nagygabor Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 Arra gondoltam, hogy mindenki leírhatná azt, amin az este kiakadt tv-nézés közben. Nekem van néhány ilyen. De most kezdjük Lex hozzászólásával egy másik topicból: Pl. szeretem nézni a Helyszínelõket. De azon ki tudok akadni, mikor a gagyi, benzinkutas, ipari kamerás felvételen ráközelítenek az ürge szemére, ami a kockásodás után kitisztul és a szemében tükrözõdve felismerhetõ az elkövetõ és mindezt 3x3 pixelbõl hozták ki. Na ettõl le bírok hidalni. A másik hülyeség, mikor jön Rambo és szétlövi a szobányi számítógépet és az úgy szikrázik, mint egy 120 kV-os trafóállomás. Az a baj, hogy van aki ezt elhiszi.
Lex Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 Mondjuk azért elcsórni a hozzászólásomat nem túl szép dolog. És én meg azt üzenem a T-Com-os ürgének, hogy ha megint belenyom a sütimbe, akkor úgy szájba vágom, hogy mindent magentában fog látni.
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 És van is szoftver, ami ezt megcsinálja! :!: Na persze nem 2x2 px-bõl, de egy 50x50-esbõl csinál simán egy 1000x1000-szerest, többé-kevésbé rontás-mentesen, de mindenképpen felismerhetõen! Nem borotvaéles, de a kép tökéletesen felismerhetõ!
nagygabor Posted October 21, 2005 Author Posted October 21, 2005 És van is szoftver, ami ezt megcsinálja! :!: Na persze nem 2x2 px-bõl, de egy 50*50-esbõl csinál simán egy 1000*1000-szerest, többé-kevésbé rontás-mentesen, de mindenképpen felismerhetõen! Nem borotvaéles, de a kép tökéletesen felismerhetõ! Az a progi kell nekem. Mert akkor a logónkkal nem tökölök tovább, hogy megrajzoljam vektorosra.
Lex Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 És van is szoftver, ami ezt megcsinálja! :!: Na persze nem 2x2 px-bõl, de egy 50x50-esbõl csinál simán egy 1000x1000-szerest, többé-kevésbé rontás-mentesen, de mindenképpen felismerhetõen! Nem borotvaéles, de a kép tökéletesen felismerhetõ! Felismerhetõ? Mi? Az eredeti 50x50-es kép? Az jó, de ami nem ismerhetõ fel 50x50-ben, azt 1000x1000-ben se fogod. A kép info tartalma nem nõ meg. Mert ugye a 2x2-bõl csinálok egy 40x40-est, majd ebbõl egy 800x800-ast és akkor van egy jó képem?
nagygabor Posted October 21, 2005 Author Posted October 21, 2005 Az a kép még nem jó, de a helyszínelõs srácok majd csinálnak belõle jó képet. Csak küldd el nekik e-mailben. Már beszéltem velük. A Terminátor 3-on is kiakadtam, mert ott a robot a telefonon keresztül lekérte a nõ adatait. Szerintem az sem lehetett semmi!
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 Megadom a szofver weboldalát, töltsd le, és próbáld ki. Ennyi! Aztán utána mondj véleményt! >>PhotoZoom Pro<< Jó szerkesztgetést.
Bencce Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 Nekem az Argóban volt ilyen. felveszi az ürge a telefont, és a haverja elkezdi visszakeresni, hoyg honnan hívják... Ilyen furi az interfész, zöld meg nagyon laza, aztán miután ezzel megvan a városkép következik, 3d-ben, minden ház megrajzolva, és onnan tovább keres. Természetesen a Dunán lévõ hajók is benne vannak a progiban meg a legkiseb garázsok Ettõl függetlenül a film nagyon jó!
Lex Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 Kipróbáltam a progit. Nem egy nagy durranás, ahhoz képest, hogy 129 Euroért (kb. 32 eFt) adják. A Paint Shop Proval ugyanezt a nagyítást meg tudtam csinálni a bicubic módszerrel, plusz egy kis élesítés. De ha a PSP-ben unsharp maskkal csinálom, akkor jobb lesz az eredmény, mint ebben a progiban. De a lényeg, hogy azokat a szövegeket, amit nem ismerek fel kicsiben, azt felnagyítva se tudom elolvasni. Szóval csodák nincsenek, legfeljebb a filmekben.
ocsi Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 Na látjátok, ezért szeretem én a sci-fi t! Ott mindent lehet.. Nekem kt sorozat jut hirtelen az esembe. A MacGiver ( talán így írják...) és a Szuper csapat. Mindkét sorozatban rendszeresen a semmibõl, lim-lomokból raknak össze tankot, bombát és tulajdonképpen bármit... és szerintemn néha azért van benne egy kis lódítás... is :!:
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 Ja! Meg senkit sem találnak el soha az A-csapatnál ... Miközben legalább 20 géppuskából lõnek! Tremészetesen az épületek megsemmisülnek, de az emberek sohasem!
Lex Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 És vannak akik, mindent túlélnek, több lövést, ... Pont ezt parodizálják ki a Csupasz pisztoly elején egy hajón, mikor lelövik az illetõt és haldoklás közben medvecsapdába lép, leforrázza magát, frissen festett ajtóhoz ér, gereblyére lép, ...
Halasi Miklós Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 A Helyszínelõknél még azon szoktam mosolyogni, hogy leválasztják a hangokat egymásról. Csak nem 5.1-ben vesznek fel a mikrofonok? (De mégis ez a kedvenc sorozatom!)
Lex Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 Na meg, mikor újlenyomatot vesznek mindenhonnan (legutóbb a bejárati ajtó üvegérõl) és csak a tettes újlenyomata van rajta. Elõtte fertõtlenítve volt, és senki sem ért hozzá. A DNS minta úgyszint. Meg mikor egy szobában a szõnyegrõl felvesz több szövetszálat és mind az ügyhöz kapcsolódik, mert elõtte szõrtelenítették a szobát. A ti szobátokban mennyi idegen anyag van a szõnyegen?
sosó Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 Én is szeretem a helyszinelõket, mert hétköznap este nincs, más amit nézni érdemes. De a forgatókönyvíró nagyon pihent lehetett, amikor azt a részt kitalálta, amiben az elkövetõ un. Kiméra, vagyis jelen esetben az ikertestvére beleépült magzati korban a szervezetébe. Nem mint zárvány, hanem a sejtek mozaikszerûen összekeveredtek. Mivel nyálmintát vettek elõszõr, a dns-elemzés szerint nem õ az elkövetõ, hanem egy ismeretlen testvére. De a vérvizsgálat szerint már õ a tettes. Annyi igaz, hogy egereknél, laboratóriumban létrehoztak két embrió fúziójával ilyen "lényt", ami élet és szaporodóképes, de hogy embereknél természetes módon ilyen létrejöjjön
nagygabor Posted October 21, 2005 Author Posted October 21, 2005 Na látjátok, ezért szeretem én a sci-fi t! Ott mindent lehet.. Nekem kt sorozat jut hirtelen az eszembe. A MacGiver ( talán így írják...) és a Szuper csapat. Mindkét sorozatban rendszeresen a semmibõl, lim-lomokból raknak össze tankot, bombát és tulajdonképpen bármit... és szerintem néha azért van benne egy kis lódítás... is :!: Nekem a MacGivernek az a része tetszett nagyon, amikor pénzérmébõl és akksiból csinált hegesztõt. És meghegesztette vele az eltört féltengelyt. Persze jobb volt mind újkorában.
Halasi Miklós Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 De a forgatókönyvíró nagyon pihent lehetett, amikor azt a részt kitalálta, amiben az elkövetõ un. Kiméra Különben nem tudom, tudjátok-e, de állítólag a Helyszínelõk sorozatot egy valóban létezõ nyomozópáros történeteibõl építették fel. Szóval nem biztos, hogy ilyen nem létezik, annyi furcsa dolog van a világban...
sosó Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 De még ha ilyen ember van is, végülis elvileg lehetséges, hamár egereknél lehet, de hogy erre a helyszinelõ rájöjjön hogy nyálminta után vért is kell venni hátha nem ugyanaz a dns-van bennük? Még akkor is ha a fickó testvérei között volt egy kétpetéjû ikerpár is. És mi van ha a vére is az "A" magzatból származik, és csak az ondó a "B" egyedbõl? Tényleg, egy ilyen ember gyermekei akkor egymásnak vagy testvérei, vagy féltestvérei vegyesen ha az ivarszervek kevert eredetûek.
Shia-ko Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 A Helyszínelõkben is sok a butaság, illetve a leegyszerüsített ábrázolás, mint a legtöbb filmben. Ezeket a sorozatokat nem is ezért hozták létre, hanem image építõ célzattal.
Adani Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 Van rengeteg hasonló dolog több filben. Csak pár, amire emlékszem: -Egy mezei laptoppal meg lehet fertõzni egy idegen civilizáció rendszerét egy upload virus paranccsal. -Ha nemtudod a jelszót semmi gond, max. a harmadik próbálkozásra úgyis eltalálod. -A képernyõ soronként írja ki a szöveget ( és zöld színnel), közben utánozza a mátrixnyomtató hangját. -A flopilemez soha nem sérül meg, bármi is történik vele az adatok mindig leolvashatók róla. -Egy sima modemmel atomháborút lehet kirobbantani, ha ismered az ötbetûs jelszót. -Az op. rendszer egy txt fájl megnyitásakor is jelszót kér -Az üzenetek mindig a képernyõ közepén jelennek meg, de nincs rajtuk egy gomb sem, amivel be lehetne zárni. -A rendõrségnek olyan jó szoftverei vannak, ami két lila pixelbõl is elõvarázsolja egy autó rendszámtábláját. -Meg egyébként is a filmekben sok bonyolult gép és kapcsoló van mindenhol, de a kezelõk annyira profik, hogy fejbõl tudják melyik mire való, mert felirat sosincs rajtuk. -De még egy Boeing vezérlése sem olyan bonyolult dolog, mert bárki képes vele leszállni, ha az irányítótoronyból valaki megfelelelõ utasításokat ad neki.
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 A legutolsó dolgot szívesen kipróbálnám! Tényleg nem lehet olyan vészes!
Gereby Posted October 22, 2005 Posted October 22, 2005 @ Adani: Még azokat se felejtsük el, amikor floppykat ilyen hipergyors sebességgel kezelnek. Pl. pár másodperc, míg átmásolja a tartalmát, meg ilyenek... Egyszer haverom mesélte, hogy a barátok köztben (õ nézi én nem) valakinek új gépe lett, és beszélték: Vao és milyen? 3Gigás! Húúúúú az a legjobb... LOL
Recommended Posts