KGigi Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 MSI írta: nem javított változat-e. Az e szócska csak igéhez kapcsolódhat OFF És a változat az ige?
Get_in_the_Game Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Nem is figyeltem, de akkor nem kell a kötõjel. Javított változat e. És akkor így a jó. :D
KGigi Posted December 19, 2009 Author Posted December 19, 2009 De kell. Csak nem azon múlik, hogy ige-e, hanem azon, hogy állítmány.
Get_in_the_Game Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Nekünk magyar tanár azt tanította, hogy mindig ige után áll, és most gugliba megnéztem, és ott is ízt írják, hogy mindig ige után áll. Azonban ha nincs ige a mondatban, akkor állhat fõnévvel, ugyanis: Pl Az állatok szomjasak-e. -> Az állatok szomjasak [vannak]. Csak a vannak-ot nem mondjuk. Amúgy érdekes dolog ez az e szócska, nagyon sokan használják rosszul, és nekem rendkívülien bántja a fülem.
KGigi Posted December 19, 2009 Author Posted December 19, 2009 Ezért mondom, a mondatban betöltött szerep számít. Nekem is bántja, de már régen letettem arról, hogy kijavítsam a hibákat. Egyszerûen nem gyõzöm. Vannak olyanok, akiknek sikerül öt súlyos helyesírási hibát produkálniuk három mondatban.
Fujitsu Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Visszatérő probléma, a megfejtés itt olvasható. Ne erőszakoljátok meg a magyar nyelvet.
KGigi Posted December 19, 2009 Author Posted December 19, 2009 Rosszul mondtam valamit? Írd nyugodtan, ezt majd úgyis kiteszem.
eremit Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 Indul a helyesírás.hu a facebookon: https://www.facebook.com/helyesiras.hu
Sebi Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 Tedd bele a fórum szabályzatba, hogy kötelező tanulmányozni mielőtt valaki ír.
[OP]Destroy-man Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Ez az MTA-s weblap még elég bugos. Beírtam, hogy takszi, és azt írta ki rá, hogy jó, pedig azt x-el kell írni.
payskin Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 A nagybetűs Taksz szerinte helyes, tehát lehet, hogy abból képzi. --- Kipróbáltam, a Spányik is helyes, de például a Krapulax már nem.
arpsoft Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Destroy-man' timestamp='1367489396' post='457052']A Google ilyen települést nem ismer. És amit a Google nem ismer az nincs is...
KGigi Posted May 4, 2013 Author Posted May 4, 2013 Amúgy megnéztem két adatbázisban is, és egyikben sincsen benne. Szóval valószínűleg tényleg nincs ilyen település.
Garono Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Akkor lehet, hogy Taksz egy kevéssé ismert történelmi személy volt, mondjuk filozófus, és amikor munkásságára célzol, akkor használhatod a "takszi gondolatok" kifejezést. Más ötletem nincs.
Fujitsu Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Kipróbáltam, a Spányik is helyes, de például a Krapulax már nem. Nyilván nem tartják számon a kispesti maffia összes tagját. Egyébként nem olyan rossz ez a cucc, de ha valami bonyolultabb kifejezést írsz be, megáll a tudománya. Reméljük, fejlesztik még.
kléni Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Reméljük azt is, hogy elterjed. Van egy olyan érzésem, hogy ezért nem fognak örülni annyira a facebook felhasználók, mint a világ legjobb okosságaiért.
mizsi Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Ez most komoly? http://www.libri.hu/konyv/stephen_king.a-bura-alatt-1-2.html
mizsi Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Hát, ha a bura-t sikerült búrának írni, én se veszem meg.
Recommended Posts