Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Milyen Játékot Tolsz Most?


moody

Recommended Posts

moody
On 12/30/2021 at 10:31 PM, Jimkingdom said:

Tegnap kezdtem neki a Blasphemousnak. Elsőre nagyon jó, a parry az első Boss is élvezetes volt. Másodjára a Ten Piedad nevű bossal küzdöttem ami már komolyabb kihívás, de ha ilyen marad akkor nagyon fogom bírni. Kicsit elveszek az ilyen játékokban, mert szeretnék minden komolyabb ellenfél ellen maximális életerő italllal és sebzéssel rendelkezni. Ezek egy picit zavarosak még számomra. Annyi még hogy a legelején, 2 -3 vágásból meghaltak az ellenfelek, most ahol vagyok meg (dárdákat hajító bikafejű emberek) 10-15. Esetleg valamilyen alap skillt nem használok? Az az érzésem ez is mint a Souls játékok a new game+ -ban lesz a legélvezetesebb.

Sajnos annyira már nem emlékszem rá, de úgyis rá fogsz mindenre jönni. Nézz videokat a skillekről, hogy mit hol lehet megszerezni, és hogy hogyan érdemes használni.

A new game+ számomra már nagyon nehéz volt, és túl sok időt nem akartam rá elverni. Pedig a nehézségen kívül csomó új dolgok vannak benne.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Cori
On 12/29/2021 at 9:23 PM, Jimkingdom said:

Az ilyen kommentek megszeretettik velem a RE-t. Adok majd egy próbát a VII-nek. Még egyetlen RE-t se vittem végig, pedig egy jó párral játszottam.

(Nem játszottam az RE Villaggel még, DE addigiak közül) Ajánlom a RE 2 remaket, szerintem az a legjobb része a szériának, 2szer végig is toltam egymás után. Baromi jól átadja a régi PS1-es grafika hangulatát, irányítás mondjuk nem ugyanaz, de szerintem nagyon élvezetes, szopatós is tud lenni, sok futkosással, meneküléssel :D Egy két rész idegesístő tud lenni, nagyon idegesítő, de miután kiismeri az emberi baromi fun.

Számomra ezután az RE7 volt... első RE játék amit kitoltam, baromi jó, FPS, és olyan horror amit nem nyomtam ki 2 perc után, nyomasztó, de valahogy nem megy annyira mélyre, hogy f0ssak tőle, csak depresszív a hangulata. Imádom.

RE4 baromi fun volt, még akkor is ha a story borzalmas (sokan mondjuk emiatt is szeretik), de a gameplay király, egy dolog kéne neki, egy jó remaster, hogy hasonló irányítást kapjon, mint az RE2 remakeje.

RE1 remake (gamecube portolva PCre), élvezetes, jó hangulat meg minden, de ez a fix kameranézet és irányítás nem a legjobb, ettől függetlenül ez is egy nagyon jó része a szériának. 

RE 5-6 akció, szórakoztató tud lenni COOPba, bár én még úgy se nagyon élveztem (5 kijátszva régről, a 6ot pár óra után abbahagytuk haverommal). Elég szarok szerintem.

Ennyit toltam össz-vissz :D De terve van a Village és a 3 remakeje is.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

kaszman1

Inscryption - csak gyorsan belenéztem egy órácskára. Első ránézésre a Hand of Fate-re hasonlít, de hamar rá kellett jönnöm, hogy ez csak a felszín, mert ez egy pszichológiai horror játék, ami egy kártyajátéknak van álcázva.

Egy sötét faházban egy asztalnál ülünk és egy démoni lény, akinek csak a szemeit látjuk arra kényszerít, hogy játsszunk ellene és a tét az életünk.

Egy térképen kell lépegetni a figuránkkal és az egyes állomásokon harcolni, vagy lapokat venni, eladni, fejleszteni, stb. Lényegében paklit kell építeni, de a kártyalapok dinamikusan változhatnak szituációtól függően. A lapokon állatok és különféle lények vannak, akiket vagy feláldozhatunk, hogy erősebb lapokat kijátszhassunk, vagy lapot húzunk.

A kijátszott lapok a szemben lévő  ellenséges lapokat támadják körökre osztott harcban, ha pedig nincs lap szemben akkor az ellenfélnek okozunk sebzést, amit egy mérleg szimbolizál. Akkor nyerünk ha a mérleg az ellenfél felére billen. Persze ez oda-vissza működik. Minden lapnak van támadó ereje és életpontja, valamint gyakran spéci képessége is, pl keresztben támadhat, körönként erősödik, stb

Ott kezdődik a csavar, mikor a lapok elkezdenek hozzánk beszélni és a titokzatos ellenfelünk ellen terveket szőni, majd rájövünk, hogy két kör között felállhatunk az asztaltól és megvizsgálhatjuk a házban zajló dolgokat. Kicsit para játék, de félelmetesnek nem mondanám. Inkább nyomasztó és folyton feszültségben tart. Eddig tetszik.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ejnoyin-Qwebeh-Yenmon

Inscryption nagyon jó, a Devolveres bemutató óta radaron volt.

Link to comment
Share on other sites

kaszman1

Wildermyth - túlzások nélkül mondom, hogy ha ezt két héttel ezelőtt veszem meg akkor ez nálam a GOTY 2021, így pedig baromira erősen indul az idei év.

Előre bocs a SaltyDave magasságú post miatt, de baromi jó játék és mivel beszart az új rendszerünk nagyon unatkozok melóban :D .

Igazából írhattam volna a "Mit játszottál végig" topikba is, mert a sztori egy nagyobb fejezetét már befejeztem és most arra épülnek a következő részek.

Aki nem ismerné ez egy történet modul alapú körökre osztott szerepjáték, ahol egyszerre több karakter életútját kell egyengetni - mintha egy fantasy képregényt olvasnánk, ahol mi alakítjuk a dolgokat. A történet váza adott, pl menj el XY helyre és vizsgáld meg mi okozza hogy fertőzött állatok lepték el az erdőt, de innentől szabad kezet kapunk milyen úton és módszerekkel érjük ezt el.

A sztorit három karakterrel kezdjük, akiket full randomizálhatunk a rendszerrel, vagy akár kedvünkre testreszabhatjuk őket. A kezdő tutorial küldetés után, ami megadja a karaktereink alap osztályát kinyílik a világ és szabadon barangolhatunk a térképen, mint pl a Mount & Blade-ben. Embereinket egy csapatként vagy akár egyesével is szétküldhetjük a szélrózsa minden irányába hogy felfedezzük a tájat, szörnyeket öljünk és küldetéseket teljesítsünk. A különböző szektorokat elfoglalhatjuk, és akár meg is erősíthetjük a védelmüket. Fura mód engem a játék struktúrája a State Of Decay-re emlékeztet, ahol van egy fix térképed, random szereplőkkel eseményekkel, alapanyagokkal, meg a szabályrendszer hogy nyerhetsz és mi alakítjuk a sztorit minden új végigjátszásnál, csak itt rengeteg előre megírt sztorielem van, hogy összekösse a történéseket.

Az ellenfélnek a játék közben két darab óra pörög, az egyik ami azt mutatja mennyi időközönként erősödnek meg az egyes típusú ellenek - ilyenkor plusz spéci képességeket kapnak a mobok vagy extra életet, védelmet, stb. A másik ami lejártával az ellenfelek csapatokat indítanak a területünkre, amiket vagy a felépített védelmünk fog megállítani, vagy a kalandozóinkkal kell lecsapni.

A játék legnagyobb erőssége a történetmesélés. Nem hiába mondtam feljebb, a sztori narratív elemei vér profi képregény panelekként elevenednek meg, amiben a karaktereink szerepelnek. Mint egy lapozgatós (Kaland, játék, kockázat) könyvben, itt döntéseket hozhatunk, a karaktereink jelleme fejlődhet, vagy eldönthetjük pl hogy alakuljon az aktuális sztoriszál kimenetele.

Csak egy példa hogy alakult az első sztorim, ahol 80%-ban én választottam hogy mi történjen (wall of text):

Spoiler

A két tizenéves paraszt srác egy szörnyet voltak kénytelenek megfékezni a falujukban. A harc során az elsőnek egy vasvillát választottam fegyverként, a másiknak egy íjat, így lett belőlük harcos és ranger, majd elindultak a barátjukat megkeresni, aki a közeli toronyba ment körülnézni. Itt vált a sztori a csajszira, aki talál egy varázskönyvet és kisvártatva szintén egy szörny kerül az útjába, akit frissiben szerzett varázserejével kellett legyűrnie.

Immár hármasban derítjük fel a terepet, amikor csatlakozik hozzánk egy csinos barna csajszi, akit én harcosnak választottam. Nemsokára egy helyi oltárnál a csaj egy ősi isten kérésére fogadalmat tesz, amitől egy farkasfejű humanoiddá változik, így erősítve a csapatomat immár szexi vérfarkasként :D .

Innen felgyorsulnak az események, leverünk egy csapat szörnyet, akik megtámadtak egy falut, felépítünk több helyőrséget. A varázsló csaj rémálmát kinyomoztuk, ami egy titokzatos idegenhez vezetett, aki megpróbálta magához csábítani hősünket, de nem hagyta magát, mert lojális a barátaihoz.

A varázsló csaj és harcos közt rivalizálás alakult ki egy vitát követően, miközben a ranger beleszeretett a csajba és később feleségül is vette. Összetalálkoztunk egy gyanús alakkal , aki egy szellem megölésével bízott meg. Kiderült, hogy a küldetés teljesítésével egy őrült hadurat szabadítottunk a világra, aki megígéri, hogy még hallunk felőle, ha nem is most, de az unokáink fogják meginni a levét a dolognak.

A ranger egy óriás sas fészkéből tojást lopott annak ellenére, hogy a töbiek nem támogatták az ötletet, de végül hajszál híján sikerült a dolog. Saját kis kedvenc sasfiókája kelt ki, aki ugyan nem tartott velünk, de a gazdinak hálából hoz ezt-azt.

Közben eltelt 20 év, az íjász és varázsló csaj egybekeltek, a gyerekük felnőtt és csatakozott hozzánk szintén mágusként, ám ő az anyjával ellentétben főleg elementális varázslatokra koncentrált. A farkas csaj egymaga vágott neki egy elátkozott mocsárnak és egyedül legyűrt 5 ellenfelet egy lesből támadás során. Idő közben tovább alakult és már farkas mancsa is lett a bal keze helyén. Többé nem hordhat két kezes fegyvereket, de cserébe ingyen támadhat a karmával.

Továbbiakban levertünk pár banditát, egy kocsmában pár kalandozó sztorija alapján kincsvadászatra indultunk, csatlakozott hozzánk egy újabb mágus, akit a közeli faluban toboroztunk és hatalmas szörnyinváziót sikerült leverni a felépített védelmi struktúrák és a helyiek segítségével.

A mágus csaj egy csúnya varázs sebet kapott az arcára egy összecsapás során egy varázslényel, ami örök életére ott maradt és hőseimen bizony elkezdtek meglátszani az évek és kezdtek megőszülni. Úgy néz ki már a következő generációnak is be kell segíteni, hogy felgöngyölítsük a titokzatos korrupció titkát, mert ugyan átmenetileg béke van, de mozgolódnak a rossz arcok a kontinens túloldalán.

Mindez az első fejezet, amit kb 3 óra alatt végeztem ki. Hihetetlen dinamikus a sztorimesélés, a harcok pedig rendkívül stílusosak. Egy XComot kell elképzeni 2D-s papírból kivágott figurákkal, van benne fedezékrendszer, meg az overwatch itteni több megfelelője is. A varázslat úgy műküdik, hogy a mágusnak először a környező objektumokhoz kel mentálisan kapcsolódni, majd azok alapján tudunk varázsolni. Pl egy kősziklára kapcsolódva kő diszkeket tudunk kilőni, amik pattognak az ellenfelek közt, míg pl egy fa objektumot az ellenfél képébe tudunk robbantani, vagy egy tábortűzből fireball-t formálni. Nagyon ötletes cucc.

TLDR: nézzétek meg a trailert :D

 

 

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba

Settlers II History Edition

Nem hiszem, hogy bárkinek be kéne mutatni. Fiatal koromban nagyon, de nagyon sokat játszottam a Settlers családdal, főleg a második résszel. Csipetnyi nosztalgia. Kifejezetten szeretem, hogy nincs benne időgyorsítás, így mindenre várni kell.

Link to comment
Share on other sites

Cori

Legacy of Kain Blood Omen 2 - Nagyon gyenge rész, de elvagyok vele. A grafika is nagyon butus, mintha teljesen más generáció lenne a Soul Reaver 2-től. A combat pofonegyszerű, de nem rossz, a pályadizájn cső, a puzzlek pofonegyszerűek. Az egész játék nagyon buta, igazából azt mondom eddig végigjátszani se érdemes ha valakit érdekel a világ, elég ebből egy cutscenekből összevágott videót megnézni youtuben.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hor1
20 hours ago, Cori said:

Legacy of Kain Blood Omen 2 - Nagyon gyenge rész, de elvagyok vele. A grafika is nagyon butus, mintha teljesen más generáció lenne a Soul Reaver 2-től. A combat pofonegyszerű, de nem rossz, a pályadizájn cső, a puzzlek pofonegyszerűek. Az egész játék nagyon buta, igazából azt mondom eddig végigjátszani se érdemes ha valakit érdekel a világ, elég ebből egy cutscenekből összevágott videót megnézni youtuben.

Tizenévesen ezt bírtam, de ott is éreztem ezt a weird butaságot benne. :D

Link to comment
Share on other sites

XCube

Halo Infinite (Single)

Elsőre nagyon jó maga a játékmenet és az irányítás, a gépem viszont nagyon szenved alatta :s27: .

Link to comment
Share on other sites

bcom
1 hour ago, XCube said:

Halo Infinite (Single)

Elsőre nagyon jó maga a játékmenet és az irányítás, a gépem viszont nagyon szenved alatta :s27: .

Még a tiéd is? Pedig nagyságrendekkel felettem vagy. Próbálok egy ilyen low-medium kompromisszumot kihozni belőle. Inkább a low felé hajaz... Lehet megvárom míg lesz erősebb proci meg vcard. Mondjuk maga a kártya lehet, hogy elég lenne neki, de a 4 gb vram kevés.

Szerk. Amúgy az aréna feeling nekem átjött az elején.. :D

Link to comment
Share on other sites

Lord_KROK
4 hours ago, XCube said:

Halo Infinite (Single)

Elsőre nagyon jó maga a játékmenet és az irányítás, a gépem viszont nagyon szenved alatta :s27: .

Nekem el sem indult :(

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Cori
4 hours ago, XCube said:

Halo Infinite (Single)

Elsőre nagyon jó maga a játékmenet és az irányítás, a gépem viszont nagyon szenved alatta :s27: .

i5 4590, gtx970 és 16gb rammal megy lowon olyan 30-50fps között ugrálva :D A multi viszont kb fix 60 mióta 8 gigáról 16ra fejlesztettem.

Link to comment
Share on other sites

XCube
4 hours ago, bcom said:

Még a tiéd is? Pedig nagyságrendekkel felettem vagy. Próbálok egy ilyen low-medium kompromisszumot kihozni belőle. Inkább a low felé hajaz... Lehet megvárom míg lesz erősebb proci meg vcard. Mondjuk maga a kártya lehet, hogy elég lenne neki, de a 4 gb vram kevés.

Szerk. Amúgy az aréna feeling nekem átjött az elején.. :D

A felbontás miatt. 3440x1440 Ultra már túl sok a VGA -nak. Visszavettem a textúrákat High -ra, úgy jól ment addig, amíg ki nem értem a szabadba. Majd még finomhangolom egy kicsit, nem döntöttem még el, hogy a felbontást veszem vissza 16:9 -re és fekete sávokkal játszok, vagy visszább veszek a részletességből. Ma már egyik sem fog bekövetkezni.

Még egy - két év és vennem kell egy új PC -t.

Link to comment
Share on other sites

Jimkingdom

Anna's Quest

Ajánlom kb 1 Gigát foglal, aranyos point & click kaland, jó sztori. Gog-on általában akciós, de én az Xbox-on játszom vele. Hihetetlen hogy már majdnem 7 éve hogy először elindítottam. Egy laptopon is jól futtatható. 

Link to comment
Share on other sites

XCube

Tegnap mégis nekiálltam próbálkozni, végül elég volt a resolution scaling -et 80% -ra visszavenni. A legérdekesebb az, hogy nem igazán látok különbséget a képminőségben :ohmy: .

Link to comment
Share on other sites

bcom
3 hours ago, XCube said:

Tegnap mégis nekiálltam próbálkozni, végül elég volt a resolution scaling -et 80% -ra visszavenni. A legérdekesebb az, hogy nem igazán látok különbséget a képminőségben :ohmy: .

Mennyit nyertél vele? Nálam is érdemes lenne 1920x1080-nál? Hétvégén ránézek.. 

Link to comment
Share on other sites

XCube
4 hours ago, bcom said:

Mennyit nyertél vele? Nálam is érdemes lenne 1920x1080-nál? Hétvégén ránézek.. 

Jó 10 FPS -t. Less rá mindenképpen.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Cori
9 hours ago, bcom said:

Mennyit nyertél vele? Nálam is érdemes lenne 1920x1080-nál? Hétvégén ránézek.. 

8 giga rammal próbáltam mutliba a res scalet  levenni 80%ra és a fix 60at hozta, csak néha beszaggatott a kevés ram miatt. A 16 giga után nem kellett vele szórakozzak, elfutott 100% scallel is, DE megérhet egy próbát! Milyen géped van? Hasonlít az enyémhez?

Viszont lehet nem lesz megoldás... sokan panaszkodtak, hogy az open world rosszul fut, zárt térbe meg semmi baj természetesen.

Link to comment
Share on other sites

bcom
1 hour ago, Cori said:

8 giga rammal próbáltam mutliba a res scalet  levenni 80%ra és a fix 60at hozta, csak néha beszaggatott a kevés ram miatt. A 16 giga után nem kellett vele szórakozzak, elfutott 100% scallel is, DE megérhet egy próbát! Milyen géped van? Hasonlít az enyémhez?

Viszont lehet nem lesz megoldás... sokan panaszkodtak, hogy az open world rosszul fut, zárt térbe meg semmi baj természetesen.

Kevés: ryzen 1200, 8gb, rx580 4gb

Bent még jó volt medium körül. Kint már csak low-n, de úgy meg csúnya. :D

Link to comment
Share on other sites

XCube
On 1/10/2022 at 10:15 PM, bcom said:

Kevés: ryzen 1200, 8gb, rx580 4gb

Bent még jó volt medium körül. Kint már csak low-n, de úgy meg csúnya. :D

Nagyon hiányzik a VGA -ról még 4GB RAM + 16GB rendszermemória sem lenne rossz.

Link to comment
Share on other sites

Lord_KROK
1 minute ago, XCube said:

Nagyon hiányzik a VGA -ról még 4GB RAM

Hát ez igaz, de sajnos a mai árak mellett ez nem olyan egyszerű.. :(

Link to comment
Share on other sites

XCube
1 minute ago, Lord_KROK said:

Hát ez igaz, de sajnos a mai árak mellett ez nem olyan egyszerű.. :(

Az RX 580 -at gyakorlatilag megöli a 4GB. A 8GB -os verziók ki tudják futni magukat rendesen.

Link to comment
Share on other sites

Lord_KROK
8 minutes ago, XCube said:

Az RX 580 -at gyakorlatilag megöli a 4GB. A 8GB -os verziók ki tudják futni magukat rendesen.

Igen, sajnos ez így van, de manapság (szinte) minden ami 4GBfelett van, a bányában van :(

Link to comment
Share on other sites

Cori

Legacy of Kain Defiance - A játék 2003-as, az előző Soul Reaver 2 2001 és ekkora grafikai különbség van köztük... durva. Textúrák, modellek, animációk. A kamera fix lett, nem karakter mögötti, ami szerintem nagy kár,  mert csak idegesítő, hogy nem látjuk be az adott szobát, "jelenetet". Viszont mozgatható a kamera, ami aztan visszaáll az eredeti pozíciójába ha elengedjük a jobb analógot. Ez jó, de nem tökéletes, és zavaró, hogy folyamat mozgatnunk kell. A harc elég erőtlen így elsőre, ütésünknek nincs olyan kielégítő hangja, bár ez lehet inkább csak Kainre vonatkozik, mivel itt már őt is irányíthatjuk nem csak Raziel. 

Egyelőre király, a párbeszédek továbbra is kitűnőek + szebb grafika, kényelmesebb combat, viszont a kameráért kár.

Link to comment
Share on other sites

kaszman1
On 1/12/2022 at 4:24 PM, Lord_KROK said:

Igen, sajnos ez így van, de manapság (szinte) minden ami 4GBfelett van, a bányában van :(

LTT csinált erről egy videót és a kriptó bányák közel sem a GPU hiány fő forrása. Sajnos a covid miatt megnövekedett az igény a PC komponensekre minden téren. Ott a sok home office, a nagy cégek brutális laptopvásárlásba kezdtek és ott vannak a PC masterrace tagjai, akik kirándulás híján a többlet pénzt gépfejlesztésbe invesztálták. Harmadjára az AMD és Nvidia mindketten balf@szul dobták piacra a cuccaikat és a scalper csürhe ráugrott a nagyjára. Negyedszer  jött az új konzolgeneráció, ami szintén igényli a hardvert és vennék mint a cukrot, ha lenne belőle. Sajnos magunknak csináltuk ezt mert a kereslet többszöröse a kínálatnak és még egy darabig így is marad...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...