payskin 946 Share Posted September 3, 2005 A kérdésem az lenne, hogyan tudom elérni, hogy egy bizonyos mappát mint meghajtót lássak? Megosztod a mappát és hálózati meghajtót rendelsz hozzá. Vagy kiadod a következõ parancsot:subst h: c:\valami Törölni az összerendelést pedig így lehet: subst h: /d Van egy DOS-os programom, ami csak LTP1-re illetve LTP2-re tudna nyomtatni, mit tegyek? Az XP-ben ugyanúgy léteznek az LPTx portok. A nyomtatónál állítsd be a nyomtatóport átirányítást, utána az LPT1 úgy fog mûködni, mint a DOS alól. Dr Watson debugger letiltása HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AeDebug Name: Auto Type: REG_DWORD Value: 0 disable Value: 1 enable Prefetch - Elõtöltés szabályzása Start, futtatás, regedit.exe, bal oldalt a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters\ kulcsban található egy EnablePrefetcher nevû, DWORD (Duplaszó) típusú érték, 1 és 7 között próbálgasd szépen végig, minden módosítás után reboot... Talán segít valamit. http://donmade.uw.hu/getdoc.php?cat=articl...p;name=prefetch Nem indul el a Windows XP (Pro) kép és faxmegjelenítõje, nincs Villámnézet és a Diavetítés is rossz Start --> Futtatás: @%systemroot%\system32\regsvr32 shimgvw.dll Error Messages for Windows Windows Portal RedQueen Windows XP Info LaCy.hu Doug's Tweaks and Tips Az a problémám, hogy az XP, ha nem csinálok semmit, egy idõ után magától zárolja a számítógépet. Ilyenkor a csak a reset vagy kikapcsológomb segít. Valószínûleg nem a képernyõvédõ okozza, mert a belépéshez nincs jelszó, így a képernyõvédõhöz se. A vírus- és féregkeresés nem hozott eredményt. Asztal, jobb klikk tulajdonságok képernyõ kímélõ energiaellátás speciális beállítások a pipa ki van véve "Jelszó kérése, ..."? A hibernálás fülön is? Nem mûködnek az automatikus indítások csatlakoztatáskor Microsoft Autoplay Repair Wizard Nem látszik a partícióm, de néhány mappa elérhetõ TweakUI --> My Computer --> Drives --> pipa. VPN kapcsolatot szeretnék létrehozni. Ezzel alapvetõen semmi gond, de amikor kiválasztanám, sajnos el van szürkítve Start --> Futtatás --> services.msc --> Tárcsázót be kell állítani, hogy automatikusan induljon CAB-fájlok társításának helyreállítása Mentsd el ezt egy .reg fájlba, és fésüld össze. Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CLASSES_ROOT\.cab] @="CLSID\\{0CD7A5C0-9F37-11CE-AE65-08002B2E1262}" "InfoTip"="Tömörített fájlokat tartalmaz" [HKEY_CLASSES_ROOT\.cab\PersistentHandler] @="{098f2470-bae0-11cd-b579-08002b30bfeb}" Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 946 Author Share Posted October 27, 2009 Némely file ill. mappa neve fekete, némelyik meg kék A Windows XP Intézõje kék színnel jelöli azokat az állományokat, amelyeket tömörítve tárol a merevlemezen. A fekete színûek (normális állapot), amelyek nincsenek tömörítve. Egyiknek sincs semmi köze ahhoz, hogy bármi lejátszik-e bármit. Tömörítés: adott állományon jobb gomb --> Tulajdonságok --> Speciális --> Tartalom tömörítése. Ettõl kékre változik. Ugyanez még egyszer --> visszaváltozik feketére. Jobb katt --> új --> NINCS új szöveges dokumentum, pedig volt Nyisd meg a Jegyzettömböt, ezt másold bele, mentsd el TXT.REG néven az Asztalra, aztán kattints rajta duplán, és a megjelenõ kérdésre mondd, hogy igen. Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CLASSES_ROOT\.txt] @="txtfile" "PerceivedType"="text" "Content Type"="text/plain" [HKEY_CLASSES_ROOT\.txt\PersistentHandler] @="{5e941d80-bf96-11cd-b579-08002b30bfeb}" [HKEY_CLASSES_ROOT\.txt\ShellNew] "NullFile"="" Csak egy pillanatra látom a kékhalált, bla-bla-bla Automatikus újraindítás kikapcsolása Vezérlõpult íl: Rendszer íl: Speciális fül íl: Indítás és helyreállítás részben Beállítások gomb íl: Rendszerhiba részben Automatikus újraindítás elõl pipa ki. íl: OK . Újratelepítettem és most nem férek hozzá a korábban titkosított állományaimhoz Így jártál Újratelepítettem és most nem férek hozzá a korábbi mappáimhoz (jelszó) Egyszerû fájlmegosztás ki --> Jobb klatty --> Biztonság fül --> Saját tulajdonba rakás (vagy mi). Bekapcsolás után 2 percig nem mûködik a gép, aztán hirtelen megjavul. Fix IP-cím beállítása A Windows telepítésekor nem látszik a merevlemezem. Mit tegyek? A telepítõ elindulásakor beadod neki floppyról a winyó driverét, vagy beleintegrálod a telepítõbe. A Windowsom csak 132 gigát lát a merevlemezembõl, noha az jóval nagyobb méretû. Mi legyen? Telepítsd fel az SP3-as javítócsomagot (de a legjobb az lenne, ha beleintegrálnád a telepítõbe). Hogy érem el az XP lemezkezelõjét? Vezérlõpult/Felügyeleti eszközök/Számítógép-kezelés/Lemezkezelés. Az egyik legmenõbb kodekpakkot használom, mégis befagy a Media Player. Most mi legyen? Ezt megszívtad. Ugorj a Windows újratelepítése részhez, és törjön el a kezed, ha még egyszer elindítod valamelyik kodekpakk telepítõjét. Sokszor olvasom, hogy "nézd meg az Eseménynapló bejegyzéseit". Hogy érem el az Eseménynaplót? Vezérlõpult/Felügyeleti eszközök/Eseménynapló. Nem indult el a Windowsom, de a Windows CD-rõl sikerült megjavítanom, és most a Windows Update nem mûködik. Start --> Run --> cmd --> OK net stop wuauserv regsvr32 wups2.dll net start wuauserv A documetnum and settings\felhasználó\ -ban van egy application data meg van a local settings-ben is egy application data. Ezek micsodák? Ezekben a könyvtárban felhasználó-specifikus programbeállítások, illetve adatok vannak. Hacsak nem vagy biztos a dolgodban, inkább ne bántsd a tartalmukat. Asztali ikonelrendezés mentése Ezt próbáld ki. Milyen Windows XP kiadásom van? Mennyi memóriám van a gépben? Futtatásba beírni winver , aztán OK-ra kattintás. Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 946 Author Share Posted October 30, 2009 Dolgoztam/játszottam/filmet néztem a gépen egy pillanatra elment az áram. Azóta nem töltõdik be a Windows állandóan újraindul a számítógép. Beteszed a Windows teleptõ Cd-t a meghajtóba arról elindítod a számitógépet. Amikor kiírja, hogy javításhoz nyomja meg a J betût akkor megnyomod a J betût. A bejövõ konzol ablakba beírod a Rendszergazda jelszavát ( azt amit a telepítéskor megadtál ) ha nincs jelszó akkor nyomsz egy Enter-t. Beírod CHKDSK c: /p /r ( ha nem a C:-n van a Win. akkor értelemszerûen az aktuális nevet kell beírni ) Ha szerencséd van akkor a CHKDSK "kibogozza" a winchester NTFS táblájának a hibáit és helyre állítja a Windowst. Ha nincs akkor gyakorolhatod a Windows telepítést. Gyors vs. lassú formázás Egyik formázás sem törli a fájlokat, hanem pofán vágja a partíciós táblát (nem az mbr-t), azaz minden fájlbejegyzés repül. Azaz a vírusok sem maradnak meg. A kétféle formázás között az a különbség, hogy a nem gyors végignézni a partíciót, hogy van-e rajta hibás szektor, ezért tart tízszer annyi ideig. Ezért is nem használom soha. Ha hibás lesz a vinyóm, elõbb fogom tudni, mint hogy az a formázásnál derüljön ki. A Kürt arról a merevlemezrõl is visszaállít adatot, amit ötször formáztak, felgyújtottak, majd ráejtettek egy komplett toronyházat. Ezen a téren mi diktáljuk a világszínvonalat. Csak egy picit sokba kerül. Windows - Nem sikerült a késleltetett írás Ez gáz, mert ez nagy eséllyel adatvesztést jelent: a vinyó eltûnt a Windows szeme elõl, mielõtt ki tudta volna rá írni a cache-ben levõ dolgokat. USB-s külsõ vinyóknál szokott elõfordulni, ha a rendszer valamitõl "eldobja" az USB-s eszközt (mondjuk rádugunk még valamit egy másik USB-portra, és így már nem tud elegendõ áramot küldeni a merevlemez felé). Ha belsõ vinyóval történik, az nagyon rossz jel. Akkor ott vagy a vinyó haldoklik, vagy a vezérlõvel van valami gubanc, vagy a driver sérült meg, szóval csupa "kellemes" lehetõség. Fájltársítás Sajátgép --> Eszközök --> Mappa beállításai --> Fájltípusok fül Itt kiterjesztés szerint rendezve látod a társításokat. Kikeresed a kiterjesztést, és utána módosítással tudod szerkeszteni az alapértelmezett programot, vagy ikont. Újra telepítettem az XP-t, megmaradt a hiba jelenség. Töredezettség mentesítést nem tudok csinálni mert a chkdsk.exe zárolta a D partíciót. Majd parancssorban beírom chkdsk.exe /f akkor ki írja, hogy nem lehet folytatni mert írásvédett, szeretné-e hogy kövi újra indításkor fusson. Ha igen/ha nem-re megyek mindenképpen fut és nem talál semmit.Az indexelést megszüntettem a D partíción, de ez sem használt. Írtam Microsoftnak, de nem írnak vissza. Esetleg valami javaslat? Megszüntettem az indexelést a D-n. Töröltem az MSOChas mappát a D-rõl és minden egyebet amit használna a Windows. Töröltem a IE7 frissítési mappáit a D-rõl. (Nem volt könnyû mert ezt csak az Unlocker nevû program tudta megcsinálni.) Futtatásba ezt írtam: chkdsk /F D: (feltett egy kérdést, erre igent nyomtam, leválasztotta a kötegeket, majd elkezdett vizsgálni, nem sok sikerrel) Vizsgálat közben újra indítást csináltam. Újraindítás után megint bejött a chkdsk, hagytam végig futni. A rendszerbe lépés után mûködött a töredezettség-mentesítés, végig futtattam. Újraindítás ismét, probléma megszûnt. A fájlok és beállítások átvitele nem mûködik a két gép között, az új gép nem ismeri fel a mappát/fájlokat, miért? Az új gép most lett feltepítve régebbi (SP2c vagy korábbi) CD-rõl. Valószínûleg a régi gépre fel lett telepítve az SP3, az újra pedig még nem. Megjegyzés: Az SP3 feltelepítésével a fájlok és beállítások átvitele varázsló egy része angol nyelvû lesz , viszont fel kell telepíteni az új gépre, hogy mûködjön az átvitel. Boot közben mindig chkdsk ellenõrzi a hibátlan partíciót Kérsz egy parancssort. ( Start -> Futtatás -> CMD + enter ) chkdsk D: /f /r ( a D helyére a "bolhás" partíció betûjelét írjad be ) Megvárod amíg végez az ellenõrzéssel ( a partíció méretétõl, fájlok számától és a géped teljesítményétõl függõen 5 perctõl 1-2 óráig is tarthat a vizsgálat ) Kihasználja a Windows Home a több processzormagot? Igen kihasználja. Több magot (vagy thread-et) tud kezelni, csak több fizikai processzort nem. Windows Update parancsikonja A parancsikonon jobb egér-> tulajdonságok. A cél legyen: %SystemRoot%\system32\wupdmgr.exe A könyvtár legyen: %HOMEDRIVE%%HOMEPATH% A tálca véletlenül eltûnt alulról, utána nagy nehezen visszaállítottam, de csak jobb oldalra, és szeretném, ha vissza kerülne a helyére. Jobb gombbal kattintasz a tálcán, ne legyen pipa a tálca zárolása elõtt. Ezek után egérrel megfogod és átteszed ahová jól esik, aztán zárd vissza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted December 27, 2009 Temp-fájlok törlése Mentsd el CMD fájlként: rmdir "%temp%" /q /s rmdir "c:\windows\temp" /q /s Aztán futtasd! Jobb gombos menü szerkesztése a Windows-ban Íme . A lemezek automatikus indításánál ki lehet-e esetleg takarítani a felesleges programokat? TweakUI Windows Script Host Link Az internetes videókhoz egyáltalán nincs hang ( Youtube, Docler, Videa stb... ). A Flash player hang nélkül játsza le a filmeket. Start -> Futtatás -> regedit A [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32] bejegyzést megkeresed, ha nem így szerepel benne ez a két érték akkor átírod erre, ha nincs benne akkor " Új -> karakterlánc " hozzáadod õket. És már van is hang a Flash videokban "midimapper"="midimap.dll" "wavemapper"="msacm32.drv" Ez a két programot még a 16 bites Windowsból örökölte a XP. A fájltípusoknál véletlenül elállítottam valamit, és most minden mappa megnyitásakor a fájlkeresõ jön be A 'Mappa' "fájltípus" beállításánál pedig a következõt két parancsot kell beírni: explore open Szkriptmegoldás Az Intézõ esetében hogyan lehet rávenni, hogy az általam beállított mappában induljon? (Ne kelljen pl. a Sajátgépre, majd a C:-re kattintani.) A Windows Intézõ parancsikonján kattints jobb gombbal / Tulajdonságok / a Cél mezõbe írd be: %windir%\explorer.exe c:\Könyvtár Ahol a Könyvtár az a könyvtár, amelyet szeretnél kezdõkönyvtárnak beállítani. Windows XP 64 bit Ne tedd fel! Tweak UI Automatikus lejátszás állítgatása Lomtár "javítása", ha nem jelenik meg Automatikus bejelentkezés Különleges mappák áthelyezése (pl.: Dokumentumok) Programbejegyzések törlése a Programok hozzáadása, eltávolításából System Volume Information A Windows Rendszervisszaállítás mappája, törölhetetlen. Ha nem használjuk a Rendszervisszaállítást, akkor nem foglal helyet. Ebbõl következik, hogy ha használjuk, és szükségünk van az általa elfoglalt GB-okra, akkor ki kell kapcsolnunk ezt a szolgáltatást, de ne feledjük, hogy ezáltal elvesznek a visszaállítási pontok. Beállításai: jobb katt a Sajátgépen --> Tulajdonságok --> Rendszer-visszaállítás. Automatikus indítás lista helyrerakása TweakUI nélkül HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\AutoplayHandlers\Handlers HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\AutoplayHandlers\EventHandlers Ezek alatt kell törölni a megfelelõ bejegyzéseket. Fájlmûveletek esetén lassú a rendszer PIO módba kapcsoltak a meghajtók, esetleg hibásak a kábeleik, ne adj Isten, megadta magát a vezérlõ (alaplapon és/vagy meghajtón). Eltûnt az asztal Elképzelhetõ, hogy átkerült egy másik valós vagy nem valós kijelzõre, nézzünk utána a videokártya vezérlõpaneljében (kiterjesztett asztalt keressünk)! RECYCLER mappa Minden partíción ez maga a Lomtár. Nyilván nem lehet törölni... Olyan viszont elõfordul, hogy benn ragad egy elõzõ Windows-telepítésbõl hátrahagyott szeméthalmaz, ami fogja a helyet. Ilyen engedélyeznünk azt, hogy minden rendszer- és rejett fájlt lássunk, majd bele kell lépnünk a RECYCLER mappába, kijelölni az összes almappát, majd törölni azokat. Ha végzett, jobb klikk a lomtárra, ürítés. CD-kulcs megváltoztatása Doug Knox bácsi elegáns megoldása NTFS --> FAT32 Ezt a Windows XP nem tudja magától kivitelezni, külsõ program kell hozzá (GParted). Nem tudok idegen nyelvû programot futtatni The Microsoft AppLocale Utility A Documents and Settings/Rendszergazda/Dokumentumok könyvtár rejtett lett, hogyan lehetne visszaállítani nem rejtetté? Jobbklikk a mappára --> tulajdonságok, az általános fülön szedd ki a pipát a [X]rejtett opció elõl, majd OK. (Ha jelenleg nincs beállítva a számítógépen a rejtett mappák megjeleítése: Vezérlõpult (klasszikus nézet) --> Mappa beállításai --> Nézet (fül) --->Rejtett fájlok és mappák: (.) megjelenítése opció -->OK) Ha végeztél, biztonsági okokból a Rejtett fájlok és mappák megjelenítését kapcsold ki újra. Arról szeretnék többet megtudni, hogy mi az oka annak, hogy kétféle Feladatkezelõ indítás létezik (legalább is Windows Xp-nél tapasztaltak szerint)? az egyik mód, hogy a Ctrl+Alt+Del billentyûkombinációra eltûnik az Asztal, majd megjelenik a választó képernyõ, és ott lehet a Feladatkezelõre kattintani; a másik mód, hogy ugyanerre a billentyûkombinációra egybõl elõugrik a Feladatkezelõ minden addig megnyitott ablak elé; Nem az OS változatától függ, hanem attól, hogy tartományba lépsz-e be, illetve használsz-e üdvözlõképernyõt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garono 14 Share Posted December 27, 2009 OFF Majdnem én is az XP-nél maradtam, mert a 7 nem akart feltelepülni a laptopra, amíg nem frissítettem a BIOS-t. Link to comment Share on other sites More sharing options...
firewolf 0 Share Posted January 7, 2010 Remélem itt lehet kérdezni is . Adott 1 laptop (4-5 éves Albacomp M660s Traveller V4) integrált videókártyával és egy projektor. A cél az, hogy ugyanazt lehessen látni a projektoron, mint a gép képernyõjén. Valami S3Tray Plus nevû program van hozzá, de azon nem lehet beállítani klónozást. Elvileg meg lehet csinálni segédprogram nélkül is, mert ismerõsnek sikerült ez a gépen, de elfelejtette, hogy hogyan csinálta és azóta újra lett téve az xp. Ha valaki tudna segíteni nekem akár linkkel, vagy bármilyen okossággal, azt nagyon megköszönném! Firewolf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted January 7, 2010 Jobb klikk az asztalra --> Tulajdonságok --> Beállítások Csak itt lehet a Windows-ban, de ezt most nem tudom neked megmondani, hogy pontosan hogyan, vagy hogy egyáltalán lehet-e. Driverbõl viszont biztosan mennie kell, sõt, ha fent van a billentyûzet segédje, akkor azon is megkeresheted a billentyûkombinációt, szerintem a legtöbb notebookon megtalálható. Link to comment Share on other sites More sharing options...
firewolf 0 Share Posted January 7, 2010 Az asztal kiterjesztését be tudtam állítani, de az csak az asztalt mutatja. Ha áthúzom az ablakot, akkor mutatja a projektoron, de ha diavetítést indítok el power pointban, akkor a monitoron mutatja a diavetítést, a projektoron csak a power pointot mutatja az aktuális diával... Ez így nem jó... Ez a driver, ami van hozzá pedig csak szineket, kontrasztot és ilyeneket tud beállítani. A billentyûzetet meg sajnos nem tudom kipróbálni, mert csak holnap lesz nálam a gép és holnap lesz az elõadás is... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted January 7, 2010 Ha a Powerpointot áthúzod a másik kijelzõre, és úgy teszed teljes képernyõre, majd indítod a diát, akkor sem jó? Link to comment Share on other sites More sharing options...
firewolf 0 Share Posted January 7, 2010 Nem . Na sikerült megoldanom. Annyi kellett, hogy a 2-es kijelzőnél nem szabad bepipálni, hogy windows asztal kiterjesztése erre a monitorra és egyből mutatta a képet . Nekem ez így nem logikus, de windózéknál biztos nálam sokkal okosabb emberek vannak... Azért köszi szépen a segítséget Pjotr! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted January 9, 2010 Topik elejébe bekerült némi információ, tessék ellenõrizni! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsazsu48 0 Share Posted January 18, 2010 Sziasztok! Most regisztráltam, és szeretnék megkérdezni valamit. Újra kellett telepíteni a gépemet, mert vírusos volt. Minden rendben mûködik, de biztos, ami biztos alapon lefuttattam az Avast-ot, és a "takarítás" közben kitöröltem valami windows-os összetevõt is. Azóta a bekapcsolásnál kiírja a gép, hogy ez a program hiányzik: Windows.0\Kesenjangan Sosial exe' Szeretném tudni, hogy ez mire való, és ha fontos, akkor hogyan tudom pótolni. Amúgy rendesen mûködik a gépem, annyit vettem észre, hogy pl. az önéletrajzomnál (world dokumentum) azt írja ki, hogy nem tölthetõ be a grafikus szûrõ, és ha folytatom, akkor a fényképem nem jelenik meg, csak a szöveg. Elõre is elnézést kérek, ha nagyon gagyi a kérdés, csak egy zöldfülû felhasználó vagyok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted January 18, 2010 Huhh, szerintem az elsõre a megoldás az msconfig, de látva a másikat, lehet, hogy ismételt újratelepítés lesz a dologból. Start --> Futtatás: msconfig : itt keresd meg az automatikusan induló dolgok között a hiányolt cuccot, majd vedd ki a pipát elõle. De nagyon úgy látom, hogy még mindig maradt némi kártevõ a gépen, végezz keresést az összes adathordozón, amit használtál a friss telepítés óta, persze a többin sem árt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Csaba_# 0 Share Posted January 18, 2010 íl: Win32/Brontok.AT Vagyis ez a legkevésbé sem kívánatos. Az, hogy ne sírjon miatta a Windows, ki tudod kapcsolni az msconfig ban (Start-->futtatás-->írd be:msconfig [OK] -->Az automatikus indítás fülön keresd meg, és szedd ki a pipát [OK].) A "Windows.0" könytár elárulja, hogy nem tiszta telepítést csináltál, formáznod kellett volna. Az Office-al kapcsolatos kérdésed pedig nem ebbe a topikba tartozik. Pjotr megelőzött. Link to comment Share on other sites More sharing options...
palgaben 0 Share Posted January 20, 2010 Sziasztok! Kikapcsoláskor a gépemtõl az alábbi két panelt kapom: Meghiúsult DLL inicializáció , ( Az alkalmazás inicializálása nem sikerül,mert az ablakkezelõ alrendszer leállítás alatt van. illetve Program bezárása- n ( Program nem válaszol ) A háttérben nem fut semmi, csak a Torrent. A válaszokat elõre is köszi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartajo 0 Share Posted January 24, 2010 Kérek türelmet az írásom terjedelme miatt . gépem: Widows XP prof HUN Sp3 / DualCore Intel Core 2 Duo E6320, 1866 MHz (7 x 267) / 1024 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM) / ATI Radeon X1050 Secondary (512 MB) / HDD SAMSUNG HD161HJ (160 GB, 7200 RPM, SATA-II) / particiók: C:\ Dokumentumok - Programok - Windows (5 GB szabad) G:\ Dokumentumok (5 GB szabad) H:\ Dokumentumok - Programok (25 GB szabad) elõzmény: Memtest boot CD-vel ellenõrzés, a 2GB RAM rendbe, kifogástalan. Intalláltam a HardDisk Sentinel Programot, ezt futattva, kifogástalanak találta a HDD-t is. 16 órás munka után zártam be a gépet meglepetés másnap: Bekapcsolás után a a gép nem tölti be a Windows-t, újra és újra BOOT. Egyetle megoldás, már a bekapcsolás után nyomva tartott F8 > Pleas select > itt beállítom hogy a BOOT a HDD-rõl történjen > F8 nyomva >Hibakeresési mód választása > OKE . Így 20 percig üzemképes, majd lefagy és kezdhetem elõlrõl. Sikeres betöltés után egy üzenõablak jelent meg "overclck. exe- hiba - olvasás nem végezhetõ el a megadott helyen" (ez a C:\Programs\Asus\AI Booster\Clock exe) A Hard Disc Sentinel--t gyanítottam a hiba okozónak, ezért a YourInstaller-rel töröltem. Ujabb indításkor csak bejelentkezett. megnézve a Programs-ba, a fájllok meg vannak. itt van az uninstall fájl is. Próbáltam ezzel törölni de a válasz "uninstall dat fájl nem létezik". Hogyan törölhetõ? Az Everest gépellemzõ naplójában a következõ hibajelenségek ismétlõdését találom: 1. A következõ boot-vagy rendszerindító illesztõprpgram nem indult el: sptd - Forrás: Service Control Manager 2. Az összeomlási memóriakép lapozófájlának konfigurálása nem sikerült. Ellenõrízze, hogy van e lapozófájl a rendszerindító meghajtón, és hogy a mérete elég nagy-e az egész fizikai memória tárolásához. - Forrás: FTdisk (megnézve a, C:\Windows\system 32\drivers-be az az FTdisk 123 kB-os.) 3. A rendszer nem tudta betölteni az összeomlási memóriakép illesztõprogramját - Forrás Ftdisk 4. Az illesztõprogram belsõ hibát talált az adatstrukturájában a következõhöz: . - Forrás: sptd (megnéztem, C:\Windows\system 32\drivers-be az smtp, 701 kB-os) 5. A TCP/IP elérte az egyidejû TCP kapcsolatkísérletek számára vonatkozó biztonsági korlátot. - Forrás Tcpip Próbálkozásaim: Rendszervisszaállítás nem járt eredménnyel. ScanDisc futtatása nem talált hibát, a szokásos üzenet "a kötet tiszta". Vírus ellenörzést nem tudok végezni 20 perc alatt. Ha végül is az újra intallálás lesz a megoldás, de elõzõleg szeretném D:\ és H:\ particiókra mentett munkáim mentését elvégezni. Remélem kérdéseimre kapott válasz, mások számára is hasznos lesz! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted January 24, 2010 Töröld le a Daemon Tools-t (sptd), meg valami más egyéb szutyok is van a gépen, ami nem oda való. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seherezádé 0 Share Posted February 9, 2010 Sziasztok! A következő jelenség megoldásához kérnék segítséget. XPSP3 konfigurációt használok. Két év használat után frissíteni akartam, mikor a következő történt. Behelyeztem a CD-t. Mikor kérte a program a "frissítés ajánlott"-ra kattintottam. Elindult, jelezte a folyamat jelző az eseményeket, majd kb. 40 mp. múlva üzenet, hogy a "dtscsi.sys" fájl sérült. Adott három lehetőséget : Újra, Kihagyás Mégse Az újra megjelöléssel semmi nem történt, a kihagyással mindig újraindult és a fent említett fájl sérülést jelezte. A C:\$WIN_NT$~BT mappában a dtscsi "0" kbájt-ot jelez. Van lehetőség a helyreállításra? És még egy dolog. Ahogy bekövetkezett ez a rendellenesség, azóta ha indítom a Windowst, két lehetőséget kínál fel a gép. Microsoft Windows XP professional indítása - magyar és Microsoft Windows XP professional - telepítés. Ami 3 mp-en belül elindul, ha nem lépek az XP prof. magyarra. Hogyan tudnám visszaállítani az eredeti Windows indítást? Ha van tanácsotok, előre is köszönöm. Ennek miért kellett új téma? Kérlek, írj helyesen, és rendezetten. íl: Fórumszabályzat. <KGigi> Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted February 9, 2010 Nem igazán értem, hogy mit akartál CD-rõl frissíteni. Az SP3 az XP legújabb kiadása, innen nincs mire frissíteni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vodás 0 Share Posted February 12, 2010 Hibás Windows XP frissités. http://www.origo.hu/techbazis/szamitogep/2...frissitese.html Hallott errõl valaki? Nálam simán jött az Automatikus frissitéssel, de csak 10 volt, nem 11. A saját fiókból léptem ki és ki akartam kapcsolni, amikor telepítette. Nem volt vele semmi gond. XP SP3 van a gépemen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted February 12, 2010 A legtöbb embernek semmi gondja vele. Akiknél gond van, ott valószínûleg maga a rendszer is trágya módon van felépítve, vagy olyan program fut náluk, ami meggátolja, hogy rendesen alkalmazódjon a frissítés. Nem túl érdekes hír ez. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazda6diesel 0 Share Posted February 24, 2010 Sziasztok! Olyan dolog történt, hogy a felhasználói fiókok között csak a rendszergazda szerepelt és én létrehoztam egy egy új felhasználót rendszergazdai jogosultsággal, utána viszont csak az új felhasználóval lehet belépni, nincs másik lehetõség, így viszont eltûnt minden böngészõ beállításom, telepített programok közül nagyon sok, levelezõ beállítások. Hogyan lehetne ezeket visszahozni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted February 24, 2010 Documents and Settings? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Csaba_# 0 Share Posted February 24, 2010 Kapcsold ki az üdvözlõ képernyõt. Vezérlõpult (klasszikus nézet)-->Felhasználói fiókok-->A felhasználók be- és kéjeltekézési módjának megváltoztatása-->Üdvözlõképernyõ használata [ ] -->Beállítások alkalmazása (gomb). Ez után már a felhasználónevet és a jelszavat is kézzel kell majd bevinni. Így bármelyik fiókhoz bejelentkezhetsz. Egyébként csökkentett módban megjelenik minden fiók az üdvözlõképernyõn is. Normál módba is ki lehet valahogy rakni a rendszergazdafiókot, de már nem emlékszem, hogy hogyan. ------ Közben találtam egy ilyet. Szóval csak egy registry módosítás az egész. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkyBird 118 Share Posted February 24, 2010 @mazda6diesel Legegyszerűbben a TweakUI-val is be lehet pipálni, hogy mely fiókok jelenjenek meg a bejelentkező képernyőn. Ha csak egy van, akkor azt dobja csak fel. Neked a korábbi Rendszergazdát elrejtette, de a kétszer kiadott CTRL-ALT-DEL is behozza a bejelentkező ablakot. A beállítások jelentős része fiókhoz kötött. Ha egy másik fiókkal lépsz be, akkor az alapbeállításokról indul. Ahogy Pjotr írta a Documents and Settings alatt megtalálod. Illetve van még a fájlok beállítások átvitele varázsló, bár én életemben nem használtam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts