Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Számítógépes túlkapások a filmekben

Recommended Posts

Posted

Arra gondoltam, hogy mindenki leírhatná azt, amin az este kiakadt tv-nézés közben.

Nekem van néhány ilyen. De most kezdjük Lex hozzászólásával egy másik topicból:

Pl. szeretem nézni a Helyszínelõket. De azon ki tudok akadni, mikor a gagyi, benzinkutas, ipari kamerás felvételen ráközelítenek az ürge szemére, ami a kockásodás után kitisztul és a szemében tükrözõdve felismerhetõ az elkövetõ és mindezt 3x3 pixelbõl hozták ki. Na ettõl le bírok hidalni.

A másik hülyeség, mikor jön Rambo és szétlövi a szobányi számítógépet és az úgy szikrázik, mint egy 120 kV-os trafóállomás.

Az a baj, hogy van aki ezt elhiszi.

Posted

Mondjuk azért elcsórni a hozzászólásomat nem túl szép dolog.

És én meg azt üzenem a T-Com-os ürgének, hogy ha megint belenyom a sütimbe, akkor úgy szájba vágom, hogy mindent magentában fog látni.

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

És van is szoftver, ami ezt megcsinálja! :!: Na persze nem 2x2 px-bõl, de egy 50x50-esbõl csinál simán egy 1000x1000-szerest, többé-kevésbé rontás-mentesen, de mindenképpen felismerhetõen! Nem borotvaéles, de a kép tökéletesen felismerhetõ!

Posted

Bocs, valamivel indítani kellett.

Posted
És van is szoftver, ami ezt megcsinálja! :!: Na persze nem 2x2 px-bõl, de egy 50*50-esbõl csinál simán egy 1000*1000-szerest, többé-kevésbé rontás-mentesen, de mindenképpen felismerhetõen! Nem borotvaéles, de a kép tökéletesen felismerhetõ!

Az a progi kell nekem. Mert akkor a logónkkal nem tökölök tovább, hogy megrajzoljam vektorosra.

Posted
És van is szoftver, ami ezt megcsinálja! :!: Na persze nem 2x2 px-bõl, de egy 50x50-esbõl csinál simán egy 1000x1000-szerest, többé-kevésbé rontás-mentesen, de mindenképpen felismerhetõen! Nem borotvaéles, de a kép tökéletesen felismerhetõ!

Felismerhetõ? Mi? Az eredeti 50x50-es kép? Az jó, de ami nem ismerhetõ fel 50x50-ben, azt 1000x1000-ben se fogod. A kép info tartalma nem nõ meg. Mert ugye a 2x2-bõl csinálok egy 40x40-est, majd ebbõl egy 800x800-ast és akkor van egy jó képem? :hááát:

Posted

Az a kép még nem jó, de a helyszínelõs srácok majd csinálnak belõle jó képet. Csak küldd el nekik e-mailben. Már beszéltem velük. ;)

A Terminátor 3-on is kiakadtam, mert ott a robot a telefonon keresztül lekérte a nõ adatait. Szerintem az sem lehetett semmi!

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Megadom a szofver weboldalát, töltsd le, és próbáld ki. Ennyi! Aztán utána mondj véleményt! :D>>PhotoZoom Pro<< Jó szerkesztgetést. ;)

Posted

Nekem az Argóban volt ilyen. felveszi az ürge a telefont, és a haverja elkezdi visszakeresni, hoyg honnan hívják... Ilyen furi az interfész, zöld meg nagyon laza, aztán miután ezzel megvan a városkép következik, 3d-ben, minden ház megrajzolva, és onnan tovább keres. Természetesen a Dunán lévõ hajók is benne vannak a progiban meg a legkiseb garázsok :)

Ettõl függetlenül a film nagyon jó!

Posted

Kipróbáltam a progit. Nem egy nagy durranás, ahhoz képest, hogy 129 Euroért (kb. 32 eFt) adják. A Paint Shop Proval ugyanezt a nagyítást meg tudtam csinálni a bicubic módszerrel, plusz egy kis élesítés. De ha a PSP-ben unsharp maskkal csinálom, akkor jobb lesz az eredmény, mint ebben a progiban. De a lényeg, hogy azokat a szövegeket, amit nem ismerek fel kicsiben, azt felnagyítva se tudom elolvasni. Szóval csodák nincsenek, legfeljebb a filmekben. :)

Posted

Na látjátok, ezért szeretem én a sci-fi t! Ott mindent lehet.. :D

Nekem kt sorozat jut hirtelen az esembe. A MacGiver ( talán így írják...) és a Szuper csapat. Mindkét sorozatban rendszeresen a semmibõl, lim-lomokból raknak össze tankot, bombát és tulajdonképpen bármit... 8) és szerintemn néha azért van benne egy kis lódítás... is :!: :démonikacaj:

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Ja! Meg senkit sem találnak el soha az A-csapatnál ... Miközben legalább 20 géppuskából lõnek! Tremészetesen az épületek megsemmisülnek, de az emberek sohasem! :D

Posted

És vannak akik, mindent túlélnek, több lövést, ... Pont ezt parodizálják ki a Csupasz pisztoly elején egy hajón, mikor lelövik az illetõt és haldoklás közben medvecsapdába lép, leforrázza magát, frissen festett ajtóhoz ér, gereblyére lép, ...

Halasi Miklós
Posted

A Helyszínelõknél még azon szoktam mosolyogni, hogy leválasztják a hangokat egymásról. Csak nem 5.1-ben vesznek fel a mikrofonok? :lol:

(De mégis ez a kedvenc sorozatom!)

Posted

Na meg, mikor újlenyomatot vesznek mindenhonnan (legutóbb a bejárati ajtó üvegérõl) és csak a tettes újlenyomata van rajta. Elõtte fertõtlenítve volt, és senki sem ért hozzá. :D A DNS minta úgyszint.

Meg mikor egy szobában a szõnyegrõl felvesz több szövetszálat és mind az ügyhöz kapcsolódik, mert elõtte szõrtelenítették a szobát. :D A ti szobátokban mennyi idegen anyag van a szõnyegen? :D

Posted

Én is szeretem a helyszinelõket, mert hétköznap este nincs, más amit nézni érdemes. De a forgatókönyvíró nagyon pihent lehetett, amikor azt a részt kitalálta, amiben az elkövetõ un. Kiméra, vagyis jelen esetben az ikertestvére beleépült magzati korban a szervezetébe. Nem mint zárvány, hanem a sejtek mozaikszerûen összekeveredtek. Mivel nyálmintát vettek elõszõr, a dns-elemzés szerint nem õ az elkövetõ, hanem egy ismeretlen testvére. De a vérvizsgálat szerint már õ a tettes. Annyi igaz, hogy egereknél, laboratóriumban létrehoztak két embrió fúziójával ilyen "lényt", ami élet és szaporodóképes, de hogy embereknél természetes módon ilyen létrejöjjön :?:

Posted
Na látjátok, ezért szeretem én a sci-fi t! Ott mindent lehet..  :D

Nekem kt sorozat jut hirtelen az eszembe. A MacGiver ( talán így írják...) és a Szuper csapat. Mindkét sorozatban rendszeresen a semmibõl, lim-lomokból raknak össze tankot, bombát és tulajdonképpen bármit...  8) és szerintem néha azért van benne egy kis lódítás... is  :!:  :démonikacaj:

Nekem a MacGivernek az a része tetszett nagyon, amikor pénzérmébõl és akksiból csinált hegesztõt. És meghegesztette vele az eltört féltengelyt. Persze jobb volt mind újkorában. :lol::lol:

Halasi Miklós
Posted
De a forgatókönyvíró nagyon pihent lehetett, amikor azt a részt kitalálta, amiben az elkövetõ un. Kiméra

Különben nem tudom, tudjátok-e, de állítólag a Helyszínelõk sorozatot egy valóban létezõ nyomozópáros történeteibõl építették fel. Szóval nem biztos, hogy ilyen nem létezik, annyi furcsa dolog van a világban...

Posted

De még ha ilyen ember van is, végülis elvileg lehetséges, hamár egereknél lehet, de hogy erre a helyszinelõ rájöjjön hogy nyálminta után vért is kell venni hátha nem ugyanaz a dns-van bennük? Még akkor is ha a fickó testvérei között volt egy kétpetéjû ikerpár is. És mi van ha a vére is az "A" magzatból származik, és csak az ondó a "B" egyedbõl? Tényleg, egy ilyen ember gyermekei akkor egymásnak vagy testvérei, vagy féltestvérei vegyesen ha az ivarszervek kevert eredetûek.

Posted

A Helyszínelõkben is sok a butaság, illetve a leegyszerüsített ábrázolás, mint a legtöbb filmben. Ezeket a sorozatokat nem is ezért hozták létre, hanem image építõ célzattal.

Posted

Van rengeteg hasonló dolog több filben. Csak pár, amire emlékszem:

-Egy mezei laptoppal meg lehet fertõzni egy idegen civilizáció rendszerét egy upload virus paranccsal.

-Ha nemtudod a jelszót semmi gond, max. a harmadik próbálkozásra úgyis eltalálod.

-A képernyõ soronként írja ki a szöveget ( és zöld színnel), közben utánozza a mátrixnyomtató hangját.

-A flopilemez soha nem sérül meg, bármi is történik vele az adatok mindig leolvashatók róla.

-Egy sima modemmel atomháborút lehet kirobbantani, ha ismered az ötbetûs jelszót.

-Az op. rendszer egy txt fájl megnyitásakor is jelszót kér

-Az üzenetek mindig a képernyõ közepén jelennek meg, de nincs rajtuk egy gomb sem, amivel be lehetne zárni.

-A rendõrségnek olyan jó szoftverei vannak, ami két lila pixelbõl is elõvarázsolja egy autó rendszámtábláját.

-Meg egyébként is a filmekben sok bonyolult gép és kapcsoló van mindenhol, de a kezelõk annyira profik, hogy fejbõl tudják melyik mire való, mert felirat sosincs rajtuk.

-De még egy Boeing vezérlése sem olyan bonyolult dolog, mert bárki képes vele leszállni, ha az irányítótoronyból valaki megfelelelõ utasításokat ad neki.

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

A legutolsó dolgot szívesen kipróbálnám! Tényleg nem lehet olyan vészes! ;):D

Posted

@ Adani:

Még azokat se felejtsük el, amikor floppykat ilyen hipergyors sebességgel kezelnek. Pl. pár másodperc, míg átmásolja a tartalmát, meg ilyenek...

Egyszer haverom mesélte, hogy a barátok köztben (õ nézi én nem) valakinek új gépe lett, és beszélték: Vao és milyen? 3Gigás! Húúúúú az a legjobb...

LOL