Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Sok jót hallottam errõl a lejátszóról, ezért kipróbáltam. Nagyon megtetszett, ez lett a kedvencem.

Szinte tökéletes, de van néhány hibája.

1. Hiába állítok be másik skint, a legközelebbi indításnál mindig a régivel indul el.

2. Néhány srt feliratban kérdõjeleket tesz ékezetes betûk helyett, pedig átállítottam ISO 8859-2-re.

Hogy lehet ezeket a problémákat megoldani?

Úgy tudom, hogy le lehet vele tölteni Youtube-os videókat. Hogy kell ? :)

A még le nem jött, DC-rõl töltött filmekbe is bele lehet nézni vele?

Posted

Kicsit megbogarásztam, de nem biztos a segítség. Énnekem nem ment a letöltés beállítása, mert már ott letiltott a vírusvédelem, de úgy tűnik van valami ilyesmi funkció.

A még nem kész filmekbe való belenézés: fogd, és rakd! (módszer) Egyszerűen behúzod az egérrel a lejátszóba, és láthatod, hogy indul a film, a letöltött részen ugrálhatsz, a film hátralévő ideje közben folyamatosan változik, mivel töltés közben gyarapszik.

A szöveg: A beállításokban állítsd be, melyik betűkészletet használja.

A skint ne kint állítsd, hanem a beállításokban, aztán mentsd el. (Nem jársz vele jobban)

Posted

Ahhoz, hogy skinnel induljon paraméterrel kell indítani. Az egyik VLC-ben lévő skin pl. így:

"C:\Program Files\VideoLAN\VLC\vlc.exe" --intf skins

Tehát létrehozol egy parancsfájlt, ezzel a paraméterrel (elérési út különbözhet).

• 5 weeks later...
Posted

Az miért van a VLC-vel, ha lejátszok egy filmet és közben a lejátszó sávon odébb megyek, tehát beletekerek, akkor utána pár másodpercig szétesik a kép, torz, darabos lesz, majd lassan helyreáll. Csak ennél az egy lejátszónál tapasztaltam ezt, egyébként jó lejátszó lenne....

Posted

Ha más lejátszónál nem csinálja, akkor én váltanék. Szerintem a VLC egy kicsit túl van értékelve, van tõle jobb, és szintén ingyenes lejátszó.

Posted

A kicsit odébbmegyek, az több perces lépés. A vlc memória és processzohasználata alacsony, az elõreolvasással nem használ giga memóriákat, így ahová lépteted, az még nyers terület. Ba kell hogy azonosítsa az adott pontot, és hangolja a látványt a hanghoz, és elkezdi az elõre olvasást attól a ponttól. Ezért "döccen". Szerintem nincs túlértékelve, ingyen van, és nem kell neki semmilyen codec-et lopni a rendszertõl. A maga nemében sokrétû, és saját codec-jei, még soha nem okoztak galibát, szemben más lejátszókkal.

Posted
Az miért van a VLC-vel, ha lejátszok egy filmet és közben a lejátszó sávon odébb megyek, tehát beletekerek, akkor utána pár másodpercig szétesik a kép, torz, darabos lesz, majd lassan helyreáll.

Valószínûleg erõsen tömörített, gyenge minõségû videót (például DivX formátumút) próbálsz lejátszani. Ha nagyon zavar a probléma, akkor próbáld meg átkonvertálni a videót más formátumúra.

Szerintem a VLC egy kicsit túl van értékelve, van tõle jobb, és szintén ingyenes lejátszó.

Melyik az? Én tökéletesen meg vagyok elégedve a VLC-vel. Pontosan annyit tud, amennyire szükségem van. :igen:

Posted

Ha tökéletesen meg vagy elégedve vele, akkor nincs semmi gond. De ha szaggat egy lejátszás a program memória kezelése miatt, akkor talán érdemes váltani. Ennyi volt a javaslatom és nem több. Melyik programra gondoltam? GomPlayer. Szintén ingyenes, tud magyarul, szintén nem lopkodja a rendszertõl a kodeket, sõt ha nincs meg alapból akkor a saját honlapjáról tölti le. Lejátszik mindent, remekül kezelik a feliratokat (szín, méret, idõzítés beállítás, stb.) melyhez külön kis programrésze is van.

Posted
De ha szaggat egy lejátszás a program memória kezelése miatt, akkor talán érdemes váltani.

De nem szaggat a lejátszás, nem is errõl volt szó. ;) Csak akkor lesz kásás a kép pár másodpercig, ha beletekerünk a filmbe. Ezt a jelenséget pedig a gyenge minõségû videó (például DivX formátumú) okozza. :igen: Sem a memóriakezelésnek, sem a processzorhasználatnak nincs köze a problémához. :P

Posted

Ez pontosan így van. Nekem nincs vele problémám, tekergetés közben sem.

Valóban a rosszul, minden vacakkal konvertált, agyontömörített, több utas DivX lehet probléma.

Többnyire interneten terjesztett mindenféle szokott ilyen lenni.

Igen a VLC valóban nem teljes. Sok év alatt egyetlen hibát fedeztem fel rajta. Alapra nem támogatja, a telefonon rögzített videókat teljes mértékben. Na ez a legrosszabb, ami elmondható róla. :D

Posted

Ahhoz, hogy egy 4,2 GB méretû filmbõl 1,4 GB méretût készítsünk, nagyon erõs tömörítés szükséges (például DivX). Ez pedig a minõség és az élvezhetõség rovására megy. Én utálom a tömörített filmeket; amit csak lehet, átkonvertálok MPEG formátumúra, de még így is van elég sok DivX-es filmem, amelyek lejátszása nem mindig problémamentes. Úgyhogy szerintem a konvertálás jelentheti az igazi megoldást norc számára. ;)

Posted

Annyit tennék hozzá, hogy önmagában a DivX nem erõs vagy agyontömörítés -- a tömörítés mértéke állítható.

A szétesõ kép abból adódik, hogy kevés a kulcskocka az adott videóban. Kulcskocka az, amelyik az adott pillanatban a teljes képet -- az összes információt -- tartalmazza. A többi képkocka csak az utolsó kulcskockához, illetve az elõzõ képkockához képest törtõnõ változásokat tartalmazza -- ezzel nyernek helyet a veszteséges videótömörítõk. Ha elõreugrasz, akkor egészen addig látsz "szétesõ" képet, amíg a VLC el nem ér egy kulcskockáig, addig csak a "különbségek" látszódnak, ami az eredeti kulcskocka nélül nyilván zagyvaság.

Nem tudom, világos-e?

Posted

Mint a nap. :D

Ezt hívtam agyontömörítettnek, amikor már a legfontosabb részeket is kispórolják.

• 2 months later...
Rettegett_Ivan
Posted

Hali mindenki!

Windows Vista alatt használom a VLC 0.9.4-et és van egy kis gondolm vele amihez a segítségeteket szeretném kérni! A videókat eredeti méretükben tökéletesen lejátsza, viszont amikor teljes képernyõre nagyítom "szögletesen" jeleníti meg a képet (olyan, mint pl amikor a játékoknál nincs bekapcsolva az élsimítás). A Beállítások/Viedó/Megjelenítés/kimenet-nél ha átállítom az "Alapértelmezett"-et "DirectX videókimenet"-re akkor normális képet ad teljes képernyõnél is, viszont így kikapcsolja a Vista Aero-t. Már régebben/régebbi verziókkal is volt ilyen gondom, de volt, hogy mindent alapértelmezetten hagytam, és nem volt vele gubanc (valamelyik telepítésnél kockázta a képet, valamelyiknél nem). Ja és nincs felrakva egyéb kódek.

Elõre is köszi az ötleteket :) !

Posted

Megmondom õszintén, két hét szívás után úgy visszaálltam a 0.9.x-rõl 0.8.6i-re, mint a huzat!

A 9-es windowsos változat egy trágyadomb, ráadásul egyértelmû gondjaik vannak a fejlesztéssel: a megjelenõ bugfix verziók jócskán késõbb jönnek ki Windowsra, mint a többi platformra. Lásd október 24-én megjelent 0.9.5, amibõl még nincs Windows binary. :nem:

Posted

Az új VLC tényleg nem sikeredett túl jól, MKV fájloknál nem igazán szereti kezelni a feliratokat, a filmek olyan lassan indulnak el, hogy dupla klikk után még van idõm kimenni kaját hegeszteni.

Posted

Bocs kori, de ha az általuk stabilnak és jónak minősített "végleges" verzió ekkora trágyadomb, nekem nincs sok bizodalmam a nyíltan instabilnak és egyáltalán nem ajánlottnak nevezett nightly buildekhez. :nem:

Posted
Megmondom õszintén, két hét szívás után úgy visszaálltam a 0.9.x-rõl 0.8.6i-re, mint a huzat!

Heh, az én gépemen még mindig a nyáron telepített 0.8.6-os üzemel, de épp a napokban gondolkodtam a 0.9-es verzió kipróbálásán. Ezek szerint jobban tettem, hogy nem frissítettem a programot. :)

Posted

Nekem a 0.9.4-es verzióval nincs gondom :) .

Posted

Nagy kapkodás van a fejlesztõknél, mert mára már a 0.9.7-nél tartanak. Valószínû a tesztelés nem az erõsségük. :pislog:

Posted

A VLC nyílt forráskódú, gcc-vel fordítják. Ha van kedvetek, töltsétek le a forráskódját és javítsátok ki benne az általatok hibásnak vélt részeket. ;):D

Posted

:lol:

Azt nem fogom, írok egy sajátot... Na persze! :lol:

Posted

Akkor nem tudom, ki fogja kijavítani a kódban lévõ hibákat. :D Az OOP nekem (még) nem megy... :lol:

• 3 months later...
Posted

IPB kép

Gondolom ez nem VLC probléma, de nem tudok mit kezdeni vele.Kérem segítsetek.

Eddig nem volt probléma vele. Índitáskor ezt írja ki. A verzió:vlc o.9.8.a_win32

Köszi