Jump to content
GSForum - Segélyvonal

pcmester küzd - átmenetileg magában

Recommended Posts

Posted

help.gif Segítenétek? Pendroive-ról akarnék 32bit Windows 10-et telepíteni, de ezzel a hibával már el se kezdi:

Kyagw.jpg

Persze erről a képernyőről nem lehet továbblépni. Kérlek titeket, hogy írjátok le, hogy mit csináljak, mert most először telepítek Win10-et (méghozzá a saját gépemre)!

Godzillamessage
Posted

Nem alkalmas a géped (vagy valamelyik összetevője) WIN10 telepítésére.

Posted

Ugye csak viccelsz?! :weep: Akkor a Windows 8 32Bit legalább felmenne?

Godzillamessage
Posted (edited)

Nem viccelek. Fogalmam sincs, hogy felmenne-e. Próbáld meg. :)

szerk: én barom.. :facepalm:

Edited by Godzillamessage
Posted

help.gif Segítenétek? Pendroive-ról akarnék 32bit Windows 10-et telepíteni, de ezzel a hibával már el se kezdi:

Kyagw.jpg

Persze erről a képernyőről nem lehet továbblépni. Kérlek titeket, hogy írjátok le, hogy mit csináljak, mert most először telepítek Win10-et (méghozzá a saját gépemre)!

A media creation tool-al csináltad az USB-t vagy egy korábbi ISO? Mert ezt a konkrét képernyőt akkor dobja be ha "lejár" egy build...

Posted

jagdtigger, akkor honnan tudom leszedni az aktuális 32bit buildot?

Posted

jagdtigger, előbb még kipróbálok egy 32bit Windows 8-at, és ha az se fog menni, akkor megpróbálom, amit javasolsz...

Posted

Most telefonròl vagyok itt...

Nos, a problèma az, hogy nem tudom kijelölni a rendszernek szànt particiót, mert elvileg driver kell neki, vagy mi a szösz. Segitenètek?

Posted

Nos, a problèma az, hogy nem tudom kijelölni a rendszernek szànt particiót, mert elvileg driver kell neki, vagy mi a szösz. Segitenètek?

Driver???...mihez...????raidvezérlőd van? vagy minek?

a kivánt particiót lemezt törlöd majd egyből rá telepíted. Ennyi.

Posted

Az alaplap gyártójának oldaláról tudod leszedni elvileg.

Posted

Ahaa..., de most nem èrem el a gèpen a règi XP-t. Akkor most hogyan tovább?

Posted

:hmm: Ez a driver probléma a telepítésnél már valakinek előjött. Valamelyik Windows 10 topicban talán. Most meg nem mondom, megoldódott-e és mi okozza pontosan.

Természetesen a BIOS-ban a SATA AHCI-ra legyen állítva ne RAID-re.

Kicsit meglepődtem én is nemrég, amikor telepítéskor nekem is előjött. Csak nem Win 10 vagy 8.1, azzal semmi gond, hanem a Win 7-et telepítettem volna pendrive-ról a Z170 chipsetes rendszeremen. Valami CD/USB driver problémára utalt a hibaüzi, ha jól emlékszem, pont mielőtt a partíciót ki lehetett volna választani. USB 2.0-ba volt dugva. Az AHCI-ban meg Other OS kiválasztva.

DVD író nincs a gépben, még tettem egy próbát egy USB kábellel rádugott DVD íróval és telepítő DVD-vel, és pont ugyanaz lett az eredmény. Talán nem véletlenül.

Egyelőre nem foglalkoztam tovább a Win 7-tel, a neten se kerestem rá a megoldásra. De valami rémlik, hogy van, és mintha nem USB driver beadagolás pendrive-ról... Csak már felejtek. ;)

Posted

Okè, megerőltettem magam, ès visszaraktam a HDD-ket, hogy elèrjem az XP-t. Ha letöltöttem valamit, akkor azt hogyan adjam be a Win8 telepítőnek?

...akkor nekem is átadnád az okosságot, SkyBird?

Posted

Épp azt adtam át, hogy nem emlékszem mit kell csinálni. Magam meg nem oldottam meg, hagytam azt a telepítést.

De épp arról polemizáltunk korábban, hogy gyanús mit lép a hardver rendszered a Win 10 telepítési kísérletre. Egyelőre ezt.

Ha nem hétpecsétes titok, megismételnéd, hogy milyen alaplap, chipset, proci, amiről szó van. Esetleg látni lehetne, mennyire kompatibilis.

Posted

SkyBird! A Win8 telepítő már szèpen elindult, csak SATA driver kellene neki, hogy kezelni tudja a merevlemezemet! Már csak a driver hiányzik, hogy tudjak telepíteni...

Posted

Kérdeztem is, hogy milyen alaplap, chipset. Ez alapján lehet kutakodni a honlapjukon, a neten. Vagy esetleg külső chip.

Nem lehet túl általános, ha a Win 8 beépítve nem tartalmazza.

És mi van a BIOS beállításokkal? Tuti, hogy nincs RAID-en? Egyes régi IDE vezérlőt is tartalmazó lapoknál elsőre elég megtévesztő szövege is lehet, vagy talán nem is egy helyen kell állítani.

AHCI legyen.

Posted

Ez nem tartalmaz IDE-t, kizárólag SATA. Ööö..., akkor hol tudom megnèzni a Windowsban az alaplap tipusát (mert az eszközkezelőben nem találtam)?

Posted

Nézd meg Aida64 programmal, azzal elég sok infót megtudsz.

Posted

Tehát, az Aida64 szerint "Alaplap neve: Hewlett-Packard HP Compaq dc5700 Small From Factor". Nos, akkor ehhez kellene a telepítőnek driver.

Posted

:hmm: Ez a driver probléma a telepítésnél már valakinek előjött. Valamelyik Windows 10 topicban talán. Most meg nem mondom, megoldódott-e és mi okozza pontosan.

Természetesen a BIOS-ban a SATA AHCI-ra legyen állítva ne RAID-re.

Kicsit meglepődtem én is nemrég, amikor telepítéskor nekem is előjött. Csak nem Win 10 vagy 8.1, azzal semmi gond, hanem a Win 7-et telepítettem volna pendrive-ról a Z170 chipsetes rendszeremen. Valami CD/USB driver problémára utalt a hibaüzi, ha jól emlékszem, pont mielőtt a partíciót ki lehetett volna választani. USB 2.0-ba volt dugva. Az AHCI-ban meg Other OS kiválasztva.

DVD író nincs a gépben, még tettem egy próbát egy USB kábellel rádugott DVD íróval és telepítő DVD-vel, és pont ugyanaz lett az eredmény. Talán nem véletlenül.

Egyelőre nem foglalkoztam tovább a Win 7-tel, a neten se kerestem rá a megoldásra. De valami rémlik, hogy van, és mintha nem USB driver beadagolás pendrive-ról... Csak már felejtek. ;)

Most megnéztem az ominózus Windows 7 telepítést. Letöltöttem a Z170 chipsethez a SATA drivert, hogy hátha én vagyok a hülye, és mégis az kell neki, betallóztam. De nem. :nemnem: Azt mondja, hogy az iaAHCIC.inf nem telepíthető.

Majd rákerestem már a problémára, előbb is lehetett volna, ha úgy vagyok. :lol: Szóval úgy tűni az van, hogy amikor kidobja a hibaüzit, hogy egy CD/DVD meghajtó eszközillesztője hiányzik, akkor rá kell tenyerelni a mégse gombra. Ezután át kell dugni a telepítő pendrive-ot egy másik USB portba és folytatni a telepítést. Rémlett, hogy nem driver, hanem valami banális más orvosság van. Ki kell próbálni, hátha beválik itt is.

A másik opció, ha a telepítő hibás, de ez inkább optikai lemeznél lehet csak.

Posted

Ööö..., a problèma az, hogy a HP a gèpemhez csak XP-t, Vista-t ès 2000-et említ. Szerintetek melyikhez való driver lesz jó a Win8 telepítőnek?

Posted

Legjobb esetben a Vista. De olvasd el előbb az előző hozzászólásom, és próbáld azt.

Posted

SkyBird, ha jòl èrtem, akkor a telrpítőben tenyereljek a mègse gombra, amikor drivert kèr, majd miközben fut, dugjam àt a pendrájvot másik portba?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...