ezermester Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Itt az enyém! Tolna megye, + egy-két település Baranyából: http://www.tarr.hu/ Azért linkeltem, mert meg vagyok vele elégedve, szemben a sok panaszos egyébbel a környéken. A baloldalt fent, lévő lapra vidd az egeret, ha egyébként is tv-zel, ez való neked. Miért fizetnél tv-re, meg telefonra is külön- külön? Nekem bejön.
ezermester Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Lenne egy kérdésem, miután konkrétan UPC-t nem találtam, de kábelrõl lévén szó, íme: Adott egy UPC-s net. 30/15-ös. Az x gépen, kifogástalanul megy. Eredetileg erre állította be az ember, aki jött. Most, X géprõl, Y gépre kellene a net. Bejön a kábel, bemegy a kábelmodem-be. Onnan a gépbe. Nem hajlandó Y gép csatlakozni a netre. Kér egy SID/felhasználónevet. Az operációs rendszer Win7. Visszatéve X gépbe, minden simán megy, nem kér semmit, de nekünk Y gépbe kellene beüzemelni.
ezermester Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Ez mit jelent? Ez a SID/felhasználónév? El vagyok havazva kb. 5 felé szakadva. Kifejtenéd egy csöppet részletesebben?
Dave891 Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Modemet routerbe, routert abba a gépbe dugni, amelyiken megy a net. Routerben keresni olyat, hogy MAC Clone (vagy valami hasonló). Utána menni fog a net minden gépen. A lényeg, hogy a router MAC címe az legyen, mint a beregisztrált gépé (amin megy a net).
ezermester Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Nincs router. Csak simán egyik gép helyett a másikkal kellene menjen.
Pjotr Posted June 30, 2009 Author Posted June 30, 2009 Vagy újra lehet regisztrálni a UPC-nél a hálózati kártya MAC címét. UPC oldala foschtalichka, ezért nem kerestem meg, mi ennek a menete. Elvileg van rá szoftver is (Google), de olyat még nem próbáltam.
Dave891 Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Jaaa. Van rá valami UPC-s oldal, sajna nem jut eszembe. Ott csak annyi lesz, hogy beregisztrálandó gép mac címe. Ezt az oldalt net nélkül is el lehet érni, csak UPC-s háló kell hozzá.
ezermester Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Közben gugliztam én is. Mûködik szerinted, ha csinálunk egy hálókártya cserét?
ezermester Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Köszönöm a kimerítõ válaszokat, és a tanulás lehetõségét. Most már remélem menni fog.
Einstein Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Kinek milyen tapasztalata van az UPC Fibre Power-rel kapcsolatban? Mit és hol kellene vele tesztelni?
Pjotr Posted July 16, 2009 Author Posted July 16, 2009 Ez már elindult? Egyébként szerény véleményem, hogy inkább ne erõltesd.
Temporary Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 A MAC cím átírására használható progi: Mac Makeup
T.Bence Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Sziasztok! Újra szeretném tenni a gépemet. Fibernetem van (4/1) és azt mondták a fibernetes srácok hogy újratelepítés után kell valami driver. Ez most tényleg kell? És ha kell hogyan kell feltelepíteni? Ha nem kell mit tegyek? Kérlek segítsetek!
Pjotr Posted July 25, 2009 Author Posted July 25, 2009 Ha USB-n csatlakozik a géphez a modem, akkor azt kell feltelepíteni, a drivert megtalálod a kapott lemezen. Ha hálózati kártyán keresztül csatlakozik, akkor csupán a hálózati kártya driverét kell feltenni, típusát megtalálod az alaplap hivatalos oldalán (ha integrált), majd az alapján le tudod tölteni a szükséges drivert.
T.Bence Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Köszönöm szépen! És varázslót nem kell futtatni? Vagy esetleg valami ip címmel belépni a modem menüjébe? Bocsi de ehhez iszonyat hülye vagyok Idáig ADSL-em volt.
Greene Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Most olvastam valahol, hogy külföldön a UPC tervezi bevezetni a sávszélkorlátozást déltõl éjfélig minden olyan forgalomra ami nem http alapú. Kétharmadával vágnák meg a sebesség maximumát. Nagy az ellenállás. Itthon sem tartom lehetetlennek egy ilyen korlátozás bevezetését a UPC-tõl, habár nagy a piaci verseny. Mindenesetre azt tudjuk, hogy az eszközeik megvannak ehhez, hiszen a torrentet tudomásom szerint már most is korlátozzák.
Jay Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Az hiányzik nekik. Nálunk már így is menekülnek az UPC-tõl.
ezermester Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Nem gond Greene! Vágják bizony. 300Gb-nál nyissz. Most meg ez a fiber power vagy mi... Na a valós fel 10Mb. Mínusz a 8x-os osztó. Szóval... Nem gond, ezt használják ki az okosabb kábelnetesek, és a DIGI. 4500.-ért 50/25??? Na erről ennyit.
Greene Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 A "Fiber Power" marketing szempontból nagyon jó a UPC-nek. Elmondhatják, hogy náluk van a leggyorsabb kábelnet, és nem is hazudnak. Technikailag viszont leírtam már, hogy miért nem "mûködöképes". Amúgy egyáltalán kell-e soktízmegás net? Nekem 5 megabites van és eddig még sose volt kevés. Sõt most azon gondolkozok, hogy egy 3GB korlátos mobilnet is elég lenne.
Recommended Posts