Jump to content
GSForum - Segélyvonal

ASUS alaplapok

MafiaBoy

Recommended Posts

MafiaBoy

Nekem egy Asus P4P800-VM alaplapom van. Nagyon bevált nekem. Egy Celeron 2,26GHz-es procim van, amit felhúztam 3,01GHz-ig és az alaplap bírja jól. :D8)

Itt egy >LINK< (leírás) az ASUS P4P800-asról.

MafiaBoy

ASUS P4P800-VM (Bios update: link)

Az Intel 875G chipset támogatja a 3.4 GHz+ P4 processzort 800MHz FSB-n, DDR 400 memóriával, Intel Hyper-Threading technológiával, új generációs integrált Intel Extreme Graphics 2 és a fejlett funkciók teljes választékával, így a P4P800-VM tényleg teljesértékû, nagyteljesítményû megoldást nyújt a legkeményebb feladatoknál is.

A duplacsatornás DDR technológia megduplázza a rendszermemória sávszélességét és ennek köszönhetõen felgyorsítja a rendszer teljesítményét olyannyira, hogy bármilyen meglévõ megoldást leköröz. A P4P800-VM-vel a memóriát igénylõ feladatok elvégzése is gyorsan megy.

Maximum 8db USB2.0 port támogatás

(------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------)

Az ASUS alaplapok még mindig jobbak mint a GigaByte.

Egy jó Asus alaplap(ajánlom(kb 200$)):

Asus P5WD2 Premium s755

Intel 955X+ICH7R, FSB 1066/800/533MHz, LGA775 (sup.Dual Core), DDR2 800/667/533 (ECC, non-ECC), 2xPCI Express x16 (sup.CrossFire), 1xPCI Express x1, 3xPCI, 1xUDMA 100/66/33, 4xSATA II RAID0, 1, 5, 10, 1xExt.SATA, GbLAN, IEEE1394a, ATX

(------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------)

Egy másik jó ASUS alaplap:

Asus P5PL2 s775 (Jó és nem drága Kb.98-100$)

Intel 945PL+ICH7, FSB 800/533MHz, LGA775 (sup.Dual Core), DDR2 533/400, 1xPCI Express x16, 2xPCI Express x1, 3xPCI, 1xUDMA 100/66/33, 4xSATA II, GbLAN, ATX

Gereby

Ha gondoljátok, firkálhatok egyet az ASUS A8V Deluxe-omról...

ProFiler
Az ASUS alaplapok még mindig jobbak mint a GigaByte.

Ez csak úgy spontán jött? :)

Sajnos énmeg nem tudom bemutatni a Socket AM2-es M2N32SLI-Deluxe-ot, mert - ez is - hibás. :S

Nem tudom, hogy az ASUS mostanában miért csak selejtet dob a piacra. :dühös:

Ciao.

Kovács Gyula (MiniDisk)

Mi a hibája? Melyik részegysége nem az igazi?

MafiaBoy

Szerintem még az is számit milyen cégnél vásárolunk, lehet,hogy valahol egy kicsit drágább de ott le is ellenörzik és bisztosabb. Itt nálunk Ukrajnában is vannak olyan helyek ahol olcsó de nem éri ott megvenni, mert ha valami van avele akkor nyavajognak, hogy inkább becserélik, a pénzt nem nagyon akarják visszaadni. Nem akarom említeni ezt a céget. De amit szivasen felemlítek az a SMOK cég itt eddig minden rendben volt.

Kovács Gyula (MiniDisk)

http://www.pcworld.hu/forum/index.php?showtopic=3101

Mafiaboy: Egyébként nem tudom feltünt-e, hogy ez a topicod nem a tesztről szól. Légyszíves olvasd el

Balázs fentebb linkelt hozzászólását. :dühös: Én nem tudom, miért kell direkte belerondítani mindenbe. Van az ilyen jellegű topichoz külön Alaplapok témakör. De már topic is létezik szerintem. :Sír: Ehh, kár is a betükért ...

MafiaBoy

Az ASUS P4P800-VM alaplapban először az tetszett meg nekem, hogy szinte mindent támogat(és az ára nem egeket verő).

IPB kép

Az Intel 865G chipset(Asus P4P800-VM) támogatja a 3.4 GHz+ P4 processzort 800MHz FSB-n, 4xDDR 400(dual) memóriával, Intel Hyper-Threading technológiával.

Új generációs integrált Intel Extreme Graphics 2 és a fejlett funkciók teljes választékával, így a P4P800-VM tényleg teljesértékű, nagyteljesítményű megoldást nyújt a legkeményebb feladatoknál is

A 8 db. USB csatlakozó is meglepett(szerintem egy kicsit ez már sok) főleg, hogy mind usb 2.0 port támogató, ez 40x gyorsabb mint a régi 1.1-es port.

Az Intel 865G chipsetre alapuló és P4 CPU 800MHz FSB-t támogató P4P800-VM alaplap szédítő teljesítményt nyújt és az új generációs integrált Intel Extreme Graphics 2-vel van ellátva. Dual-channel DDR 400 memória támogatással, AGP 8X graphics interface-vel, Serial ATA technológiával, USB 2.0 könnyű csatlakoztathatósággal és S/PDIF out interface-vel ez a legújabb alaplap minden szükséges funkciót tartalmaz

ProFiler

Ezt a témát inkább áttettem az alaplapokhoz.

@ MD:

Sajnos egyátalán el sem indul, grafikus kátya hibára hivatkozik, pedig a kártyákkal nincs semmi gond. Még üresen is hibát jelez.

Ciao.

Kovács Gyula (MiniDisk)

Ez is chipset probléma lesz. Egyre több alaplapnak van ilyen jellegû baja. :hmm: (Nemcsak ASUS-nak .. .)

ProFiler

Van valami tapasztalatod az nForce 5-el kapcsolatban?

Ciao.

• 1 month later...
Csabucko

Az Asus p4p800-x és ugyanez csak SE típusú lapok közül melyik a jobb és egyátalán eléggé jók?

• 2 weeks later...
Lechner

sziasztok!

ASUS A7N8X-e deluxe alaplapba megy PCI express videokártya?

Vagy csak AGP kártya megy bele?

köszi elõre is.

Sanzi
>>>KATT<<< Csak AGP-s karival megy a lap.

Domino

Helló!

Olyat olvastam, hogy az ASUS P5WDH alaplap, CrossfireTechnológiát támogat. Ez eddig OK.

De aztán jött amit nem értek: Tettek bele nVidia kártyát. Kettõt is. SLI-ben.És mûködött! Létezik ez?

Egy ilyen lapba nem csak ATI kártya tehetõ?

Megy benne egy nVidia is? (1db)

Nekem ez újdonság.Ez hogy mûködik?

Kösz a válaszokat!

ProFiler

:pislog: Egy természetesen mûködik. Crossfire támogatásról biztosan tudok, de SLI-rõl ennél az alaplapnál nincs szó. De ezt a kérdést miért ide kellet írni?

Ciao.

Domino

Mert ez a lap szerintem elég új. És az is ide tartozott volna, ha SLI-t és CrossFire-t is támogat. De ezekszerint nem? Pedig Prohardveren, ennek a lapnak a fórumán volt leírva, hogy ki lett próbálva nVidia 7800 vagy7900-zal.

Bocs, ha off voltam, de ezt akkor hová lehet írni, ha nem az újdonságokhoz?

ProFiler

Pl. ide. Az újdonságok topik nem kérdezésre van, ott a friss megjelenésekrõl írunk információkat.

Ciao.

Domino

OK. Most már ezt is tudom.

Kösz :)

• 3 weeks later...
benc18

Sziasztok!

A barátnőmnek ASUS P4 P800SE alaplapja van! Ahhoz milyen chipset-et adtak ki? És honnan lehet hozzá drivert letölteni? Kérlek segítsetek! Jah és milyen ethernet kártya van integrálva?mi a pontos kódja? segítségeteket előre is köszi!

Sürgős és fontos lenne.

hi.

nagyjani

Érdeklõdnék, hogy valaki megfigyelte e a Q-fan mûködõképességét. Személy szerint A8NE lapom van, de lehetnek a többieken is gondok. Az alaplap könyve azt írja, hogy a chipset ventillátora szinkronizálva van a cpu ventivel, a ház ventit meg csak az egyes csatolón figyeli és szabályozza. Ehhez képest csak a cpu venti fordulata szabályozott, még a chipset hûtöje is mindig ugyanazon a teljes fordulaton jár. természetesen a házhûtõ is. Teljesen mindegy, hogy a biosban be van e kapcsolva a támogatás, meg hogy 20 vagy 40 fokos a lap. Várom a véleményeket! Kösz!

kfx

Nekem P5LD2-m van, és ott a használati útmutatóban fel is hívták a figyelmet, hogy : "Only the CPU fan connector supports the Asus Q-Fan feature."

Mondjuk az AIBooster segéd programban örültem, hogy megláttam: Chassis Q-Fan, amit aranyosan be is állítottam silentre, de semmi...

Tehát a Q-Fan csak CPU-t szabályoz.

Gereby

Nekem megy a Q-fan rendesen... A chipkészlet az passzív, de a proci és a házhûtõ szabályozva van...

kfx

Milyen alaplapod van? A hidakon nekem is passzív hûtés van, de a házventillátorok ugyanúgy pörögnek 1900-2000-el, akárhogy állítom be a chassis q-fant.

Te csak a biosban állítottad?