grasslover 40 Share Posted June 20, 2011 A második részek sosem szoktak olyan jók lenni mint az elsõk. Ugyan néhány pozitív ellenpélda is született ezzel kapcsolatban (Keresztapa II, Terminator 2, Aliens, Gamera 2, Gamera 3, Troll 2, Huckleberry Finn, Újszövetség...), próbáljuk meg Fincher kultikus elsõ darabját felülmúlni. Fuck Martha Stewart. Mivel én személy szerint nagyon kevés emberrel tartom a kapcsolatot a régi csapatból, így bárki aki erre tévedne...mi újság veletek? Mennyiben változott életszemléletetek, filmekhez való viszonyotok, hány gyereketek született amióta érdeklõdés hiányában a feledés homályába veszett eme költõien mûvészi klub, mely annyi feledhetetlen bejegyzést szült a fórum filmmániások online óráiba. Ne feledjétek, aki elõször van itt, annak harcolnia kell! Link to comment Share on other sites More sharing options...
-StiF- 7 Share Posted June 20, 2011 Harcolni? Minek? I AM THE LAW!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
VegaSHFOREVER 1 Share Posted June 20, 2011 Üdv, a texasi hánszvillbõl jöttem Buck az én nevem és a fa.... ja bocs nem is ezt akartam mondani. Hosszú idõ eltelt 2005-2007 óta mikor a filmes részleg ezerre dübörgött és megannyi kellemes percet szereztünk egymásnak , fõleg mikor mi ketten más véleményen voltunk. B) xD Engem is érdekel kivel mi történt azóta ,esetleg mennyit változott a filmes izlése stb, szóval hajrá, remélem hosszú életû topik lesz. ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Real013 6 Share Posted June 20, 2011 Oké, akkor most már ilyen is van, már csak meg kell várni, hogy benépesüljön a topic... Ha már harcolni kell, akkor Stif-et szívesen laposra verem, de mivel a világbéke elkötelezett híve vagyok (természetesen -_- ), így kõ-papír-ollóban gondoltam mindezt megvalósítani... Régi csapatra én is kíváncsi lennék, újoncként még beszélgettem velük :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
grasslover 40 Author Share Posted June 20, 2011 Nosztalgia on: ugyan már nincs meg az a topic és az a hozzászólás, de emlékeim szerint életem elsõ kommentje a fórumon a "melyik a kedvenc filmes stílusod"-ban volt, ahol beszóltam Hornynak meg Realnak, hogy mégis hogy lehetnek ilyen pofátlan rohadékok, hogy így kiállnak a horrorfilm mellett, mint legjobb mûfaj. Részemrõl, utóbbi másfél hónapban animén kívül csak horrort néztem :D Meg néha becsúszik Fukasaku-féle yakuza ballada meg Sonny Chiba-s csücsörítõs karate awesomeness narancssárga vérrel. Tegnap John Woo-t néztem. Hosszú idõ eltelt 2005-2007 óta mikor a filmes részleg ezerre dübörgött és megannyi kellemes percet szereztünk egymásnak , fõleg mikor mi ketten más véleményen voltunk. B) Me' volt olyan, mikor NEM más véleményen voltunk? Ha nem, akkor esetleg kommentben mégis -_- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Real013 6 Share Posted June 20, 2011 Nosztalgia on: ugyan már nincs meg az a topic és az a hozzászólás, de emlékeim szerint életem elsõ kommentje a fórumon a "melyik a kedvenc filmes stílusod"-ban volt, ahol beszóltam Hornynak meg Realnak, hogy mégis hogy lehetnek ilyen pofátlan rohadékok, hogy így kiállnak a horrorfilm mellett, mint legjobb mûfaj. Nem hiába voltál már akkor is végtelenül szimpatikus... -_- De azért jó dolog, hogy emlékszel az elsõ hozzászólásodra, nekem fogalmam sincsen róla, bár úgy gondolom, hogy nem volt egy épületes komment: anno a SW topicban pl. iszonyat chat-szerû dumálgatások mentek, és élharcos voltam ebben. Azóta egy kicsit fejlõdtem talán. :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
grasslover 40 Author Share Posted June 20, 2011 Harcolni? Minek? I AM THE LAW!!!!!!! Tévét kapcsolgattam ma, Film+-on legalább hétszer botlottam a Rambo II (Rambo - First Blood II eredeti cím, beszarás) előzetesébe. Mondanom sem kell ki járt az eszemben közben. Nem hiába voltál már akkor is végtelenül szimpatikus... -_- De azért jó dolog, hogy emlékszel az elsõ hozzászólásodra, nekem fogalmam sincsen róla, bár úgy gondolom, hogy nem volt egy épületes komment: anno a SW topicban pl. iszonyat chat-szerû dumálgatások mentek, és élharcos voltam ebben. Azóta egy kicsit fejlõdtem talán. :D Könnyen be tudom magam lopni az emberek szívébe, asszem :lol: Ha már itt tartunk: Suspiria-t vágod? Tegnap néztem, franc se érti mi olyan kegyetlen nagy klasszikus benne. Eleve a giallo nekem nagyon furcsa megközelítése az egész filmezésnek - ha egyáltalán ebbe a mûfajba sorolható az Argento/Bava koprodukció Demons 1-2, akkor egyedül azok tetszettek. De valahogy Fulci meg Argento se nyerõ számomra, annyira felszínes és átlátszóan megrendezett jelenetek sora, hangosan vonyító (de egyébként cool) zene hirtelen abbamaradása (nem olyan hetvenes évekbeli shaw brothers-es, rázoomolós, hirtelen vágós zenekikapcsolás, hanem olyan esetlen), förtelmesen ronda és illúzióromboló sárgarépa színû vérrel...a film maga se volt egyáltalán ijesztõ, és komolyan sem tudtam venni. Talán egyetlen jó momentuma, hogy a szorongást és gyermeki bizonytalanságot növelõ tényezõ a kb fejmagasságba helyezett kilincsek, amik tényleg érdekes hatáskeltésként funkcionálnak... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VegaSHFOREVER 1 Share Posted June 20, 2011 Én már nem emlékszem az elsõ kommentemre a filmes részlegben, de asszem jól sikerült mert valami final fantasy avataros srácnak elég durván beszóltam. B) xD Engem most az érdekelne, hogy az utóbbi évek filmtermésébõl (mondjuk elmult 3-4 év) nektek mik tetszettek a legjobban? Én azt hiszem egy filmtõl sem ájultam el túlságosan, de ha most hírtelen kettõt kéne mondanom, talán a Gettó Milliomos és a Fekete Hattyú ugrik be. Ezeket párszor újranéztem és beszereztem õket full HD-ban is. Elég ratyi a filmes felhozatal mostanában. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Real013 6 Share Posted June 20, 2011 Tévét kapcsolgattam ma, Film+-on legalább hétszer botlottam a Rambo II (Rambo - First Blood II eredeti cím, beszarás) elõzetesébe. Mondanom sem kell ki járt az eszemben közben. Könnyen be tudom magam lopni az emberek szívébe, asszem :lol: Ha már itt tartunk: Suspiria-t vágod? Tegnap néztem, franc se érti mi olyan kegyetlen nagy klasszikus benne. Eleve a giallo nekem nagyon furcsa megközelítése az egész filmezésnek - ha egyáltalán ebbe a mûfajba sorolható az Argento/Bava koprodukció Demons 1-2, akkor egyedül azok tetszettek. De valahogy Fulci meg Argento se nyerõ számomra, annyira felszínes és átlátszóan megrendezett jelenetek sora, hangosan vonyító (de egyébként cool) zene hirtelen abbamaradása (nem olyan hetvenes évekbeli shaw brothers-es, rázoomolós, hirtelen vágós zenekikapcsolás, hanem olyan esetlen), förtelmesen ronda és illúzióromboló sárgarépa színû vérrel...a film maga se volt egyáltalán ijesztõ, és komolyan sem tudtam venni. Talán egyetlen jó momentuma, hogy a szorongást és gyermeki bizonytalanságot növelõ tényezõ a kb fejmagasságba helyezett kilincsek, amik tényleg érdekes hatáskeltésként funkcionálnak... Jógamam sem vagyok giallo fanatikus, nem is láttam sokat, egész film, mint olyan, meg még egy sem jött be azt hiszem, így hirtelen legalábbis nem ugrik be semmi... Suspiria sem volt valami 'hûdehaizébazz!'... Fuli-tól a Zombik városa volt még valahogy bejövõs, bár abból is csak a kihányom a belsõ részeimet jelenet maradt meg. Én filmezés terén abszolút nyitott vagyok mindenre (legalábbis úgy gondolom), de pl. a giallo sohasem fogott meg, szóval itt most veled vagyok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Arch- 0 Share Posted June 20, 2011 Ez egy remek topic, bárki is nyitotta!! :lol: :D Vége lett a Trónok harcának... :( :( remélem nem kell 1 évet várni a folytatásig. :ninja: Transformers 3-at látta már valaki? :unsure: Link to comment Share on other sites More sharing options...
grasslover 40 Author Share Posted June 20, 2011 Én már nem emlékszem az elsõ kommentemre a filmes részlegben, de asszem jól sikerült mert valami final fantasy avataros srácnak elég durván beszóltam. B) xD Engem most az érdekelne, hogy az utóbbi évek filmtermésébõl (mondjuk elmult 3-4 év) nektek mik tetszettek a legjobban? Én azt hiszem egy filmtõl sem ájultam el túlságosan, de ha most hírtelen kettõt kéne mondanom, talán a Gettó Milliomos és a Fekete Hattyú ugrik be. Ezeket párszor újranéztem és beszereztem õket full HD-ban is. Elég ratyi a filmes felhozatal mostanában. Neked asszem akkor Quake-es avatarod volt... Új filmeket nagyon ritkán nézek... Legjobb film utóbbi évekbõl, egyértelmûen az Enter the Void volt, véleményem szerint. Utána a Machine Girl :D Komolyabb megközelítésûek közül Slumdog, Black Swan egyértelmû, de jó volt még a District 9, Scott Pilgrim vs the World, 127 Hours, The Dark Knight, Inglourious Basterds, Drag me to Hell...CGI animációs cuccokat évek óta nem nézek (mondjuk pont ma néztem barátnõmmel a Bug's Lifeot, amit most láttam elõször), drámákra meg kegyetlen mód nem vagyok ráfanyalodva. Legnagyobb csalódást nálam évek óta Fincher aratja le, Bay-t már meg se vetem mert még annál is jobban gyûlölöm, Scorsese is csak álmosít. Coeneket meg kb a The Ladykillers óta egyet se láttam, csak a No Country-t. Ami érdekes, hogy sok kommersz film van, ami meg el tud varázsolni. Legutóbb a Sucker Punch engem kegyetlenül szórakoztatott moziban pl (Mokival néztük itt Szegeden, hatalmas élmény volt...), képregényfilmeket szoktam még viszonylag korán megnézni, de pl most a First Class-re nem volt idõ meg pénz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Real013 6 Share Posted June 20, 2011 Elég ratyi a filmes felhozatal mostanában. Lószart.(bocs!) Csak jó helyen kell körülnézni. Ez a tavalyi év pl. remek volt. Fekete Hattyú atmoszférateremtésben jeles volt (amúgy minden másban is, de abban különösen), még ha 'kölcsönzött is', bár ezt is MINDEN nagy sikerû filmre rámondják, mert mindig talál valaki valami elfeledett japán/német/ indonéz filmet, hogy tuti abból csórtak az alkotók... 127 Hours megmutatta, hogy egy (majd végig) egyszemélyes drámában is lehet új utakat találni ( vizualitás, na meg az, hogy végighúzódik a filmen valami megmagyarázhatatlan feelgood hangulat) Social Network a profi filmkészítés mintapéldája, duma végig, de iszonyat jól megírva, pörgõsebb a film, mint ha percenként robbantanának fel benne valamit... Toy Story 3 megmutatta, hogy a mainstream animációs film, egy harmadik rész is lehet erõlködés nélküli, csodálatosan levezetett és szívszorító élmény... Inception idõnkénti túldumáltsága ellenére is bizonyította, hogy egy popcornfilmnek sem csak dögös macákból, meg robbanásokból kell megélnie... Az a baj egyébként, hogy kitöröltem a tavalyi, nagy mûgonddal összerakott toplistámat, így most nem tudok onnan csemegézni, ezek jutottak eszembe, ezeket pl. bármikor szívesen újranézem.... Korábbi évekbõl meg: Basterds, No Country for Old Men Gettómilliomos stb... SZERK: SCOTT PILGRIM, IMÁDOM! (Grass kommentjébõl jutott eszembe) Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Arch- 0 Share Posted June 20, 2011 Vega ezeket mind látta, :unsure: úgy mondja :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Real013 6 Share Posted June 20, 2011 Transformers 3-at látta már valaki? :unsure: Bay, a vágok, stúdiófejesek, meg pár újságíró... :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
-moki- 0 Share Posted June 20, 2011 Kijött a Sucker Punch bluray B) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Real013 6 Share Posted June 20, 2011 Vega ezeket mind látta, :unsure: úgy mondja :D Gondoltam, a jól körül kell nézni nem is ezekre a filmekre vonatkozott, mert ezek azért ismertek erõsen :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Arch- 0 Share Posted June 20, 2011 Bay, a vágok, stúdiófejesek, meg pár újságíró... :) 4x kellet elolvasnom, mire felfogtam a poént :lol: :lol: XD xD Én lehet nem fogom megszakítani a hagyományt és most is moziban fogom megnézni, persze aztán 1 hét múlva elfelejtem xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
grasslover 40 Author Share Posted June 20, 2011 Jógamam sem vagyok giallo fanatikus, nem is láttam sokat, egész film, mint olyan, meg még egy sem jött be azt hiszem, így hirtelen legalábbis nem ugrik be semmi... Suspiria sem volt valami 'hûdehaizébazz!'... Fuli-tól a Zombik városa volt még valahogy bejövõs, bár abból is csak a kihányom a belsõ részeimet jelenet maradt meg. Én filmezés terén abszolút nyitott vagyok mindenre (legalábbis úgy gondolom), de pl. a giallo sohasem fogott meg, szóval itt most veled vagyok. Én is nyitott vagyok, legutóbb gondolkodtam, hogy a romantikus komédiákon kívül szerintem bármelyik filmstílusból tudnék mondani olyat, ami a Grass' Top 100-ra bekerülhetne mint kedvenc... :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
-moki- 0 Share Posted June 20, 2011 Amúgy miért nincs olyan válasz, hogy "Én nem nézek filmeket... a filmek néznek engem" :unsure: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Real013 6 Share Posted June 20, 2011 Kijött a Sucker Punch bluray B) Ez tök jó, akkor már alig várnom egy kicsit, hogy ne errõl szóljon minden második fórumbejegyzés a magyar neten. ^_^ Igen, szerintem fertelmesen rossz, de ezt már kiveséztük. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grasslover 40 Author Share Posted June 20, 2011 Kijött a Sucker Punch bluray B) Höhh :D Láttam, bár az én 12 éves LG CRT monitorom szerintem teljesen ugyanazt a képminőséget nyújtja a DVDrip, a sima DVD lemez és a BR minőség között :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Real013 6 Share Posted June 20, 2011 Én is nyitott vagyok, legutóbb gondolkodtam, hogy a romantikus komédiákon kívül szerintem bármelyik filmstílusból tudnék mondani olyat, ami a Grass' Top 100-ra bekerülhetne mint kedvenc... :D Én onnan is. Most akkor mit nyertem ? :unsure: Link to comment Share on other sites More sharing options...
grasslover 40 Author Share Posted June 20, 2011 Én onnan is. Most akkor mit nyertem ? :unsure: Három ingyenjegyet a Transformers 3-ra. De csak te használhatod fel és három különbözõ elõadásra kell elmenned velük. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Real013 6 Share Posted June 20, 2011 Három ingyenjegyet a Transformers 3-ra. De csak te használhatod fel és három különbözõ elõadásra kell elmenned velük. Utálni fogsz, de egyszer meg is akarom nézni moziban... a másik kettõn meg simán elalszok, nekem az bárhol megy. :B Link to comment Share on other sites More sharing options...
-moki- 0 Share Posted June 20, 2011 WwbSdj22XWo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts