Jump to content
GSForum - Segélyvonal

A memória nem megy megfelelõ órajelen

Recommended Posts

Posted

Már párszor leírtam, hogy a 400MHz az nagyon is normális, mivel az az alap órajele. A valós órajele annak 2×-ese, azaz 800MHz. A volt emelést pedig ne windows alól add neki, hanem BIOS-ból, és ott is állítsd be az idõzítéseket.

Posted

Leírjam én is, úgy hátha jobban megérti? :D

...nekem is Gigabyte alaplapom van, olyan mint a tied, csak v.1.1

Posted

Uraim, Soma01 és Gereby

off:

:bocsánat: bocsánatot kérek, amiért nem értettem meg elsõre, hogy tényleg így van, ahogyan mondtátok, csak ha az ember vesz valamit akkor szeretné, a legtöbbet kihozni belõle. A két progi amikkel néztem, félrevittek, mert nem értek a témához. Igyekeztem amennyit lehet elolvasgatni innen is onnan is (pl ez a fórum), csak nem egy helyrõl így érthettem félre. :upsz::fal: Köszönöm, hogy ennek ellenére segítettetek nekem.

on

Végülis tehát, minden rendben, KÖSZÖNÖM!!

További jó (ilyen :hááát: pancserektõl mentes) fórumozást kívánok.

Posted

Helló! Vettem egy Intel E6750-es processzort, és az FSB-m eddig 1066 volt most pedig 1333. A kérdésem az lenne, hogy az DRAM:FSB arányban mi lenne az optimális. Mert most 12:10. Ez megfelelõ így?

Frikker Dániel
Posted

Lényegtelen! :) (De nem biztos, várd meg mások válaszát is!)

Posted

Igen, jó így:

1333/4=333 > (333*12)/10=~400MHz > DDR órajelet tekintve 800MHz

Posted

Sziasztok!

Segítséget kérnék! Van 2db 512-es 400Mhz-es PQI DDR1-es Ramom! Egyenként viszik a 400 MHz-et, de együtt csak 333-on mennek! Mi lehet a baj?

Alaplapom: ASUS A8N-E/E1911/, Front Side Bus 2000 MT/s, 1600MT/s

CPU: AMD Athlon 64/939/!

Olvasási sebesség: 2480Mb/mp Ez normális ezzel a konfigurációval? Nem értek hozzá!

Köszönöm!

Posted

A RAM-okat az 1-es és 3-as slotba tedd be (Dual Channel)! Esetleg BIOS frissítés is kellhet.

Posted

Üdv mindenkinek!

1. Van egy P3-as configom, az vele a probléma, hogy a benne lévõ SD RAM-ok csak PC66-módman mennek (67 MHz-en ketyegnek). Mi lehet a baj? :huh:

Config:

Alaplap:Soyo 7VCA

CPU:Intel Celeron 700 MHz (s370)

SD-RAM-ok: 1db (PC133, egyoldalas) 128 Mb ; 1 db (PC133, kétoldalas) 128 Mb ; 1 db (PC133, egyoldalas) 256 Mb.

2.Mit jelent az, hogy egy SD RAM "felezõs" vagy "nem felezõs" ? :upsz:

Posted

1-ESBE ÉS A 3-ASBA VAN DUÁLBA!

2480-AS OLVASÁSI SEBESSÉG AZ UGYE KEVÉS 2DB 512-ES REMHOZ!?

HOL TUDOK BIOSON BELÜL FRISSÍTENI?

Miért kiabálsz? :huh: <PF>

Posted

Csaba_#!

A 2-ra annyit tudok mondani, hogy azt jelenti, hogy a felét látja a névleges memória mennyiségének.

Az elsõre meg passzolok. :nem:

• 2 months later...
Posted

Sziasztok!

Remélem tudtok nekem segíteni. Most vettem egy gigabyte GA-MA78GM-S2H alaplapot, hozzá egy 6400+-os procit meg két 1GB-os 1066MHZ-es kingmax ramot. Beraktam mindet a házba, nem bántottam semmit a bios-ban, és sajnos csak 800-as ramnak ismeri fel. Még rosszabb az egészben, hogy a gép tuninggal soha nem foglalkoztam, így ehhez a témához nagyon hü**e vagyok. Viszont ha már egyszer direkt 1066-os memót vettem, akkor szeretném is annak használni. Valaki meg tudná mondani nekem, hogy mit kell csinálnom, hogy ezt megtehessem?

Elõre is köszönöm!

Posted

A Gigabyte az oldalán azt írja, hogy processzortól függ, hogy tudja-e használni az 1066-os RAM-okat. Tudomásom szerint arra csak a Phenomok képesek, az Athlon X2-k csak 800MHz-ig. :ötlet: Szóval max tuningal tudod kihajtani õket. Nézz szét a Tuning topicban, ha érdekel.

Posted

Hát ezt sajnálattal hallom. :( Ezekszerint kár volt ezt vennem. Méh jó, hogy rákéreztem, hogy legyen-e 2GB 1066-os, vagy 4GB 800-as. :( Mindegy, akkor megpróbálom valahogy felhúzni, talán nem égetek el mindent. :)

Köszönöm a gyors választ

• 3 weeks later...
Posted

Sziasztok.... Segítségre lenne szükségem. Egy Asus M2V alaplapom van, 2db 512Mb-os 800Mhz-és memória van benne. És az Everest szerint 400Mhz-val megy... Hiába állítgatom akkor is felezi eseleg ha dual channelbe teszem akkor megnõ a sávszél... és akkor gyorsabb. Mi okozhatja ezt? Elõtte egy 533Mhz-és memcsi volt benne ment szépen nem volt vele gond, de most ha egy 800Mhz-ést teszek bele akkor is felez, Sõt ha vissza teszem a 533Mhz-ést akkor 266-on megy. Mi lehet a gond? Ha van ötlet valakinek szívesen fogadom... Elõre is köszi.

Posted

Az hogy a 800Mhz effektív órajele, a 400Mhz pedig a valós órajele. Mindig a fele. Így a 1066Mhz-esnek 533Mhz, a 800Mhz-esnek 400Mhz, stb.

Posted

Ezt még értem is , csak azt nem hogy akkor miért megy a 2db 800Mhz DDR2 rammal lassabban mint anno az 1db 533-sal... (És az Xp is újra lett telepítve)

Posted

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy kell rávenni egy Acorp 6VIA85P alaplapot arra, hogy a memóriákat 100MHz-en hajtsa? Jelenleg 66MHz-en üzemelnek, az alaplapban egy 900-as Celeron van (9*100).

Köszi!

• 1 month later...
Posted

Sziasztok!

Szeretném megtudni, hogy az 1066-os memóriám miért 800-asnak ismeri fel a gépem, mivel a procim is 1066-os, azt szeretném megtudni, hogy hogyan kell a BIOS-ban azt beállítani, hogy helyesen működjön.

Előre is köszi!

Posted

Fel kell venni a memória és az FSB közötti szorzót. Valószínûleg nagyobb feszültséget is kell neki adni. Figyelj az egyéb beállításokra is, nekem pl. vissza kellett vennem az üzemmódot Turbo-ról Standardra.

Posted

És olvasd el, mi van a memóriára írva, a már említett feszültségemelésre gondolok.

Posted

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Az lenne a problémám, hogy csak 800 MHz-en megy a memóriám, pedig 1066-al kellene neki menni.

A memória DDDR2-es Kingmax. Az alaplap is bírja a 1066-ot, direkt azért választottam azt (Asus M3A).

Elõre is köszönöm a válaszotokat.

• 3 months later...
Frikker Dániel
Posted

Na és a proci is bírja? :ötlet:

Posted

Ha nem Phenom van benne, nem kell csodálkozni, bár valószínûleg július óta belenyugodott.