Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted
Mi is gondoltunk erre, meg is próbáltuk, de mivel a UPC-s fix ip-re van regisztrálva a domain nevünk, a reverse DNS miatt kezdtek visszapotyogni a levelek, mivel a saját domainünk volt a feladó, de a reverse meg a upc-s címet adta vissza.

írni kell a upc-nek, hogy a reverse-t állítsa be. Ha az A rekord a upc-s ip-re mutat akkor nem kötekedhetnek. Legalábbis mi így beállítjuk a ptr-t...

• 1 month later...
Posted

Na ezt kihagytam. Ezek a szerelõk képesek lettek volna szétfúrni-faragni a lakást egy kábel miatt, így ejtve lett a dolog, maradt a úpíszí.

• 2 years later...
Posted

Fennakadás a UPC internetben

Konkrétan a legtöbb külföldi oldalt nem lehet behozni, nálam pl. a komplett f.szbúk se tölt be, nem találja a kiszolgálót. Szerencsére van VPN-em, úgyhogy két kattintásból kikerültem a problémát, de ez akkor is übergáz.

Most elhúzok vidékre; remélem, holnapra megoldják.

Posted

A cikkben pont azt írják, hogy már megoldódott. Nálam egyedül csak a Google hirdetések nem jöttek be, a többi külföldi oldal kicsit lassú volt. Ahogy leszűrtem a cikkből, nem az UPC volt a hibás, tehát nem őt kéne okolni.

Posted

Nyilván azóta már frissítették a cikket.

Posted

Így van. Elárulok egy titkot: amikor megnyitsz egy indexes cikket, a szerző neve alatt, a dátum és az idő mellett szokott lenni egy kis ikon, ami egy nyomtatót ábrázol. Azt a fantáziátokra bízom, hogy ez mire való. Amikor azonban a dátum és a nyomtatót ábrázoló ikon között van egy kis órát mintázó ikon is, akkor ezt azt jelenti, hogy a cikket megjelenése óta frissítették. Hovatovább ha erre ráviszed a kurzort, megtudhatod azt is, pontosan mikor! Bámulatos, nem?

Egyébként meg nem okoltam én senkit, csak megállapítottam, hogy übergáz a szituáció, és ezt a véleményemet most is tartom, UPC ide vagy oda.

Posted

Szerintem az is übergáz, hogy módosítják a cikkeket. Aznap délelőtt olvastam egy kb 10 soros kiírást is, amiben közölték, hogy a pobléma létezik. Mivel ebben már okot is írtak, nem gondoltam arra, hogy a korábbi módosítása. A kis óra ikont még sose láttam, vagy nem vettem észre, de mostantól nézem majd. Ennél feltűnőtlenebbül már nem is lehet tudatni velünk, hogy 5 órával később átírták az egész cikket. :D

Lehet, hogy te nem, de mások az UPC-t okolhatták, legalábbis ahogy nekem lejött a cikkből. Gondolom a legtöbb embernek elég volt annyi, hogy Facebookon értesült arról, hogy az UPC-nek ilyen meg olyan hibája van, a többi már lényegtelen.

Posted

Hát igen, ilyen ez az elektronikus média, hogy utólag módosíthatóak a cikkek. :igen: Hozzáteszem, szerintem is korrektebb lenne, ha lenne egy "utoljára frissítve" sor is a cikk elején vagy végén, ez a kis ikon tényleg nem túl szembetűnő, de azért észrevehető, ha valaki sok ilyen cikket látott már.

A cikkből nekem úgy tűnik, a felhasználók inkább a tájékoztatás lassúságát kifogásolták a UPC-vel kapcsolatban.

Posted

Na, ehhez képest a Diginél szombaton délután volt egy kis csuklás. Arról senki nem írt cikket?

Posted

Szombat délután vagy este még a nyüves GPRS mobilnet is gyatrább volt a megszokottnál (Telekom). Bár ez itt OFF.

Posted

Szombat délután a rántott hús is rágósabb volt a megszokottnál.

Posted

Ezért rendeltem inkább pizzát, de ez itt off. :D

Posted

Ha a UPC-nél valami gáz van, azt azért valamilyen formában megérezhetik a nem UPC-sek is. :)

Mondjuk a szombat délutánnal nekem nem volt gondom (egy vén balf.szt, két férget és egy idiótát leszámítva), vasárnap délután viszont annyi seggállattal találkoztam, amennyi egy hónapra is elég lett volna.

• 9 months later...
Posted

Nofene: http://index.hu/tech...-s_modemet_kap/

Mondjuk annyira nem is bánnám, ha 5 év után nyugdíjazhatnám az Edimax rúterem, ami jelenleg a winyótápommal megy. :fogatlan: Ciscóm, Ciscóm, vagyon-e szép gigabites LAN-portod? :D

[OP]Destroy-man
Posted

Kár, hogy nincs hozzá OpenWRT. Vagy vajon gyárilag is tud olyan funkciókat, mint az OpenWRT?

Posted

Azért a szolgáltatós cuccra ne nagyon küldjünk már OpenWRT vagy más 3rd party szoftot. ;)

De lehet, hogy csak én vagyok túl konzervatív.

Posted

Nekem aztán tökmindegy, lehet-e OpenWRT-t tenni rá. Én egy routeren az alapfunkciókon és néhány biztonsági beállításon túl nem nagyon szoktam semmi különlegeset beállítgatni. A gyári firmware rendszerint untig elég.

• 1 month later...
Posted

Történt némi fejlesztés:

3824963475.png

Lecserélték az eszközeinket; mostantól egy Ubee routerrel egybeépített kábelmodem intézi a netet, így az Edimax routerem is nyugdíjba vonult. Ami a cuccot illeti, eléggé alapszintű beállításokra ad csak lehetőséget, de azokat egyértelműen, egy nagyon letisztult felületen, mindenféle mókolás és ördöngösség nélkül, magyar nyelvű menü mellett lehet megadni. Dual bandes, úgyhogy jelenleg 5 GHz-en használom.

Egyelőre nem tűnik rossznak, a menüje is elég gyors, a beállításokat is viszonylag hamar érvényesíti; de az majd nyilván csak később fog kiderülni, hogy hogy bírja a nagyobb terhelést és a hosszú (akár több hónapos) sessionöket.

• 5 weeks later...
Posted

Tegnap éjjel lefrissítették a router-modem egységünk szoftverét, és bekapcsolták rajta ezt: http://www.upc.hu/ka...ternet/wi-free/ Ma már írt róla az index is: http://index.hu/tech...st_indit_a_upc/

Az a baj, hogy minimális eséllyel kerülök olyan helyzetbe, hogy internetre van szükségem, de nincs hozzáférésem, viszont van használható távolságban egy UPC-végpont. Úgyhogy ebből én profitálni aligha tudok. Odakinn, az utcán meg aligha lesz fogható ez a jel; kb. esélytelennek látom, hogy bárki is az én végpontomon keresztül csatlakozzon.

• 3 years later...
Posted

Na támasszuk fel ezt a totyikot... :D

Szóval adódott egy kis gondom az arris modemmel amit a szolgáltató adott. Utóbbi napokba tűnt fel hogy mondhatni naponta "újraindul"(nem teljesen, csak újracsatlakozik), a log-ba csak ennyit látok: "No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=-;CMTS-MAC=-;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;"

RF Paramters

Nem tudom mikor kezdhette el, eddig senki nem panaszkodott hogy megszakadt a net. Igazándiból más miatt néztem rá a logokra tegnapelőtt és akkor tűnt fel... Mivel modemekkel eddig nem volt dolgom így ha valaki ért esetleg hozzá segíthetne kicsit hogy mit tehetnék mielőtt nekiállok telefonálni :) .

• 2 years later...
  • 1 month later...
Posted
On 11/10/2014 at 7:08 PM, Fujitsu said:

Tegnap éjjel lefrissítették a router-modem egységünk szoftverét, és bekapcsolták rajta ezt: http://www.upc.hu/ka...ternet/wi-free/ Ma már írt róla az index is: http://index.hu/tech...st_indit_a_upc/

Az a baj, hogy minimális eséllyel kerülök olyan helyzetbe, hogy internetre van szükségem, de nincs hozzáférésem, viszont van használható távolságban egy UPC-végpont. Úgyhogy ebből én profitálni aligha tudok. Odakinn, az utcán meg aligha lesz fogható ez a jel; kb. esélytelennek látom, hogy bárki is az én végpontomon keresztül csatlakozzon.

Én évekig használtam, és eléggé bejött, konkrétan évekig megúsztam a mobil net használatát. 

Nagyon sajnálom, hogy megszűntették :(