Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Nem mûködnek rendesen együtt

Recommended Posts

Posted

:(

Sziasztok,

Nem rég bõvítettem a rendszeremet. Eddig 1X512MB Kingston memóriám volt, ami szépen mûködött 400MHz-en. Most vettem bele még egyszer 512MB ugyanolyan márkájú memóriamodult. A probléma ott kezdõdött, hogy a Windowst már nem volt hajlandó betölteni. Aztán addig variáltam a memóriák helyzetét (Slot 1-2-3 között) mire hajlandó volt elindulni. De ezt csak úgy sikerült elérni, hogy az 1. slot-ot üresen hagytam. De így 333 MHz-fölé nem hajlandó menni a memória órajele. Asus K8N-E Delux alaplapom és AMD Athlon 64 2800+ procim van. Hol a hiba?

Posted

Az azonos színû foglalatokba kell tenni a két modult. Ajánlom a memtest86 tesztprogram lefuttatását!

Ciao.

Posted

Mind a három foglalat fekete színû, ha jól tudom az alaplapom csak a DDR memóriákat támogatja.

Ha az 1. foglalatot is igénybe veszem, akkor rendesen 400 MHz-en használja a BIOS, csak az operációs rendszer nem hajlandó betöltõdni, vagy ha el is jut egy darabig, lefagy, vagy újraindítja a gépet.

Posted

Akkor én elsõként leellenõrizném az új memóriát.

Posted

Lefuttattam a memtest-et külön-külön behelyezve a memóriákat, valamint együtt is és az nem jelzett ki semmilyen hibát. (Kb. 35-40 percen keresztül futtatva.) Valamint megnéztem a memóriamodulok paramétereit a CPU-Z programmal és mind a kettõre ugyanazokat az adatoka írta ki a szériaszám kivételével.

Az jelenthet problémát, hogy az egyik memórián csak az egyik oldalon vannak chip-ek, a másikon mind a kettõn?

Posted

2-nél több modul esetén nem támogatja az nForce a kétoldalas memóriákat! :ötlet:

Ciao.

Posted

A 35-40 perc tesztelés pedig nagyon kevés.

Posted

A memtest van, hogy egy napig is elfut :pislog:

• 2 weeks later...
Posted

Sziasztok,

Amióta vettem egy új alaplapot, névszerint egy MSI K8N NEO2 FX-et, azóta furcsa újraindulásokat tapasztalok. A memóriára gyanakszom. Volt még a régi alaplapban egy 333MHz-es 512-es RAM-om, azt átraktam az újba és még vettem hozzá egy 400MHz-es 512-eset. Egy kicsit nehéz is volt eltalálnom a megfelelõ sorrendet a behelyezésnél, hogy elindúljon a gép. Azóta minden ok nélkül újraindult a gép, igaz megjelent egy kék képernyõ, de nem lehetett elolvasni, mert mindig túllépett rajta a gép. Azt szeretném megtudni, hogy lehet-e két különbözõ órajelû RAM-ot használni egy gépben? De most kiszedtem a 333MHz-es RAM-ot és azóta még egyszer sem indúlt újra a gép.

Posted

Szerintem igen, de ha dualban voltak akkor még valószinûbb.

Posted

Dualban, csak teljesen egyformákat tudsz használni, gondolom a két egyforma színü foglalatba tetted és dualban akarja kezelni õket. Újakat kell venni, legjobb, ha dupla csomagolásban, azok összeválogatott ramok.

Posted

Ha valóban egyforma színû slot-ba raktad õket akkor próbáld meg a másik színû slot-ba tenni a 333MHz-es memóriát, de csak akkor, ha mindkét ramot használni akarod. (a különbözõ órajel miatt nem ajánlatos)

Posted

Dualban mûködtek a RAM-ok, csak úgy 266MHz-el. (legalábbis ezt írta ki a gép bekapcsolásánál)

A RAM-okat pedig elõször egyforma színû slot-ba raktam, de megnéztem EVEREST-tel és úgy nagyon lassúak voltak, aztán különbözõ színûbe raktam és úgy már gyorsabbak voltak együtt, de még akkoris 266MHz-el mentek.

A slot-okba én úgy helyeztem a RAM-okat, hogy a 333MHz-es volt az egyesben, a gyorsabb meg a másikban, ha fordítva tettem bele, akkor meg sípolt a gép :D és nem kapcsolt be. De ez gondolom a sebesség különbség miatt volt.

Posted

Csak úgy lesz jó, ahogy elõször raktad single-ben, úgy viszont nincs gond, csak mindkettõ a kisebb órajalan fog menni. Dualban még a két egyforma gyártmány is kényes, csak válogatott az igazán biztos megoldás.

Posted

Most perpillanat a két RAM-ot használom együtt, és eddig nem volt vele hiba. Eddig...

• 2 weeks later...
Posted

A slotok szinezései alaplaponként változhatnak. Nálam pl. van 2 zöld és 2 narancssárga, és ha dual-ban akarod futtatni akkor kell 1 RAM a zöldbe és 1 a narancssárgába.

Posted

Nem, nem, ha dual-ban akarod futtatni, akkor a színkódok értelmében két azonos színû slotba kell tenni a memóriákat és akkor fognak dualban mûködni.

Posted

Én akármelyik színbe tettem DUAL-ba futottak! De most megint ki kellett szednem a 333MHz-eset, mert jött egy kék halál. :dühös:

Posted

Érdekes :pislog: de végülis alaplap függõ is lehet (én eddig csak színkódos daul megkülönböztetést láttam). :nyíl: tévedtem :upsz:

Az viszont még mindig nem egészséges, hogy egy 400-as és egy 333-as memóriát teszel be. Dualba meg pláne.

• 3 months later...
Posted

Sziasztok

Az a problémám, hogy a gépemben 2 db 256 Mb samsung memória volt.

Gondoltam, hogy bõvíteném, ezért vettem agy 512 Mb samsung menóriát.

Amikor beraktam, nem indult a gép, csak sípolt. Amikor egyedül raktam be akkor indult. Visszaraktam a kettõt azis jó volt. Úgyhogy külön külön mûködnek együtt viszont nem, pedig az órajelük is megegyezik.

Mi a túrót lehetne csinálni, hogy jó legyen? :(

Köszi

Posted

Hogy miért nem indul a gép ..., vagy a memók nem szeretik egymást (ez a valószinûbb) vagy a lap az ami valamelyiket (valószínûleg az újat) nem szereti.

(Ha dual-os lapod van: három memó nemigen megy dual-ban ...)

• 1 year later...
Posted

Miért van az, hogy egy alaplap nem szereti a belevaló memóriát?...Konkrétan egy Abit VH6 nevû õsi lapba vettem egy hynix sdramot és sípol két foglalatban, egyben pedig csak 64 mb-os a 128-as memó. Csak ezzel a modullal lesz a baj, vagy ne kísérletezgessek?

• 3 months later...
Posted

csá mindenkinek

jo lenne ha segíteni tudna valaki mert az a gondom hogy vettem egy asus m2n-e lapot am dual channel-es és vettem bele két kingmax 1g-os DDRII-es ramot na most ezen ugy vannak a slotok hogy van két sárga egymás mellet és van két fekete egymás mellet a két sárga DIMM_A1 és DIMM_B1 a két fekete pedig DIMM_A2 és DIMM_B2 nah most a könyve szerint ahoz hogy dualba menjenek a két ramot a a két sárgába vagy a két feketébe kell rakni de megnéztem everestel de az azt irja ki hogy nem megy dualban és a olvasási és irási teszt is nagyon lasunak tünik

pls valaki segítsen

Posted

pls segítsen valaki mert most Nem tudom mivan most mit csináljak ???

mi a rosz vagy miért nem megy dualban pls Valami ötletet mert most kidobtam egy csomot rá és még nem is Mûködik elég idegesítõ tud lenni :mérges:

• 8 months later...
Posted
Sziasztok

Az a problémám, hogy a gépemben 2 db 256 Mb samsung memória volt.

Gondoltam, hogy bõvíteném, ezért vettem agy 512 Mb samsung menóriát.

Amikor beraktam, nem indult a gép, csak sípolt. Amikor egyedül raktam be akkor indult. Visszaraktam a kettõt azis jó volt. Úgyhogy külön külön mûködnek együtt viszont nem, pedig az órajelük is megegyezik.

Mi a túrót lehetne csinálni, hogy jó legyen? :(

Köszi

Sziasztok!

Hasonló problémám van a "közkedvelt" samsung memóriáimmal. Eddig 2x512/800 (kétoldalas) vidáman mûködött az Abit kn9 ultra lapomban. A páromtól ajándékba kaptam 2x512/800 samsungot, de egyoldalasakat. Beszerelés után, ha a négy ram együtt van a gépben, nem indul, csak sipol. Kicsi játszadozás után odáig eljutottam, hogy 3három hajlandó együtt dolgozni, de a negyedik csak egyedül indítja a gépet. A memtest két napos tesztelés után sem ír ki hibát, az everest mindegyikre azonos értéket ír ki, mégsem mennek együtt :nem:

Az egyedül mûködõ helyett nem merek venni másikat, mert mi van, ha az is beadja az unalmast? Tudom többen felhördültök, hogy ennel sz***bb ram nincs is, de jelenleg ez van. Vagy mégis jobban járok, ha megreptetem õket?