pcmester Posted January 16, 2016 Author Posted January 16, 2016 Akkor kipróbàlom, ès majd jelentkezek...
pcmester Posted January 16, 2016 Author Posted January 16, 2016 Ãtdugtam, sőt, mèg ki is húztam, de nem vált be. Akkor most hogyan tovább?
SkyBird Posted January 16, 2016 Posted January 16, 2016 Ãtdugtam, sőt, mèg ki is húztam, de nem vált be. Akkor most hogyan tovább? Az a helyzet, hogy nálam se lett jó a Win 7-nél a tipp. Nem lett aktív a tovább gomb. Nekem annyiban jobb, hogy egyszerűen hanyagolom a Win 7-et ezen a rendszeren. Amúgy is max. a 8.1-ig mennék vissza. Következő tipp, hogy le kell tiltani a BIOS-ban az USB 3.0 portot, hogy csak USB 2.0 legyen. Az XHCI vagy hasonló környékén kellene keresni. Ezzel annyi gond van, hogy ez is a Win 7 hasonló hibaüzire vonatkozna, mert a 8/8.1 telepítőnek már jól kell kezelnie az USB 3.0-at. Apropó, 8-at vagy 8.1-et akarsz telepíteni? Arra sem volt még reakció, válasz, hogy a BIOS AHCI beállítás tuti rendben van-e. Következő tipp, hogy telepíts próbaként 32 bites Windows 7-et. Arra mit lép. Azután lassan már elfogynak a libák.
pcmester Posted January 16, 2016 Author Posted January 16, 2016 Feltètelezem, hogy Win 8.1 amit telepítek.Azt az "ACHI" beállítàst pedig nem találtam meg. Amúgy pedig a gèpem az teljesen USB 2.0.
pcmester Posted January 16, 2016 Author Posted January 16, 2016 Nos, letöltöttem a Vista drivert, ami az sp41468.exe. A kèrdèsem az, hogy ezzel most mit csináljak?
SkyBird Posted January 16, 2016 Posted January 16, 2016 Ezt bizony futtatni kell, miután a rendszer elindult. A HP így adja ki a drivereket. A kör kezd bezárulni, a 22-es csapdája. Próbaképpen mindenképp rakj fel egy Win 7-et, azután meglátod mi lesz.
pcmester Posted January 16, 2016 Author Posted January 16, 2016 Ööö..., nincs esetleg driver más formában...?
SkyBird Posted January 16, 2016 Posted January 16, 2016 De èn nem akarok Win7-et :-( Akkor szerezz olyan hardvert, ami simán viszi az újabb oprendszereket. Igazából még azt se tudjuk, hogy tényleg SATA driver probléma-e, ami van. Szerintem nem valószínű, minthogy az újabb oprendszereknek ismernie kell(ene) a régebbi hardvereket. Lévén Intel Q963 Express chipset van a lapon, inkább gyakorlatilag kizárt. Inkább az van, hogy valami nem kompatibilis a Win 8.1 oprendszerrel. Azzal semmi bajod nem lesz, ha raksz rá egy Win7-et. Nem kell örökre, csak egyáltalán, hogy az megy-e. Ha nem tetszik letörlöd. Habár ahogy jelen pillanatban látom, legjobb eset az lesz, ha az marad fenn. --- No meg az egészet át kellene már innen tenni egy nekivaló topicba.
pcmester Posted January 16, 2016 Author Posted January 16, 2016 ...ès a Win7 vajon fel fogja ismerni a Lenovo A2010 telefonomat? :-/
pcmester Posted January 16, 2016 Author Posted January 16, 2016 Problèma van a Win7 telepítővel is: szintèn ugyanúgy driver gond. Ez szerintem màr ciki helyzet. Akkor most mit is csinàljak?? :-/
pcmester Posted January 17, 2016 Author Posted January 17, 2016 Most akkor hogyan tudnàm elėrni, hogy legalább Win7-et telepíthessek?
pcmester Posted January 17, 2016 Author Posted January 17, 2016 Friss ötlet: esetleg felmenne valamelyik Lite verzió?
[OP]Destroy-man Posted January 17, 2016 Posted January 17, 2016 A HP driverek 90%-a self-extractedes megoldással készülnek, vagyis Total Commanderrel ki tudod tömöríteni őket, és így már meglesz az inf fájl ami a telepítőnek kell. Persze a többi fájlt is rakd mellé, mert az inf önmagában nem sokat ér.
pcmester Posted January 17, 2016 Author Posted January 17, 2016 Ahaa, ha most jòl èrtem, akkor ez talán jò lesz a Win8 telepítőnek is? :-/
pcmester Posted January 17, 2016 Author Posted January 17, 2016 Kicsomagoltam a drivert (sp41468.exe), ès 24db .mst, egy .exe, egy .msi, egy .ini ès egy .zip volt benne. Akkor ezekkel most mit csináljak?
SkyBird Posted January 17, 2016 Posted January 17, 2016 Most ezzel így semmit. Egyáltalán milyen drivert töltöttél le? A neten rákeresve LightScribe drivert emlegetnek ezen a néven. Sőt tuti. Itt a hivatalos HP oldal: http://h20564.www2.h...1&swEnvOid=2096 Nekem még mindig gyanús, hogy egyáltalán SATA driver problémád lenne. Nem is látok SATA drivert a HP-nél.
payskin Posted January 17, 2016 Posted January 17, 2016 Most szólok, hogy nincs olyan, hogy Windows Lite verzió. Ebből következik, hogy ilyet telepíteni sem lehet.
SkyBird Posted January 17, 2016 Posted January 17, 2016 Valószínűleg valami kiherélt HiperEdisön megoldásra gondolhatott. Direkt nem reagáltam akkor, mert ha a normál MS telepítőkészlet nem megy fel, a csökevényes verzió meg legalább annyira nem. Sőt.
pcmester Posted January 17, 2016 Author Posted January 17, 2016 SkyBird, ami a linkeden van, az ugyanaz a sp41468.exe, amit én is találtam! Azaz, ezzel ugyanúgy semmire se mentem! (Majdnem megköszöntem a hozzászólásodat, de azután vissza is vontam!)
SkyBird Posted January 17, 2016 Posted January 17, 2016 Ha figyelmesebben elolvastad volna a hozzászólásomat, nemcsak a linkre kattintottál volna, akkor láttad volna, hogy ez egy LightScribe driver, amivel semmire sem mész. Felesleges vele görcsölni. Ezért linkeltem. Egyébként az oldalon is írják, hogy LightScribe driver, tehát ha figyelmesebben elolvastad volna, amikor legelőször is letöltöd, akkor már láttad volna. Még egy kérdés. Tudod-e, hogy mi az a LightScribe és mire szolgál? Vagy mondjam. De amúgy ott az egész net a Google kereséssel. Nem mondom. Nekem úgy rémlik, hogy nincs is DVD író a kütyüdben. Ezért küzdesz az USB telepítéssel. Ha meg nincs DVD író, minek is a LightScriobe? De ha van, ha nincs, a telepítési problémáidat ez a driver 100 %-osan garantáltan nem oldja meg.
pcmester Posted January 17, 2016 Author Posted January 17, 2016 Pontosan, nincs CD íróm, a meghajtóm csak olvas. LightScribe is an optical disc recording technology, created by the Hewlett-Packard Company, that uses specially coated recordable CD and DVD media to produce laser-etched labels with text or graphics, as opposed to stick-on labels and printable discs. Ahaa, most már értem... De nincs nem LightScribe driver SATA-hoz?
SkyBird Posted January 17, 2016 Posted January 17, 2016 Akkor telepítsd az oprendszert DVD-ről, nem USB-ről. Vagy bejön, vagy nem. A Windows 7-et próbáld. Egyik oka lehet a problémádnak az USB-ről bootolás. A másik a kompatibilitási gond, de semmilyen SATA driver nem kell, más se valószínű. Az probléma lehet, ha nincs telepítő DVD-d, vagy nem tudod megírni a lemezt író hiányában, de oldd meg, küzdj még egy kicsit, mert már nincs más lehetőséged.
Recommended Posts