Jump to content
GSForum - Segélyvonal

pcmester küzd - átmenetileg magában

Recommended Posts

Posted

Akkor kipróbàlom, ès majd jelentkezek...

Posted

Ãtdugtam, sőt, mèg ki is húztam, de nem vált be. Akkor most hogyan tovább?

Posted

Ãtdugtam, sőt, mèg ki is húztam, de nem vált be. Akkor most hogyan tovább?

:hmm: Az a helyzet, hogy nálam se lett jó a Win 7-nél a tipp. Nem lett aktív a tovább gomb. Nekem annyiban jobb, hogy egyszerűen hanyagolom a Win 7-et ezen a rendszeren. Amúgy is max. a 8.1-ig mennék vissza.

Következő tipp, hogy le kell tiltani a BIOS-ban az USB 3.0 portot, hogy csak USB 2.0 legyen. Az XHCI vagy hasonló környékén kellene keresni. Ezzel annyi gond van, hogy ez is a Win 7 hasonló hibaüzire vonatkozna, mert a 8/8.1 telepítőnek már jól kell kezelnie az USB 3.0-at.

Apropó, 8-at vagy 8.1-et akarsz telepíteni? Arra sem volt még reakció, válasz, hogy a BIOS AHCI beállítás tuti rendben van-e.

Következő tipp, hogy telepíts próbaként 32 bites Windows 7-et. Arra mit lép. Azután lassan már elfogynak a libák. ;)

Posted

Win7-et nem akarnèk...

Posted

Feltètelezem, hogy Win 8.1 amit telepítek.Azt az "ACHI" beállítàst pedig nem találtam meg. Amúgy pedig a gèpem az teljesen USB 2.0.

Posted

Nos, letöltöttem a Vista drivert, ami az sp41468.exe. A kèrdèsem az, hogy ezzel most mit csináljak?

Posted

Ezt bizony futtatni kell, miután a rendszer elindult. A HP így adja ki a drivereket. A kör kezd bezárulni, a 22-es csapdája.

Próbaképpen mindenképp rakj fel egy Win 7-et, azután meglátod mi lesz.

Posted

De èn nem akarok Win7-et :-(

Posted

Ööö..., nincs esetleg driver más formában...?

Posted

De èn nem akarok Win7-et :-(

Akkor szerezz olyan hardvert, ami simán viszi az újabb oprendszereket. ;)

Igazából még azt se tudjuk, hogy tényleg SATA driver probléma-e, ami van. Szerintem nem valószínű, minthogy az újabb oprendszereknek ismernie kell(ene) a régebbi hardvereket. :nemnem:

Lévén Intel Q963 Express chipset van a lapon, inkább gyakorlatilag kizárt. Inkább az van, hogy valami nem kompatibilis a Win 8.1 oprendszerrel.

Azzal semmi bajod nem lesz, ha raksz rá egy Win7-et. Nem kell örökre, csak egyáltalán, hogy az megy-e. Ha nem tetszik letörlöd. Habár ahogy jelen pillanatban látom, legjobb eset az lesz, ha az marad fenn. ;)

---

No meg az egészet át kellene már innen tenni egy nekivaló topicba.

Posted

...ès a Win7 vajon fel fogja ismerni a Lenovo A2010 telefonomat? :-/

Posted

Problèma van a Win7 telepítővel is: szintèn ugyanúgy driver gond. Ez szerintem màr ciki helyzet. Akkor most mit is csinàljak?? :-/

Posted

Hahó! Valaki segítene? :-(

Posted

Most akkor hogyan tudnàm elėrni, hogy legalább Win7-et telepíthessek?

Posted

Friss ötlet: esetleg felmenne valamelyik Lite verzió?

[OP]Destroy-man
Posted

A HP driverek 90%-a self-extractedes megoldással készülnek, vagyis Total Commanderrel ki tudod tömöríteni őket, és így már meglesz az inf fájl ami a telepítőnek kell. Persze a többi fájlt is rakd mellé, mert az inf önmagában nem sokat ér.

Posted

Ahaa, ha most jòl èrtem, akkor ez talán jò lesz a Win8 telepítőnek is? :-/

Posted

Kicsomagoltam a drivert (sp41468.exe), ès 24db .mst, egy .exe, egy .msi, egy .ini ès egy .zip volt benne. Akkor ezekkel most mit csináljak?

Posted

Most ezzel így semmit. Egyáltalán milyen drivert töltöttél le? A neten rákeresve LightScribe drivert emlegetnek ezen a néven. :lol:

Sőt tuti. Itt a hivatalos HP oldal: http://h20564.www2.h...1&swEnvOid=2096

Nekem még mindig gyanús, hogy egyáltalán SATA driver problémád lenne. :hmm: Nem is látok SATA drivert a HP-nél. :nemnem:

Posted

Most szólok, hogy nincs olyan, hogy Windows Lite verzió. Ebből következik, hogy ilyet telepíteni sem lehet. :facepalm:

Posted

Valószínűleg valami kiherélt HiperEdisön megoldásra gondolhatott. Direkt nem reagáltam akkor, mert ha a normál MS telepítőkészlet nem megy fel, a csökevényes verzió meg legalább annyira nem. ;) Sőt.

Posted

SkyBird, ami a linkeden van, az ugyanaz a sp41468.exe, amit én is találtam! Azaz, ezzel ugyanúgy semmire se mentem! :((Majdnem megköszöntem a hozzászólásodat, de azután vissza is vontam!)

Posted

Ha figyelmesebben elolvastad volna a hozzászólásomat, nemcsak a linkre kattintottál volna, akkor láttad volna, hogy ez egy LightScribe driver, amivel semmire sem mész. Felesleges vele görcsölni. Ezért linkeltem.

Egyébként az oldalon is írják, hogy LightScribe driver, tehát ha figyelmesebben elolvastad volna, amikor legelőször is letöltöd, akkor már láttad volna.

Még egy kérdés. Tudod-e, hogy mi az a LightScribe és mire szolgál? Vagy mondjam. De amúgy ott az egész net a Google kereséssel. Nem mondom.

Nekem úgy rémlik, hogy nincs is DVD író a kütyüdben. Ezért küzdesz az USB telepítéssel. Ha meg nincs DVD író, minek is a LightScriobe? :facepalm: De ha van, ha nincs, a telepítési problémáidat ez a driver 100 %-osan garantáltan nem oldja meg. ;)

Posted

Akkor telepítsd az oprendszert DVD-ről, nem USB-ről. Vagy bejön, vagy nem. A Windows 7-et próbáld.

Egyik oka lehet a problémádnak az USB-ről bootolás. A másik a kompatibilitási gond, de semmilyen SATA driver nem kell, más se valószínű.

Az probléma lehet, ha nincs telepítő DVD-d, vagy nem tudod megírni a lemezt író hiányában, de oldd meg, küzdj még egy kicsit, mert már nincs más lehetőséged.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...