Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Nem mûködnek rendesen együtt

Recommended Posts

Posted

Mi ez a kétoldalas és egyoldalas dolog?

Ha eddig ddr2 800 volt, akkor tegyél bele ddr2 800-at és ha nem jó valamelyik, akkor vissza kell vinni.

Posted

Az egy oldalas más chippeket tartalmaz mint a 2 oldalasak. Nem szeretik egymást. Ennyi. Hiába samsung mindkettõ, attól még eltérnek. A ramokat nem szabad keverni.

Posted
Mi ez a kétoldalas és egyoldalas dolog?

Ha eddig ddr2 800 volt, akkor tegyél bele ddr2 800-at és ha nem jó valamelyik, akkor vissza kell vinni.

Köszönöm!

Természetesen Gerebynek!!

• 3 months later...
Posted

Üdv!

Tehát ha az 512 MB-os egyoldalas 533Mhz-es DDR2 azért nem megy nekem sem az 1 GB-os Kingmax 533 MHz-es DDr2 rammal (ami kétoldalas) mert kétoldalas?

Külön külön mûködik de azt írja a BIOS meg az Everest hogy 266 MHz-en (mindkettõ esetében). Ez miért van?

AsRock alaplap intel chipset-tel, ja és 533 MHz frekvencián mûködõ Celeron 2,8-cal.

Posted
Double Data Rate > 533MHz=2*266
Posted

Utánanéztem a DDR fogalmának, azonban hogy van az hogy régebbi gépemben a DDR ramok 400-on mentek, kivéve amikor 4-en voltak mert akkor 333 MHz-en (BIOS+Everest szerint)

Posted

Elképzelhetõ, hogy olyan memóriafelállás volt a gépben, ami nem tette lehetõvé 4 memória számára a 400MHz-es mûködést, pl.: mindegyik kétoldalas volt.

Posted

Akkor ezekszerint szimpla DDR esetében A DDR400-ra 400-at ír, a DDR2-nél meg feleannyit pl. 533-nál 266-ot (mert 2)? Mert szimpla DDR-nél csak akkor láttam (400-as) 200 MHz-et mikor a 400-at az alaplap nem támogatta.

Posted

A DDR400 is csak 200-on megy, ami effektíven 400. Ugyanis van egy 2×-es szorzó. Ez abszolút normális. Szóval nem mindegy, hogy alap, vagy effektív órajel értéket nézel.

Posted

Akkor visszatérve a legelsõ kérdésemhez. Azt a két memóriát sehogy nem tudom egy gépbe rakni? :)

Posted

Van egy alap szabály, miszerint nem tanácsos különbözõ fajta memóriákat keverni, mert nem biztos, hogy mûködni fog. Nálad most ez jött ki. Lehet, hogy egy másik gép immunis rá, ez csak szerencse kérdése.

Posted

Hát akkor ez van. Köszönöm a segítségeket!

• 5 months later...
Posted

Üdv mindenkinek!

Akadt egy kis problémám a memóriákkal.

Alaplapom: Gigabyte GA-K8VT800 v2.0

Ebben idáig egy 512 Mb-os Blitz DDR400-as RAM volt.

Vettem 2 db Kingmax 1 gigás DDR400-as RAM-ot.

Ezeket betéve az alaplapba nem mûködnek együtt ( Sípol és nem bootol semmit)

Külön külön pedig rendesen mûködnek.

Bárminemû ötlet vagy javaslat?

Elõre is köszi!

b.laca89

Posted

Szia! Talán egy BIOS frissítés helyre rakja.. :ötlet:

Posted

én is erre gondoltam de nem mûködött...

Lefrissítettem a biost de nem akarja az igazságot így se....

Teljesen tanácstalan vagyok.... :(

Posted

Próbáld ki csak önmagában a 2 db új Kingmax memóriát. Az alaplapod nem támogatja a DUAL Chanel memóriakezelést, így az elsõ és a második slot-ot használd. Ha így sikerül, akkor inkább válj meg attól az 512 Mb-ös modultól, mert már nem jelent akkora teljesítmény növekedést a 2 gb mellett, hogy megérje vele kínlódni. :ötlet:

Posted

Az 512est nem használtam ... a 2 db Kingmax nem megy egymással...

De hogy miért nem azt nem tudom kideríteni

Posted

igen...

problémát jelenthet?

az alaplap h.útmutatója szerint el kéne hogy bírja a a kettõt...

Posted

Jelenthet problémát, jelen esetben is arról lehet szó.

Posted

Mi lehet a probléma?

Hogy lehet kiküszöbölni?

Posted

Sziasztok!

Vettem a minap 2db Kingmax DDR2 1066Mhz-es 2GB-os Ram-ot.Nos mikor bedugom mindkettöt, akkor nem indul el a windows, viszont mind a kettõ memória külön külön megy, bármelyik alljzatban. Az alaplapom Asus P5SD2 FM/S

Nem tudom mi lehet a probléma, remélem tudtok segíteni, elõre is köszönöm.

Posted

Ez az alaplap maximálisan 2 Gb memóriát kezel. Ha te beteszed a 2x2-õt, akkor az már 4 Gb.

• 5 months later...
Posted

Halihó!

Remélem még nem halt ki ez a fórum, és lesz aki segít.

Az a problémám hogy volt a gépembe egy 256 mb ddr400 as memória, és vettem hozzá egy 512 es ddr400 as memóriát, de mikor együtt akarom használni, akkor a gépem nem működik rendesen, csíkozódik a kép meg egyéb finomság... :S

Alaplapom Asrock típusú.

Segítsetek légyszi.