen rendben van a hang, VLC-éhez képest zéró különbséget detektáltam. Én zenét is csak ezzel hallgatok. Persze belátom, hogy ez a körülmény rajtad nem sokat segít. Én nem tudok érdemben érvelni a VLC mellett az MPC HC-val szemben. @[OP]Destroy-man: Vannak menü nélküli filmek is, amiket valahogy nem akar lejátszani az MPC HC, akármit csinálok: vagy lekorlátoz a tekerhetőségben, vagy hamarabb a végére ugrik, mint kéne stb. A wmw-k egy részével is vannak gondjai. De összességében az MPC HC-nak sokkal kevesebb formátum lejátszásával van gondja, mint az örökös bughalmaz VLC-nek.
Garono Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 Normalizálva hallgatsz zenéket is? Annak nem látom értelmét.
payskin Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 Az a helyzet, hogy tegnap megnéztem úgy egy teljes heti sorozatadagot az új VLC-n, és attól eltekintve, hogy nem lehet 200%-ig tekerni a hangerőt, semmi bajom nincs a cuccal. Minden működött rendesen.
Garono Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 Ugye ezek nem ilyen 350 MB-os AVI-k az őskorból? Nekem MKV-val vannak gondjaim. Lehet 200%-ig tekerni a hangerőt, de csak 125%-ig jelzi. Erre mondtam, hogy okos dolog...
Fujitsu Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 Hát ha megmondod, mi az a normalizálás, elárulom, úgy hallgatom-e. Nekem erről a szóról az adatbázisok meg a Boyce–Codd normálforma (esetleg a 3NF) ugrik be, szóval nem sok fogalmam van arról, itt mit jelent.
Garono Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 Akkor minek írod, hogy nálad nincs különbség a hang normalizálásakor a VLC és az MPC között? Amúgy rém egyszerű dolog: kiegyenlíti a hangerőt a halkabb és a hangosabb jelenetek között. Nincs olyan, hogy az egyik percben alig érted, amit suttognak a szereplők, a másik pillanatban meg kiszakad a dobhártyád pl. egy gépfegyveres jelenetben. A VLC-ben észre sem lehet venni, amikor visszaveszi a hangerőt, az MPC-ben viszont érezni, amikor több lépésben halkul el egy hangos jelenet. Persze mindegyik lejátszóban lehet állítani a normalizálás paraméterein, de ahhoz egyrészt nem értek, másrészt a VLC a gyári beállításokkal teljesen megfelel.
Fujitsu Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 Akkor minek írod, hogy nálad nincs különbség a hang normalizálásakor a VLC és az MPC között? Hol írtam én eztet? Mivel lövésem nem volt, mi ez, nem is írhattam erről semmit. Én a sima hangról/hangerőállításról beszéltem, azt hittem, az a bajod, hogy ott van valami torzítás. Én csak simán megnyitom a fájlokat, nem állítok semmit (legfeljebb nyelvet/feliratot). Nekem a hangerőkülönbségből soha nem szokott problémám lenni. A gépfegyverek hangja is annyira műanyag a filmekben, hogy nem szakad ott ki dobhártya. (Kivétel minden idők legnagyobb amerikai akciókrimije, az 1995-ös Heat, ahol a fegyverek eredeti hangját vágták be. De nekem ott se jutott eszembe halkítani. )
Garono Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 Én írtam: Az MPC-ben a hangerő normalizálása nálam nagyon torzít, a VLC-é nem. Mivel nagyrészt fejhallgatóval nézek filmeket, nekem ez fontos. Erre te írtad: Én is fejhallgatózom (egy igen-igen jó Sennheiserrel), de nekem ez nem tűnt fel, szerintem teljesen rendben van a hang, VLC-éhez képest zéró különbséget detektáltam. Lövésed sem volt, mi ez, ennek ellenére azt írtad, hogy nálad nincs vele gond.
Fujitsu Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 Hát mit tudtam én, mi a rossebet hívsz te normalizálásnak, eleinte azt hittem, azt érted alatta, hogy 30%-ról feltekered a hangerőt mondjuk 75%-ra vagy valami ilyesmi. Természetesen nem arra a normalizálásra értettem, amire te, még ha így tényleg félreérthető is. (Bár megjegyzem, ott van az is, hogy "szerintem teljesen rendben van a hang", amiből azért lehet következtetni, hogy magáról a hangról beszélek és nem a normalizálásodra gondolok. De mindegy, hagyjuk ezt, nem kell ilyen baromságon szőrszálat hasogatni.) Maga a hang tökéletesen rendben van MPC HC alatt. Korábban előfordult olyan, hogy elment a hang, ha sokat tekertem egy filmben, de ma már szerencsére ez sincs.
payskin Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 Ugye ezek nem ilyen 350 MB-os AVI-k az őskorból? Nekem MKV-val vannak gondjaim. Nem, ezek mind az e heti évadpremierek voltak, de valóban nem mkv-ban töltöm őket, hanem mp4-ben.
Fujitsu Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 Amikor legutoljára 720p-s MKV-ban töltöttem sorozatot, az laza 180 GB-ot jelentett... Meg tudom érteni, ha valaki marad a 350 MB-os AVI-knál.
payskin Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 Nem tudom, egyszerűen nincs igényem arra, hogy ezeket a "limonádékat" 720p-ben nézzem.
Garono Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 Én a kedvenc sorozataimat 1080p/1080i-ben nézem (mikor melyik adott), a rajzfilmeket 720p-ben. Úgy vagyok vele, hogy ha adott a lehetőség, akkor miért ne nézzem a lehető legjobb minőségben? Utána úgyis letörlöm, úgyhogy helyet csak addig foglal, amíg meg nem nézem.
Fujitsu Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 Én nem törlök, a kedvenc sorozataimat meg pláne nem. A 180 GB húzós, de az IMDb 9,1-es kedvencemnek muszáj volt helyet szorítanom. 1080p-ben is lehúztam volna, de ennél jobb nem volt. Az én kedvenc rajzfilmjeim sajnos még nem voltak elérhetők 720p-ben, amikor néztem őket.
KGigi Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 Az én kedvenc rajzfilmjeim is még VHS-en voltak. Én azért szedem kis felbontásban, mert a T-nek köszönhetően a HD minőségű anyagok órák alatt jönnek le. Hogy ne legyek teljesen off, kipróbálta már valaki Windows alatt az Smplayert? Linux alatt az a kedvencem.
Recommended Posts