SaltyDave 490 Share Posted January 1, 2018 Akartam adni még egy esélyt az ME: Andromeda-nak, de... áh. 10 óra trial legalább van hozzá ingyen minden platformon, az a szerencse. Leszedtem PS4Pro-ra, gondoltam kezdem egy picit a multival mert emlékeztem hogy PC-n csináltam a multi tutorialját és a falra másztam a mozgástól. Kontrollerrel egy fokkal jobb volt hogy van automatikus fedezék, de a 30 fps kameraforgás brutál szar érzés volt, nem tudom mitől de nagyon gagyi volt. Letöröltem. Letöltöttem PC-re, mondom próbáljuk a single-t, "hátha" más. Elvagyok fél órát a karakter kreátorban, de már ott gyalázat. Nem lehet rendes női arcot készíteni, csak ilyen... helyenként benyomkodott viaszbabák vannak. Próbáltam volna az Inquisition mintájára Eva Green-t reprodukálni de egyszerűen képtelenség olyan gagyi az arcszerkesztő. Ami külön említést érdemel, hogy a fejlesztők szerintem nem láttak még női sminket se. Távol álljon tőlem hogy szakértőnek akarjak tűnni a példában, de konkrétan egy (!) normális "eye shade" van. Nem akartam elhinni hogy mi ez a Puding!ság amikor átlapoztam 20 féle négyzetrácsos startzászló mintázatú rúzson meg miegymáson, komolyan mondom durvább minták vannak mint amit az underground autós játékokban ragasztani lehet a kocsikra, mindenféle fanatasy csicsás tetkók meg minden Puding!om de semmi "normális". Hosszas tökölés után kidobtam az egészet és elindultam default Sara Rider-el. Abban sem volt köszönet. Brutális visszalépés az animációk terén. Nagyon érezni rajta hogy a fejlesztőknek a kisujjukban volt az unreal engine 3 és nem tudtak rendesen átállni a frostbyte-ra, mindenki olyan... természetellenes testbeszéddel bír, nincs rá jobb szó. Szóval megcsinálnak mondjuk egy animációt jól hogy Cora rakod ki a szekrényéből, meg egyet hogy odafordul a játékos karakteréhez, és a kettő között van egy töredék pillanat ahol érzed hogy megáll az élet és az idő amíg elindul a következő animáció parancs. Ehhez hozzájön még a mindenki egy súlytalan viaszbaba feeling, a rommá botoxozott arcok. Még a jó animációk is úgy néznek ki mint a magyar tv-n a 90-es években ami volt műsor ilyen hatalmas, ronda karikatúra maszkokkal politikai paródiák, normál emberi test meg valami förmedvény doboz a fej helyén. Na de, elindulunk az első bolygónkra. Nagy szent beszéd a durva szemrángástól szenvedő fatertól hogy micsoda álmodozók vagyunk mi egy új galaxisban, így totál random beszállás előtt 4 embernek. Mmmmkay, move on. Random feka srác aki később társ lesz már öklözi a vállam mint ha országos cimbik lennénk hogy mekkora kaland lesz. Hát mondom, jól van, én nem ismerem, Sara biztosan. Átvezető, ott vagyunk a kis leszállóhajóban, ugyanaz a random feka srác ott mutatkozik be, tetejébe mint biztonsági főnök! Az aztán szép, gratulálok a hiteles karakterhez, de legalább a rassz checklistán jól fest gondolom. Sóhaj, induljunk el. Vedd elő a scannert, nézd meg mi ez a növény. Gratulálunk 50 resource pont, meg kilistázva még 3 másik 0-án lévő számláló, na mondom jól van, meg is vagyunk az Inquisition szonárjával hogy nyomkodod és méterenként meg kell állni valami szarért mert különben megbánod mert mindenhez ezek a nyersanyagok kellenek. Nagyobb sóhaj. Találkozunk az első lelőni való ellenséggel, ott egy gyanúsan sima szikla ami direkt nekünk fedezéknek van ott, odarohanok, Sara áll mint egy Puding!, forgolódok egyhelyben pár másodpercet majd végre felfogja az engine hogy "Jaaaa fedezékbe akarsz menni, boocs, tessék" és automatikusan behúzódik mögé. Azt hiszem mondanom sem kell hogy a játék élettartama nálam eddig is pengeélen táncolt és mondjuk úgy hogy orkán erejű szélben teszi most már. Jól van, leszedtem őket. RYDER! SCAN THESE CRATES I WONDER WHAT'S IN THEM bazmeg a saját Censored!t hajónk ládáiról van szó amit magunkkal hoztunk! Jól van scan. Menj előre, ugrálós részek. Érted, fegyver elrakva meg minden, most bezzeg úton útfélen ha csak egy fal egy méteres körzetébe érek mindennek vetődik neki vállal, háttal, na mondom jól van takarodjon innen a francba, uninstall. Mondja valaki hogy nem akartam szeretni meg nem adtam neki esélyt. Nagyon jó hogy egy fillért se adtam érte, annyit se ér. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HD2 53 Share Posted January 1, 2018 23 minutes ago, SaltyDave said: Akartam adni még egy esélyt az ME: Andromeda-nak, de... áh. [...] Mondja valaki hogy nem akartam szeretni meg nem adtam neki esélyt. Nagyon jó hogy egy fillért se adtam érte, annyit se ér. Ez kb 15 percnyi gameplay ameddig elmentél. (Sőt, lehet sokat mondok, ennek a 15 percnek 2/3-ada cutscene.) Mass Effect 1-ben is volt automata fedezék-rendszer, ott valahogy senki nem utálta, pedig jóval ótvarabb volt. A ládát egyébként azért kellett scannelned mert abban van a shoti ha jól rémlik, de amúgy meg egy hajón gondolom nem 2 darab láda van, és nem tudja mindenki melyikben mi van. Nem azt mondom, hogy jó játék, de egyáltalán nem rossz, bőven egy közepesnek felel meg, viszont tény, hogy nem hozza az elvárt szintet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ejnoyin-Qwebeh-Yenmon 318 Share Posted January 1, 2018 40 minutes ago, SaltyDave said: Ehhez hozzájön még a mindenki egy súlytalan viaszbaba feeling, a rommá botoxozott arcok. Még a jó animációk is úgy néznek ki mint a magyar tv-n a 90-es években ami volt műsor ilyen hatalmas, ronda karikatúra maszkokkal politikai paródiák, normál emberi test meg valami förmedvény doboz a fej helyén. Ilyen? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SaltyDave 490 Author Share Posted January 1, 2018 2 minutes ago, Ejnoyin-Qwebeh-Yenmon said: Ilyen? Erre gondoltam igen. Emlékszem kisgyerekként rémálmokban jöttek elő Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaszman1 1,071 Share Posted January 1, 2018 4 hours ago, SaltyDave said: Akartam adni még egy esélyt az ME: Andromeda-nak Az alapján az első tutorial küldi alapján kb semmit nem látsz a játékból. Annyi idő alatt nem jön át a lebutított fejlődésrendszer, az alap trilógia hangulatát kétségbeesetten copyzó pózőrködés, a fölösleges 32 gyűjthető nyersanyag és crafting tenger és a csupán plusz játékidőt hosszabbító töltelékek (aka galaxis). A társak elég rendben vannak és az alap sztori sem lenne akkora bűn, csak ne akarták volna ilyen kétségbeesetten átnyomni a sandbox darálón szegény címet. Nekem 14 óra után lett elegem belőle, egyszerűen annyira DA Inquisition, hogy az fáj. A net tele van az animációkon röhögő mémekkel, de nálam az sem lett volna baj, ha nem lenne ilyen sekélyes. Van amúgy egy jó videó Youtube-on miért lett ilyen katasztrófális a játék és mekkora felhajtás volt launch előtt. Ha megtalálom belinkelem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
XCube 959 Share Posted January 1, 2018 Wolfenstein II The New Colossus - Kb. a felénél járhatok. Az akcióval nincsen baj, még mindig nagy élmény puffogtatni a világfoglaló horogkeresztes bandára. A nehézség kicsit megváltozott az elődhöz képest, bár ez inkább a sebzés / sebződés mértékében, illetve az ellenfelek agresszivitásában érhető tetten és nem az AI szereplésében. Teszi a dolgát, de nem különb, mint az elődé. A sztori érdekes, elég brutális és felforgató néhány aspektusa, szerintem jó alapot teremt a pusztításhoz, aki viszont nem szereti az ilyesmit, esetleg érzékeny rá az inkább hanyagolja a játékot. Az egész nagyon jó is lehetne, de valahogy sikerült elrontani a dolgot a pályatervezéssel. Az előző részek magával ragadó, nagy gonddal kidolgozott pályáinak itt nyoma sincs, ami van az persze szép, de semmi emlékezetes. Valahogy arra sem nagyon ösztönöz, hogy felfedezz, mert minden egyes helyszín aréna labirintusokból áll, amiket folyosók kötnek össze, valahogy nem ad egy olyan egész érzést, mint az első rész helyszínei. Kicsit sajnálom, mert akár többet is ki lehetett volna hozni is belőle. A grafika komoly piros pontot érdemel, vannak nála szebb játékok, de bőven ott van a 2017 -es szinten. Az külön tetszik, hogy végre eljutottunk odáig, hogy a részletek mögött valóban geometria van, nem pedig vizuális trükkök, amik igazából csak adott szögből hatnak jól. Kíváncsian várom a végkifejletet és a rövid sztorikat, de nem hiszem, hogy a véleményem gyökeresen megváltozna. Számomra van benne potenciál két - három végigjátszásra a különböző begyűjthető levelek és a többszörös választási opciók miatt (az első végigjátszásom általában nem arról szól, hogy mindent begyűjtök), de aki csak egyszer végig akar rohanni rajta, az szerintem várjon vele míg olcsóbb lesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hor1 423 Share Posted January 1, 2018 Nekem a sandboxozása öli meg kicsit az egészet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SaltyDave 490 Author Share Posted January 1, 2018 2 hours ago, kaszman1 said: Az alapján az első tutorial küldi alapján kb semmit nem látsz a játékból. Annyi idő alatt nem jön át a lebutított fejlődésrendszer, az alap trilógia hangulatát kétségbeesetten copyzó pózőrködés, a fölösleges 32 gyűjthető nyersanyag és crafting tenger és a csupán plusz játékidőt hosszabbító töltelékek (aka galaxis). A társak elég rendben vannak és az alap sztori sem lenne akkora bűn, csak ne akarták volna ilyen kétségbeesetten átnyomni a sandbox darálón szegény címet. Nekem 14 óra után lett elegem belőle, egyszerűen annyira DA Inquisition, hogy az fáj. A net tele van az animációkon röhögő mémekkel, de nálam az sem lett volna baj, ha nem lenne ilyen sekélyes. Van amúgy egy jó videó Youtube-on miért lett ilyen katasztrófális a játék és mekkora felhajtás volt launch előtt. Ha megtalálom belinkelem. Az a baj hogy ezt pontosan le lehet szűrni annyiból amit én játszottam vele, ha tudja előre az ember hogy sandbox lesz belőle akkor elég egyértelmű hogy ez egy rejtett tutorial amiben szépen bevezetik egyenként a gyűjtendő dolgokat meg a mechanikákat hozzá, aztán utána ctrl+c / ctrl+v, inch deep ocean wide. Ennek akartam egy esélyt adni hogy talán fun, de nem az, az meg hogy az irányítás folyamatos frusztráció igazából felrakta a pontot az i-re. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leon121 855 Share Posted January 2, 2018 Wolfenstein: The Old Blood Valahogy jobban esik, mint az alapjáték. Még oldschoolabb abban az értelemben is, ahogy a pályákat végig folyamatosan egybefűzi. Nincsen folyamatosan megszakítva átvezetőkkel, amik után máshol ébredünk fel, többnyire fegyver nélkül, mint az elődben volt, itt az első X órában elindultam a Kastély felé, aztán miután ott végeztem, jöttem ki a faluba, eközben talán egyszer estem fogságba (rögtön a legelején). Ez így tetszik, nem is gondoltam volna, mennyi pluszt jelent végig egy célért küzdeni lépésről lépésre. Egyelőre még a harc se merít ki annyira, mint az elődben, maradtam is közepes nehézségen, nem éreztem azt, hogy "essünk már túl rajta", eddig még. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gebali1991 227 Share Posted January 2, 2018 49 minutes ago, Leon121 said: Wolfenstein: The Old Blood Valahogy jobban esik, mint az alapjáték. Még oldschoolabb abban az értelemben is, ahogy a pályákat végig folyamatosan egybefűzi. Nincsen folyamatosan megszakítva átvezetőkkel, amik után máshol ébredünk fel, többnyire fegyver nélkül, mint az elődben volt, itt az első X órában elindultam a Kastély felé, aztán miután ott végeztem, jöttem ki a faluba, eközben talán egyszer estem fogságba (rögtön a legelején). Ez így tetszik, nem is gondoltam volna, mennyi pluszt jelent végig egy célért küzdeni lépésről lépésre. Egyelőre még a harc se merít ki annyira, mint az elődben, maradtam is közepes nehézségen, nem éreztem azt, hogy "essünk már túl rajta", eddig még. Nekem ez a cél felé haladás először a Prince of Persia: Two Thronesban volt nagy élmény, ott a tengerpartról jutottunk el szépen lassan a Bábeli torony tetejére, gyakorlatilag narratív megszakítás nélkül. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hor1 423 Share Posted January 2, 2018 1 hour ago, gebali1991 said: Nekem ez a cél felé haladás először a Prince of Persia: Two Thronesban volt nagy élmény, ott a tengerpartról jutottunk el szépen lassan a Bábeli torony tetejére, gyakorlatilag narratív megszakítás nélkül. SoT meg a WW után akkora csalódás az a rész, hogy csak a reboot tudta alulmúlni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gebali1991 227 Share Posted January 2, 2018 5 minutes ago, Hor1 said: SoT meg a WW után akkora csalódás az a rész, hogy csak a reboot tudta alulmúlni. Lehet, mindenesetre én csak ezt toltam végig annak idején. A SoT egy idő után nehéz és monoton lett (elég kiszámítható volt hogy a harc-ugrálás elemek hogy követik egymást), a WW meg alapból nem tetszett, plusz el is akadtam benne hogy merre kell menni azon a kikrt szigeten. A TT-t viszont kétszer (háromszor?) is végigtoltam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iam_The_Ghost 75 Share Posted January 2, 2018 4 hours ago, Hor1 said: SoT meg a WW után akkora csalódás az a rész, hogy csak a reboot tudta alulmúlni. Óriási rajongója voltam és tűkön ülve váltam a T2T-t... és bizony én is keserű szájízzel álltam fel tőle, a sztori távolról sem váltotta be a hozzáfűzőtt reményeket. Ment a kombinálás, fejtegetés hogy hova fog kifutni és végül az egész teljesen egyszerű, semmitmondó történetté alakult, a játékmenetben sem volt már annyi kraft, hogy mentse a helyzetet. Dark Prince talán nem sült el rosszul, de túl izgalmasnak hangzott (akkor még) és az elvárásokhoz képest nem volt benne annyi kakaó. A 2008-as részt viszont imádtam, a hangulata, a zene, az egyedi képivilága és a karakterek simán elvarázsoltak, de igaz, hogy mint játék nem tartogatott kihívást. De azért azóta is áhítozom egy folytatásra. A filmmel egyidőben jött még ki egy epizód, tölteléknek a SoT és WW között, de már a hírére is összeszorult az öklöm, mert minek kell a trilógiába belemászni... aztán emlékeim szerint annyira nem volt bűnrossz, az elemek irányításával a vége felé voltak jól felhasznált akrobatikus mutatványok. Most az Uncharted ásítozós ugrálgatásainál is az jár a fejemben, hogy mennyire jó lenne egy új PoP epizódban falon futkorászva csapdákat kerülgetni... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SaltyDave 490 Author Share Posted January 2, 2018 Pedig a Two Thrones szerintem nagyon jó volt. Sajnos érződött rajta hogy a fejlesztés közepén megvágták valahol határidő vagy büdzsé miatt mert a marketinganyaga sokkal nagyobb történetet ígért, de mai napig egyik kedvenc játékom. A reboot pedig sajna nem Prince of Persia a neve ellenére, de ha úgy állsz hozzá hogy ilyen relax utazós cucc mint pl. az ABZU vagy az Ori and the Blind Forest akkor az egyik legjobb ilyen játék. De egyetértek, a Warrior Within verhetetlen a mai napig, sorozaton belül mindenképp, műfaj tekintetében is élvonalbeli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viktor 92 Share Posted January 2, 2018 WW az embertelenül jó játék volt. Sok embernek nem jött be a stílusváltás, nekem nagyon betalált. Remek harcok, kombók, koptak a másodlagos fegyverek. Mindjárt az elején szívtam vele rendesen a bossnál, mire rájöttem, mit is kell csinálni. Akkoriban remek grafika, szegény GeForce 2-m alig bírta. A Dahakás részeknél volt az első idegbaj és az a titokzatos idegen..... micsoda csavarok a játékban. Az első se volt rossz, a 3. viszont olyan mehhh... Egy fegyver szinte végig, erőlködött lopakodós részek. Maga az átváltozás,...emlékszem az első videókban még egy öregebb ember volt, aztán változtattak rajta. Lehet kellett volna még idő neki. Nem tudom mikor tervezik újraéleszteni a sorozatot, talán itt enne az ideje. Jók voltak az eladások, nem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SaltyDave 490 Author Share Posted January 2, 2018 Egyébként szerintem én a Warrior Within-t sose vittem végig. Nagyon nagyon a vége felé mint ha lett volna valami elágazás amiről senki nem szól hogy mi miért és úgy el lehetett tévedni a szigeten a sok útvonal és a több idősík miatt egy ponton hogy soha a büdös életben nem találtál vissza. Egyszer talán a Dehaka boss harcig eljutottam, meg egyszer nem is jött elő egyáltalán az egész boss harc és valami tök más típusú környezetben (minden ilyen apácarácsos fogaskerekes volt) talán egy griffmadár vagy hasonló boss-t kaptam, de a mai napig nem tudom mi a vége, vagy hogyan kéne végigvinni . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leon121 855 Share Posted January 3, 2018 Hehe, emlékszem, mikor a Sands ot Time-ot próbáltam. Akkor éppen Tomb Raideres korszakomat éltem, imádtam Lara akrobatikáját, és aztán mivel általánosan jó véleménnyel volt a nép a PoP-sorozatról, gondoltam ránézek. Csakhogy Lara alapvetően sokkal reálisabb, hihetőbb mozgáskultúrája után egyszerűen borzasztóan szúrta a szemem, hogy mennyire földtől elrugaszkodott volt a PoP mozgása, és mikor eljutottam oda, hogy két fal között kell jobbra-balra-jobbra-balra ugrálva feljutni ilyen 10-15 méter magasra, akkor ott betelt a pohár, félreraktam, és azóta se nyúltam hozzá. Aztán pár évvel később a rebootot végigtoltam, kicsit másabb fejjel már, meg más hozzáállással talán, nem mondanám, hogy tetszett, de voltak szép pillanatai. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tenderlumpling 270 Share Posted January 3, 2018 Egy hete nem játszottam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hor1 423 Share Posted January 3, 2018 35 minutes ago, tenderlumpling said: Egy hete nem játszottam Ha megjön a kedved, gondolj rám és a Far Cry 3 coopra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viktor 92 Share Posted January 3, 2018 2 minutes ago, Hor1 said: Ha megjön a kedved, gondolj rám és a Far Cry 3 coopra. Nem szeretem a multiplayert, viszont a co-op, az valami eszméletlenül nagy móka, főleg az FC3-é. Mindig Leonarddal voltam. Aztán RDR... régi szép idők, amikor még ingyenes volt a móka ps3-mon.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tenderlumpling 270 Share Posted January 3, 2018 32 minutes ago, Hor1 said: Ha megjön a kedved, gondolj rám és a Far Cry 3 coopra. Nem vagyok a közelében sem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SaltyDave 490 Author Share Posted January 3, 2018 Gondoltam belekezdek a Stellaris-ba, mint kiderült valahonnan megvan - Humble Monthly te nekem nagyon gyanús vagy! Ahhoz képest hogy az Endless Space 2-ben mennyire taszított a túlzott szabadság - nem találtam igazán nekem való fajt, ugyanakkor nagyon mélyen lehet alakítani a meglévőket, csak akkor minek, ugye - itt eleve úgy álltam hozzá hogy adjatok egy kész fajt, állítólag sok van, egy csak bejön. Hát nem jött be. Ugyanakkor van egy kreátora, ami eleinte megint csak taszított mert túl soknak éreztem a döntések számát, kb. az összes animált profilkép ami a fajt reprezentáló egyedet ábrázolja (van szerintem simán 100-150) megint csak nem tudott finnyás ízlésemnek megfelelőt adni, mert lássuk be 20 fajta bogár és 20 fajta intelligens gomba, 20 fajta gyíkember és 20 fajta madárember elég hamar lekanyarít az eredeti nagyobb számból, ha alapvetően nem akarsz csőrös emberekkel játszani. Aztán találtam egyet ami úgy ahogy elment, és elkezdtem beleásni magam a civilizációjukat meghatározó eszmékbe, társadalmi jellemzőkbe, politikai rendszerekbe, és azon kapom magam hogy 2 órája variálgatom az első és egyetlen fajom amihez akkora backstory-t írtam hogy 3x akkora biography szövegdoboz kéne mint amit a játék ad. Ami azért gáz mert karakter limit nincs (vagy nagyon nagy), de az ablak nem lesz nagyobb, se görgethető, így ha elgépelsz akármit, vagy elbizonytalanodsz a nagyobb szöveg közepén pontosan milyen karaktert ütöttél le utoljára, nem tudsz belepörgetni és megnézni hol tartasz mert kilóg az ablakból és nem görgethető. Miután kb. 8x basztam el vagy akadtam meg valahol úgy hogy egyébként stickynotes-ba kiírtam külön az egészet (persze ctrl+c / ctrl+v-t nem támogat), kiléptem a francba. És így van most 2 óra játékidőm benne, hogy a játék első képernyőjénél nem értem tovább. Szerintem nem is fogok mert a sztorit nem vagyok hajlandó megvágni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jardo 51 Share Posted January 7, 2018 Éppen csak bele akartam kezdeni belekezdtem az Uncharted 4-be, és eddig nagyon tetszik. Úgy voltam vele, hogy csak belenézek, aztán gyorsan ott is ragadtam az első 5 fejezetre (22-ből). Mivel nekem az eredeti trilógiához csak felújítva volt szerencsém, igazából most először találkozom azzal, hogy az adott gépből mit képes kihozni a Naughty Dog. Beszarás, tényleg. Definitív. És végre-valahára sokkal-sokkal jobbak a tűzharcok is, mint eddig. Ami viszont a legjobban tetszik, az a lassabb tempó, hihetetlen, hogy ez is mennyire jól áll a játéknak. Messze ez a kedvenc részem eddig. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nyrfan 36 Share Posted January 7, 2018 MGSV The Phantom Pain. már vagy 1,5 hónapja. Mást nem is indítottam el mostanában(mondjuk időm sem volt nagyon) Nagyon rég óta az első játék, aminél egyáltalán nem érdekeltek az acsik, csak játszottam a játékot. Ahhoz képest, hogy milliószor ismétlődnek ugyan azok a mellékküldetések, egész jól elvagyok vele. Összesítésben 85%-nál tartok. Megérte az árát. Voltak év végi akciók, de valahogy nem találtam semmit, ami érdekelt volna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malleus 173 Share Posted January 7, 2018 Na elkezdtem a Nioh-t. Nagyjából ráéreztem a harcra és sikerült lenyomnom az első boss-t, kábé huszadjára. Alakul a dolog Spoiler Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts