Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vélemények a 2013. augusztusi számról


hmolnarj

Recommended Posts

hmolnarj

:bezsong::bezsong: --> pcw_dvd_201308_n.jpg:bezsong:

 

Még javában benne vagyunk a júliusban, de már itt is van az augusztusi lapszám, benne iskolakezdés melléklettel, pénztárcabarát noteszgép és táblagép-tesztekkel, Windows diagnosztikával, valamint -- nem mellékesen -- két ingyenes Android Superguide is felfért a mellékletre

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
petzolkri

Bizony már olvasom. Bár úgy látszik nincs pici cikk a Linuxról.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
1933

Hát bizony nagyon látszik a forró nyár effektus!

 

Olyan ez, mint a nagy karácsonyi bevásárlás után, amikor panganak az ürességtől az üzletek napokig, hetekig nem látni vevőt, esetleg egy-egy reklamálót, aki vissza akarja cserélni a nemtetsző, netán hibás ajándéktárgyat.

 

Ahogy látom, az előző havi számnál, ott se nagyon tolakodtak a tisztelt olvasótársak. Persze ez nyilván azért van, mert ugyebár, benézünk, nincs ott senki, akkor be se megyek, mert nem érdemes, végül pang az egész, nincs mivel, kivel, miről vitatkozni, eszmét cserélni!

 

Augusztusi szám:

 

Az első amire felkaptam a fejem (úgy is mint "tablet krőzus" - bizony, annak ellenére, hogy vitattam létjogosultságát, már hármat is vettem ajándékba, a nejemnek, a lányomnak és végül magamnak, annak ellenére, hogy 2 darabot ajándékba is kaptam _ HAHAHA_) a két Android Superguide.PDF fájl volt, s azonnal beleolvastam.

Alig bírtam abbahagyni. (A 10"-os netbookomat csak akkutöltés és a szokásos frissítések, miatt veszem elő azóta).

No lám, ezt hiányoltam és most végre megvan! Köszönjük.

 

A PCWORLD TV is, ahogy nézem, igen színvonalasan alakul, élvezet volt megnézni!

 

Be is fejezem az írást, mert megyek olvasni a lapot, van mit bepótolni, mert a nagy melegben igencsak belefáradtam a meleggel való hadakozásba és jól esik a hűvös szobában egy kis szieszta.

 

Mindenkinek jó böngészést kívánok!

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Igen nagy itt a pangás. Én továbbra is netbookot használok + asztali gépet. Igaz tablet akkor lenne jó ha csak a netre néz fel az ember, és nem fogja be igazi munkára az ember. Nem is emlékszem ilyen ritka hozzászóláshoz. Pedig a fórum a tuti, nem az a facebook...

Link to comment
Share on other sites

1933

No nem azért mondom, hogy a netbookot nem használom, mert van tabletem, hanem mert nem mozdulok ki otthonról, illetve nincs megrendelésem a fordításra, ha elmegyek otthonról hosszabb időre. Igaz akkor sem kapok munkát, ha otthon maradok. Persze a 7"-os tablethez is kell wifi (nem telefonos), csak arra jó, ha várni kell, legalább van amivel elütöm az időt és könnyű hordozni, mert nem nehéz és nem nagy. Otthon meg van több asztali (asztal alatti - Hahaha) gépem, amin kényelmes bármit is csinálni. Ja meg ezeken is van Linux, a jó régi 10.04, ami azért imitt-amott frissül rendesen!

 

A Fórumnak egyetlen hibája, hogy ha egyedül vagyok benn, akkor nem tudom mikor lesz a beírtakra válasz. A Skype szerű csevegés szerintem jobb, mert a kérdésekre azonnal választ kap az ember és rá lehet kérdezni. Ja! És még mutogatni is lehet, sőt, még küldeni is lehet ezt, azt. Nem beszélve a képernyő megosztásról. Sajnos ott is betette a lábát a közismert szoftvercég és sorban elrontja az emberek játékát. (Amit most mondanék, nem írom le, mert a moderátor, bár szerintem mélyen egyetért velem, azonnal kitörölné!!!).

Link to comment
Share on other sites

1933

Olvasgatva a számítástechnikai magazinokat, ahol az asztali PC-k halálát vetítik elénk a szakírók, azon gondolkozom, hogy elment az esze az egész társaságnak. Mi lesz helyette? Netán egy nem a tetszés és szükség szerint bővíthető, alakítható, a munka strapáját, a folyamatos 24 órai nyúzást nem elviselő, akkumulátoros "penge" becenevű, érintő képernyős, rohadtul drága laptopokat fognak tömegével vásárolni egy könyveléssel, vagy egyéb, hasonló rabszolga munkát végző cégek és azokon a kifejezetten munkára nem túl alkalmas, hanem tartalomfogyasztás céljaira készült, csillogó-villogó szoftvert futtatnak, ami ugyanúgy néz ki és kezelhető, mint a hobbi célú, többi hordozható kütyü!!!! Ha én volnék egy ilyen cég vezetője, páros lábbal rúgnám ki azt az alkalmazottamat, aki ilyeneket rendelne a cégem felszerelésére és feleslegesen szórná ki a pénzem az ablakon. Az a hiszékeny, magamutogatásban és hiúságból dicsekvésben szenvedő tömeg úgyis megveszi az "univerzális" szoftvert azt rentábilissé téve, megérné, hogy a komoly, értékteremtő munkához alkalmas szoftvert és gépet is adjanak az olyat igénylők kezébe. Sajnos azt, amit minden jó tulajdonságával, fáradságos munkával kitaláltak (Linux), azt is elrontották, lebutítva olyannyira, hogy értelmes munkára alkalmatlanabbá váljon csak azért, hogy hasonlítson arra a másikra, ahol már elszaladt velük a ló. Azt nem állítom, hogy teljes egészében alkalmatlan munkavégzésre, de feleslegesen megnehezíti a használatát, mert nem esik kézre az, amire szükség van.

Egy munkavégző gépnél az érintő képernyő munkavédelmi szempontból káros az egészségre! Túl közelről kell nézni (kinyújtott karhossznyira, hogy kezelni lehessen). A kar kinyújtott vízszintes helyzetben tartása hosszabb ideig igen fárasztó és egészségkárosodást okoz! És ez csak néhány észrevétel a szakember szemével. Mindez azért, mert aki dirigál csak a jövedelmet nézi és a felhasználó zsebében kotorász, de nem körültekintő, szemellenzőt használ, mint az ijedős lovak!

 

Van-e valakinek észrevétele? Vagy ez már lerágott csont?

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Annyit szólnék hozzá: asztali gépen nyúzom a win7 és Ubuntu 12.04 Unity felületet. Utóbbinak nem is annyira rossz az új Unity felület, inkább sajnálatos, hogy nagyobb lett az étvágya a GNOME -hez képest. Bizony egy tábla gép még nem válthatja ki az asztali gépet.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Azért ezt így nem feltétlenül jelenteném ki. Lehet kapni nagyon jó x86-os táblagépeket, transzformereket is. Bár tény, hogy van olyan speciális felhasználási terület, ahol nem lehet pótolni az asztali gépet, de ott a laptop se tudja kiváltani. Ez főként a tervezői, fejlesztői környezeteknél van így, ahol több monitoros, nagy felbontású, nagyméretű monitorokat használnak.

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Igaz [OP]Destroy-man, de most látom Új a pcworld.hu honlap. Hurrá! Ez nagyon kellemes meglepetés! Szerintetek kap majd egy tisztességes állandó nagy gombot a fórumunk? Utálom keresgélni mindig az aktuális szám, vélemény stb. Régen ez nem így volt, volt egy sima hivatkozás. Ha valaki erre jár és még nem olvasott itt, az nem is gondolná, hogy az aktuális havi véleményeken van egy csomó rovat még.

 

Szerintetek? Lehet normális hivatkozás?

Link to comment
Share on other sites

payskin

Épp fel akartam tenni a találós kérdést, hogy vajon mi hiányzik az új PC World honlapról? :D

 

De az is lehet, hogy nekünk már semmi közünk a PC Worldhöz, mi már a TechCorner hivatalos fóruma vagyunk... Érted? :facepalm:

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Lehet, de akkor miért éledt újra a pcworld.hu, mert ugyebár eddig a Techcorner-re dobott a link. Valami lesz, mert már önálló Url -je van nem pedig aloldal.

Link to comment
Share on other sites

Godzillamessage

Az egész képernyőmet kitöltő fejléctől azért dobtam egy hátast. Úgy látszik ez a jövő, egyre több helyen találkozom ilyen "csodás" fogadtatással.. borzalom.. :nemnem:

 

A magazin dizájn viszont egész jó. :)

Link to comment
Share on other sites

payskin

Azt vágjátok, hogy a techcorner megszűnt? :D A computerworld.hu-ra ugrik. :D

 

Hölgyeim és uraim, a Computerworld fóruma lettünk!

:fetreng:

 

Mindjárt letöltöm az utolsó 3 borítóképet, Paintben átrajzolom a fejléceket Computerworldre is visszatöltöm.

 

Szerintetek mikor vennék észre?

 

Godzi, nem férek hozzá az Adminhoz, esetleg nem neveznéd át ezt a témacsoportot PC WORLD-ről Computerworldre? Biz' isten megtenném, ha tudnám az admin jelszavamat.

Link to comment
Share on other sites

scht

Érdekes, nekem a pcworld.hu jön be, ahonnan sehogy sem lehet idetalálni, csal a guglin keresztül. Kerestem az oldalon valami gombot vagy linket, de nem találtam.

Link to comment
Share on other sites

payskin

Erről beszélek. Eddig sem voltunk népszerűek, mostantól gyakorlatilag nem vagyunk.

 

Például a bannnereket is ki lehetne hajítani a tetejéből, meg a web4 logint visszacsinálni normális IPB-loginra, sőt, nem is kell, csak frissíteni kéne az IPB-t az aktuális verzióra! Végre lehetne egy normális fórumunk a sok ex-IDG-s baromság nélkül... :D

 

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Na jó, de kinek van hozzá admin joga? Azt a 2-3 ezer forintot évente meg kifizetjük a domain-ért, csak a szolgáltatást hagyják meg, bár az sem drága. :)

Link to comment
Share on other sites

payskin

Elvileg nekem is van, ha tudnám a jelszavam, és persze Godzillának.

Link to comment
Share on other sites

Godzillamessage

A jelszó ugyanaz, amivel ide is (a tejes web4-be) belépsz.

Egyelőre a fórum címe forum.pcworld.hu. Kíváncsi vagyok hova leszünk "átragasztva".. :bizonytalan:

Link to comment
Share on other sites

payskin

Beírom és kidob a web4 szürke paneljére, hogy hello TRf. Aha, hát köszi. Rühellem, hogy sosem jó az, ami van, mindig tönkre kell tenni valami prosztó baromsággal, hívják akár IDG Passnak, akár Web4nek. :-\

 

Ó, mint kiderül, akkor dob vissza a Web4-re, és mondja, hogy Hello TRf, ha rossz nevet és/vagy jelszót írsz be. A "rossz név vagy jelszó" hibaüzenet szól így Web4-ül úgy, hogy "Hello TRf".

 

Bejutottam az admin felületre. Ha estig nem történik valami az új PCW site-on, ha hazaértem, "kidobom" a PC World témacsoportot. A jó isten legyen irgalmas mindannyiunkhoz! :D

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Nem lehetne megmondani, hogy maradjon meg a fórum a pcword-nél? És legyen normális link rá? A www.pcworld.hu --aktuális lapszám - vélemény -re kattintva jutok el ide.

 

Kérdésemre a következő levelet kaptam:

 

 

 

Kedves Krisztián,

Lesz látható link a fórumhoz - az átállás ma este ér véget teljesen, akkor kap új URL-t a fórum. Nem akartuk a régit addig kitenni.

Köszönjük szépen a véleményt!

 

Üdv,

Váraljai Krisztián

 

 

2013. augusztus 22. 8:34

Link to comment
Share on other sites

payskin

Az a dátum az alján az, amikor az átállás este befejeződött? Mert az 2 napja volt ám! :D

 

Egyébként az, hogy van link, amin keresztül el tudsz jutni ide, ez ZSENIÁLIS! Mégsem vagyunk elszigetelve. Tök jó!

 

:ole:

Link to comment
Share on other sites

Godzillamessage

Valami biztos közbejött. Mint mindig.

 

Balázs, szerintem várjunk pár napot. Nem biztos, hogy szerencsés most belepiszkálni a dolgokba.

Link to comment
Share on other sites

payskin

Jó, várjunk. :lol: Ha elvárunk szeptemberig, akkor Józsinak csak eszébe jut, hogy ki kell tenni a szeptemberi számot a... :o ÚRISTEN A FÓRUMRÓL TELJESEN MEGFELEDKEZTÜNK! :o

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Balázs: igen az a dátum az amikor a levelet írtam és pár perc múlva jött rá a fenti válasz.

 

A pcw-nek ez a fórum az egyik gyöngyszeme, nehogy már feledésbe menjen. Bízzunk benne, hogy a hétvége miatt nem csinálták meg a linket.

 

Egyébként nem méltó a magazin színvonalához ez a lazaság, ahogy kezelik a jó öreg fórumot. Szerintem nem a facebookra kéne költözni a segélyvonalas gárdának, hanem a facéra kirakni egy linket, ami ide mutat. A facén nem lehet ilyen tematikus, kereshető, segélyvonalat üzemeltetni.

 

Mások hibáiból, problémáiból tanulhat sokat az ember, ezért is volt jó a magazin segélyvonal rovata, hála égnek ez a rovat újra virágzik a magazinban. Akkor miért nem lehetne méltó helye a fórumnak a pcw-.hu-n?

Link to comment
Share on other sites

Fujitsu

Jó lenne már elfelejteni ezt a TechCorner izét. Bár ezt (úgy emlékszem) annak idején nem említettem, de nagyon nem tartom szerencsésnek ezt a nevet: kb. olyan, mintha valami női magazin rovata/melléklete lenne, ott szoktak ilyenek lenni (techsarok?). Én frankón nem is értettem, miért kellett erre lecserélni a jól bevált PC Worldöt, de úgy látszik, az illetékesek is rájöttek, hogy ostobaság volt.

 

Eme csodás fejlemények után pedig kérjük vissza a jó öreg PC World cégért és az SLD-t. Most azonnal! :D (Ide három videót tudnék linkelni illusztrációként. Az egyik természetesen

, akinek elég határozott véleménye van arról, Pruknernek hova és mikor kéne mennie. :D A másik egy sok évvel ezelőtti eset, de akkor azt kellett volna írnom, hogy "
". (Ehhez kapcsolódó hír: Ballmer visszavonul.) A harmadik egy tetszőlegesen választott diszkózene ezzel a címmel.)
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...