Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Átolvastam a fórumot elejétõl a végéig, sok érdekességet megtudtam, és kérném a véleményeteket a következõ géprõl, amit használtan szándékozok megvenni:

Dell Latitude 8200 C840:

-P4(m) processzor 1,8Ghz

-1GB ram (2gb-ig bõvíthetõ)

-100GB-os 7200rpm-es vinyo

-GeForce Go 440 64mb (ez cserélhetõ: Ati Mobility Radeon 9000-64mb-osra,vagy akár Quadro4 500/700-ra is)

-UXGA kijelzõ (max. 1600X1200)

-Dvd olvasó (ez majd cserélve lesz íróra)

-FDD ami kivehetõ, és akksi mehet helyére, így 5 óra akksi idõ is kijön 2 akkumlátornál

-Angol WinXP-PRO

Szerintetek mennyire lesz még idõtálló ez a gép? Utána néztem angol fórumokon, hogy meddig bõvíthetõ, de mégis nyugodtabb lennék, ha tudnám a ti véleményeteket is errõl a géprõl!

Minden kritikát szívesen fogadok!

Posted

Notebook-nak tökéletes lesz még egy pár évig biztos, mert nyílván fõleg nem játékra akarod használni.

Egyébként jó lett volna ha leírod, hogy mennyi pénzért vennéd.

Posted

110E HUF-ért veszem.

2 jó akksival, FDD-vel, táska, WiFi kártya jár mellé.

Szép, nem agyonhasznált állapotban van.

Utánanéztem a notebookchek.com-on, hogy mire is képes "elviekben" a GF GO 440-64mb-s "videokari", és örömmel láttam, hogy kicsit erősebb, mint egy Ati X200/1100, illetve az Intel GMA900/950 és a Via Chrome9 karinál. Ez mennyire igaz?

Posted

Mindegyik kártya jó notebookba. :hááát: Nincs köztük különbség. Esetleg itt még körül tudsz nézni, hogy mit kapnál újonnan ezért a 110 ezer forintért.

Posted

Nos én is notebook vásárlása elõtt állok. Három kiszemelt példány van:

Lenovo 3000 N200 (TY2BFHV)

Lenovo Thinkpad R61i (NF09ZHL)

DELL Inspiron 1520 M BL 329129 (Black)

Igazából nagy teljesítménybeli különbség nincs a 3 modell között, mégis megkérdeznélek benneteket, hogy melyik a legjobb minõség. Én a DELL-t választanám mivel annak a legerõsebb a videokártyája. A Thinkpad-nak meg elég jó a minõsége, ellenben a 3000-rõl nem tudok semmit...

Posted

R61i a jobb szervízháttér miatt. Minõségre ugyanolyan, mint a Dell.

Posted

Sziasztok !

Az alábbi Laptop-ról szeretném a véleményeteket kérni, melyet az öcsém vásárolt Angliában egy hónapja, átszámítva kb 210ezer-ért. Érdekelne a véleményetek, hogy mennyire jó ez a gép és megéri-e Ár / Teljesítmény arányában az értékét?

- HP Pavilon dv9646em

- AMD Turion™ 64 X2 Mobile Technology TL-58,

Level 2 cache 512 KB + 512 KB, Up to 1600 MHz system bus running at AC/DC mode 35 Watt

- 2 x 1024 MB RAM

- 160 GB SATA Hard Disk Drive 5400 rpm

- Lightscribe Super Multi DVD Writer (+/-R +/-RW) with Double Layer support

- 5-in-1 integrated Digital Media Reader for Secure Digital cards, MultiMedia cards, Memory Stick, Memory Stick Pro, or xD Picture cards

- High speed 56K modem, Ethernet 10/100BT integrated network interface, 802.11 pre-n Bluetooth® wireless networking

- 4 USB 2.0, 1 HDMI connector, 1 VGA port, 1 RJ11 modem connector, 1 RJ45 ethernet connector, S-video TV out, 2 headphones-out, 1 mic-in, 1 IEEE 1394, remote control infrared port (remote optional), cable docking connector

- IEEE 1394 FireWire® Interface

- ExpressCard/54 slot (also supports ExpressCard/34)

- 17" WXGA+ High Definition BrightView Widescreen, 1440 x 900

- NVIDIA® GeForce™ 8400M GS, Up to 895 MB total graphics memory with 128 MB dedicated

- TV Tuner DVB-T

- HP QuickPlay media player software and its dedicated menu controls, music and DVD buttons

- HP Pavilion WebCam with stereo Integrated Microphones

- HP Mobile Remote Control

- 3D Sound Blaster Pro compatible sound 16 bit integrated

- Altec Lansing® speakers

- Full size desktop keyboard (with separate numeric keypad layout)

- Touch Pad with On/Off button and dedicated vertical Scroll Up/Down pad, volume control, mute buttons, 2 Quick Launch Buttons

- 90 W AC Power Adapter

Elõre is Köszi

Posted
:D Egy ilyen géppel bárki jól járna. Bár ennyi pénzért lehetett volna Core 2 Duo-sat is venni. :hááát:
Posted

Én ebben azért nem vagyok annyira biztos. Jó kis gép ez. ;)

Posted

Köszönöm a válaszokat! Gondoltam hogy a Lenovo jobb szervízháttérrel rendelkezik, elvégre a név kötelez. Meg ahogy olvasgattam a minõsége is sokkal jobb. Jó strapabíró kis notesz. /Mellesleg a suliban is ThinkPad van, és nagyon szimpatikus a közepén az a TrackPoint. Szerintem pl vonaton kényelmesebb mint a sima tapipad/ Úgyhogy a Lenovo Thinkpad R61i (NF09ZHL)-t választom.

Posted

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Kinéztem 2 laptopot:

- DELL Inspiron 1520n Fekete 91991

- DELL Inspiron 1520n Fekete 92122

A leírás a két gépre egyforma. :pislog:

Azt hallottam, hogy az olyan gépnél amit linuxal adnak, nehéz az xp vagy vista feltelepítése a driverek miatt. Ez az ilyen gépre is vonatkozik ami Dosos? Ennél is gázos az Xp telepítése vagy itt nincs jelentõsége? Amúgy szerintetek megéri az árát? A paramétereket nem adnám lejjebb, netre, filmezésre kell leginkább. Ilyen paraméterekkel van jobb választás? Köszi elõre is a segítséget!

Posted

Miért ne lehetne rá Windows-t rakni? Itt vannak a driverek a gépedhez. Ki kell majd választani, hogy melyik op. rendszer. Felül lenyitod a kis fülecskét.

Posted

Köszi! Ezeket egyesével kell leszedni és egyesével feltelepíteni? Az Xp telepítése előtt vagy utána kell feltenni őket? :upsz:

Ha csak egy Xp-t feltennék akkor nem működne? (mert hát az Xp elvileg sok drivert tartalmaz már...)

Posted

Töltsd le most CD-re, vagy pendrivera, aztán ha megvan a gép, teszel rá például XP SP2-t (EREDETIT), majd ha kész az XP telepítése, és bejelentkeztél a Windowsba, egyből utána mehetnek a driverek egyesével mondjuk chipset, vga, audio, stb. sorrendben. Mindegyiknél amelyiknál kiírja, hogy újra akarja indítani a gépet, mondd neki, hogy ok.

U.i.: Ha úgy érzed, hogy nem megy egyedül, kérj meg valaki ismerőst, - aki tudja ezeket a dolgokat - hogy csinálja meg neked.

Posted

Rendben, köszönöm szépen a segítséget Alex99!

Posted

Nem vagyok egy tapasztalt PC zseni, ezért szeretnék tanácsot kérni: laptop vásárlása előtt vagyok, és nem tudom eldönteni, hogy machintos-t vagy windows op. rendszert vegyek. Mac-ből gondolkozom a macbook pro 2.2 GHz vagy a 2.4 GHz-esen, Windows-ból pedig egy Vista op rendszerű gépen: Asus c90s-ak008c. Nem tudom melyik lenne a jobb vállasztás. Amire használni fogom: elsősorban munkára: internet, 3d programok használata, profi fénykép- kezelés, és -szerkesztés. Szórakozás: zene

A segítségnyújtást előre is köszönöm!

Posted

Szerintem az Asus lényegesen jobb.

Másfelől pedig jól nézz szét, mert meg lehet venni 370 ezresért, meg 450-ért is.

Posted

És ebben a kategóriában (400-500 e Ft) szerintetek melyik a legmegfelelõbb a fent említett használati módokhoz?

Posted

ASUS C90S-AK008C. Ettől nem nagyon találtam jobbat azon az áron. ;)

Esetleg próbálj egy Clevo D900-at beszerezni.

Posted

Na, hát ezekre a feladatokra inkább jobb a mac a macbook pro pedig jobb minõség, mint egy ASUS notesz. ;)

Posted

Na akkor lássuk: (alapvető összetevők)

ASUS C90S-AK008C -> Intel Core 2 Duo E6600 2.4 GHz, 2x1024 MB DDR-II RAM, 160 GB HDD, 15.4" WSXGA+ (1680x1050), nv 8600M GT 512 MB

Ár: 368.760 - 449.880 Ft

Apple MacBook Pro (a 2.2-es verzióra gondoltál fenntebb) -> Intel Core 2 Duo 2,2 GHz, 2048 MB ram, 15,4", felbontás: 1440 x 900, HDD 120 GB, NVIDIA GeForce 8600M GT 128MB

Ár:430.000 - 545.020 Ft

Szerintem az Asus jobb is és sokkal olcsóbb is.

Posted

Az árkülönbözettel meg az almát és a tigrist fizeted meg. :nem: Amúgy a Mac-ben T7500 van már :nyíl: egyel feljebb vagyunk az ASUS-hoz képest. (Kint amúgy az ASUS árán már egy annál jóval erõsebb MB Pro-t kapni.)

Ciao.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...