Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Hangkártya vásárlás

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted
Na meg az integráltnál zúgott a hangszóró ha változott a képernyő tartalma, pl görgetés. De mondjuk azt is meghallottam, hogyha valaki bejött MSN-be, és a jobbalsó sarokban levő képernyőváltozás búgást okozott.  Itt néma csönd van.

Már ne haragudj, de akkor már ha ezek fenn álltak, akkor teljesen jó hogy váltottál hangkártyát... Egyik ismerősöm is, hasonló problémákkal küszködött. Ez ment olyan 2-2,5 hónapig, majd, ha hiszitek, ha nem, akkor is úgy volt: hogy a kimenettől a hangkártyán az összes forrasztás, az alaplapi csippig (még a PCI slot is). BESÜLT! Olyan furcsa fehéres-zöldes foltok jelentek meg a forrastásokon és még néhány IC-n is, (meg miegymáson)! Ezt amikor elmesélte, én nem hittem el, csak amikor megmutatta! Először is megkapargattam, mert azt hittem tempera, vagy valami festék. De nem... én szoktam foglalkozni hobbi áramkörökkel, és ennek a szaga ahhoz hasonlítható, amikor forraszt az ember, és a frissen "kicsapódott" égett viasz szagát érzi. Na akkor hittem el hogy nem hülyül!

Kicsi Sims
Posted

Hellosztok!

Nem régen vettem egy hangkarit: GENIUS Marker Value 5.1-et.

Mi a véleménytek erről a kariról? Érdemes-e ,,lecserélni" az integrált hangkarira (alaplap: ASUS A7N8X)? :hááát:

Posted

Szerintem egyértelműen! Az integrált ennél jobb.

Ciao.

Posted

Ha jól tudom az A7N8X-en már az Intel követelményeinek (SoundStorm) megfelelő hangchip van, ami talán jobb a Geniusnál. Még a régi fórumon írta valaki, hogy ami ezen az alaplapon van az jobb egy SB Live-nál. De javítsatok ki ha tévedek! :hááát:

Posted

Én is egyet értek azzal, hogy jobb az alaplapi, mint ez a Genius, ráadásul abban is, hogyha jól vettem ki az olvasottakból, akkor tényleg jobb az SB Live-nál is ezen az alaplapon levő, ráadásul olcsóbb is, mint a külön PCI-ra (vagy másra) kötött hangkártya...

Kicsi Sims
Posted

Ez elég jó hír nekem, mert eredetileg SoundBlaster akartam venni, (eredetileg még a gépfejlesztés elõtt vettem a Genius hangkarit, mert SB-t nem kaptam) Így téhát boldog tulajdonosa lehetek 1 igazán jó integrált hangkarinak. ;)

De most mit csináljak szegény Geniussal még van rá majd nem 1 évem garancia? :hááát:

Posted

Add el. ;)

Ciao.

• 1 month later...
Posted

Egy Abit IC7 integrált kártyáját érdemes lecserélni egy SB Live 5.1-re?

Posted

Nem. Lecserélni amúgy sem tudod, mert az alaplapra van forrasztva... :)

Ciao.

Posted

Lecserélni tényleg nem tudom. :) Annyira jó az integrált kártyája?

Mi az a minimum, amit javasolnál, ha kellene a MIDI port? Nem akarok rákölteni egy vagyont.

Köszönöm elõre is a tanácsot!

Posted

Milyen minõségû az MSI K7N2 Delta2 Platinum alaplapon lévõ hangkártya?

Posted

10-es skálán nálam 4-est kapna.

Ciao.

Posted

:Sír:

És egy Soundblaster PCI 128? (összehasonlításképpen)

Posted

Nekem is ilyen van! Creative Sound Blaster Audio PCI 128. Szól. Ennyi, és nem több. Két csatornás persze.

Posted

Nekem elég a 2 csatorna, csak milyen minõségûnek számít?

(az elõzõ 10-es skála szerint)

Posted

2, azaz kettõ. Szerintem.

Viszont szebben szól, mint egy Szokol rádió, made in Maspriborintorg.

Posted

Egy Creative Soundblaster Live! mennyit kapna?? (10-es skála)

Posted

Az SB Live önmagában már nem valami nagy szám, de ha nem a saját driverét használjuk hozzá,

hanem a >> KX drivert<<, akkor már igencsak jónak számít. 8)

Posted

Tehát hány pontot kapna a tízbõl??

Posted

Nálam 5-öt.

Ciao.

• 1 month later...
LelkesAmatõr
Posted

Olvastam a neten egy Audigy Drive nevû kiegészítõrõl, amit rá tudok kötni a hangkarimra és egy 5,25-ös helyet elfoglalva szépen elõrehozza annak a kivezetéseit. Õ lenne az:

Audigy Drive

A kérdésem az, hogy ezt hol lehet vajon kapni (nemigen láttam semelyik árlistában), illetve mibe kerül?

Posted

Ausztriában lehet kapni, 70 Euro.

Ciao.

LelkesAmatõr
Posted

Köszönöm, de az sajnos nem kevés :Sír:

Posted

Én SB Audigy2 NX-et használok és kíváló teljesítményt nyújt. ;)