Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

ARCTIC COOLING Accelero S1 Rev. 2 + ventilátor

Posted

Gyakorlatilag ez így együtt olyan, mint a Accelero TWIN TURBO?

A kiegészítő ventiket is az AC-től vegyem, illetve azok is PWM kompatibilisek?

Posted

Nem vennék ikerturbót, inkább csak 1 darab 12 cm-es ventilátort, ami fix fordulaton is halk, de lehûti a kártyát.

Posted

OK, köszi a tanácsot. Így még olcsóbban is jövök ki. :)

Már csak azon tűnődöm, hogyan rögzítem hozzá a 12 cm-es ventilátort... :hmm:

Posted

Áhh! Nem vagyok a kókányolások híve. :) Inkább csinálok hozzá egy keretet, amit a szomszédos kártyafoglalat hátlapjához hegesztek majd. Vagy bordára csavarozok, négy jó erős bakelit hasábot, amire a ventit csavarozom majd.

Rezonancia szempontjából, inkább az utóbbi fog játszani . :hááát:

Posted

Egy szinten lehetnek.

Posted

Kiderült, hogy a ARCTIC COOLING Accelero S1 Rev. 2 -höz nincs elég öntapadó passzív borda. A lenti képen látható 2 alkatrész típus közül, melyikre fontosabb hûtõt rakni? Egyáltalán mi köztük a különbség?

IPB kép

Posted

Szerintetek egy firefox mellett ezek az értékek normálisak?? :huh::(

A ház sajna nem épp egy CoolerMaster... ez lehet probléma?

A felszerelés:

KÉP

Magas fordulatszámok, pedig egy firefox fut összvisz + az everest :S

KÉP

Lejjebb véve a fordulatszámot melegedünk...

KÉP

Házat kéne cserélnem? (Gyári hûtõk plusz egy Zalman szabályozott szívó hûtõ hátul)

A Processzor dobozában lévõ leírás szerint (tudom nem feltétlen kell ragaszkodni hozzá, de azért csak jelent valamit...) 40 fok alá kénve vinni :Sír:

Üdv, LordDzseff

Nos itt vagyok ismét, újabb képpel, terhelés alatt!

KÉP

Szerintetek ez oké, vagy cseréljek házat? :(

Posted

Nincs gond, ne pánikolj!

Posted

Kösz... megnyugtattál! :):istenvagy:

Posted

Nos, végül is az Artic Cooling Accelero TWIN TURBO mellett döntöttem, mert az Accelero S1 Rev. 2 árában be tudtam szerezni, sérült csomagolás miatt.

A HD 4850-emre szereltem fel, de én is, a már korábbról ismert kompatibilitási problémába ütköztem, a utolsó RAM borda felhelyezésénél: :nyíl:

.

Szerencsére volt itthon egy alacsonyabb, viszont jóval szélesebb öntapadó hűtő bordám. :)

Ezt a kis malőrt leszámítva, nagyon meg vagyok elégedve az ikerturbóval. A Coolink GFX Chilla-val ellentétben 4 Pin-es ventilátor csatlakozója van, és támogatja a PWM-t, tehát közvetlenül a kártyára lehet a ventilátor csatlakozót dugni. A CCC alapértelmezett beállításainál (automatikus szabályzás) a ventik el sem indulnak, de így is képes 60 °C-ot tartani a GPU-t alapjáraton. (Bár lehet, hogy sok múlik a házamon is: Cooler Master Ammo 533)

100 %-on (2000 RPM) nem vészes a zajszint. Én 50%-on járatom jelenleg, ennél ugyanis gyakorlatilag zajtalan, és így a következő értékeket mértem:

- Alapjárat: 77 °C helyett 38 °C

- 100%-os terhelés: 91 °C helyett ~55-60 °C

A dobozban elegendő bordát találunk a VRM chip-ek hűtésére is.

Egyszóval: mindenkinek csak ajánlani tudom. ;)

Posted

Sziasztok!

Van egy Asus P5QL Pro alaplapom, rajta egy E5200as processzorral, gyári hûtéssel. Kissé érzékeny vagyok a zajra, szeretném lecserélni, 5000 Ft alatt meg tudom oldani? Tuningolni nem igazán tuningolnék, csak legyen csendes, hûtése elég akkora, mint a gyári, mert az is 50 fok alatt tartja bõven a processzort, leterhelés közben. (Az elõzõ HSZ óta alakítva lett a gép és helye, így már üresjárat 30, terhelve 40 fok körül van, a gyári hûtõvel és egy házhûtõvel.)

Holnap megyek Pestre vidékrõl... Szerintetek érdemes lenne cserélni?

Üdv, LordDzseff

Posted

Köszönöm a választ! De egy kérdésemre még kérlek válaszolj... tényleg megéri lecserélni, tehát halkabb lesz jóval mint a gyári Intel? :huh:

Üdv, LordDzseff

Posted

Jó darab, ilyen van öcsém gépében.

Posted

Köszönöm a válaszokat. Még egy kérdésem lenne! :upsz:

Érdemesebb gyûjteni egy kicsit többet egy teljesen réz Zalman hûtõre?

Üdv, LordDzseff

Posted

Na jól van, még egy utolsó utáni kérdés... ne haragudjatok, de most alig van már 1 napom dönteni és minden infot szeretnék begyûjteni, (viszont ha Pjotr, vagy KGigi esetleg megtennétek az összes kérdésem egy hozzászólásba raknátok és ti is egybe a válaszokat... :upsz: ) szóval ha én ezt felszerelem az alaplapra, húzza annyira a lapot, hogy vigyáznom kellene mielõtt mozgatom a gépet, nehogy letörjön illetve nem fog komolyabb gondot okozni a felszerelés?

Üdv, LordDzseff

Posted

Nem egy vaskos darab, semmi gond nem lesz vele.

Posted

Köszönöm szépen a válaszokat akkor holnap Pesten veszek egyet! :istenvagy: