Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Küszöbön a "Threshold"


payskin

Recommended Posts

payskin

Mary Jo Foley szerint nem lesz Start menü a Windows 8 Update 2-ben, áttették a jövőre érkező Threshold-ba. Egy bökkenő van csak: azt ígérték, hogy a Start Menü frissítésként lesz elérhető a Win8.1-es felhasználók számára. Frissítésért nem annyira illik pénzt kérni.

 

Következtetés: ingyen lesz a Win9. :D:D:D:D:

Link to comment
Share on other sites

SkyBird

9" alatt már ingyenes. ;)

Amúgy meg nem valószínű, hogy a 8.1-ről ingyen lehetne frissíteni desktopon. Azért egy hasonló kedvezményes akció nem ártana, mint a Win8 megjelenésekor. Bár akkor jobban tukmálni akarták a megújított rendszert, most meg akinek már 8, az inkább váltana, ha nem is bármi áron. Végül is nem rossz ez a 8.1..

Ez persze a legális vagy akörüli esetekre vonatkozik, mert a warez hekkelő megoldást még nem tudták megszüntetni, ha egyáltalán akarták. (Lásd még összeesküvés elméletek. :lol:)

Link to comment
Share on other sites

Gaborovics

Nem tudom, hogy más hogy van vele, de engem egy cseppet sem izgat, hogy lesz-e Start Menü, vagy sem. Lehet, hogy mások ezen csodálkoznak, de én még most is egy sima 8-ast használok a gépen, start gomb, vagy egyéb start menü kiegészítő nélkül. Felfrissítettem 8.1-re egy időben, de én a 8.1-est rosszabbnak éreztem, mint a sima 8-ast, bár ez csak az én szubjektív véleményem. A Start gomb is csak dísznek van ott. Lenne még pár dolog, ami nem tetszik benne, de nem akarom feleslegesen a flame-et kelteni. Nem kívánom kipróbálni az update 2-t sem. Szépen visszatettem az eredeti OEM 8-ast, azzal jól elvagyok, amíg tart a támogatása. Aztán majd hátha a 9-es lesz a jó.

Link to comment
Share on other sites

payskin

Ha visszaolvasol, elég jól kiderül, ki hogy van vele, és nem magunkra gondolunk, hanem úgy a világban levő Windows-felhasználókra meg a teljes nagyvállalati szektorra, akik a pénzükkel szavaztak -- mármint megtartották maguknak. Az eladási görbe csak azért nem görbül lefelé, mert a pénz-visszafizetési garanciális ügyeket nem számolják bele. :D (Jó, gonosz vagyok.)

 

Nyilván azért raktak bele szép fokozatosan egyre több desktop-"fejlesztést", és azért jelentették be a Start Menüt is áprilisban, mert minden a legnagyobb rendben. ;) Nem, egyáltalán nem.

 

De tudod, mindig hozzáteszem, hogy én nem leszek attól rosszkedvű, mert neked bejön a Windows 8, használd egészséggel. Azt szeretném, ha nekem is bejönne. Úgy tűnik, erre jövő tavaszig várni kell.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Egyébként elképzelhető lesz, hogy a Win9 ingyenes lesz. Korábban linkeltem is ezzel kapcsolatban egy cikket. Egész pontosan az alaprendszer lesz az ingyenes, és a további szolgáltatások fizetősek, ha ezt tényleg megvalósítják. Mondjuk ezzel max a Linuxosokanak adnak egy nagy pofont. :D Viszont ezt simán meg tudja tenni az MS, hiszen már van akkora online szolgáltatása más körön (Skype, Azure, Office 365, SkyDrive, stb.), hogy az OS fejlesztési költségét kitermelje belőle.

Link to comment
Share on other sites

Gaborovics

Ha a Windows 9 alaprendszer ingyenes is lesz, már csak az a kérdés, hogy melyek azok a szolgáltatások, amikért pénzt kérnének. Ha esetleg olyan funkciók, amelyeket ingyenes alternatív szoftverekkel meg lehet oldani, akkor a felhasználók tömegesen fogják keresni az alternatív lehetőségeket.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Olyan szolgáltatásokért kell majd fizetni, amiket egyébként sem használsz otthoni célokra. Legalábbis a terv ez. A Windows Media Center már most is ilyen. Bár tény, ha valaki elég gyors volt, az ingyen is beszerezhette, de valljuk be őszintén, elég kevesen használják. Valószínűleg az IIS, BitLocker, Active Directory, MSMQ, CMAK, stb. közül kerül ki az, ami fizetős lesz. Ezeket tényleg nem használod otthoni célra, pedig benne van a rendszerben most is.

Link to comment
Share on other sites

payskin

Esetleg a Start menü? :) Mekkora felháborodás volna! :fetreng:

Link to comment
Share on other sites

jagdtigger

Ja, a Starter lesz az ingyenes és meg kell venned hozzá mindent pluszba havidíj alapon biglol.gif .

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Garono

Build 9788:

 

69nFnbp.jpg

 

Most tűnik csak fel, hogy elvileg az ultimate érv a metró mellett az, hogy így nem kell megnyitnod semmilyen programot, mert a csempéjén minden látszik. Nézzünk rá a Calendar vagy a PC settings csempére... nem lehetne egy üres ikon helyett kiírni pl. az aktuális dátumot? PC settingsnél meg valami hasznosabb dolgot, mint egy üres fogaskerék?

Link to comment
Share on other sites

Fujitsu

Dátum a jobb alsó sarokban. :) A fogaskerék helyett meg nekem sincs ötletem, mit lehetne kitenni.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

A fogaskerék ugyan fix, de ha a calandert használod, akkor az más lesz.

Link to comment
Share on other sites

payskin

Szerintem a fogaskerék túl kicsi ebben 2x2-es méretben, egy 3x3-as vagy 4x4 bazi nagy, stilizált statikus fogaskerék kéne jobb oldalra, az megadná! :igen:

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Hivatalosan ez 4x4-es méret. A kicsi ikonok 2x2-esek, a téglalapok pedig 8x4-esek.

Link to comment
Share on other sites

Fujitsu
bazi nagy, stilizált statikus fogaskerék kéne jobb oldalra, az megadná!

 

Erről a Toldi szerelme jutott eszembe:

 

"Nemesi címered, íme kissé pajzán,

Mit legjobban szeretsz, lett megföstve rajzán.

Egy ásító p... látható a képen,

Stilizált f....kkal körülrakva szépen!"

 

:D

Link to comment
Share on other sites

Garono

Dátum a jobb alsó sarokban. :)

 

Neba! :o Ez mindig ott volt? Sosem vettem még észre.

 

Szóval arra akartam rávilágítani, hogy ha kellően távolról tekintjük, akkor a Windows a metróról és a csempékről szól (felejtsük el egy pillanatra a desktopot), de jól láthatóan még az sem megy neki rendesen. Máskülönben a dátumot csak a bájos sávot előkoppintva tudod megtekinteni. Szoftverergonómiából ismételt elégtelen.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Csak hogy ha egyszer is el lett volna indítva az a csempe, akkor még véletlenül sem az jelenik meg, ami ezen a képen. Igaz, hogy hozzá kell rendelni minimum 1 online fiókot is, de azt úgyis megteszed win telepítéskor. Onnantól kezdve a programjaidat, születésnapokat, stb. fog megjeleníteni. Az már más kérdés, hogy az asztal jobb felső sarkába is kiírja az értesítéseket. Mondjuk azt javíthatnák a rendszerben, hogyha már egy (vagy akár több) online fiók hozzá van rendelve, akkor azt már ne kelljen külön "aktiválni", hanem automatikusan vegye át az adatokat. Így egyszer sem kéne elindítani az alkalmazást ahhoz, hogy informatív csempét adjon.

Link to comment
Share on other sites

Fujitsu

Szerintem szögezzük le, hogy:

 

1. a Windows bármilyen távolról nézve sem csupán a csempékről meg a metróról szól (sőt, ez a része mindinkább szorul vissza, a jövőre megjelenő változatban a metrós appok talán már desktopról fognak futni); ez csupán egy elfuserált alapkoncepcióra épülő fícsör a rendszerben, ahogy azt már n+1 alkalommal megvitattuk;

 

2. a metróval kapcsolatban sokunknak vannak fenntartásai, de ennek is kereken 0 a hírértéke.

 

Én nemsokára frissítek Windows 8.1-re, szerintem a metrót az életben nem fogom használni rajta.

Link to comment
Share on other sites

SkyBird

Ezzel a csempe dologgal az MS óriási bakot lőtt, de már fordulnak is vissza kényszerűen, bár elég apránként. A piaci részesedést kihasználva akarták lenyomni a desktop vonalon is az egységes telefon, tabletre szóló és kizárólag való felületet, vagy hogy az milyen baromi jó nekünk, hogy egységes lesz. Ehelyett nem jött be, és fordítva sült el, mert azok se vesznek Win 8.1 telefont, akik a PC-n, laptopon megutálták a MetroUI-t. Jó, azért az app kínálat is brutál gyatra, és ennek is van oka, ok okozati visszahatása.

Miközben a 8.1 telefonra egészen jó, mondják, talán, és a kiváló optimalizálás miatt egy gyatra vason is szuperül elfut, sokkal simábban, mint az optimalizásban elég gyatrának tartott Android.

Sokan szidják a csempét, ezt a minimál dizájnt, és mégis ezt másolja, majmolja szinte mindenki valamennyire. Lassan az Android is.

 

Legutóbb elég nehezen bírtam röhögés nélkül, nem annyira rosszmájúságból, csak hogy megint hová fordul a világ, hogy egy PC World cikk szerint az állítólag gyökeresen új licenszeléssel bevezetett Windows 9-et az új kibővített tulajdonságú csempés hibrid Start menüvel reklámozva(?) akarják lenyomni a magánfelhasználók torkán. Mert miért adjanak ki pénzt az új rendszerért?

Nemrég még az volt a vívmány, hogy nem kell Start menü. :P Most meg ez lesz az új truváj. Szerintem éppen ezért nem került bele mégsem a 8.1 Update 2-be.

 

Az tény, hogy az új licenszelés a warezt gyakorlatilag megszüntetné, de elég nehezen tudom ez elképzelni a nagyvállalati eddigi mennyiségi kulcsoknál. Hogy majd azok is egyedi több GB-os telepítőket töltögessenek gépenként és azokat egyedileg telepítsék. Valami KMS szerver szerű megoldás továbbra is kell. Akkor meg? :hááát::hmm:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Garono

Mindez miattunk (a begyöpösödött, a változást elutasító, fejlődésellenes felhasználók) van.

Link to comment
Share on other sites

payskin
:igen: Érdemes beleolvasni a Neowin kommentjeibe! Dot Matrix, a legnagyobb baromarcú Win8 fanboi/troll most is azt hajtogatja, hogy a Start menüt nem kell visszahozni, a Start képernyő sokkal jobb volt, és hogy neki van igaza. :D
Link to comment
Share on other sites

Garono

Ott ő a helyi rombolóember.

Link to comment
Share on other sites

Fujitsu

Mondjuk én nem lennék meglepve, ha a következő Windows eladásai is jócskán elmaradnának a kívánttól; tekintve, hogy a Windows 7 lett az új Windows XP. És nem hiszem, hogy ezen a Start menü visszahozása sokat segítene, de majd meglátjuk.

 

Ami engem illet, úgy néz ki, most mégsem fogok 8.1-re frissíteni. Nem magától a frissítéstől ódzkodom, de az újratelepítési procedúrához most valahogy semmi kedvem. Vagy 110 szoftvert újratenni, beállítani, na ne. :D Van énnekem elég dolgom és restanciám, nem kell még egy; és a mostani rendszerem – lekopogom – üzembiztosan és kielégítően működik, így inkább nem piszkálom, jóvanezígy. :)

Link to comment
Share on other sites

Gaborovics

A Microsoft-nál ezt az egész Start menüs mizériát megelőzhették volna annyival, hogy a Windows-ba tettek volna egy beállító opciót, hogy a Start menüt, vagy a METRO-t akarják-e. Így mindenki elégedett lehetett volna. Csak valószínűleg rá akarták szoktatni az embereket a csempékre, és azért hagyták ki ezt a választó opciót, mert akkor sokan a Start menüt használták volna, és oda az újítás. Start menüvel, Metro-t nem használva meg nem sokkal több, mint a hetes. A 8-ast be kellett áldozni a jövendő 9-esért. De azért lehet bukni azzal is. Majd kiderül.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...