Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Hangkártya vásárlás

Recommended Posts

Posted

Ha például azt adnám elõ a Creative -nak hogy nekem dobozos verzióm van de a Joystick/MIDI bracket szalagkábele megtört, és használhatalan. Akkor õk ezt kötelesek pótolni, nem? :démonikacaj:

És amúgy is ha például a felhasználó már megvette OEM verziót és utólag szüksége lenne egy ilyen Joystick/MIDI bracket -re.

És ha felhívja az ügyfélszolgálatot azt javasolják neki, hogy vegyen egy másik hangkarit -ezúttal dobozost- az OEM-et meg vágja galyra? :hááát:

Vagy csak egyszerûen elküldik a fenébe, és lecsapják a telefont!? :démonikacaj:

Posted

Ahhoz, hogy kicseréljék, kijön a Danzas és elszállítja a Creative-nak a tört kábelt, azok pedig küldik helyette az újat. :ötlet:

Ciao.

• 1 month later...
Posted

Sb Live 5.1 vs. INTEL High Definition Audio (ABIT AL8)

Sziasztok!

Én csak tapasztalataim szeretném veletek megosztani.

Elöljáróban annyit,hogy az általam épített autóhifivel A 3.országos autohifi show-n

hangzás-ban 2. helyezést értünk el, holott rajtunk kívül az elsõ 10-ben mindenkinek spectrumanalizátorral volt belõve a cucc, míg én ennek hiányában csak fülre állítottam be.

Magyarul: nem vagyok tipikus süket !!!

Tavaly decemberig nekem is sb Live! 5.1-es hangkarim volt(kb 5 éve) amit egy Fadobozos Genius 5.1-el használtam.

Decemberben konfigot frissítettem, és mivel az alaplapra A új, forradalmi, szuper....INTEL High Definition Audio 7.1-es hang van integrálva elajándékoztam az öreg SB-t az elõlapi DriveII-essel együtt Apukámnak!

ÓRIÁSI HIBA VOLT!

Az egész egy nagy határ...

Amivel jobb az alaplapi: 7.1-es( nem használom ki..)

Amivel rosszabb:

( vélhetõen a realtek 880-as új fejlesztésû codec chip-nek köszönhetõen)

-Nincs magas hang. Vagyis minimális van, de koránt sem azt a "cin"-t hallod,mint az sb-vel. Olyan mintha levetted volna a magas hangokat. Ha equalizerrel feltolod, akkor meg serceg-torzít a magas (kis hangerõn is), és még úgy sem közelíti meg az sb-t.

-A mély nincs kellõen megvágva, emiatt a közép hangoktól búgó püfögõ hangja van.Amúgy is dinamikátlan az egész. Az sb-vel ellentétben nem lehet a mély vágási frekijét állítani, ezért ez nem is lesz jobb! kb 100-120Hz-en vág a 70-80 helyett!

- Nem mûködik a windows-ban a gyári hangerõszabályozón belül a mély-magas állítás, mert nem támogatja. Ez ízlés kérdése, de ez szvsz többet érne, mint a 80 féle equalizer, amelyik mind csak a zajt emelik.Nekem nem kell , hogy különleges hanghatások legyenek, ez mind csak arra szolgál, hogy laikusokat megtévesszen!! ("Apám! Úgy szól mintha egy templomban szólna! milyen állat!") :pislog: Nekem az élethûhöz közelebbi úgymond hi-fi szerû hangzás kellene. Egyedül lennék? Az öreg SB-nél mindent nullán hagyva is kihallatszott minden hang jellege.Szándékosan nem hangszert írtam, mert véleményem szerint a"tuc-tuc" zenéknek is vannak brutál jó hangjaik, és még élvezhetõ is ha jól szól. Nem csak a "klasszikus" zenéhez kell hi-fi hangzás!!!

- A többi már hardver probléma. Az elõlapi kivezetés új szabványú kapcsolós aljzatokat igényel, ami beszerezhetetlen.Szoftverbõl át lehet kapcsolni AC'97-es szabványra, de ki-be kapcsolás után elfelejti. Tehát minden nap az elsõ skype- vagy msn csevej elején állítgatnom kell. A hátlapi jack csatlakozók is"érzékelõs"-ek, amit nem is értek miért. Ha bedugsz egy csatit megkérdezi, hogy elsõ-hátsó sub/center avagy bemenet.... Mi szükség van erre? Az sb-n is tudta mindenki mit hová kell dugni. Ez is arra jó, hogy néha elfelejti, akkor felcseréli mindet, és mászhatsz a gép mögé kihúzni-bedugni, hogy újra felismertesd vele. :S Elöljáróban ennyi. Ha valakinek még kérdése van szívesen válaszolok!

Üdv mindenkinek:

Laca

Ja! és nekem van gyári 2db ilyen joystick csati szalagkábellel.(oem kártyához kaptam :) ) Az egyiktõl megválok, ha valakinek szüksége van rá. viszont 1500Ft-ot kérek ha eljön érte, és 2000-et ha én viszem be pestre, ugyanis tárnoki vagyok. Egyébként 500Ft-ból Tényleg össze lehetne forrasztani, csak a házban legyen perforált helye, mert kivágott takarót nem lehet kapni, faragni,meg körülményes.(25 pólusú canon csati szalagkábel érintkezõsor LOMEX-ben.)

• 4 weeks later...
Posted

Hi!

Én is OEM kiszerelésű SB Audigy 2 ZS-t vettem, és a zacsiban benne volt a Midi/Joy kábel is. :)

Posted

Én az Audigy 2 NX-et tudom csak ajánlani. Nekem bevált!

Posted

Sziasztok!

Hangkártyát szeretnék vásárolni, mert valószínüleg az alaplapi integrált okoz egyéb problémákat a gépemben.

Kérdésem az, hogy milyet javasoltok? Igényeim abszolút nem nagyok, gépemen általában csak netezek, TV tunerrel rögzítek anyagokat, ritkán zenét hallgatok. Tehát nem egy csúcs kártyát szeretnék, hanem valami olcsóbbat, de megbízhatót. Konfigom a következõ: MSI K8N Neo2-FX, AMD Athlon 64 3200+, 1GB RAM, ATI Readon 9600 PRO, Leadtek TV 2000 XP Expert.

Igazából a tunerrel van összetûzésben és ezt szertném kiküszöbölni.

• 2 weeks later...
Posted

Akkor jó lesz az Soundblaster Audigy 2 ZS. Ha jól emlékszem 15-18e FT. Vagy már le is mehetett az ára :D

Posted

Sziasztok!

Írnom kell mert én nem értek nagyon ehhez!

Tud valaki nekem egy olyan kártyát ajánlani ami nagyon jó a Logitech z5500-hoz?

Esetleg nem lenne rossz ha külső.

Még valamit szeretnék ha valaki tudna nekem egy olyan oldalt mutatni ahol mindent leírnak elmagyaráznak ezekkel kapcsolatba és adna egy linket azt szívesen elolvasnám.

A gépem nem valami jó épp ezért nem használom az integráltat.

A gépem már elég régi mert nekem több gépem van de egyik se veri az 1.5 GHz fölé.

Üdv:István!

Posted

Hi all!

Következõ kérdésem lenne:

Vettem Genius Surround HT 5.1 cuccot + Creative audigy 4 hangkártyát.

A problémám az, hogy a hang a mélynyomóból és a centerbõl fordítva jön.

A progi azt ajánlotta, hogy cseréljem meg a kábeleket, úgy jó lesz.Tuti jól van bedugdosva,az biztos nem baj. Esetleg nincs Valami opció, amivel simán meg lehet cserélni a két cuccot?(az integrált hangkártyán van)

Elõre is köszi

• 2 weeks later...
Posted

Sziasztok!

Van egy Asus A7N8 sli premimum lapom, most annak a hangkariját használom! De nem igazán vagyok vele megelégedve, szerintem zajos és a drivere sem működik tökéletesen, legfőképp az optikai kimenet vezérlésre gondolok. Hol kapcsolja, hol nem! Mivelhogy legfőképp multimédiára használom, egy dolby-digital házimozierősítőre csatolva, zavaró tényező! Arra gondoltam, beleteszek egy SB Live kártyát, mert a régi gépemben az volt,és semmi ilyen jellegü problémát nem tapasztaltam.

Vagy mit tegyek, hogy tökéletesen működjön?

Posted

Ez egy jó ötlet. De nekem rendesen mûködik. A recept: cseréld le azt a zajos chiphûtõt, továbbá tedd fel a friss nVidia drivereket!

Ciao.

Posted

Csakhogy nekem premium van és ezen nincs chipset hűtő!

Nem a gépházból jön a zaj, hanem a hangszórókból!

És általában, miután babrálok a beállításokkal. Ami nekem nagyon érdekes volt, hogy ez a kártya adja egyszerre a digitális, és az analóg kimeneten is a hangot!

Ez szerintem hiba! Valószínűnek tartom, hogy más kivezérlés kell a digitális optikai, és más az analóg kivezetésre. És szerintem erre a driver fejlesztésekor nem igazán figyeltek oda!

De az is lehet, hogy én vagyok szerencsétlen. :upsz:

Posted

Hûtõd van, csak passzív. ;) De jó a ház szellõzése? Mert az alapfeltétel.

Ciao.

Posted

Aszongyahogy.....

1 db 8 cm-es. az elõlap alatt fújja befelé a hideg levegõt,

1 db. pci-os kártyahelyre illeszthetõ van a grafikus kártya alatt, mert az is csak passzív hûtésû,

1 db 1 ventis van a western digit. merevlemezen,

1 db 8 cm-es küldi hátulról befele a procihûtõnek,

1 db arctic-cooling Freezer 64 Pro procihûtõ,

1 db 12 cm-es rendszerhûtõ, amit én fûrészeltem bele a ház tetejébe hogy tolja ki a meleg levegõt(mert ugye a meleg levegõ felfele törekszik,meg ott most abszolút nem látszik!).

Ebbõl a sorból az elsõt,a másodikat,és a harmadikat rákötöttem a táp 4v-os ágára, a negyediket és a hatodikat az alaplap chassis aljzatára, a procihûtõt meg értelemszerüen a helyére. Így ha mondjuk az alaplaphoz kapott PcProbe II progival saccolásom szerint kb -40%-kal leveszem a fordulatot az uccsó háromról(Qfan opció), a leghangosabb egységem a wincsi meghajtó motorja, és mégis tökéletesen mozog a levegõ.

Ha cce-vel mpeg2-öt renderelek,kb 6 órán át, 100 % prociterhelés mellett, max. 49 c fokig bírt melegedni a proci,de ha "neadjisten" tovább merészkedne, 51 C foknál kikapcsol a Qfan, és újra teljes fordulaton zakatol az uccsó három venti.Az alaplapi lapka hõmérsékletét nem figyeltem,de 50 C foknál az sem lehetett melegebb, mert abban az esetben ugyancsak kikapcsol a a Qfan! De nem tette.

Ja! A Cooler-Master Real Power 450 tápba épített 12 cm-es ventit teljesen el is felejtettem.Na az õ hangját sem bírtam még felfedezni! :D

És mindezt tudnám még fokozni egy M-cubed T-Balancer-rel,de nem bírom beszerzni!!!! (csak Kanadából tudnám,120 $ postakültséggel)

A lényegre visszatérve, lehet csak túl hangosra állítottam a hangszók hangerejét!? :upsz:

Ha vennék SB live-ot,érdemes külsõ usb-set?

Posted

Ns ez a hûtés bõven elég. A hangszókók hangerejét viszont sosem szabad maximumra tenni, ugyanis mindig is van valami sercegés.

Szerintem ha már külsõ USB-set veszel, akkor ne Live legyen az, hanem valamelyik újabb, Audigy.

Ciao.

Posted

Nem voltal full hangerõn, csak félig! Ezért zavart a nagy zajszint!

Neked is magas a kimeneti jelszint az analóg kimeneten? (én csak stereó módban használom)

Posted

Nekem semmi gond nincs vele. Egyébként én is csak sztereóban használom, pedig még három felészét is van osztva - és még úgy van mögötte egy erősítő. Nekem teljesen szépen szól - még némán is. :D

Ciao.

Posted

Nekem sincs semmilyen zaj benne.

• 3 months later...
Posted

Sziasztok!

Szeretnék vásárolni egy 5.1 es hangkártyát de nemtudom milyet érdemes venni.. ötletek?

Posted

Van egy integráltam, de nagyon vacak és egy nem annyira drága 5.1 es kéne. Viszont a linket nem hozza be mert ezt írja ki : Microsoft VBScript runtime error '800a01a8'

Object required: 'obConn.Execute(...)'

/inc/document/document.asp, line 123

köszi :)

Posted

Javítottam. Akkor inkább egy Audigy 4-et ajánlok, OEM csomagban nincs 15000 Ft.

Ciao.

Posted

Van egy Gigabyte GA-7N400 Pro2 alaplapom és azon integrált Realtek ALC650 CODEC hangvezérlõ és van egy régebbi Sound Blaster Live 5.1 Digital hangkártyám. Szeretném felírni a régi bakelitlemezeket CD-re. Melyiket válasszam :?:

Köszi

Posted

Az SB Live! Jobb erre, felvételre mindig jobb egy valódi hangkártya mint egy alaplapra integrált.