Jump to content
GSForum - Segélyvonal

BioShock sorozat

takacs86

Recommended Posts

Posted

GURU cikk összefoglaló:

Alaphelyzet: A játék elején egy repülőgép-szerencsétlenség túlélőjeként belecsobbanunk a vízbe. A vízben találunk egy mentőkapszulát, egy csontvázzal együtt. Miután az előző bérlőtől megszabadultunk, elhelyezkedünk, de ekkor bekapcsol az automatika és több száz méter mélyre szállít járművünk. Meglepetésre egy egész város terül el a tenger mélyén. Viszont nem éppen hívogató hely.Mindenfelé hullák, emberekre alig emlékeztető mutánsok, tizenéves forma gyerekek és nagy bádogkatonák. Célunk egyértelmű: túlélni és ha már itt vagyunk, megmenteni a világot ezektől a szörnyűségektől.

Időszak, háttér: A 2. vh után járunk, a hidegháború idején. Egy nagy hatalommal és kiapadhatatlan forrásokal rendelkező titkos szervezet felépíti ezt a tenger alatti várost, Rapture-t. A világvége (atomháború) elől menekültek volna ide. A munkálatok közben 2 tudós fantasztikus felfedezést tett. Egy tengeri csigából kivontak egy anyagot, amelyet Adam-nek neveztek el. Adam képes volt módosítani a DNS-t, ezzel betegségeket lehetett meggyógyítani és természetesen felturbózni embereket. Egy szép, új világ kulcsa volt a tudósok kezében, de ők inkább összevesztek és háborút robbantottak ki, mellyel elpusztították azt a fajt, ami termelte ezt az anyagot. Ők meg szépen rászoktak, mint valami drogra. Ennek a túladagolása viszont emberfeletti tulajdonságokkal rendelkező mutánsokká alakította őket.

A játék: 60 évvel később csöppenünk a sztoriba. A város kihaltnak tűnik, úgy látszik, automata mechanizmusok működtetik. De lassan rájövünk, ez nem így van.

3 féle mutánssal fogunk összefutni. Az első fajta a Gyűjtők (gyerekek). Ők hullákat majszolnak, kivonják belőlük a DNS-t, majd ezt átalakítják Adammé. Ez az egyetlen forrás pillanatnyilag. A második fajta az Oltalmazók. Ezek a monstrumok hatalmas ember irányította lépegetők és egyetlen dolguk a gyerekekre vigyázni. Nehézfegyverzettel vannak ellátva, kemény ellenfelek. Az utolsó csoprt az Agresszorok. Ők a háborúból megmaradt pusztításra kondícionált mutánsok.

Az Adam-et mi is használhatjuk. Pontosabban az abból készült plazmid nevű cuccot. Ezzel a tulajdonságainkat turbózhatjuk fel és a fegyvereinket tápolhatjuk. De ezzel lehet fizetni is. (A tápolást a DX és a SS2 mintájára képzeljétek el. Hosszú lenne ezt is leírni.) Szert tehetünk különleges tulajdonságokra is. Például ilyen lesz a Mind Pull (telekinézis), Brilliant Inventor (a szétszórt cuccokból és plazmidból készíthetünk új fegyvert, páncélt...), Inanimate Instinct (kapcsolat az elme és a fegyver között - a kilőtt lövedékek követik a célpontot), Gatherer Cry (mindenki Gyűjtőnek lát minket, tehát háborítatlanul tevékenykedhetünk), Aggressos Irritant (a célpont, akire elnyomtuk ezt a képességet, megtámadja a hozzá legközelebb állót - ismerős a Heroes játékokból?), Security Beacon (ezzel lehet meghackelni a biztonsági rendszereket - á la DX).

Mivel plazmidot csak egy Gyűjtő megölésével szerezhetünk (a vele együtt járó Oltalmazó kiiktatásával együtt) és csak egyszer használható feltöltő állomáson használhatjuk fel, egy komoly stratégiai döntés lesz minden egyes upgrade. Ez persze nagyban átalakíthatja játékstílusunkat is. Ráadásként ilyenkor teljesen átalakíthatjuk képességeinket, plazmid felhasználása nélkül.

A sztoriról semmit nem árulnak el a fejlesztők, csak annyit, hogy házon belül a Sysem Shock 2 és a Harcosok klubja című film keverékeként emlegetik.A történetmesélés a SS2 hagyományait követi (a történet feljegyzésekből, naplókból... áll össze).

A grafikáról a Vengeance motor gondoskodik. Ez anno Unreal 2.5-ként kezdte, aztán átírták a Tribes: Vengeance-hez (innen a név), majd a SWAT 4-hez, majd most újra a Bioshock-hoz. A design nagyon ütős lesz, a falakon a korszakot (hidegháború) idéző (nem egyszer kifigurázó) plakátokkal.

"A Bioshock gyönyörű, de nem ez a lényeg. Ez a játék a szabad választásról, a következményekről és a folyamatos élményekről szól." - Ken Levine, kreatív igazgató

Megjelenés jövőre.

Posted

Kifogom probálni ha megjelenik. B)

Posted

Olvastam róla a Gamestarban, és nagyon is érdekesnek találtam. :smile:

Posted

Remélem azért egy demót kiadnak. Már én is nagyon várom. SS2 az egyik kedvenc játékom még ma is.

Posted

nem jáccotam a sistem shock 2 vel(azért írom mert sokan ahoz hasonlítják) de engem spec nagyon érdekel.mert egyszerüen a grafika az csúcs(nem szoktam nézni a játékokban de az hogy ez unreal 2.5öt használ és ilyen szép...)meg nagyon para feelingje van az egész alapszitunak sztem....

Posted

nem jáccotam a sistem shock 2 vel(azért írom mert sokan ahoz hasonlítják) de engem spec nagyon érdekel.mert egyszerüen a grafika az csúcs(nem szoktam nézni a játékokban de az hogy ez unreal 2.5öt használ és ilyen szép...)meg nagyon para feelingje van az egész alapszitunak sztem....

Jaja durva kis leirása volt nkei, hogy miket lehet benne csinálni és hogy miylen a környzetet.

Posted

Milyen játék ez vki mesélne róla?

Posted

Milyen játék ez vki mesélne róla?

Egy víz alatti városban(vagy vmi hasonlóban)játszódó FPS ahonnan már jóideje semmilyen életjelet nem észlelnek és hősünk egy repülőgép szerencsétlenség folytán odakerül....közbe persze tudósókitt kifejlesztettek egy ADAM nevü furcsa anyagot ami furcsa teremtményeket csinált belőlük mivel az anyag állítólag DNS módosító képességekkel rendelkezik... illetve egy idő után mi is használatba vehetjük és tőle képességeink felturbózódnak!

Ez így nem hangzik tul szupernek,tudom de akik játszottak a SS2-vel azok tudják hogy nem ilyen egyszerü ez mert közben szabadon járkálhatunk és nyomozhatunk a bázison bármilyen tárggyal kapcsolatba léphetünk illetve valászínüleg elég érdekes fegyvereink lesznek bár a játéknak valszeg nem a gyilkolás lesz a fő irányvonala!

Sry ha vmit rosszul írtam ez esetben javítsatok ki de elég rég kaptunk infot a játékrol így ennyire emlékeztem így fejből...de most látom a topic alján lévő ismertetőt az jóval tágabb képet formál a játékrol olvasd el inkább azt!

Posted

Találtam képeket a Gamespot-on, de nem tudom eldönteni, hogy in game- e vagy sem :huh:

IPB Image

IPB Image

IPB Image

Tompika_nyomul
Posted

Ordít róla hogy ingame :smile:

Posted

Ordít róla hogy ingame :smile:

Én is erre tippeltem, de azért szerettem volna, ha a kétely utolsó morzsáit is besöpritek az asztal alá.

Akkor asszem azt leszögezhetjük, hogy prustituált szép lesz a graf :smile: (legyőztem a cenzúrát)

Posted

semmi trailer, nem lesz ez így jó, már orrba-szájba kéne nyomatni.

Posted

semmi trailer, nem lesz ez így jó, már orrba-szájba kéne nyomatni.

Mert? Hisz csak jövőre jön...

Posted

Mert? Hisz csak jövőre jön...

jó, de ázze, semmi video?

DrGameboyHun
Posted

Akkor asszem azt leszögezhetjük, hogy prustituált szép lesz a graf :smile: (legyőztem a cenzúrát)

És tényleg képes voltál rá :lol: !

Ha tényleg olyan non-linerális lesz a játékmenet, mint ahogy a GS-ben írták, akkor jó lesz!!! Meg végre nem az az unalomig ismer Doom 3-fajta kutató labor van környezetnek, hanem az végre olyan eredeti. Egy dolgot nem akarok a játékban látni : csöveket!!!

jó, de ázze, semmi video?

De talán lesz, csak nem most...

Tompika_nyomul
Posted

Jézus atyaúristen mit olvastam ,álítólag az EA a The Godfather nevű borzadály elkövetőit bízta meg a System Shock 3 elkészítáével ha ez igaz akkor isten kegyelmezzen meg nekik mert én nem fogok.

Ilyet barmok keze közé adni egy remek játék folytatásának a lehetőségét. :angry:

Posted

Jézus atyaúristen mit olvastam ,álítólag az EA a The Godfather nevű borzadály elkövetőit bízta meg a System Shock 3 elkészítáével ha ez igaz akkor isten kegyelmezzen meg nekik mert én nem fogok.

Ilyet barmok keze közé adni egy remek játék folytatásának a lehetőségét. :angry:

ja ea leszarja a ss3at.

itt

Posted

milyen csapatoktól vitték oda az embereket?

Posted

Igazából a System Shock 3-at már mindenki leírta, aki hallott róla, lévén az EA csinálja, ami nem feltétlenül garancia, egy ilyen név újjáélesztésére. Az eredeti fejlesztőkre kell figyelni, akik ugye a topic címadó játékán dolgoznak, mert az lesz az igazi "folytatás".

Posted

Azért nagyon remélem a fegyómoddingolást hasonlóan oldják meg, mint SS2-ben. Az volt a kedvencem, meg a zárnyitós/hackelős megoldás. A Deus Ex-ben ezek már picivel lebutítottabbak voltak, de mondjuk kiegyeznék egy olyannal is :smile: .

Még egyszer elolvastam a leírást és megakadt a szemem a következőn:

"Az Adam-et mi is használhatjuk. Pontosabban az abból készült plazmid nevű cuccot. Ezzel a tulajdonságainkat turbózhatjuk fel és a fegyvereinket tápolhatjuk. De ezzel lehet fizetni is."

Tudom ezek még nem 100%-ig tuti infók, de szvsz érdekes lesz, hogy a fizetőeszköz és az ún. XP pontok egy és ugyanaz. Kíváncsian várom.

Posted

Igazából a System Shock 3-at már mindenki leírta, aki hallott róla, lévén az EA csinálja, ami nem feltétlenül garancia, egy ilyen név újjáélesztésére. Az eredeti fejlesztőkre kell figyelni, akik ugye a topic címadó játékán dolgoznak, mert az lesz az igazi "folytatás".

ez ugyanaz, hogy diablo3-at már nem azok csinálják, mint a dio2-t, mert azok már új projecten, a hellgaten dolgoznak.

Posted

nah,most szerzem a sistem shock 2őt...kiváncsi vagyok hogy mihez kell felnőnie a bioshocknak....

Posted

nah,most szerzem a sistem shock 2őt...kiváncsi vagyok hogy mihez kell felnőnie a bioshocknak....

Lehet gondjaid lesznek vele, mert nemigen szereti a WinXP-t. Kukkants be a SS2 topikba, ott már volt erről szó. Én is nemrég akartam újra elővenni és még az installig sem jutottam el :angry:

Posted

Lehet gondjaid lesznek vele, mert nemigen szereti a WinXP-t. Kukkants be a SS2 topikba, ott már volt erről szó. Én is nemrég akartam újra elővenni és még az installig sem jutottam el :angry:

és azt hol keressem?merrt sem az fps-ben sem a szerepjátékban,sem a kalandban és még a törölt topicocban sem találtam....

Posted

és azt hol keressem?merrt sem az fps-ben sem a szerepjátékban,sem a kalandban és még a törölt topicocban sem találtam....

Pedig ott van az FPS topikban elvileg, csak lehet hogy már a 2. oldalon.

Egyébként kaszman1: találtam egy olyan torrentet, amiben benne van a SS2 patchelt változata. Bár nem tudom az installt ez mennyiben érinti, nekem kiválóan működik, szerintem ha elég elszánt vagy érdemes megprobálni :smile:

Ha kell szólj és küldöm