Predator 0 Share Posted May 10, 2005 Üdv mindenkinek Processzort cserélek és az a kérdésem volna hogy, AMD procihoz milyen paszta a jó. Ugyan is ezüstöt kaptam hozzá, de egy-két kereskedõtõl azt halottam hogy az ezüst az nem jó. Vagy pedig nyugodtan rákenhetem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nascar 0 Share Posted May 10, 2005 Ha az AMD adta hozzá, akkor szerintem, nyugodtan kenheted! Csak értenek hozzá! De, ha van egy kis plussz pénzed, akkor vehetsz valami különlegest, jó drágán! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakatos Gergely [Sti 0 Share Posted May 10, 2005 Processzort cserélek és az a kérdésem, volna hogy, Amd proccihoz milyen paszta a jó. Jólesz, csak arra kéne vigyázni hogy a magon kívül sehova máshova ne menjen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted May 11, 2005 De, ha van egy kis plussz pénzed, akkor vehetsz valami különlegest, jó drágán! Nem egészen értek egyet, mert ennél jobbat nem igazán kapni. Természetesen rá lehet kenni, csak körültekintően kell eljárni. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ordító egér 0 Share Posted May 11, 2005 Ha a proci olyan, hogy nincs rajta sapka ( ) akkor az ezüst tartalmú pasztát tényleg nem ajánlják, mivel nem csak a hőt, de az áramot is vezeti. Minden esetre bánj vele spórolósan. A hűtőborda amúgy is kipréseli maga alól a fölösleget. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakatos Gergely [Sti 0 Share Posted May 11, 2005 Nem egészen értek egyet, mert ennél jobbat nem igazán kapni. Arctic Silver/Ceramiuqe Link to comment Share on other sites More sharing options...
nascar 0 Share Posted May 11, 2005 @ ProFiler Akkor rosszul fogalmaztam! Szerintem is tökéletes a gyári, de vannak drágábbak, úgynevezett spéci kencék. Van akinek megnyugtató, ha a drágát használja, mert úgy gondolja, hogy az jobb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machado 0 Share Posted May 23, 2005 Én is processzorcsere előtt állok, de a proci OEM volt, így nem adtak hozzá semmit sem, azaz pasztát sem. 3 ghzes Northwood procihoz milyen pasztát ajánlotok? Ezüstös vagy fehér? Én csak ezeket ismerem . A másik kérdésem az lenne, hogy a régi prociról, hogy szedhető le a paszta? Gondolom nem ajánlatos beáztatni . Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris p 0 Share Posted May 23, 2005 A prociról a régi pasztát egyszerűen töröld le egy papírzsepivel és kész. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted May 23, 2005 Így van, azt könnyen le lehet törölni. Az végülis mindegy, hogy ehhez a procihoz sima hűtőzsírt, vagy ezüstöt választasz, de utóbbival egy kicsit jobban jársz. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machado 0 Share Posted May 24, 2005 Végül is csak fehér Fanner márkájú hûtõzsírt tudtak adni. Remélem megteszi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted May 24, 2005 Biztos, hogy megteszi. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zazu 0 Share Posted May 24, 2005 Végül is csak fehér Fanner márkájú hûtõzsírt tudtak adni. Remélem megteszi. El ne hidd már, hogy te mint felhasználó, különbséget fogsz tudni tenni a két zsír között! Nevetséges. Ilyenkor mindig az jut eszembe, amikor a "nagy" HI-FI korszak volt, voltak olyan emberek, akik már a hálózati kábeleket tesztelték, hogy melyikkel szól szebben az erõsítõ. Lásd Komáromi Zsombor. Nincs kizárva, hogy azonos körülmények között 1 ezreddel hidegebb a proci ha ezüstös pasztát használsz, mint ha csak egy simát. Mondom azonos körülmények között. De az soha nincs. Mert amikor leszeded az elsõ pasztát, és felkened a másikat teszt céljából, akkor már nem azonosak a körülmények, már nem pontosan azokon a pontokon fekszik fel a hûtõborda, mint elõbb, nem tudod ugyan olyan vastagságban felkenni a két pasztát, .......... Tehát ennek max. elméleti jelentõsége lehet. A gyakorlatban tuti, hogy nem fogod megkülönböztetni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machado 0 Share Posted May 25, 2005 Tegnap rászántam magam a már említett processzorcserére és ezzel együtt tápegységcserére. Megnéztem procivétel elõtt, milyen procikat támogat az alaplapom (Asus P4P8X) P4P8X CPU Support. Ezek közül egy 800FSB-és Northwood magos 3Ghz-est vettem a gépembe a mostani 2,4Ghz-es 533FSB-és helyett. Codegen tápom helyett vettem egy 350W-os FSP BlueStorm tápot. Kivettem a régi procit, régi tápot, beszereltem az FSP tápot a 20 tûs átalakítóval. Új proci be, hûtõzsír rá, Glacialtech 4360 hûtõre is, majd rászereltem, bekötöttem. Összekötök minden kábelt, gép bekapcsol, de nem bootol, monitoron semmi . Újra bepasztázom a procit, cmos reset, megint semmi. Kiszûrtem, hogy nem a vga, nem a winchi, nem az új táp (bár kábelenként nem ellenõriztem), nem az IDE-kábelek rosszak. Ami mégjobban elkeserít, hogy a régi procit visszatéve sem bootol a gép ír: ír: . Most P2-esemrõl írok 800*600-as felbontásban. Légyszi, adjatok valami tanácsot... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted May 25, 2005 Próbáltad a régi táppal? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted May 25, 2005 beszereltem az FSP tápot a 20 tûs átalakítóval Próbáld meg átalakító nélkül! Az a lényeg, hogy megfelelõen illeszkedjen az alaplapi tápcsatlakozóba. egy 4-es csoportnak ki kell lógnia. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machado 0 Share Posted May 25, 2005 Már próbáltam a régi táppal, de azért kipróbálom ezt az átalakító nélküli dolgot. Csak azt tudnám, mitõl romlott el az alaplap? Rejtély ír: ír: ír: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machado 0 Share Posted May 25, 2005 @Profiler nem lehet átalakító nélkül. Alulról az IDE kábel, felülrõl meg a a tápcsati nem engedi, túl vastag a pereme. De nem hiszem, hogy ez a baj, mert a régi tápal se volt jobb Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted May 25, 2005 Kár, hogy nincs hely neki. Akkor még azt tudom javasolni, hogy egy percre vedd ki az elemet az alaplapból, majd tedd vissza és úgy próbáld meg elindítani. Nem sérült meg esetleg valami az átépítésnél? Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gereby 0 Share Posted May 25, 2005 Én ilyenkor azt szoktam csinálni hogy a legkissebb darabokra szedem a gépet és újra összerakom. Hátha meg tudok belõlle valamit. Egyébként sípol valamit az alaplapod? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machado 0 Share Posted May 26, 2005 @Profiler hát azt még megpróbálhatom. Amúgy nem emlékszek rá, hogy valami megsérült volna. @Gerebi én is próbáltam, de semmi . Amúgy keine síp . Holnap megy szerelõhöz a gép. Félek, hogy annyi az alaplapnak ír: . Lesz egy rossz lapom egy 3Ghzes 478-as procim. Lehetõ legrosszabb dolog. Ha már új lapot kéne vennem, akkor inkább az AMD-t választanám. Szerintetek kicserélik a procit AMD-re? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted May 26, 2005 Kérdezd meg. Talán még belefér a cserébe. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machado 0 Share Posted May 27, 2005 A szerelõ is nyugtázta, hogy az alaplapom megadta magát ír: . Béke poraira, pedig nagyon jó lap volt. Na, most meg döntsem el, hogy milyen legyen az új alaplapom... Link to comment Share on other sites More sharing options...
csum-pi 0 Share Posted June 25, 2005 Nem tudom hogy vagy vele, de én megmaradnék a 3,0Ghz-es Pentium processzornál. Énszerintem, hogyha nem akarsz nagy dolgokat véghezvinni, akkor megfelelõ egy Abit IC7-es alaplap! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machado 0 Share Posted June 26, 2005 Végül maradtam is, de nem tudom minek írod ide 1 hónap után... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now