Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Demon's Souls, Dark Souls I-III, Bloodborne

-Arch-

Felkészültél a halálra?   

65 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

-Arch-

Sziasztok!

Hamarosan megjelenik a játék, már nem kell sokat vajúdni :D Xbox 360-on már volt szerencsém játszani vele, eléggé beteg lesz ez...

Tény, hogy nem mindenkinek való ez a játék, de szerintem nem is mindenkinek szánta ezt a gyönyörûséget From Software, csak azoknak az elvetemült embereknek akik kellõen mazoisták és vadállatok ahhoz, hogy egy ilyen rémséggel feszegessék tûrõkepésségük határait.

[GSF] Picture

Személy szerint én már nagyon várom, tuti, hogy kifog csinálni, de imádom a kihívásokat :D nemrég írt egy cikket a játékról Bad Sector (most veszem csak észre xD visszatért közénk? vagy mi?)

A cikk (kattints!)

Segítségnyújtás és élménymegosztás céljából nyitottam meg ezt a témát, remélem hasznát vesszük majd!

Jó szórakozást!

:troll:

Cori

nagyon várom már én is. állati beteg játék :D nekem a Demon's Souls van meg, baromi nehéz, de nagyon megfogott a WRPG-s setting. még nem toltam ki azt sem, most épp szinteket kellene farmolnom, de a grindolós részeknél mindig beleünok a játékokba :( na mindegy, a lényeg, h VÁROM :D (PCn baromi kíváncsi leszek rá)

kaszman1

Bazz RCH, ez az alcím pont olyan beteg, mint te xxD

A játék szimpinek tûnik, ha lesz hozzá megfelelõ vasam tuti kipróbálom B)

A szavazásból meg kihagytad a "Hóógyisne!!!" választ!

-Arch-

Hát csak azért ez lett az alcím, mert kb..ez történik, ha kicsit is beleéled magad, tényleg jó kis game, de bitangul szívat :D

Leon121

Megvan Xboxra a limitált kiadás (igen igényes darab egyébként), és a játék... hát, emlékezetes. A nehézséggel az a baj, hogy a legnagyobb szívást a checkpoint-rendszer adja, pontosabban ez a tábortûz-szisztéma. Ritkák, távoliak, ha elszúrod, nagyon sokat veszítesz, és sokat kell újra végigmenned. Addig jutottam, ahol a várfalon elém ugrik egy bazinagy démon, õt nem bírtam leverni, már csak azért se, mert addig egy csomó kis nyominger zombin meg csontvázon kell átvágni magam, akik szintén képesek 2-3 ütésbõl megölni. Brutális játék, messze a legnehezebb, amivel valaha játszottam, beleértve a "régi idõk" játékait is, amikor "még volt kihívás a játékokban".

Viszont a stílus, ez a mocskos, horrorba hajló látványvilág és szörnydesign, a folyamatos veszélyérzet, a magány, ahogy a síri csöndben (mert zene az kábé nincsen) haladsz a kihalt környéken, na az fergeteges. Viszont végig maximális teljesítményt kell nyújtani, hibázni szinte egyáltalán nem lehet, mert csúnyán megtorolja a játék. Nem is igazán szerepjáték, hanem inkább akcójáték, mert a siker szinte 100%-ban a játékoson múlik, az õ ügyességén, képességein, és nem annyira a karakterén. Fel fog idegesíteni mindenkit, azt garantálom. :)

-Arch-

Én azt még megöltem (utána már nem sokáig vittem..), utána viszont jönnek a betegségek szépen :D haverom már jó pár hónapja nem is játszott vele, mert már fél belépni is xD :lol: :D

CountofHell

Egy rendesen fejlesztett karakter mutatja meg igazán az erejét, lehetsz akár pyromancer, mágus vagy harcos .

A Vitality legyen mindig a legfontosabb egység amire a legtöbbet költitek, a STR és DEX-re 40-nél sohasem tegyetek többet mert az értük kapott extra ATK már annyira kevés, hogy nem éri meg. Ebbõl az következik, hogy el kell, hogy döntse a játékos, hogy dexterity alapú vagy strength alapú fegyvereket használ. Azok a betûk a fegyvereken mutatják a kapott extra ATK-ot .

Az alapfegyvereket jó régi rpg-hez méltóan lehet enchantolni, ilyenkor megsokszorozódik a sebzés , nem sok ilyen varázslat van, de megéri õket megszerezni ill. megvenni, ebben az esetben az enchant fajtájától függõen a FAITH-re vagy az INT-re kell tenni. Úgy nagyjából 25-30 elég rá a spelleknek van szintkövetelménye .

De ez kevés fejlesztési lehetõség amit leírtam, van ennél még sokkal több, extra , egyedi dolgokat is be lehet vetni és a játék nem csak a szimpla végigjátszásról szól, hanem más játékosokat ki lehet hívni párbajra, vagy akár egyszerre három ellen is lehet harcolni. Bár ez utóbbit nem ajánlom minden buildra .

Az Endurance a második legfontosabb hely ahova a kapott soul-t lehet költeni. 40-nél gyakorlatilag sohasem kell több, harcosoknak pedig kötelezõ legalább a 30 END, varázslóknak ennél kevesebb is elég.

Nekem PS3-on a Demon's Souls után a kedvenc játékom, és ebben a generációban nem is tudok ennél jobb játékot mondani, nagyon sok játékkal játszottam, de a Demon's Souls és a Dark Souls annyira jó játék lett, hogy az egyszerûen elképesztõ.

PC-re hamarosan, pár hét múlva kijön a tartalmilag kibõvített Prepare to Die edition amibõl késõbb októberben a PS3 és XBOX360 is kap. A dlc elvileg külön is letölthetõek lesznek.

-Arch-

Köszönjük a tippeket! Szerintem nagyon hasznosak lesznek a kezdők számára :) Én tuti sok időt elfogok Censored!ölni azzal, hogy milyen karakterrel kezdjek neki xD elég sokat számít a gyorsaság ezért lehet, hogy nem egy böszme lassú harcossal fogok nyitni. :unsure:

Hor1

Ezzel nem játszottam, a Demon's Soulst viszont egyszer kipörgettem. Az a játék se egy sétagalopp, de elvileg a Dark Souls még szemetebb. Elsõre rengeteget farmoltam, a New Game+ még így is hihetetlen szivatás, 50-60%-al erõsebbek az ellenfelek. :D

Nem tudom ez megmaradt-e a Darks Soulsra, de Endurance-re már csak azért is érdemes pakolni, mert nehezebb páncélban nagyon nehézkesen fog mozogni a karakterünk alacsony END-el.

CountofHell

Ezzel nem játszottam, a Demon's Soulst viszont egyszer kipörgettem. Az a játék se egy sétagalopp, de elvileg a Dark Souls még szemetebb. Elsõre rengeteget farmoltam, a New Game+ még így is hihetetlen szivatás, 50-60%-al erõsebbek az ellenfelek. :D

Nem tudom ez megmaradt-e a Darks Soulsra, de Endurance-re már csak azért is érdemes pakolni, mert nehezebb páncélban nagyon nehézkesen fog mozogni a karakterünk alacsony END-el.

Aki nehézpáncélokat szereti hordani , mindenképp elmegy akár 40-nél is több endurance, de dark soulsban több értelme van viselni nehéz armort mint a demon's soulsban, mivel több védelmet ad, ezért két db. rejtett gyûrû is van a játékban ami lényegesen lecsökkenti az equip weight penalty-t és így akár 40 -nél is lehet gurulni. Én azonban csak ruhákat hordok, nem szeretem a nehéz armorokat mivel úgy tudok vetõdni és az sokkal jobban szeretem PvP-ben vagy PvE-ben , és így több pontom felszabadul az END-bõl mivel 50-100 -as szinten aktívak a játékosok, ez fölé sohasem szoktam menni mivel nem sok játékossal lehet találkozni .

-Arch-

Melyik karaktert felejtse el egy kezdõ? :huh:

• 2 weeks later...
swado

Sziasztok!

A megvásárlását fontolgatom, de igazából nem tiszta még nekem hogy ez egy The Witcher szerû játék, ahol a fél életemet beszélgetéssel töltöm, vagy egy akció játék fejlõdési fával?

Cori

Sziasztok!

A megvásárlását fontolgatom, de igazából nem tiszta még nekem hogy ez egy The Witcher szerû játék, ahol a fél életemet beszélgetéssel töltöm, vagy egy akció játék fejlõdési fával?

utóbbi.

swado

utóbbi.

Király, akkor azt hiszem kipróbáljuk.

:ty:

-Arch-

Itt túl sokat nem tudsz beszélgetni, de azok elég érdekesek néha xD :lol:

Lorion

Hali! Olvastam valahol azt hiszem a wikin, hogy vannak bossok amiket nem muszáj megölni, de ha megölöd õket negatív jutalmat vagy mit kapsz O.o Ezt valaki kifejtené bõvebben? Egyébként letöltöm, megnézem, hogy tényleg olyan rossz lett e a portolás mint mondják, és, hogy mennyire fog futni, aztán megveszem ha minden rendben lesz. A grafika nem számít, kontroller van, türelem méginkább, úgyhogy azt hiszem belevágok. Bár az angol tudásom gyér, így kicsit talán nehezebb lesz, de sebaj. :)

-Arch-

PC - grafika

[GSF] Picture

Szerintem egyáltalán nem rossz...igaz le kell tölteni az a DSfix-et szerintem is.

Nekem csak egy bajom van xD nem tudok sétálni csak futni, és ha csapdák lesznek én idegbajt fogok kapni :lol:

logitech cordless rumblepad 2 gamepaddal tolom, ha valaki tudja a megoldást azt megköszönném.

-Arch-

Az elsõ fejezetnél le lehet menni egy lifttel, ami egy elég beteg helynek tûnik, mentem is vissza azon nyomban xD az is egy új fejezet? vagy valami nagyobb pályarész?

amúgy nem bonyolítottam túl, kezdtem egy harcossal, jól lehet vele mozogni, gyorsan támad. :unsure:

TheGrimReaper

Warriorral tolom, most öltem meg a Bell Gargoyleokat és megkongattam az elsõ harangot. A kérdésem az, hogy lesz-e valami jó új páncél a közeljövõben, vagy költsek néhány titanite shard-ot az alap warrior páncél felturbózására? Az elsõ taálkozásom a hollow thief-ekkel nagyon gyorsan véget ért :D

The_Reaper_CooL

Üdv néktek!

Habár én csak egyszer zúztam le a játékot, de attól még remélem, hogy tudok hasznos tippeket adni :D

Új páncél mindig lesz a játékban, hol erõsebb, hol gyengébb, nézzétek meg a statisztikáit, valamint azt, hogy milyen szituációra akarjátok használni, és hogy mire fejlesztitek ki a karaktereteket, és attól függõen döntsétek el, hogy páncélt, vagy inkább fegyvert fejlesztetek (netán szintet léptek).

A játék teljesen nyitott világban játszódik, ahol az elsõdleges cél az, hogy megkongassatok egy harangot az Undead Burgben. Utána meg szinte arra mentek, amerre akartok, de induljatok el az Undead Burg mélyére, a Dephtsbe, azon belül Blighttownba, hogy megkeressétek a második harangot. Itt sûrûn fogtok majd káromkodni :lol:

Ha az analógot épphogy nyomjátok, akkor lehet sétálni. Ha mégsem, akkor a billentyûzettel lehet úgy, hogy CTRL-t nyomvatartjátok (más megoldás nincs). Lesznek csapdák, de az esetek 90%-ban úgyis futni kell, és egyeseket észre lehet venni, ha figyelmes vagy :)

Amerre lefelé mentél az New Londo Ruins, oda majd a játék háromnegyedénél érdemes ellátogatni, fõleg azért, mert olyan ellenfelek vannak ott, amiktõl tényleg agyf**zt lehet kapni. Ha kell segítség a legyõzésükhöz vagy bármi akkor szólj :D

-Arch-

Hi!

Köszi a hasznos tippeket, az tuti, hogy szólni fogok, ha már kezdek agyfaxt kapni :lol:

hát az a gond a logitech gamepaddel, hogy nyilakkal mozog nem a mellette lévõ analóg karral, de annyira nem vészes. :unsure:

Lorion

Blighttown? Hát öcsém volt ott, és valami mérget lõttek rá amik levették a hp-ját teljesen :D De akkor arra indulok el. Ugye ez az a barlang ahol be kell menni, van 3 kékes szörny hatalmas bunkókkal? Aztán lejjebb vmi bányaszerûség.

CountofHell

Én is hamarosan megkapom, már csak napok kérdése, a PS3 verzióval össze tudom hasonlítani . Nem fogjátok tudni letenni, ha beszippant a játék, karikás szemekkel fogtok munkába/iskolába menni reggel . :biglol:

TheGrimReaper

Hi!

Köszi a hasznos tippeket, az tuti, hogy szólni fogok, ha már kezdek agyfaxt kapni :lol:

hát az a gond a logitech gamepaddel, hogy nyilakkal mozog nem a mellette lévõ analóg karral, de annyira nem vészes. :unsure:

Ez lehet buta kérdés, de nem lehet átállítani? Nekem külön gomb van rá, amivel tudom triggerolni, hogy analóg kar a mozgás vagy a nyilak. A vezérlõpultban nem lehet ezt átállítani? Vagy magában a játékban?