Jump to content
GSForum - Segélyvonal

A memória nem megy megfelelõ órajelen

Recommended Posts

Posted

Sziasztok nekem phenomom van és memok nem tudnak meni 1066 MHz hiába csinálok bármit alaplap GIGABYTE GA-MA770-DS3 PROCI PHENOM9550 A RAM Kingmax ddr2 1066mhz 2gb,800mhz mindig vissza tesz

a Windows akármit állitok biosba .Most már nemtudom mit lehet csinálni. :mérges::mérges::mérges:

Posted

Ha dual channnel-ben mennek most, akkor tedd õket single channelbe.

Posted

Valamint vásárlás elõtt tájékozódj a gyártó honlapján LINK. Piros betûs rész fel is hívja a figyelmet az AMD procikkal kapcsolatos problémákra.

Posted

Na ez klassz akkor hiába vettem 1066mhz soha nem fog menni a rendszer ennyivel akkor mér árulják nem értem, a másik nem megy duálba mivel egy 2gigás van. egy slotba. Nem volt lóvé majd a jövõ hónapban lesz még egy 2giga akkor se fog menni szerintetek duálba talán feléled. :pislog::pislog:

JA bocsánat, köszönöm a válaszokat!!!!!!! :D:D

Posted

Na akkor nem fog vagy fog szerintetek mit csináljak?Hogy menjen. :nem::nem:

• 3 weeks later...
Posted

Sziasztok

Van egy olyan problémám, hogy az 1066-os Kingston memória nem megy 1066-on stabilan. Minden ok nélkül kifagy a gép, nem is terhelve.

E8500, Gigabyte GA-EP35-DS3, Kingston HyperX (KHX8500D2K2/2G) 2*1 GB kit dual channel 1-s és 3-s foglalatban.

Alapból felismerte 800-nak. BIOS-ban felszorozva 1066-ra.

Memtest-tel nézve 800-on hibátlan. 1066 alapfesz 2 ill. 5 mp után kifagy a program.

+0,3 V-tal növelve 70%.nál 16 hiba.

+0,4 V-tal emelve 75%-nál járva 2 hiba.

Ismerõsnél ugyanez az alaplap simán tudja Geil rammal az 1066-ot.

(legújabb bios van fent)

Kérdés: másnak is volt ilyen probléma? Vagy sikerült kifogni egy gyengébb memóriát?

üdv. takix

Posted

Leírásod alapján biztos memória hiba. Ha garos, akkor vidd vissza. 8)

Posted

Csak a gyári feszültségen lesz stabil.

Posted

Most ment a memtest alap +0,4V-on 1066-on, s nem hibázott. Kipróbáltam +0,3V-on. Ott is hiba nélkül ment. +0,2V alig ment valamit, s egy rakás hibát írt.

Posted

Nem a +0,4 V-tal éri el a gyári feszültséget?

Posted

Lehet, még ki kell derítenem, hogy most mennyit kap a memória. Everestben nem találtam meg. Majd a biosban fogok kutakodni.

Posted

+0,4V-tal van 2,2V-on. Csak az volt a furcsa, hogy konkrét memória adatlapján (PDF) 1,8V +-0,1V volt megadva. De a listában már 2,2V van megadva. Mindegy, most megy 1066-on.

Posted

Az 1,8V-ot a JEDEC szabványosította a DDR2-800-as memóriaórajellel együtt. Ha ennél több kell, akkor röbb feszültségre van szükség.

• 3 weeks later...
Posted

Üdv!

Hasonló az én problémám is. ASUS P5QL alaplapom van, 2×1 GB Kingmax KLED48F-B8KU6, ami 1066 MHz-t is tudja elvileg, a processzor pedig egy Intel Dual Core E2220, ami ugye csak 800 MHz-s FSB-n működik.

A memóriák 800 MHz-n hajlandóak működni Dual-Channelben. A kérdésem, ha nagyobb FSB-jű processzort rakok a gépbe, akkor dualban is menne az 1066 MHz? Mert végülis az FSB-nek elég sok köze van a memória MHz-éhez. Köszi előre is

Posted

Így is mennie kéne 1066 MHz-en. Elég feszültséget kapnak?

Posted

Hogy mekkora kell, az rá kell legyen írva a memória oldalára, hogy éppen mekkora feszültséget kapnak, azt pedig a BIOS-ban.

Posted

Link ez szerintem megmagyarázza :)

Or other models with FSB 1066MHz at least[/qoute]

Posted

Hi,

Én bővítettem 2x1 GB-ról 4x 1GB-ra a RAMokat és nem hajlandók 1066on működni, pedig amíg 2giga volt simán mentek..

Ehavi PCW-ben olvastam, hogy ha az alaplap összes slotja teli van, akkor 1066Mhz-en nem képesek működni...

Ez tényleg igaz? Ha igen akkor mi a francért árulnak 4x1GB-os 1066-os KIT-et?

Tegnap frissítettem BIOSt a legújabbra.

Meg az is érdekes hogy gyári adat szerint 2.2-2.4V-on kéne mennie, de ha 2.2-re állítom, akkor a gép mindig újraindul, és a BIOS visszaállítja (2x1GB-nál próbáltam 1066-on)

Most 800Mhzen megy 4-4-4-12es időzítéssel (1.8V) a 4 giga együtt és sebbességteszten ugyan annyi lett mint 2x1GB 1066on.

Tehát 4x1GB nem lehetséges 1066 Mhzen 2.2V-on??

Posted

Frissítsd a BIOS-t, ha utána sem megy, akkor nem lehetséges.

Posted

Tegnap frissítettem BIOSt a legújabbra.

egész pontosan erre:

motherboard_bios_ga-ep45-ds3r_f10

BIOS típusa Award Modular (09/22/08)

Posted

Vagyis akkor tök fölöslegesen vettem 4 db 1066Mhz-es RAM-ot... jó pár ezerrel olcsóbb lett volna 800-asakat venni, ha ezt tudtam volna. Csak épp az alaplapom gyártója nem közölte ezt az információt, hogy csak 2 db memória működhet 1066 Mhzen :S

• 11 months later...
[OP]Destroy-man
Posted

Nekem is az 1066-os DDRII-vel vannak problémáim, ugyanis nem hajlandóak 1066-on üzemelni. :(

Ha BIOSban beállítom 1066-ra, és megadom neki a 2,2 V feszt (ennyi kell neki), akkor megállás nélkül BIOS postkor újraindul a gép, és végtelen ciklusba keveredik. Csak BIOS reset segít rajta. :(

800MHzen gond nélkül mennek a RAMok.

MEM: Kingston HyperX Limited Edition 4GB (2x2 GB) KIT

LAP: ASUS M3N-H/HDMI

CPU: AMD Phenom 9850BE

Kevés lenne neki ez a 2.2V, amit ír a kézikönyve? Az alaplap és a proci is támogatja az 1066MHz-es memóriákat...