Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Nem mûködnek rendesen együtt

Recommended Posts

Posted

Ugye nem dual channelbe kötöd?

Posted

Már megvan, de fogalmam sincs, hogy sikerült megoldani... Addig cserélgettem, meg állítgattam, hogy most már működik. :)

Posted

Szerintem egyszerûen annyi, hogy nem 1-3 vagy 2-4 felállásba tetted be õket.

Posted

Ezen a lapon csak 2 slot van :pislog:

Posted

Akkor nem nyert, BIOS-ban kellett állítgatni. :)

• 1 month later...
[OP]Destroy-man
Posted

A gépemben 4x1GB Kingmax 1066MHz DDRII memória van. A probléma az, hogyha csak 1 vagy 2 memória van a gépben akkor jól működik (tökmindegy melyik kettő a négy közül), hapedig 3 vagy 4, akkor állandóan kékhalálozik a gép, a Memtest hibákat ontja magábol.

A Memtestben láttam a memóriák időzítését, de azok valami eszméletlen értékek, közel sem azoknak kéne lennie. BIOS-ban át szerettem volna állítani, de erre sajna nincs lehetsőség (ASUS M3N-H/HDMI).

Az iPonnál aztmondták, az alaplap jó letesztelték, a memóriák ugyszintén jók, mert egyesével, vagy kettesével tökéletessen mennek.

A memóriák egyoldalasak.

Mi a teendő ilyen esetben? Hogyan tudom használni a gépet, vagy mit garanciáztassak sokadszorra a gépemben? Per pillanat a windowst sem tudom emiatt telepíteni. :(

Posted

Szerintem keresgélj a neten hasonló hibákra.

Láttam valami olyan hibát írni, hogy nem mindegy milyen Athlon proci van a foglalatban. A 125 W-os nem jó állítólag hozzá.

Posted

Eladod õket, majd veszel 2x2 GB-ot.

[OP]Destroy-man
Posted

@SkyBird: Phenom 9850BE-m van, de a 125W stimmel. :)

@Pjotr: Élettartam garanciás a Kingmax, ugyhogy akkor cseréltetem OCZ-re. :) Csak ez a két 1066MHz-es DDRII modulja van annak a cégnek, ahol vettem. Az OCZ úgyis 2x2GB-s KITben van. :)

Posted

Lehet, hogy nem pont ez a hiba volt, meg hogy pontosan miként jön elõ, mert csak nagyon futtában nézhettem, de a BSOD megjelenését a 125 W-os procihoz kötik.

Végül is a 2 x 2 GB-tal nem jársz rosszabbul, ha úgy megoldódik. :D

[OP]Destroy-man
Posted

2x2GB Kingston HyperX Limited Edition lett a 4 Kingmax helyett, ezzel jónak tünik, csak azt nem értem, miért 800MHz-en mennek (memtest szerint), amikor ezek 1066-osak. Még a feszültséget is átállítottam nekik 2.2V-ra. Ha a BIOSban a sebességet beállítom 1066 MHz-re, akkor BIOS POSTnál újraindul a gép, és végtelen ciklusba keveredik, egésszen BIOS resetig.

Posted

A 1066-os is 800-on megy az SPD szerint, ha automatikusra van állítva a BIOS-ban. Kénytelen, ez a JEDEC szabvány DDR2-re.

Ha maualra állítod a beállításoknál, akkor tudsz játszani az órajelllel. Végül is ezt csináltad, csak valami nem nem áll össze, nem bírja, pedig feszültséget is emeltél. Talán maga az alaplap.

Ilyenkor lehetőleg auto-ról manuálisra legyen állítva szinte minden, még ha hagyod is alap beállításon.

Próbálkozni kell apránként növelni ezt azt.

[OP]Destroy-man
Posted

Az a baj, hogy csak feszültséget tudok állítani apránként, mást nem. Sebességnél csak szabvány értékek vannak, idõzítést pedig nem tudok állítani. :( Akkor ígymarad.

Posted

Nem hiszem hogy sokat vesztesz vele...

Posted

Talán túl jó is az a memória abba az alaplapba. ;)

Vagy több feszültség kellene, de gyanús. A CSX-eknek 1,9 - 1,95 V is elég.

• 1 month later...
Posted

Most cseréltem le a gépet: ASUS M4A78Pro, 4*1GB DDR2 800MHz Kingmax, AMD PhenomII 545. Bootoláskor azt írja ki, hogy "UNGANGED MODE". Elvileg nem Dualban kéne menniük? Vagy zavarja, hogy az ATI HD3200-as lehasít belõle 256MB-ot? Az alaplap kézikönyve szerint a memóriamodulok jók az alaplaphoz.

Posted

Az Unganged és a Ganged nem szinonimája a Dual és Single Channel-nek.

Unganged módban a K10 két független 64 bites IMC-je külön végzi a dolgát, emiatt egy ciklus alatt két memóriamûveletet tud elvégezni. Ganged módban csak egyet.

Posted

Akkor ha jól értelek, ennek így kell mûködnie?!

Posted (edited)

Akkor a @!*&ß az ASUS kézikönyvének íróiba! Idézem: "...two pairs of Dual-Channel..." Hülye usert meg kiveri a víz.

Köszönöm Pjotr a segítséget!

Edited by ZeroLine
Posted

Szívesen.

Az Asus egyébként szeret hülyeségeket írni, épp most láttam egy alaplap BIOS-ában a QPB-t QDR-nek írva. :lol:

Posted

Nekem meg azt is írják, hogy az USB csatit - hátsó kivezetést - ne dugjam firewire portra, illetve fordítva se tegyem. Szerinted van firewirem? :P

Én hülye meg vagy 5 percig kerestem az alaplapon a firewire konnektor helyét. :)

• 6 months later...
Posted

Sziasztok!Nekem is lenne egy kis problémám,nevezetesen SD Ram-mal....

256+128MB memória van a gépemben,kaptam ingyen még egy 128ast amit ha beteszek bármelyik slotba,a ventik felpörgésén én HDD bepörgésen kívül semmit se csinál a gép,így memtesttel se tudom letesztelni,nem kapcsol a monitor sem.

A modul Hynix,128as,kétoldalas,csakúgy mint a másik 256os ami benne van a gépben,kívülrõl is tök ugyanaz 133MHZ stb.Egy ABIT lapban mûködött rendesen ezelõtt,szerintem mûködõképes.Lehetséges h nem kezeli ez az alaplap?De hát ha egyszer van már benne egy ugyanilyen gyártmányú modul azzal miért nincs gondja?

Remélem tudtok hozzászólni és bocs ha hosszú voltam....

Posted

Ugye elõtte alaposan kitakarítottad a slot-ot és az érintkezõket?

Posted

Köszi a gyors választ elõször is....

Igen kitakarítottam,alap dolog nálam mindig...

kicsit pontosítom a diagnosztikát hátha könnyebb így vkinek:

-Cmos resetet próbáltam már

-alaplap nem sípol

-a modulon van egy "Only Via" felirat amit még nem láttam SD Ramon.....

-ez a memória másik S370es hasonló kaliberû lapban üzemelt,amin elszállt 2kondi.Lehetséges h túlfesz.-t kaphatott ebbõl kifolyólag?