Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Olyan miért nincs (elérhetõ áron), ahol a feltöltés lényegesen nagyobb, mint amit most kínálnak?

Nekem nem kell a nagy letöltési sebesség, viszont a szerverem nagyon örülne egy garantáltan pár megás feltöltésnek.

Posted

Most nézem, hogy a UPC Fibre Power 60 elég tûrhetõ a garantált 3 Mbit feltöltéssel.

Meggondolandó.

Posted

Elvileg a technológia olyan, hogy sokkal nagyobb a letöltési sebesség a feltöltésinél. Remélem, nem mondok hülyeséget, most nincs kedvem utánajárni.

Lehet venni fix sávszélességet pluszban, de az egy fél vagyonba kerül...

Posted
Sajnos a diginet lassan halad, a legtöbb vidéki városban (főleg falvakban) csak álom marad. :hááát:

Folyamatosan bővül. 3 éve szinte csak Budapesten volt a DIGI. Ahhoz képest szerintem nem rossz eredmény a mostani városlista.

@Arpsoft: Legtöbbször a technológia miatt asszimetrikus.

Posted

Köszi, evvel tisztában vagyok, de lehetne fordítva is aszimmetrikus. :szemöldök:

Posted

Technikai akadálya nincs annak, hogy akár DSL, akár kábelen emelkedjen a feltöltés, csak -- ugye -- ez túl rendes húzás lenne. :hááát: Az is lehet, hogy a szolgáltatók összefoschnák magukat.

• 3 months later...
Posted

Nekem a júpiszinél :D van a Fiber Power 30-as és teljesen jól müködik.

Én valahogyan nem veszem észre a sebességkorlátot.

Ja és nekem ami a legfontosabb, hogy állandó kapcsolat(tudom nem igazán jó megoldás bizonyos szempontból)legyen ne csatlakozgasson le állandóan meg a sebessége is egészen jó legyen és ne legyen 10e Ft havonta.

Pedig 5 nap alatt több mint 130 Gb-t töltöttem le és fel(torrent).

Ja és ment a gép eleget és még az egyik nap éjszaka is.

Napközben olyan 11 órától ment estig.

Átlagban 2.2-2.8 Mb közt töltök lefele és felfele meg 330-400 Kb-vel.

Egyébként van egy titka a 300 Gb havi letöltésnek és nem az, hogy nem töltesz le annyit. :D

[OP]Destroy-man
Posted

Csak azt ne mond, hogy még mindig mûködik a MAC cím cserés megoldás. :P

Posted (edited)

Nem tudok ilyenről de nekem hónapok óta ugyanaz a helyzet van pedig már több fórumban elárulták a titkot és lehet, hogy hamarosan pontot tesz ennek a végére is a júpiszi azért mert valaki szétkürtölte a neten.

Azonnal bekussoltatták a kedves fórumozót.

Remélem nem fog pontot tenni a végére!

Nehogy már odaverje a jó pár százezres előfizetői táborát az a pár száz esetleg 1-2 ezer ember aki túlterheli a hálózatot. :P

Edited by KGigi
  • 5 months later...
Posted

Napok óta kínszenvedés volt itthon napközben az Internet (UPC Fiber 60), alig jött valami a csövön, egy hozzászólást alig bírtam elküldeni. Ami a vicces volt az egészben, hogy kb. este 10-től reggel 7-ig a világon semmi probléma nem volt a nettel. Kezdetben azt hittem, központi probléma (mert egyszer volt az is), vagy valahol túlterheltté válnak a node-ok napközben, de kezdett az ügy egyre gyanúsabbá válni. Aztán tegnap kijött egy tag, hozta a gépét, megnézte, mi van; és lám, a grafikonok szerint napok óta a határértékek alatt mozgott a kapcsolat, de nem csak nálam, hanem itt az egész környéken, mégis tőlünk jött az egyetlen bejelentés. :pislog: Speedtesttel még feltöltést sem lehetett mérni, a letöltés is iszonyú gyér volt. Azt mondták, másnap reggel (vagyis ma) intézkednek. Ma már szerencsére semmilyen probléma sincs. :)Ezt az előbb mértem, úgy, hogy két gép megy, meg még a torrent is.

Az elmúlt három évben ez volt a legkomolyabb problémám a nettel, de ezt is gyorsan orvosolták (csak el ne kiabáljam).

• 3 months later...
Posted

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy néhányszor elmegy az internetem.Mielõtt kihívnám a szakikat, meg kéne néznem hogy a számítógép és a modem között van e kapcsolat amikor nincsen internet.Ez azért kéne, hogy ki tudjam zárni azt hogy az integrált hálókártyám a rossz, vagy esetleg egy program miatt nincsen kapcsolat stb..Szóval nem tudom hogy a számítógép és a modem között a kapcsolatot a CMD-ben milyen parancsal lehet ellenõrizni.

Elõre is köszönöm a segítséget.

Posted

Ha egy Linux Live CD-vel stabilan van internet, akkor szoftveres a gond. Ha úgy is szakadozik, akkor hálókártya/kábel cserével lehet tovább szűrni a probléma helyét.

Használt PCI-os hálókártyát pár száz forintért lehet kapni kábelt meg biztosan tudsz kölcsönkérni is.

Posted

Sziasztok!

Én most nem segítséget kérnék hanem információt. Nagyon laikus vagyok a témában, viszont annál jobban érdekel, hogy hogyan mûködik a netszolgáltatás? Vegyük azt, hogy van egy kis község ahol a lakók szeretnének netet. Hogy tudják ezt megoldani? Van egy gerincvezeték amirõl lecsatlakoznak és elosztókkal szétküldik a netet a lakók felé? Vagy hogyan?

Posted

Nem vagyok benne biztos, hogy ezekre az infókra gondoltál, de a "... van egy kis község ahol a lakók szeretnének netet... "-bõl kiindulva itt van néhány:

Elõször is kell cég/szervezet, aki szerzõdik egy nagy szolgáltatóval a továbbértékesítésre.

A kábeles szolgáltatás kiépítése költségesebb mint a vezeték nélküli.

WiFi Falu. Nekik van tapasztaltuk ilyesmiben, biztosan szívesen segítenek.

• 2 weeks later...
Posted
Ha egy Linux Live CD-vel stabilan van internet, akkor szoftveres a gond. Ha úgy is szakadozik, akkor hálókártya/kábel cserével lehet tovább szűrni a probléma helyét.

Használt PCI-os hálókártyát pár száz forintért lehet kapni kábelt meg biztosan tudsz kölcsönkérni is.

Kipróbáltam ezt a linux dolgot, és úgy sem volt netem.Van azomban valami ami közben az eszembe jutott, mégpedig az, hogy mi van ha az alaplapra integrálr hálókártyám szarakszik?Azt hogyan tudom megnézni?Vagy a CMD-vel hogyan tudom megnézni azt, hogy a számítógép kommunikál-e a modemmel?Mert ha nem akkor az alaplapi hlálókártya, ha elérem a modemet, akkor meg az a rossz.

Posted

Pár száz forintos hálókártyával, illetve másik gépre is rá lehet kötni azt a szerencsétlen modemet. ;)

• 1 month later...
Posted

Sziasztok!

Van olyan, 90% körüli pontosságot adó megoldás, ami leteszteli az internet-kapcsolatom sebességét? Mert kipróbáltam 5-6 oldalt, és borzasztó nagy a szórás, előfordult +-80%-os eltérés is egy adott időpontban. Eddig a Speedtest.net-en, és a úpíszí saját tesztszerverétől, valamint egy tesztfájl letöltésével a fsn.hu szerveréről kaptam elfogadható értékeket, de van valami pontosabb megoldás?

Posted

Torrent. :fogatlan: Nagy forgalmú kell, illetve az utorrent-ben nem árt beállítani 1-2 GB-os gyorsítótárat.

Posted

...meg lekorlátozni a feltöltési sebességet. ;)

[OP]Destroy-man
Posted

Azt csak ADSL-nél kell. Kábeles netnél a feltöltés nem szól bele a letöltési sebességbe. Egyébként ezek a tesztek mostmár nem valami megbizhatóak. :( Nálam a speedtest "csak" 2-3 MB/seces letöltést mér (minden más kimenő kapcsolat le lett állítva a teszt idejére), miközben a torrent 9-10 MB/seccel tölt le. Ugyanez vonatkozik a feltöltési oldalra is.

• 7 months later...
Posted

Sziasztok!

Tesztelhetem egy hónapig díjmentesen a T-**** 80M/bit-es optikai internetjét. Az üzletkötõ bácsi azt mondta, ez a tapsztalatok szerint kenterbe vágja a UPC 120 MBit/s-os netjét, gyorsabb lesz annál. Igaz lehet? Mik a tapasztalatok / vélemények róla?

Posted

Nekem csak annyi jutott eszembe így hirtelen, hogy a UPS szeret korlátozni P2P esetében, talán a T nem teszi. :hmm:

Posted
a UPS szeret korlátozni

Mármint hogy? Nem hozza ki a csomagot? :D

Az viszont nagy talány, és erről az üzletkötő bácsit kéne megkérdezni, hogy valami, aminek elméleti sebessége 2/3-a egy másik valaminek, hogyan verhetné kenterbe sebességben a másikat? Nyilván a UPC sem azért írta rá, hogy 120 Mbit, mert csak 60-t tolnak át rakta. Egyébként meg egyiknek sincs semmi értelme, meglátásom szerint, lévén a szerverek nem tudják ennyivel tolni a cuccot...

Posted

Kihozza, csak nem autós futárral, hanem görkorissal.