Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vélemények a 2013. augusztusi számról

hmolnarj

Recommended Posts

payskin

Meglátásom szerint a techCorner (írják bárhogy is), még az előző tulajdonos alatt arra született megoldásként, hogy volt a cégnek n+1 offline és onlány kiadványa, és ha történt valami a világban, akkor az n+1 kiadványhoz tartozó m-1 darabszámú szerkesztőség mind megírta, ahelyett, hogy egy megírta volna a nagy közösbe, a többi meg átvette volna. Erre lett megoldás a TC. (Igen, a Total Commander.) Egyike volt az előző tulajdonos nem túl fényes, mondhatni meglehetősen ostoba ötletének, hiszen gyengítette az amúgy sem túl erős brandek jelenlétét a neten, és megpróbált bevezetni egy n+2. brandet. Ahelyett, hogy profilt tisztítottak volna, és kidobták volna az elmúlt 10 évben innen-onnan összevásárolt, szerkesztőségileg meglehetősen gyenge lábakon álló n+1 nagy részét (amit -- ha jól veszem észre -- az új tulajdonos épp most tett meg), sokkal "egyszerűbb volt" szénné szívatni a programozót, terveztetni és építeni egy új foshalmot az eddigiek tetejébe. Annyira tipikus, hogy, amikor a szóban forgó programozó valamikor év elején megpendítette, hogy a techCorner ki lesz hajítva, sírva röhögtem az egészen.

Mindez azonban mit sem változtat azon a tényen, hogy a csoda új PCW-be már megint nem tervezett senki fórumot: sem linket, sem jelenlétet. Magyarul, odabent egyszerűen nem létezünk. Nem akarok ennél csúnyábbat írni, mégis csak az augusztusi szám alatt offolunk, de az, hogy 22-ére ígérve 26-án még semmi változás, hogy napok óta nem jött ide senki leoltani minket, hogy fogjuk már be a szánkat, és ne beszéljünk az anyacég ellen (hányszor megkaptam már, édes istenem), hogy a Facebook-beírásomat csak az itteni arcok lájkolták, de reakció bentről nyilván nem érkezett, többet mond 1000 szónál.

Egyet nem értek: ha ez ennyire nincs ott a buksi fejekben, vagy ekkora rohadt nagy teher, miért nem szüntetik meg? Mi, most egy tucatnyi ember szomorú lesz? Eddig sem különösebben érdekelte őket. Végre leszakadna ez a teljesen felesleges teher a vállukról, éldegélhetnének boldogan, mi meg mehetnénk isten hírével. Ezt érti bárki is? :D

(Tudom, tudom bannertemetőnek jók vagyunk... Szánalomputtony.)

SkyBird

És végre be lehetne állítani, hogy az androidos Feedly a bevezető megtekintése után magához a cikkhez ugorjon, ne mindig ugyanahhoz a tartalomjegyzékes linkhez.

Jó, pluszban ugyan be lehet tallózni manuálisan, de régebbi cikkeknél, netán ezek mentésénél elég macerás. Bosszantónak meg bosszantó.

petzolkri

Tyű ez nagy kár! Írok egy emailt. Nem lehet, hogy így elbánjanak a fórummal. A csodába is, lassan keserűen nézem, hogy tényleg nem csinálnak egy normális linket. Ha lenne megmutatnám milyen előkelő, egyértelmű linkje volt a fórumnak. Jó lenne tenni valamit! Még Molnár J. sem néz ide. Vagy a főszerkesztő. Küldik a vélemény e-maileket a magazinnal kapcsolatban, de a fő vélemény rovatot sosem nézik. Nos én még arra is emlékszem , hogy régen mikor változott a site, akkor a magazinban leírták feketén-fehéren hogy mi hol található. Nos mostanság írott sajtóban semmi sem hangzik el. Mintha külön életet élne.

Fujitsu
Ahelyett, hogy profilt tisztítottak volna, és kidobták volna az elmúlt 10 évben innen-onnan összevásárolt, szerkesztőségileg meglehetősen gyenge lábakon álló n+1 nagy részét

Na ez az. Értem az alapproblémát, amire a TC mint megoldás született, de lehetett volna másképp is. Mondjuk a PC World maradhatott volna a HW és SW területen; a Computerworld szólhatott volna az IT stratégiáról, biztonságról, üzletről, vállalati szintű dolgokról és miegyebekről; a GameStar maradhatott volna szigorúan a játékoknál stb. Az ilyen nonstopmobil/nonstopüzlet/stb. jellegű dolgokat meg ki kellett volna gyomlálni, illetve integrálni a 3-4 alap termék profiljába. Nem kellett volna ugyanazt a "Jön a Mukákó 4 processzor" hírt megjelentetni egyszerre 5 helyen, hanem bőven elég lett volna, ha a PC World megírja. (Esetleg egy ajánlódoboz lehetett volna minden oldalon kereszthivatkozásként a többi oldal híreire.) A "Steve Ballmer visszavonul" hírt meg bőven elég lett volna, ha csak a CW közli.

Érdekes kérdés ez a megszüntetés. Egyfelől nyilván felszabadulna egy csomó időm, mert bár ma már kevesebbet fórumozom, mint egykoron, de azért ha összeadnám, az elmúlt 7 évben mennyit voltam itt összesen, hát szép szám kerekedne ki belőle, amit lehetett volna éppenséggel másra is fordítani. :) Másfelől meg soha egy fórumon nem voltam még aktív ennyi időn keresztül, aminek elsősorban az az oka, hogy többségében értelmes emberek írnak ide (a kevésbé értelmes réteg már lekopott), és ez bizony meglehetősen ritka manapság, főleg a hazai fórumokon. Így nyilván keserű szájízzel venném tudomásul, ha bezárnák az oldalt.

eremit

Belépek a pcworld.hu-ra, és az fogad a jobb felső sarokban, hogy Üdv, eremit1! Kilépés

Hogy lettem én eremit1?

petzolkri

Fujitsu: ez szép gondolat! Én is azért szeretek ide járni, mert értelmes a közösség. Éppen ezért nem értem ezt az elsorvasztást. Több, mint tíz éve sok mindent tanulhattam itt. Lelkes Spányik Balázs gondozásában és sokan mások, virágzott ez a fórum. Remélem a mostani szerkesztők nem fogják bezárni ezt a portot, mert akkor nagyon szomorú leszek. A facebookos pcw-meg csak arrol szól hogy feldobnak egy-két hírt és kommentelik meg mi fene. De itt rengetek kincs van, ami hardver és szoftver problémára gyógyír volt.

eremeit: nekem is néha petzolkri1 et ir. A közelmúltban lévő költözés során bakiztak.

Spányik Balázs: írtam levelet, de még nem jött válasz. Szerinted temethetjük a fórumot? Ennyi volt? Holnaptól kihúzzák a zsinór végét?

payskin

Dehogy is húznak ki bármit is. Bármiféle cselekvés a fórummal kapcsolatban azt jelenti, hogy eszébe jutott valakinek. Nem tartok ettől... :D

1933

Üdv minden jóakaratú olvasónak és Fórum látogatónak! Mármint akkor, ha idetalált.

Aki keres az talál, vagy nem! Nekem sikerült találni, "hálistennek"!

Bizony jó lenne egy ilyen Fórumot megtartani, de nekem jelenleg csak annyi az észrevételem, hogy:

- Bármilyen felvetésre sokszor rengeteget kell várni, amíg a válasz megérkezik.

- A sokféle szakterület és témakör nagyon sok időt igényel, ha az ember át akarja rágni magát rajta, hogy megtaláljon valamit, amit keres.

- Az egyes témákra sokszor és időnként a teljes érdektelenség jellemző, ahogy az ember megnézi a bejegyzések utolsó dátumát.

Azt hiszem, hogy a fenti 3 kérdés felöleli a problémákat és egyidejűleg magyarázatként is megáll. Nem?

Vajon hogy lehetne felpezsdíteni egy kicsit az állóvizet?

SCHT-nek:

Egyből ide találsz, ha a lapot ismertető témák közül a VÉLEMÉNYEK-re kattintasz! (Jobboldali hasáb, az oldalon középtájt)

payskin

BREAKING NEWS! Reagáltak a Facebookon! Csakhogy mindenki képben legyen, a következőt írtam nekik kettő nappal ezelőtt.

Nem motoszkál a buksi fejetekben a csodálatos új PCW weboldal bejelentése óta, hogy "Hümm, mintha valamiről megfeledkeztünk volna... ?!"

Nem? Semmi? A világ kerek, minden rendben van?

Sebaj, legkésőbb -- reméljük -- a szeptemberi lapszám megjelenésénél valószínűleg eszetekbe jut(unk) majd... Addig is nem hisszük el, hogy ez előfordulhat, és izgatottan várjuk, hogy újra "találkozzunk".

Szerintetek mit lehet erre válaszolni -- már azon túl, hogy óriásit csapunk a homlokunkra, és rohanunk linket gyártani a fórumhoz a csodálatos új PCW oldalra, illetve riasztjuk a programozót, hogy hozzá át a fórumot a pcworld.hu domainre, valamint a grafikust, hogy üssön össze valami fejlécet, amitől majd a fórum is úgy néz ki, mintha a PCW-hez tartozna?

Egy percre sem állt le.

http://forum.pcworld.hu/

Ezt. Ezt tudták reagálni. Na, most már tudjátok. :fetreng: Küldtem nekik cserébe implied facepalmot.

W3Gi9T4.jpg

Fujitsu
Vajon hogy lehetne felpezsdíteni egy kicsit az állóvizet?

Kéne indítani egy csöcsös/puncis topikot az általánosban. :D Egyből lenne érdeklődés meg látogatottság, az biztos. :lol: Kár, hogy szembemenne a fórumszabályzattal (meg lehet, hogy más is a szembe menne).

@Balázs: Azért csak óvatosan, nehogy berágjanak, aztán tényleg lelőjék a fórumot a francba. ;)

Garono

Valaki regisztrálja be a segelyvonal.hu domaint (ha jól látom, még nincs), és csináljunk egy külön fórumot phpBB alapokon. :D

SkyBird

Az idetalálással nincs gond. Egyelőre. :?::hmm:

A böngészőkben elmentett és általam használt link még működik.

http://forum.pcworld.hu/index.php?app=core&module=search&do=viewNewContent&search_app=forums

Persze ha valaki a "semmiből" jönne, annál nem tudom éppen hogyan van.

Mi ez? Most ebből is fészbuk :P akármit akarnak kreálni? :mérges:

Na akkor bye bye Szása, engem többé nem láttok, elválnak útjaink.

Meg egyáltalán mi ez az egész?

Jó. Ebből a topicból ezt azt le tudok szűrni, meg sejtem, hogy miről van szó.

De sehol nem láttam egy hivatalos hírt, magyarázatot, hogy mi történt, mi lesz. Már ami szokásosan elébem kerülhetett volna.

Vagy már ez is a Facebookon megy? :hááát:

payskin
@Balázs: Azért csak óvatosan, nehogy berágjanak, aztán tényleg lelőjék a fórumot a francba. ;)

Jó, oké, akkor most kitöröltem a reakciót. Tekintve, hogy délután 4 után nem olvasnak FB-ot sem, legfeljebb majd nem értik, miért írja, hogy reagáltam rá, amikor nem is.

Garono: az a baj, hogy .hu-s domaint csak levélben vagy faxon keresztül lehet regisztrálni. (A legjobb, amit eddig láttam, hogy küldenek PDF-et, kitöltöd [ha van mivel], és visszaküldöd.) Én erre nem vagyok hajlandó 2013-ban. Többek között ezért sincs blogom.

SkyBird: nem akarnak semmiből Facebookot csinálni, egyszerűen jelen van a PC World a Facebookon. Az volna a kapitális baromság, ha nem volna. Kb. arra használják, hogy a napközben kikerült cikkeket promózzák. Az összes többi kiadvány pont ugyanígy csinálja, csak érkezik rájuk válasz is, mert ők évek óta foglalkoztak közösségépítéssel. Na, a PC World esetében ezek mi volnánk, meg az a 3 kommentelő, aki meg szokott nyilvánulni 1-1 cikk alatt. :D

Garono

És .info? Régen mintha valami jelképes, 1 dolláros ára lett volna 1 évre. Persze tudom, ehhez még akkor is kéne egy szerver. Mondjuk minket lehet, hogy valami nagyon kis fogyasztású, passzív gép is elbírna. :hmm:

payskin

Infót nem tudom, .net-et biztos lehet anélkül is, de... dotnet? Broáf! :D

Dani991

Az info kezdetben valóban olcsó (most néztem, 3 dollár körül van), viszont később a megújítása ugyanannyiba kerül, mint a com vagy az org.

Az a baj, hogy .hu-s domaint csak levélben vagy faxon keresztül lehet regisztrálni. (A legjobb, amit eddig láttam, hogy küldenek PDF-et, kitöltöd [ha van mivel], és visszaküldöd.) Én erre nem vagyok hajlandó 2013-ban. Többek között ezért sincs blogom.

Ha csak ez tart vissza, én szívesen bevállalnám.

hmolnarj

Jó, várjunk. :lol: Ha elvárunk szeptemberig, akkor Józsinak csak eszébe jut, hogy ki kell tenni a szeptemberi számot a... :o ÚRISTEN A FÓRUMRÓL TELJESEN MEGFELEDKEZTÜNK! :o

A szeptemberi szám ki lesz rakva, éppen most csináljuk rajta az utolsó simításokat. Elnézést, ezért nem tudtam az itteni, szépen duzzadó beszélgetést figyelemmel kísérni. Tudtommal nem akarjuk megszüntetni a Fórumot, eszünkbe sem jutott ilyen lépés. Többet én nem tudok mondani, mivel az online és a print szerkesztőség immár teljesen szét lett választva, hogy mindenki jobban tudjon összpontosítani a területére.

petzolkri

hmolnarj: nem csak a szeptemberi számról van szó. Arról, hogy a pcworld.hu oldalon nincs egy normális NYOMÓgomb a fórumra, és többek között zavaró a fórum cime és url-je is. Ha nyomtatott sajtó és online oldal szétválik, akkor is rendet kellene tenni, mert pcworld.hu szorosan össze kell, hogy tartozzon a Pcworld magazinnal. Remélem nem lesz nagy fejetlenség.

payskin

Szúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúszáááááááááááááááááááááááááá!

---

Szóval, akkor hol regisztráljuk a milyen domaint? ;)

Godzillamessage

A GameStar sem annyira jó példa. Sajnos.

Balázs,

. .. :D

Garono

Szóval, akkor hol regisztráljuk a milyen domaint? ;)

http://www.segelyvonal.info/

:D Csak nehogy drogosok és hasonló állatfajták segélyvonalává váljunk. :D

SkyBird

És végre be lehetne állítani, hogy az androidos Feedly a bevezető megtekintése után magához a cikkhez ugorjon, ne mindig ugyanahhoz a tartalomjegyzékes linkhez.

:oké: Kijavítva. :igen:

Godzillamessage

Helyére került a fórum. :istenvagy:

A logót este kiveszem/lecserélem.

szerk: még az url a régi, de remélhetőleg hamarosan ez is változik. :)

Fujitsu

Egy megjegyzés: PC World Segélyvonal, nem "PCWorld Segélyvonal". ;)

Godzillamessage

Nem látok szóközt a PCWorld logójában... Te látsz? :pislog: