Drakeamarth 1 Share Posted August 15, 2009 Üdv! Hirtelen felindulásból indítottam ezt a topikot. A lényege az lenne, hogy ugye az ember napról napra újabb szövegekkel találkozik, melyek vagy hatással vannak rá, vagy nem. Ez a topik azoknak lenne a gyûjtõhelye, amik valamiképpen megérintettek, melyek még ha nem is változtatnak meg, de elgondolkodtatnak. Vagy csak egyszerûen tetszenek. Ezek származhatnak könyvbõl, egy számból, filmbõl, sorozatból, vagy éppen egy híres ember interjújából. Vagy bármi másból. Nekem személy szerint a legutóbbi ilyen a Mielõtt lemegy a Nap címû filmbõl származott (bár nehéz kiemelni bármit is, hiszen akár az egész filmet beidézhetném). "Az ember a megélt pillanatainak az egésze." Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_ktamas 0 Share Posted August 15, 2009 Üdv! Hirtelen felindulásból indítottam ezt a topikot. A lényege az lenne, hogy ugye az ember napról napra újabb szövegekkel találkozik, melyek vagy hatással vannak rá, vagy nem. Ez a topik azoknak lenne a gyûjtõhelye, amik valamiképpen megérintettek, melyek még ha nem is változtatnak meg, de elgondolkodtatnak. Vagy csak egyszerûen tetszenek. Ezek származhatnak könyvbõl, egy számból, filmbõl, sorozatból, vagy éppen egy híres ember interjújából. Vagy bármi másból. Nekem személy szerint a legutóbbi ilyen a Mielõtt lemegy a Nap címû filmbõl származott (bár nehéz kiemelni bármit is, hiszen akár az egész filmet beidézhetném). "Az ember a megélt pillanatainak az egésze." Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Mint ha már hallottam volna ezt máshol is, nem is egy helyen. Mármint más filmben :D Egyébként van pár szöveg, ami nagyon meg tud érinteni, de valahogy most egy sem jut eszembe... Link to comment Share on other sites More sharing options...
arazu 0 Share Posted August 15, 2009 Támogatom :) Amit megjegyeztem még anno, és látok is benne valamit: "A szerelem csak egy ócska trükk, amit a természet játszik velünk, hogy fennmaradjon a fajunk." Szerintem nem kell magyaráznom. Ja, és mindenki azt gondol amit akar :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
_z0LEe_ 1 Share Posted August 15, 2009 "A halál semmi a halálfélelemhez képest." :unsure: Szerintem ez a legtöbb emberre igaz, ahogy telnek az évek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jardo 51 Share Posted August 15, 2009 Én saját magamra egy Ayrton Sennától származó idézetet tartok a leginkább igaznak: "Ha második vagy, te vagy elsõ, aki veszít!" Ez a fajta gondolkodásmód, hozzáállás, életfelfogás nagy is igaz rám, így én ezt az idézetet emelném ki, és osztanám meg veletek is. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bice 0 Share Posted August 15, 2009 Ezt csak úgy olvastam egy másik fórumon egy aláírásban: "Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!" Baromira frappáns és igaz szerintem. Rám eddig mindig érvényesült. :D Mert ha próbáltam nem sikerült jórészt, ha meg megtettem összejött. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_z0LEe_ 1 Share Posted August 15, 2009 Ez amúgy a Star Wars-ban hangzott el, amikor yoda tanította az ifjú Luke Skywalker-t. :) A Birodalom Visszavágban. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stauffenberg 0 Share Posted August 15, 2009 (edited) Számomra George Orwell - 1984 c. utópiája (pontosabban disztópiája) olyan amibõl akár az egészet idézhetném, persze vannak sorok amik különösen közel állnak hozzám és az életfelfogásomhoz. A most következõ idézet a Rezisztencia fórumon használt aláírásom is egyben: "Szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettõ meg kettõ az négy!" - George Orwell Ez talán azoknak mondja a legtöbbet akik olvasták ezt (az egyébként elképesztõ) regényt, de hûen kifejezi azt a szemléletemet, hogy az emberi szabadság, a szabad gondolatok és önkifejezés mindenek felett állnak, minden egyébnek innen kéne erednie. (Ja és csak lábjegyzetben mondom, hogy a Rezisztencia fórumra szabadon regisztrálhattok, ott olyan témákat is nyugodtan megvitathattok amit ezen a fórumon nem lehet, sõt!) Edited August 15, 2009 by Stauffenberg Link to comment Share on other sites More sharing options...
_L_ 0 Share Posted August 16, 2009 Metal Gear Solid elsõ részében hangzott el (tarthattok nagy kockának, de egyben kedvenc játékom is :D ) "A name means nothing on the battlefield. " ("Egy név semmit sem jelent a csatamezõn") Link to comment Share on other sites More sharing options...
2sd 0 Share Posted August 16, 2009 'Ha a legjobb akarsz lenni, a legjobbakkal kell versenybe szállnod.' - fogalmam sincs, hol hallottam, de nagyon megmaradt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jardo 51 Share Posted August 16, 2009 George Orwell - 1984 :wub: Amúgy van egy másik idézet, ami - ha jobban belegondolunk - sajnos nagyon is illik a mai világra: "Egy ember halála tragédia. Egymillióé statisztika..." Aki tudja, kitõl származik, az kap egy csokimikulást. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cortez_Corleone 0 Share Posted August 16, 2009 :wub: Amúgy van egy másik idézet, ami - ha jobban belegondolunk - sajnos nagyon is illik a mai világra: "Egy ember halála tragédia. Egymillióé statisztika..." Aki tudja, kitõl származik, az kap egy csokimikulást. Joszif Visszarionovics Dzsugasvili also known as Sztálin bátyánk :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stauffenberg 0 Share Posted August 17, 2009 Joszif Visszarionovics Dzsugasvili also known as Sztálin bátyánk :lol: Mamííííí lenyúlták a csokimat :( :( :wub: Amúgy van egy másik idézet, ami - ha jobban belegondolunk - sajnos nagyon is illik a mai világra: "Egy ember halála tragédia. Egymillióé statisztika..." Aki tudja, kitõl származik, az kap egy csokimikulást. Ez nem csak a mai világra jellemzõ, ha végignézzük az emberiség történelmét akkor ez mindig is igaz volt. Egyébként miért pont csokimikulás? Akkor legyen már stílszerûen csokitélapó! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jardo 51 Share Posted August 17, 2009 Mamííííí lenyúlták a csokimat :( :( Ez nem csak a mai világra jellemzõ, ha végignézzük az emberiség történelmét akkor ez mindig is igaz volt. Egyébként miért pont csokimikulás? Akkor legyen már stílszerûen csokitélapó! Hát igaz, de azért ma már ez némileg hangsúlyosabb. Vagyis inkább látványosabb, így talán pontosabb a megfogalmazás. Amúgy mi a különbség a mikulás és a télapó között? :unsure: :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stauffenberg 0 Share Posted August 17, 2009 Hát igaz, de azért ma már ez némileg hangsúlyosabb. Vagyis inkább látványosabb, így talán pontosabb a megfogalmazás. Amúgy mi a különbség a mikulás és a télapó között? :unsure: :D Mikulás vs. Télapó Link to comment Share on other sites More sharing options...
arazu 0 Share Posted August 17, 2009 "Víz! Se ízed nincs, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül, hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy." (Saint-Exupéry) Mennyire igaz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Hel- 0 Share Posted August 17, 2009 "Azért vagyunk itt a Földön, hogy egyedi különlegességünkkel hozzájáruljunk a világ sorsához." Link to comment Share on other sites More sharing options...
erdly 0 Share Posted August 17, 2009 Támogatom :) Amit megjegyeztem még anno, és látok is benne valamit: "A szerelem csak egy ócska trükk, amit a természet játszik velünk, hogy fennmaradjon a fajunk." Szerintem nem kell magyaráznom. Ja, és mindenki azt gondol amit akar :P Lol... Én is így gondolkodok errõl, pedig ezt az idézetet sehol sem olvastam... Amúgy "Amikor az emberek jó zenét hallanak, honvágyat éreznek valami iránt, ami sosem volt az övék, és soha nem is lesz." Meg a másik kedvenc: "Maga az értelem is hit kérdése. Hiten alapul, ha azt állítjuk, hogy gondolatainknak bármiféle köze van a valósághoz." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mortanius 0 Share Posted August 17, 2009 "Harminc küllõ kerít egy kerékagyat, de köztük üresség rejlik: a kerék ezért használható. Agyagból formálják az edényt, de benne üresség rejlik: az edény ezért használható. A házon ajtót-ablakot nyitnak, mert belül üresség rejlik: a ház ezért használható. Így hasznos a létezõ és hasznot-adó a nemlétezõ." (Lao-ce: Tao Te King, Weöres Sándor fordítása) Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Hel- 0 Share Posted August 17, 2009 (Lao-ce: Tao Te King, Weöres Sándor fordítása) Lao-ce idézeteit nagyon szeretem. Meg Richard Bachét is: "Ha bárkit meg akarsz tartani az életben - soha ne tartsd magától értetõdõnek, hogy melletted van!" Link to comment Share on other sites More sharing options...
crocki.jpg 0 Share Posted August 17, 2009 "Egy sör az nem sör. Két sör az fél sör, négy sör az egy sör, de egy sör az nem sör." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mapda 0 Share Posted August 17, 2009 “Abban nincs semmi csodálatos, ha valaki másnál kiválóbbak vagyunk. Igazi csoda a korábbi önmagunkhoz képesti kiválóbbságban mutatkozik meg.” (hindu közmondás) “Egy nagy ember nagysága abban mutatkozik meg, ahogy a kis emberekkel bánik.” (Carlyle) “Csak a kicsinyes embereknek vannak rosszindulatú megjegyzései, és csak a kicsinyes emberek sértõdnek meg ezeken. Légy nagy ember!” (Andrew Matthews) illetve az egyik kedvencem: “Valakit szeretni azt jelenti: egy mások számára láthatatlan csodát látni.” (Francois Mauriac) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drakeamarth 1 Author Share Posted August 17, 2009 "Az emberek nem lesznek jobbak, legfeljebb okosabbak. És ha okosak, ugyanúgy kihúzkodják a légy szárnyát, csak ravaszabb indokokat találnak ki hozzá." - S. King :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jardo 51 Share Posted August 18, 2009 Mikulás vs. Télapó jah... hogy ilyen oldalról kellett volna megközelíteni a témát :D hirtelen nem erre az összefüggésre gondoltam :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
tenderlumpling 270 Share Posted August 18, 2009 Miben akar más lenni ez a topic, mint a Könyv / Idézetek? :unsure: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts