Jump to content
GSForum - Segélyvonal

TFT monitor hiba

Recommended Posts

humberto87
Posted

Sziasztok!

Segítsetek!

A múlt héten vettem egy LG 1730s TFT monitort. NEM képponthibás, de a fehér alapon fekete betűket furcsán jeleníti meg, pirosas-lilás színnel, ez engem nagyon zavar. Telepítettem a gyári drivert, de nem használt. Lehet, hogy a videokártyám nem támogatja az LCD monitort? Pedig van rajta DVI ( GeForce FX 5600 )

Ha tudjátok a megoldást kérlek írjatok!

Kösz: Humberto

Neohacker
Posted

Próbáltál már állitani a monitor fénybeállításain?

Posted

Ha van rajta DVI, akkor támogatja. Próbáld meg az analóg csatlakozóra rákötni! Akkor milyen?

Ciao.

Posted

Milyen felbontásban használod?

Mert nekem ugyanilyen van.

1280*1024-ben gyönyörű szép, azalatt ronda. Esetleg a betűsimítást is bevetheted.

humberto87
Posted

Hali!

Kösz mondent, 1280x1024 ben használom, analog VGA n, betűsimítás be van kapcsolva a fénybeállítások meg nem segítenek ezen.

Lehet, hogy tényleg pixelhiba?

Posted

Pixelhiba biztosan nem, mert teljesen más tünet.

Valami színkezelési hiba viszont lehet... :bizonytalan:

Posted

Akkor meg ha analógon van, akkor pont próbáld meg DVI-vel!

Ciao.

Guest GoodSpeed
Posted

Lehet hogy nincs DVI kábele ...

cereal180
Posted

Meglennék lepődve, ha nem adtak volna a monitorhoz :blink:

- ProFiler -
Posted

Nem törvényszerű, hogy jár hozzá, de az esetek 80%-ában adnak DVI kábelt.

Ciao.

cereal180
Posted

OFF:

Ennyi erővel tápkábelt sem kéne adniuk hozz, mert ugye minek az :mérges:

Posted

A Hyundaiomhoz adtak. :)

Ciao.

Guest GoodSpeed
Posted
Meglennék lepődve, ha nem adtak volna a monitorhoz :pislog:

Hát az iiyamahoz sem adtak...

Amúgy én a Xerox 17"-os TFT-ét néztem 59 900 Ft Bruttó, és van rajta DVI, lehet venni kellene egyet a Philips mellé :)

http://www.xerox-displays.com/7series.html

Posted

Én is azt szerettem volna mondani, hogy az LG abba a 20%-ba tartozik. A DVI-s monitorjukhoz is analóg kábelt adnak. :mérges:

@humberto87

Próbáld meg esetleg másik gépen. Ha a jelenséget ott is tapasztalod, akkor szerintem boltnak vissza. Elképzelhető, hogy hibás. :(

• 4 weeks later...
Posted

Sziasztok!

A mai nap vettem egy Fujitsu Siemens T17-2 típusú LCD monitort. Bekapcsoltam a monitort és láttam, hogy két helyen (amikor feketének kellett volna lenni) más színnel világított. Ez megmaradt a gép bekapcsolása után is. Filmnél a legzavaróbbb. Ez pixelhiba? Van esély a cserére? Kérem, hogy minnél elõbb válaszoljatok, mert akkor még ma elmegyek reklamálni. :D

Elõre is kösz a válaszokat!

Robee

Posted

Ez pixelhiba, és gyártótól és bolttól függ, hogy kicserélik-e. Pontosabban, ha 3 munkanapon belül vagy kötelezõ nekik kicserélni, vagy visszavenni.

Posted

Ha a pixelhibák száma meghaladja a kijelzõ osztályában elfogadott mennyiséget. :ötlet:

Posted

Igazából a gyártó garanciájára kell hagyatkozni, mert az szigorúbb lehet a szabványnál (ami - ha jól tudom - kb. 7 hibás pixelnél van). De sajnos a Fujitsu-Siemens mintha nem lenne szigorúbb, de lehet, hogy háromnál már cserélnek. :S

Posted

Az is számít, hogy milyen közel vannak egymáshoz a rossz pixelek. Egy kupacban kevesebb is elég a cseréhez, de elõfordulhat, hogy csak a teljesen hibás számít (Mindegyik alképpont rossz pl: feketénél fehér, vagy fordítva)

Posted

Kösz mindent! Metroban vettem, visszavittem, és egybõl kicserélték, pedig csak 2 pixel volt hibás. hurrá!

• 4 months later...
Posted

Tegnap vettem LG 1750S TFT-t. Felment az új driver, volt internetes frissítés, újratettem a videokártya drivert is. De csak vannak rajta homályos sávok. Az mitõl van?

Posted

Módosítottál kontrasztot, fényerõt, esetleg képfrissítést?

Ciao.

Posted

Igen. 100 %-on volt a fényerõ. Az levettem 30-ra, hogy ne égjen meg a szemem. Meg a kontraszton is állítgattam.

Posted

Hát akkor állítgass tovább! Nekem is kb. 1 hetembe került, amíg belõttem a Samsungomat!

És ne felejtsd el használni az XP-ben a ClearType-ot!

Asztalon jobb klikk >> Tulajdonságok >> Megjelenés >> Hatások gomb >> második legördülõ kis ablak (Szabványos, ClearType), itt válaszd ki a CT-t >> OK, Alkalmaz, OK! És láss csodát a betükön, is! ;) :!:

A TFT-khez a ClearType beállítást kell használni, sokkal szebb!