Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vélemények a 2014. decemberi számról


hmolnarj

Recommended Posts

hmolnarj

pcw_dvd_201412_n.jpg

Hamarosan érkezik a legfrissebb lapszámunk, amely mellé egy 2000 forint értékű mobil kupont, egy több mint 25 csatornás ITT/OTT TV vouchert, valamint egy ajándék digitális magazint, és egy teljes verziós képernyőmentőt is ajándékba adunk. Tiszta karácsony! A magazinon belül több területtel is kiemelten foglalkotunk. Egyrészt megnéztük azt, hogy mik jelenleg a legjobb vételek, hogy milyen kereskedői trükközéseket érdemes elkerülni, hogy mik az illegális letöltés veszélyei és hatásai, illetve hogy beérett-e már a 4K. Idei utolsó lapszámunkkal debütál a

PC World Plus is. Próbáljátok ki, és várjuk a véleményeket, észrevételeket az új felülettel és a belső tartalommal kapcsoatban is! A részletes tartalmat itt találjátok: pcworld.hu/tartalom

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Megdöbbenve nézem a magazinban, hogy a Eset aktiválásánál valami levonó van beragasztva. Nem értem mi ez a Plusz dolog. Ezek szerint már nem lehet aktiválni? A hozzárendelt fiókot sem értem. Nekem még windows 7 fut két gépen és két android telefonon. Mi? Az a sejtésem van, hogy az újságban semmit se fog érni a vírusvédelem, ha lekorlátozzátok 1 gépre. Nekem asztali + notebookon is kellett a végpontvédelem.

 

hmolnarj: nem lehetne a régi módszert használni? Nekem az egyszerűbb volt. És 3vagy 4 gépre volt lekorlátozva. Annál több nincs i s egy háztartásban. Vagy ideje más vírusirtó után nézni?

Link to comment
Share on other sites

SkyBird

Ha jól sejtem a leírásodból, az Eset megunta, hogy a PC World azonos havi kódjával kismillióan regisztrálnak, ami messze meghaladhatta a magazin előfizetőinek számát.

Most ha egyedi kód lesz magazinonként, akkor nyilván azzal csak egyszer lehet regisztrálni.

Azért marad még egy kiskapu. Eddig azt az Eset nemigen korlátozta, bár úgy tudom vizsgálni vizsgálta, hogy az 1 db e-mail címre regisztrált felhasználónév / jelszó párost hány gépen aktiváltad. Ha nem volt túl sok rendszerre aktiválva, úgy tudom gond nélkül elfogadta aktiváltnak a szerverük.

Azután, hogy ez a lehetőség megmaradt-e...? :hmm::hááát:

Link to comment
Share on other sites

payskin
Nem értem mi ez a Plusz dolog

 

Ott a hozzászólásod felett kicsivel van egy ilyen szöveg, hogy "debütál a PC World Plus". Kattints a kék feliratra, és láss csodát. De ha még mindig nem értenéd, a lap alján van egy piros csak ezzel a felirattal: 'KÉRDÉSED VAN? OLVASD EL A GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEKET", na az egy kicsit bénán van megcsinálva, mert nem a pirosra, hanem a mellette levő szürke TOVÁBB-ra kell kattintani, de ott aztán egy eléggé mindenre kiterjedő leírás van arról, hogy mi ez, miért jó stb.

 

SkyBird: szerintem semmi nem változott, csak a kód nem az újságban van, hanem egy aktiválható Plus elérés mögött. Valószínűleg ennyi, vagy ha nem, hát... kis nyúl. Majd hmolnarj elmeséli.

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Köszi Balázs! Itt már utána tudok nézni. Az igazság az , hogy én a nyomtatott magazinban próbáltam magyarázatot, vagy leírást keresni róla. De mind hiába ott nem volt semmi csak egy matrica.

Link to comment
Share on other sites

SkyBird

Most akkor én nem értem. :lol: Vagy félreértetem a dolgot petzolkri leírása alapján.

Akkor nem az Eset aktiváláshoz kell valami levonós cucc, hanem a PC World Pluszhoz? ;)

 

---

 

Igen, ahogy látom a GY.I.K alapján, összerendelődik a Web4 fiókkal a Plusz.

Link to comment
Share on other sites

Godzillamessage

A GameStar Plus után már szinte vártam a PC World Plust... A dvd melléklet ideje lejárt... itt is..

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Ez még nekem is magas. Még nem ástam bele magam. A magazinban már nem lehet csak úgy aktiválni eset.hu/pcworld -n az esetet, az t irják menjek a plusz-ra és ott irjam be a kódot, Én először windows 8 fiókra gondoltam, (*) Még nem mertem beírni a kódot a Plusz honlapra, majd alszok rá egyet, vagy kettőt. Hátha molnarj is nyilatkozik, hogy mi ez a változtatás.

 

Godzilla: a decemberi DVD mellékletet kaptam a magazinnal.

Link to comment
Share on other sites

Temporary

Van egy olyan gyanúm, hogy erősen meg fog csappanni az ESET felhasználóinak száma. Gondolom számoltak ezzel is. biggrin.gif Az ismerőseim nagy része már egy ideje AVG-t használ. Néhány havonta mindig elérhető valahol egy 1 year trial promóció. Azt viszont nem tudom ezek miben térnek el az AVG honlapjáról elérhetőtől. :hmm:;)

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

én szerettem az eset-t, de ha nem lehet aktiválni akkor visszarakom az avg-t vagy az avastot.

Link to comment
Share on other sites

SkyBird

Na akkor ha mégis matricás az Eset aktiválás, kombinálva ezzel a Plusszal, attól még kipróbálhatod amit írtam, hogy hány gépen tudod aktiválni. Azután lehet, hogy itt is behúzták a féket, de talán mégse 1 db lesz összesen. ;)

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Idézek: "A kódot a pcworld.hu/plus oldalon aktiválhatod egy bejelentkezést követően. A kód az első aktiválás után a használt profilhoz fog kötődni, újabbnál nem használható fel, emiatt ne mutasd meg azt másoknak!"

Én ezt úgy értem 1 gép. Bár nem tudom lehet e egyszerre panda, eset használat, mert akkor legalább két gépem védve van. És azt sem tudom hogy az éves előfizetéskor kapott vírusvédelmet lehet e külön használni a havi cuccoktól.

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Na itt látom a web4 re be kell jelentkezni. E z össze van kötve a fórummal is. Nos régen is akartam átállítani a e-mail címem egy másikra, de akkor sem sikerült, mindig a freemailt hozza a rendszer, azzal tudok belépni ide is meg a pcw honlapra. Ami még érdekes, hogy két darab petzolkri felhasználó van itt a fórumon.

http://forum.pcworld.hu/index.php?app=members&module=list

 

Ez nem én vagyok: http://forum.pcworld.hu/index.php?showuser=39947 vajon ez kukac gmailes nick

 

Ez vagyok én: http://forum.pcworld.hu/index.php?app=members&module=list gondolom ez freemailes fiókom. Hm. nem értem én.

Link to comment
Share on other sites

hmolnarj

Sziasztok, reagálnék az itt leírtakra, mert a Plus korántsem olyan rossz, amilyenek elsőnek tűnhet.

 

Az a sejtésem van, hogy az újságban semmit se fog érni a vírusvédelem, ha lekorlátozzátok 1 gépre.

 

A jó hír az, hogy az ESET aktiválás nincs lekorlátozva egy licencre. Tudjuk, hogy sok olvasónk több gépen használja a védelmet, ezért abban állapodtunk meg az ESET képviselőivel, hogy egy fiókhoz maximum 5 darab licencet engedünk rendelni. Azaz ez nem került veszélybe, akár kisebb vállalkozások is használjatják így a PC Worldöt, de ezt így nem írhatjuk le a magazinban. Próbáljátok ki. Menjetek fel, és kérjetek több licencet. Ki fogja küldeni a rendszer. Valójában itt nem sok változás történt, a különbség csak annyi, hogy a kódkérés nem egy külső oldalon van, hanem a sajátunkon belül. Reméljük, hogy idővel minden egy helyre kerül majd. Azaz valójában az olvasóink ugyanazt megkapják, amit eddig is, nem akartunk kevesebbet adni, inkább többet. És mivel az elmúlt években egyre többször kellett egy külső felületre terelnünk az embereket, felmerült egy központi HUB ötlete, ahol minden elérhető. Valójában, hogy ezt megléptük egy csapásra kitágultak a lehetőségek. Csak egyszer macera a web4-es fiók létrehozása, majd a kód megadása. Hiszem azt, hogy idővel mindenki meg fogja szeretni ezt a felületet.

 

Ha jól sejtem a leírásodból, az Eset megunta, hogy a PC World azonos havi kódjával kismillióan regisztrálnak, ami messze meghaladhatta a magazin előfizetőinek számát.

 

Való igaz, sokan váltották be úgy a kódot, hogy nem vásárolták meg a lapot. Elég ha annyit mondok, hogy nagyjából háromszor anny licencet kértek ki a PC World kontójára, amennyi lapot eladunk. A probléma az, hogy ez a mi keretünket terheli. Így vagy-úgy a szerkesztőségnek kell ezt kifizetni, ami nem kevés pénzt, ha számszerűsítjük a dolgot. Én is többször találkoztam azzal, hogy a bevásárlóközpontokban mellettem tépték fel a magazint, csak azért, hogy kinézzék a kódot. És ez csak az egyik olyan lehetőség, ahogyan visszaéltek vele. Lépnünk kellett e téren is, máskülönben azt veszélyeztettük volna, hogy az egyébként fizetős olvasóink számára is kérdésessé válik az ESET kódok használata az egyre méretesebb fekete beváltások miatt. Most ez a lehetőség megszűnt, de ebből ti, a lap vásárlói csak annyit érzékelhettek, hogy máshol van a kód. Nem akartuk, hogy kevesebbet kapjatok.

 

A GameStar Plus után már szinte vártam a PC World Plust... A dvd melléklet ideje lejárt... itt is.

 

Nem marad senki sem DVD nélkül. A decemberi számban is ott van a megszokott lemez :) A Gamestar egy kicsit más, nem lehet egy az egyben az ő módszerüket követni. Más volt nálunk az inditék, és más a megvalósítás is.

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Köszönöm a választ. Akár úgy is lehet aktiválni hogy egy panda és eset? A feleségemnek is jut még egy eset mobile kód is? Még ki kell tapasztalnom. Éppen most utaltam az 1 éves pcw előfizetést, Állítólag ott is kapok egy éves/1 gépes licencet. Például azt is felrakhatom egy családi laptopra? És annak nincs köze a havi ciklusú végpontvédelemnek?

Link to comment
Share on other sites

hmolnarj

Persze, így is lehet. Az ESET, az Agntium, G Data külön számolódik és az előfizetéshez járó Pandával nyugodtan lehet halmozni a licenceket. Mi legalábbis nem tiltjuk :)

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Lassan 13 éve minden magazint megvettem. Utóbbi időben 3-4 éve előfizető vagyok. A pozitív hozzáállás és magazin szeretete végett továbbra is hűséges olvasó maradok.

Link to comment
Share on other sites

payskin

Ha jól értem, a vírusirtók aktiválásával kapcsolatban nem változott semmi, csak az aktiváláshoz szükséges kód nem az újságban van, hanem el van zárva egy 'Plus' nevű helyre, amit viszont az újságban található "kulcs" nyit.

 

Ennyi történt, nem?

Link to comment
Share on other sites

hmolnarj

Nagy vonalakban igen

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Ez a lényeg.

Link to comment
Share on other sites

SkyBird

Ha jól értem, a vírusirtók aktiválásával kapcsolatban nem változott semmi, csak az aktiváláshoz szükséges kód nem az újságban van, hanem el van zárva egy 'Plus' nevű helyre, amit viszont az újságban található "kulcs" nyit.

 

Ennyi történt, nem?

 

Ezek szerint a kód maga nem lett egyedi, csak a hozzáférés lett nehezítve?

Petzolkri első hozzászólása alapján még azt feltételeztem, hogy magazin példányonként eltérő kód lesz. De nem, csak a Plusz lesz egyedi hozzáféréssel, ahová az azonos havi kód lett elrejtve.

Link to comment
Share on other sites

Godzillamessage

Nem marad senki sem DVD nélkül. A decemberi számban is ott van a megszokott lemez :) A Gamestar egy kicsit más, nem lehet egy az egyben az ő módszerüket követni. Más volt nálunk az inditék, és más a megvalósítás is.

Még nem kaptam meg a magazint, így nem vagyok (voltam) túl tájékozott. Gondoltam hasonló szisztéma lesz bevezetve, mint a GameStar magazinnál. Ha lesz plus is és dvd is az csak jó lehet, :oké:

 

Na itt látom a web4 re be kell jelentkezni. E z össze van kötve a fórummal is. Nos régen is akartam átállítani a e-mail címem egy másikra, de akkor sem sikerült, mindig a freemailt hozza a rendszer, azzal tudok belépni ide is meg a pcw honlapra. Ami még érdekes, hogy két darab petzolkri felhasználó van itt a fórumon.

http://forum.techcor...ers&module=list

 

Ez nem én vagyok: http://forum.techcor...?showuser=39947 vajon ez kukac gmailes nick

 

Ez vagyok én: http://forum.techcor...ers&module=list gondolom ez freemailes fiókom. Hm. nem értem én.

Nem vagy egyedül akiből kettő van. Sajnos a fórummotor frissítésekor (illetve az adatbázisok összevonásakor) történt néhány baleset és van jópár felhasználó akiből kettő lett.

Régen sem regisztráltál gmailes fiókkal valamelyik IDG-s helyen?

A web4 felületén ki tudod cserélni az e-mail címed.

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

 

Régen sem regisztráltál gmailes fiókkal valamelyik IDG-s helyen?

A web4 felületén ki tudod cserélni az e-mail címed.

Eszembe juttattad, hogy régen regisztráltam a pcworld.hu-n, hogy a cikkekhez hozzászóljak. Most egész biztos az lehet. Nyugodt körülmények között megnézem mi lehet ez a web4-en. Gondolom ez az összevonás okozott galibát.

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Ma megnéztem a web4 felületre belépve nem tudok emailt módosítani se profilt törölni. Beletörődtem marad a két profil ugyan azon petzolkri-n. Egyik freemail.hu- másik gmail.com-os. Én volta hibás, mert 2009-ben létrehoztam egy idg-s profilt is a pcworld.hu-n, hogy egy-két cikkhez kommenteljek. Én lüke meg petzolkri-t használtam. A fórumra meg 2006-ban regisztráltam még rég.

Link to comment
Share on other sites

Godzillamessage

Profilt törölni nem lehet, email címet lehet. Persze arra nem ami már regisztrálva van. Itt lehet megoldani (bejelentkezve): http://belepes.web4.hu/belepes

 

Nem csoda, hogy nem találtad meg, sehol nincs kitéve, pedig igencsak hasznos lenne megjeleníteni a pcwo-n is (meg a gso-n is, persze).. :bizonytalan:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...