Jump to content
GSForum - Segélyvonal

A memória nem megy megfelelõ órajelen

Recommended Posts

Posted

Milyenek az időzítések 1066 MHz-en?

[OP]Destroy-man
Posted

5-5-5-15

Adatlap

BIOSban sajnos nem tudok idõzítést állítani. :( Nincs rá lehetõség.

Posted

Próbáld meg az "AI Tuning" -> Standard vagy Manual állásában.

Posted

Akkor nyilván az SPD-ből állítja be a BIOS. Ott meg elég valószínű, hogy a 400 MHz-hez tartozó 5-5-5-18 érték van. CPU-Z-vel nézd meg azért.

Azt meg bírnia kellene szerintem. Nekem nem ilyen RAM-om van, de az bírja 1066 MHz-en az 5-5-5-15 időzítést.

Az is lehet, hogy más freki értéked változott meg a stabilitásra hátrányosan a beállításoddal. Pl. PCI busz 100 MHz legyen, ha tudod állítani.

A nem tuning BIOS-oknál elég nehéz lehet finoman szabályozni.

[OP]Destroy-man
Posted

5-5-5-18-on van most.

Az AI tuningnál csak a procit lehet tuningolni, a többi egység tuningolását külön kell bekapcsolni, vagy alapbol engedélyezve vannak. Szóval akkor most marad így a RAM? Nem tudom átállítani 1066-ra? :Sír: Az időzítésen kívűl minden mást be tudok állítani, hogy mit szeretnék...

A PCI busz 100 MHz-en van. Aztmég lehet, hogy megpróbálom, hogy kézzel beállítok minden adatot, de ilyenkor szerintem nem fog müködni az energia gazdálkodás: ha üresjáratban van a gép, fele teljesítményre visszaveszi a proci teljesítményét...

• 1 year later...
Posted

Tisztelt PC World

Rendeltem egy számítógép konfigurációt az Interneten összerakással.

ASUS AM3-as alaplap M4N68T-M V2 tipusút. És egy 2 gigabájtos kingston 1600 MHz-es memóriát

Az Everest és az Aida64 azt ítja, hogy a memória 1333Mhz-en megy.

Megnéztem a memória tipusát, 1600Mhz-es.

Valószínûleg a biosban kell valamit állítani de nem tudom mit, hogy a memória 1600Mhz-en menjen.

Elõre is köszönöm : Kara

Posted

A memória oldalán vagy a kézikönyvében találod, hogy mit mire kell beállítani. A BIOS-ban keresd ki a megfelelő részt, ott kell ezeket megadni. Az időzítéseket kézzel tudod megadni, az órajelet pedig úgy, hogy a szorzót állítod. A feszültséget mindenképpen emeld addig, amíg kell, különben instabil lesz a gép.

• 2 weeks later...
Posted

Üdvözletem! A mai nap vettem a gépembe 2 ×2GB-os memóriákat,ami 1066Mhz. A problémám ott van,hogy nekem 4 slotos az alaplapom és mindegyik slot támogatja ezeket a MHz-es modulokat: 800/1066/1200. 2 zöld és 2 narancssárga slot van,mindegyik Dualos. Ezt a ramokat betettem a 2 zöldbe,de a gép elindult és egyből leállt,ekkor megróbáltam a sárgárba,de szintén ugyanaz a probléma volt,mint előbb. A Ramok 2 oldalasak,de szerintem működniük kellene.Meg ezek mellett van szintén 2 DDR2-es Memória,ami ugyanúgy 1066Mhz-en megy,de hogy eddig a régi modulokkal semmi probléma nem állt fenn,ezek 2-szer 1GB-os modulok és semmilyen MHz-et nem kellett hozzá beállítanom,egyből működött,de most ezek az új memóriák nem akarnak elindulni,már próbáltam úgy is,hogy mind a 2-szer 1 és 2GB-os modulokat behelyeztem az alaplapba,de ugyanazt csinálja,ahogy az elején leírtam. Ilyenkor mit lehetne csinálni,hogy mind a 4 rendesen tudjon működni? A memóriák neve: Kingmax. Kérlek titeket segítsetek,mert nem értem,lehet feszültségi és az 1066Mhz a gond... Köszönöm a segítséget!

IPB kép

IPB kép

IPB kép

Az új DDR2-es memória,amiből 2db-ot vettem,a másik is ugyanez a típus:

IPB kép

Az információ az alaplapról itt található: http://eu.msi.com/product/mb/P45-Platinum-...tml#/?div=Basic

Ui: A másik Ram ami 2-szer 1GB és 1066Mhz szintén Kingmax,azon csak 1 oldalon találhatóak a chippek a másik 2-n mind a 2 oldalon vannak,ezek az újak. Lehet,talán ez a gond?

Az alábbi videón is látszik az a helyzet,ami a géppel is megtörtént:

http://www.youtube.com/watch?v=DCl5ZlsIwFQ

Posted

Könnyen meglehet. Érdemes megpróbálni egy BIOS frissítést.

Posted

A baj az,hogy a BIOS-nál csak az 1.6-os verzió van jelenleg,újabbat meg nem adott ki az MSI,nemrég néztem utánna...

Amúgy a BIOSt hogy lehet Updatelni,ha lenne hozzá frissítés?

IPB kép

Nem lehetne valahogy más megoldást találni erre a problémára?

Mert azért vettem ezeket a modulokat,mivel igen lassú a gépem így 2× 1GB-al és arra gondoltam,ha ez meg lenne oldva,akkor lenne 4GB-os memóriám,de ahogy kinéz,nem akar összejönni a dolog :(

Posted

Üdvözletem!!

A mai nap (2011.03.31) vettem Kingmax 2db (2×2GB) 1066Mhz-es modulokat a gépembe,ami kétoldalas.

Az alaplapomba jelenleg 2×1GB-os 1066MHz-es Kingmax memória van,ami csak egyoldalas.

A problémám ott adódott,hogy mivel 4db DUAL-os foglalatom van (2 zöld és 2 narancssárga),így a régi memóriamodulokat (2×1GB) kivettem ellenőrzés céljából,mivel az újakat szerettem volna futtatni helyettük.

Az új modulokat is oda helyeztem,ahol a régiek voltak,de a gép egyfolytába újraindult,nem akart elindulni az Op.rendszer rajt.

Utánna kipróbáltam úgy is,hogy a régi memóriákat és az újat is beleraktam 2×1GB és 2×2GB,de úgy se akart működni együtt.

BIOS-t meg nem tudok frissíteni,mivel a későbbi verzió az 1.6 AMI típusú BIOS,ami jelenleg is van a gépen.

Nem tudnátok valamilyen javaslatot,amivel a gépen tudnám futtattni a 2×2GB-os Új modulokat?

Célom az lett volna,hogy gyorsabban működjön a gép,dehát ez most így alakult nállam...

Itt vannak az Információk a gépről:

IPB kép

IPB kép

IPB kép

Az Új DDR2-es Kingmax,amit ma vettem,mind a 2 egyforma típusú:

IPB kép

Miért nem fogadja az MSI P45 Platinum / Zilent alaplap ezeket a modulokat?

Ezelőtt is vettem Kingmaxot ugyanez a MHz volt,de akkor 4×1GB volt,és ebből csak 2×1GB-ot tudtam használni,a másik 2 nem ment vele,meg is néztem a foglalatokat,de nincs foglalathiba se! :(

Valami javaslat???

Előre is köszönöm!

Egy kérdést egy helyen tegyél fel! Összevontam a kettőt. <KGigi>

Posted

Úgy fest, a vezérlőd nem bír a kétoldalas modulokkal. BIOS-t egyébként úgy frissítesz, hogy rámásolod egy pendrive-ra (régebbi gépeken floppy-ra) és elindítod a BIOS frissítőjét a betöltéskor. Egyik kétoldalas modullal sem indul a gép? Lehet, hogy az egyik rossz.

Posted

KGigi!!

Most úgy fest,hogy a BIOS-ba megpróbáltam növelni az órajel FSB-jét,összehangoltam a Memória Frequenciájával,azaz 1:1:20-at adtam be neki,így most teljesen 1067MHz-en üzemel mind a 4 Memória így most 6GB lett a telepített memóriám,annyi,hogy 2.1-et adtam a memória feszültségnek a többit auton hagytam,ez így nem jó beállítás?

a proci feszültségét nem állítottam be illet az A -B oldalak feszültségét,mindegyik auto-n van....

Annyi volt az egész,hogy át kellett állítani a feszültséget,meg egy picit megnövelni a proci FSB-jét.

Az alábbi adatokat látja az Everest:

IPB kép

IPB kép

IPB kép

IPB kép

IPB kép

IPB kép

IPB kép

IPB kép

IPB kép

IPB kép

IPB kép

IPB kép

IPB kép

IPB kép

Ezeket a képeket a behelyezett 4 darab 2×1GB és 2×2GB-os modulokról készítettem.

A Jelenlegi Rendszer most már:

IPB kép

Elindult így a gép,most így róla írok...

Az A és a B oldalnak adjak feszültséget?

A Side

B Side

Ha tudnál még ezen segíteni,akkor megköszönném!

csak a CPU FSB-t és a memória Frequenciáját növeltem.

1:1:20-as arányba van a memória.

A ramoknál 2.100V-t adtam összesen a többit nem bántottam!

Ez így megfelel,mert egy kicsit remegek :) ...?

Posted

Akkor most már fel kellene rakni egy 64 bites Win7-et, hogy használni is tudd a RAM-jaid. ;)

Posted

Ezt most már nem értem. Akkor elindul a gép, vagy nem?

Posted

Elindult ahogy ezeket a beállításokat elvégeztem a BIOS-ban.

A memóriákat csak 800MHz-en engedi,így van a 4 mûködése...

csak a FSB-t állítottam többre... nem sokat húztam rajt!

Ennyi volt,most már tökéletesen mûködik,1066MHz-en nem megy a 4,mivel lehetséges az alaplap nem engedi!

Vagy mégis,? 1:1:00 az arány 1333Mhz-es Proci sávszélességen...

Így mûködik megfelelõen...

Posted

Húú, itt valami nagyon nagy kavarás van. Ha nem indul el a gép, akkor a BIOS-ba sem tudsz belépni. :hááát:

800 MHz a max. hivatalos DDR2 órajel, azon el kell indulnia. A legtöbb memóriának magasabb órajelhez az alapnál magasabb feszültség szükséges. Valahová biztos odaírták, hogy mennyi. Vagy a memória oldalára, vagy a kézikönyvbe, vagy a dobozra.

Posted

Üdv KGigi!

Eleinte volt az,ahogy ezelõtt a videóbam is láttad,elindult,majd leállt,megint elindult,leállt,ez történt akkor,amikor beletettem a memóriákat! Utánna engedte azt,hogy be tudjak lépni a BIOS-ba.

Az 1066-os DDR2-es modulokat 800MHz-en hajtom most,de hogy 1066-os órajelen mûködjön,mit kell tennem és milyen feszültségi értéket adjak a Memóriáknak?

Az alábbi beállítások vannak most jelen a memórián és a Processzor FBS órajelén:

IPB kép

IPB kép

IPB kép

IPB kép

IPB kép

Ha valamelyik beállítás szerinted nem lenne jó,abban ha lehet kérnék segítséget,mivel ti vagytok a szakértõk!

Köszönöm elõre is!

A Kingmax hivatalos weboldalán ezeket az értékeket találtam:

Specification: 240-pin DDR2 667MHz / 800MHz / 1066MHz un-buffered DIMM

.Configuration: 64Mx8, 128Mx8

.Bandwidth: 667MHz: 5.3GB/sec

800MHz: 6.4GB/sec

1066MHz: 8.5GB/sec

.Voltage: 667MHz / 800MHz: JEDEC Standard 1.8V

1066MHz: 1.8~2.1V

.CL: 667MHz / 800MHz: 5

1066MHz: 6

.Capacity : 512MB / 1GB / 2GB

Ezek a feszültségi értékek az DDR2-es 800 és 1066 MHz-es modul beállításai alapján vannak...

http://www.kingmax.com/en_03_product_content.asp?sn=13

A helyzet az,hogy ha a CPU FSB-jét növelem és a Ram frequenciáját is 1100-ra állítom,onnantól a BIOS- nem engedi futtatni a Ramokat 1100-on már próbáltam 1067-re is,de úgy se engedi,itt mi a lényeg,tudom,hogy szinkronban kell lennie a Processzor FSB-jével,de mivel 1066-os modulok,így csak 800MHz-en tudom futtatni jelenleg...

Nem értem,hogy miért kell ilyen modulokat csinálni,ha egyszerûen nem akar mûködni 1066-on...

Posted

Eszem megáll. Nem nem akarnak működni, meg a memória trágya, csak nemhogy rosszul csinálod, de még csak el sem olvasod, amit írok. Ne nyúlj a CPU frekvenciákhoz! Sem semmi máshoz, mielőtt sírba küldöd az egész gépet. A specifikációban ott van, hogy mi a helyzet. Ahhoz, hogy 1066 MHz-en menjenek a RAM-jaid, 1,8 és 2,1 Volt közötti feszültséget kell megadnod. Ajánlom a 2,1-et, felesleges kísérletezni. Semmi mást nem kellett volna tenned, mint elolvasnod a leírást. Állítsd alaphelyzetbe a BIOS-t, és állítsd be a gyártó által megadott feszültséget és késleltetéseket... Vagy még jobb, ha hozzá sem érsz, és elviszed valakihez, aki ért hozzá.

Posted

Üdv KGigi!

A helyzet az,hogy alapértelmezett órajel a procinál 9×333 @ 3.00GHz

Ez volt beállítva,mikor még nem nyúltam hozzá,így visszaállítottam erre!

csak a memória Ratio résznél állítottam arra a MHz-re de csak 800MHz-t enged,többet nem nagyon!

Így amit a specifikációban leírtak,az alapján állítottam be!

Cash Latency Time: 5

DRAM Voltage: 2.100v

Meg a DRam Ratio: 1:1:20 1333 (800MHz)

Ennyit csináltam,máshoz nem nyúltam!

Amúgy senkihez nem tudom a gépet elvinni,mivel ahol lakom jelenleg,nincs olyan szakember,aki meg is tudná nézni!

Amikor megvettem az alkatrészeket a géphez,én magam állítottam össze a gépet,illetve kötöttem össze!

Amúgy meg csak a BIOS-t nem értettem,gépet összerakni már régóta tudok,azért van annyi tapasztalatom hozzá!

További kellemes napot,köszöntem a sok segítséget! :nemoké:

Posted

Igazán nincs mit. :hááát: Ha csak annyit írtam volna, hogy RTFM, akkor milyen smile-t kaptam volna? :paradicsom:

• 5 months later...
Posted

Srácok, 2×2GB az nem 4096MB? (Költõi kérdés.) A GA-870A-USB3L bootoláskor 4095MB-ot ír ki. A MemTest rendben lefutott, bár az meg 4094MB-ot írt. A Win7 meg 4093MB-ot. :hmm: Legfrissebb BIOS van fent, a RAM-ok elviekben kompatibilisek a lappal, mégis csak 1333MHz-et bírok kisajtolni az 1600MHz-bõl fagyás nélkül. Szét kéne szednem és egyesével kipróbálni a modulokat, igaz?

Posted

Pár megabájtot mindig lefognak maguknak a hardverek, nálam jóval többet is (gyanítom, a nem mûködõ, de jelenlévõ Intel IGP miatt). Az órajel más kérdés, megfelelõ a feszültség, jók az osztók?

Posted

Meg az idõzítések.

Ami a méretet illeti, szerintem sincs ok aggodalomra, az 1024 MB sem volt nálam soha több 1023-nál, a 6144 meg 6141-nél. (A baj ott kezdõdik, amikor nem néhány megabájt, hanem néhány száz vagy ezer a különbség.)

Posted

Értem, köszi. Nekem ez új, DDR2-eseknél még IGP-vel is mindig 4096MB-ot talált. Megnyugodtam.

Annyit változtatok a BIOS-ban, hogy a szorzót feljebb veszem 6,66-ről 8-ra, a többi Auto. Nem is rögtön fagy a Windows, hanem megy egy ideig, aztán váratlanul kék halál.

Jó, tudom, felhasználói szempontból (nálam) nincs különbség az 1333MHz és az 1600MHz között. De nem azért vettem gyorsabb RAM-ot, hogy ne használjam, még ha picit piszkálni is kell a BIOS-t, mert alapbeállításban "csak" 1333MHz-et tud kihozni belőlük. A modulok a Kingmax Hercules szériájából valók.