Jay 0 Share Posted June 30, 2010 Firefox 4 Nightly Builds A béta verzió elsõsorban a tesztelõknek szól! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted June 30, 2010 Nem bírtam ki, feltettem élesnek. ADBlock meg a NoScript megy vele, más nem, legalábbis az én kiegészítőim közül. Magyar spell checker jó lenne bele... Linkification, GMail notifier, Download Status Bar és a BBCode működik vele, úgy tűnik. DownThemAll nem (2-es beta). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fujitsu 829 Share Posted June 30, 2010 Na és milyen? (Majd lehet, hogy egy virtuális gépet megkínálok vele, ha eljut az RC állapotba. ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted June 30, 2010 Nekem nagyon tetszik. A gondom annyi, hogy mire elérik a véglegest, megint elszúrják majd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted June 30, 2010 Amikor elõször megláttam, meg voltam róla gyõzõdve, hogy az Operát látom... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted June 30, 2010 Az csak a normális Windows-felületintegráció miatt lehet. Határozottan gyorsabbnak érzem a 3.6.6-nál. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted June 30, 2010 Annál nem nehéz gyorsabbnak lenni. Szigorúan érzésre az Opera és a Chrome is köröket ver a mostani Firefoxra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fujitsu 829 Share Posted June 30, 2010 Más a tervezési szempont. Ami a jelenlegi Firefoxban lehetne gyorsabb, az az elindulás és a JavaScript-értelmező. Állandóan toldozgatják-foldozgatják, de még mindig elég lassúcska (legalábbis a többiekhez képest). Ha ezt is meghegesztenék, akkor tényleg helytálló lenne a szöveg, amit a letöltési oldalon főcímként nyomatnak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted July 1, 2010 Az indulás naponta körülbelül kétszer érint, szóval nem fog a földhöz vágni. Főleg, ha a különbség ezredmásodpercekben mérhető, márpedig az én gépemen abban. Viszont nálam a JS motor nagyon érzékeny terület, mivel olyan oldalakon is járok, ahol sok ezer soros JS fut. Az Opera ezek töltését minimális plusz idővel abszolválja, míg a Firefox meg-megakad közben, ami nagyon idegsítő. A helyzetet tovább rontja, hogyha az adott oldalhoz használom a GreaseMonkeyt, pedig ezeket az oldalakat éppen emiatt látogatom Firefox-szal. Bár ahogy most nézem, van Chrome-hoz is, és az Operához is ígérik. Szóval lehet, hogy hamarosan így vagy úgy, de megszűnik a problémám. Update: Ugyan van Chrome-os GM, csak éppen egyetlen script sem működik vele, ami nekem kéne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fujitsu 829 Share Posted July 1, 2010 Hát az én gépemen a különbség nem ezredmásodpercekben jelentkezik, hanem súlyos, merevlemez-kerregtetéses másodpercekben. (Az igaz, hogy momentán nincs fenn más böngésző, de mondjuk az IE8 még így is gyorsabban indul.) Én is csak naponta egyszer-kétszer szoktam elindítani (nálam állandóan fut); úgyhogy ez még tényleg a legkevesebb. Ami a JS-értelmezőt illeti, megértem a problémát, én is szeretném, hogy gyorsabb és akadásmentes legyen. Mindenesetre eddig még szerencsére sosem volt olyan lassú, hogy ne tudtam volna kivárni. Ami a kiegészítőket illeti, ott egyértelműen a Firefox a győztes (meg testre szabhatóságban, meg kompatibilitásban, meg úgy minden egyébben ). Ezen a téren nem tudnak versenyre kelni vele a többiek. Ahogy írod is, a Chrome-os kiegészítő nem az igazi; meg már olyanokat is olvastam, hogy a kiegészítők durván belassítják a böngészőt... Hiába, no, ez a Firefox terepe. Ezért szeretjük, és ezért nincs is alternatívája (többek között, legalábbis számomra). Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted July 1, 2010 Be van nálad kapcsolva az alkalmazások gyorsítótárazása? Mert nálam ez az érték így értendõ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fujitsu 829 Share Posted July 1, 2010 Az elõtöltés? Nem, azt mindig letiltom. De ha bekapcsolom, akkor meg a boot lesz merevlemez-kerregtetésesebb, úgyhogy nem hinném, hogy sokat nyernék vele... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted July 1, 2010 Nálam havonta, a patch kedd után van újraindítás, egyébként hibernálok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fujitsu 829 Share Posted July 1, 2010 <off> Nálam a hibernálás nem nyerõ. Egyrészt sok hozzá a memóriám (ha jól tudom, ez kizáró ok); másrészt (még) nincs szünetmenetesem, ami eléggé rizikóssá tenné a dolgot. (Hogy miért nincs szünetmentes? Túlfeszültség elleni védelemre errefelé az elmúlt negyven évben nem volt szükség; áramkimaradás meg legfeljebb kétévente egyszer van egy percre, ha a biztosíték-lecsapásokat nem tekintem, bár szerencsére azok sem gyakoriak. Ettõl függetlenül tervben van egy szünetmentes beszerzése, mert fõ a biztonság, csak hát azt sem adják ingyen, ugyebár.) Úgyhogy én mindig a leállítást választom. (Különben sem kell, hogy fogyasszon a gép, amikor nem használom.) Ha lesz szünetmentes, akkor esetleg az alvó állapot lehet majd a megoldás. </off> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garono 14 Share Posted July 1, 2010 OFF ??? De hiszen hibernált állapotban nincsen áram alatt a gép! Egyébként nem hiszem, hogy van memórialimit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fujitsu 829 Share Posted July 1, 2010 <off> Hmm, igazad van, kevertem az alvással. Mindenesetre a memórialimit miatt úgysem mûködne. </off> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted July 2, 2010 A mai frissítés megölte az eddig működő kiegészítőimet. --- Meg azt is észrevettem már az első telepítés után, hogy ha egy lapon elkezdek sorban új lapokat nyitni új füleken, akkor nem akad le, mint a 3.6. --- Ha rákattintok egy linkre, akkor nem lesz a szegélye szaggatott vonalú, semmi nem jelenik meg. --- Devbuild verziójú ADBlock-ot, Element Hiding Helper-t és NoScript-et telepítettem, ezek mennek újra. Elképzelhető, hogy csak újra kellett volna telepítenem a fent lévő verziót, de így is jó. --- browser.search.openintab: true Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted July 6, 2010 Ha valaki tudja hogyan lehet a tabfülek szélességét fixen megadni, vagy a magyar helyesírásellenõrzõt bekapcsolni, ne tartsa magában. Továbbra is csak pozitívan tudok nyilatkozni a 4-esrõl, add-onok kicsit akadozva jönnek hozzá, néha verziófrissítés után nem mennek, de ettõl el kell tekinteni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jay 0 Author Share Posted July 6, 2010 a tabfülek szélességét fixen megadni about:config / browser.tabs.tabMaxWidth a magyar helyesírásellenõrzõt bekapcsolni Szerintem arra még várni kell. Miért nem kapcsolod ki? Más: Ez mire jó? Tools / Inspect Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted July 6, 2010 A browser.tabs.tabMaxWidth az, ami nem megy, 3.6-tal ment, 4-essel is, aztán jött egy frissítés, és nem ment. Ma már kikapcsoltam az ellenõrzést, mert jóval gyorsabban gépelek az ellenõrzés tempójánál. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jay 0 Author Share Posted July 7, 2010 browser.tabs.tabMaxWidth Nálam jó. (4.0b2) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giraffe1 0 Share Posted July 7, 2010 Ez mire jó? Tools / InspectOldalak felépítésének ellenõrzésére. Kimondottan webfejlesztõknek, vagy csak egyszerûen kíváncsi felhasználóknak. Nálatok van Firefox gomb? Mert nálam egyszerûen csak rondábbak lettek a standrad gombok, de más változást nem igazán látok a felületén. HTML5+CSS3 párosban valóban javult (pl. videó, CSS átmenetek stb.), de gyorsabbnak csak azért tûnik, mert a kiegészõk kb. 90 százalékát leállította. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jay 0 Author Share Posted July 7, 2010 Köszönöm a felvilágosítást! Nálatok van Firefox gomb? View / Toolbars / Menu Bar, pipa ki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jay 0 Author Share Posted July 9, 2010 Sebességben még van hova fejlõdni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giraffe1 0 Share Posted July 9, 2010 Érdekes, hogy XP alatt alapból be van kapcsolva a menü, W7 alatt pedig ki. Ne felejtsd el, hogy pl. a debug kódok miatt a béta mindig lassabb, mint a végleges. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts