Adani Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 Az a helyzet ,hogy egy számítógépen újra lett telepítve a rendszer és csak az újratelepítés után (image fájlból, Acronissal) derült ki, hogy a temp mappába is rakott a felhasználó dolgokat, amikre szüksége van, ott pedig nem kereste senki így nem is lett lementve. Több GB adatról van szó egy része már nyilván felül lett írva, de a többi még hátha menthető. Tudtok ajánlani valamilyen programot, amivel át lehet nézetni a HDD-t fájlok után kutatva? Fizetős is jöhet ha nem túl drága, de nyilván az ingyenesnek jobban örülne.
payskin Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 Piriform Recuva, de esélytelen. Ez kb. az a kaliberű hülyeség, mint amit a Windows 95 megjelenése után az a fickó követett el, aki minden cuccát a Lomtárban tárolta, mert azt hitte, hogy a Lomtár arra való, hogy ott limlomok legyenek. Aztán egyszer odaengedte egy rokonát vagy ismerősét a géphez... és huss! Utána be akarta perelni a Microsoft Magyarországot. 96 környékén volt.
Adani Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 Nem semmi, gondolom az ismerőse kiborította a Lomtárat és minden adatának annyi lett. Recuvát lefuttattam azóta és valóban talált pár fájlt most megy a visszaállítás. GetDataBack-et is megpróbálom majd hátha.
MaszekLaci Posted June 22, 2013 Posted June 22, 2013 Üdv mindenkinek! Új vagyok itt és elöljáróban leírom hogy nem vagyok túl jártas az adatmentésben, de segítséggel szerintem menni fog. Az történt hogy XP alatt keletkezett jó sok adat (fényképek gyerkőcökről stb) egy Samsung sata2 vinyón, egy ballépésnek köszönhetően elveszett. Nulla tapasztalattal nekiálltam Ubuntu 13.04-et telepíteni, és a Windows helyetti telepítést választottam, aminek köszönhetően a 4 partíciómból lett 2. Egy 510mb, és a fennmaradó többi. Azt gondoltam ha már helyette, akkor csakis a C-meghajtót fogja legyalulni. Némi "segítséggel" próbálkoztam a Getdataback for fat progival, nem sok sikerrel. Ezután tanácsolták hogy töröljem a partíciót, hátha úgy látja a progi. Jól gondolom hogy vissza kellene valahogy állítani NTFS-be és meg lennének az adatok? Vagy csak egy része azoknak. Aki tud, kérem segítsen vagy itt, vagy a *** címen. Előre is köszönöm szépen. Ez egy fórum, nem kérünk segítséget emailben. És nem írunk ki teljes emailcímet, mert megtalálja egy droid, és eláraszt szeméttel. <KGigi>
KGigi Posted June 22, 2013 Posted June 22, 2013 Ez nem egyszerű eset. Ha csak elvesztek volna a partíciók, gond nélkül helyre lehetne állítani őket. De így, hogy új partíciók lettek létrehozva, lényegesen kevesebb ennek az esélye. Én ráengedném a testdisket, simán szerencséd lehet. Az első hozzászólásban van hozzá leírás.
payskin Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Gyakorlatilag esélytelen. Ha minden pénzt megér, akkor Kürt, de ez esetben ne próbálkozz már saját eszközökkel, mert bármit csinálsz, csak rontasz a helyzeten.
KGigi Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 A testdisk nem nyúl az adatokhoz, egyedül a partíciós táblához. Adatvisszaállítás szempontjából az lényegtelen.
payskin Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Jó, de már újra lett particionálva, utána valószínűleg formázva is, aztán arra meg írva... Ehhez kisebb csoda kellene, hogy ott még akár a testdisk is bármit találjon.
[OP]Destroy-man Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Egy része még így is visszaállítható, csak marha sok idő kérdése. Attól, hogy egy HDD le lett formázva (pláne gyorsformázással), attól még megmaradnak rajta az adatok. Sőt, a régi partíciós tábla bejegyzéseket is megőrzi a HDD pár beállításig visszamenőleg, tehát még azt is meg lehet neki határozni, hogy mekkora területet foglalt le korábban. Ha ez megtörténik, utána lehet az adatok visszaállítását kezdeményezni, szigorúan egy másik winyóra. Természetesen a felül írt részt már nem lehet visszaállítani, de a 1,5 - 2 TB-os HDD-k korában ez minimális adatvesztést jelent (pláne, ha az épp teli volt).
Pogifej Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 Sziasztok! Hardvert cseréltem és tudva, hogy a win duzzogni fog, op. rendszert is cseréltem w7-re. Az addig elegendő 10GB-os partíciót szerettem volna nagyobbra húzni a mellette lévő kárára, de ezt balga módon már a w7 alól tettem (amit az ideiglenesen fentlévő linux helyére telepítettem kínomban) egy nem kompatibilis programmal, ami bele is rondított a fatáblába. A vége egy teljesen partícionálatlan winyó lett. Ezek után felraktam w7-et 50GB-os partícióra, a maradék 500 lett az adatterület. Mivel csak a 2. partíciót maceráltam, arról készült mentés, a 3.-ról nem és ott voltak nem pótolható adatok. Testdisk nem látja már a régi partíciókat, gondolom az xp miatt. Most az Active partition recovery scanneli a winyót éppen. Destroy-man írását olvasva csillant fel némi remény bennem, ha kaphatnék útmutatót hogyan tovább, megköszönném. Üdv, Pogifej.
payskin Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 Én továbbra is a kizárt dolog állásponton vagyok, illetve Kürt.
Pogifej Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 Nos, mostanra 3 helyen eltárolva integetnek a visszanyert adataim, sikerült ugyanis a kérdéses partíciót és a rajta lévő összes adatot lementenem. Kisebb, könnyebben megoldható problémáról is olvastam itt ezért megosztom a részleteket. Előző leírásom szerint tehát volt egy 10GB-os rendszerpartícióm amit 50-re módosítottam a 2.-ból lecsippentve, valószínűleg ezért azt fel sem ajánlotta visszaállításra az Active@ Partition Recovery viszont a 3.-at ahol a lényeg volt igen. A w7 feltelepítése után mikor már láttam elvesztek a dolgaim, a rendszerpart mellé egészben készítettem és formáztam a maradék kb. 500GB-ot. A visszaállító program első futtatásakor 2 órás scannelés után megvoltak a régi partíciók, de nem engedte visszaállítani így töröltem az új adat partíciót, megint scanneltem és bingó. A 2. partíciót nem tudta helyreállítani, mert az új rendszerpartíció jócskán felülírta az elejét annak. Kellett az elszántság és türelem a megoldáskereséshez, na meg bőven szerencse, de nagyon boldog vagyok a sikerem miatt.
benjoe80 Posted July 23, 2013 Posted July 23, 2013 Sziasztok! El kéne egy kis segítség... létrehoztam egy szellem képet a C: meghajtómról a Macrium Reflect programmal amit aztán a D:-re mentettem. Továbbá volt már egy Rescue Diskem korábbról (a másik gépemhez készítettem). A napokban rendszer visszaállítást akartam elvégezni, de van egy nagyon idegesítő gond: nem jelenik meg semmi abban az ablakban, ahol a cél-meghajtót kellene megadni (3. lépés) Ugye betöltöm a Macrium Reflect rescue Disket és megjelenik a "Rescue Wizard (v5.1.5825)". Első körben ki kell választanom azt a meghajtót, ahova elmentettem a szellem képet. Minden rendben! Aztán a következő körben ki kell választanom a visszaállítandó partíciót. Ez is oka. A harmadik kör - és itt a bibi! - ahol meg kellene adnom, hogy melyik meghajtó legyen visszaállítva nem jelenik meg semmi az ég-világon! Itt a kép - erről beszélek. Ez az az ablak ami nekem tök üres - mindegy, hogy mit csinálok! Kész őrület! Kipróbáltam a másik gépemen és ott működik ill. meg is jelenik a célmeghajtó... míg az előbbin nem. Ötlet, hogy mi lehet a baj?
Temporary Posted July 23, 2013 Posted July 23, 2013 "...a list of disks attached to your system, excluding the one containing the image file...." Nem a másik partícióra, hanem egy másik merevlemezre vagy DVD-re kellett volna menteni, mert az image fájlt tartalmazó diszket nem látja.
benjoe80 Posted July 23, 2013 Posted July 23, 2013 Aha...! Most, hogy mondod, érthető. A másik gépemen nem csak másik partíción, hanem másik merevlemezen van. Így már mindjárt más. Akkor írjam ki egy DVD-re? Esetleg ha a másik gépre másolom át őket? Elméletileg hálózatról is be lehet tölteni a szellemképet és a két gép egy hálózaton van.
Temporary Posted July 23, 2013 Posted July 23, 2013 Akkor a hálózatos megoldás egyszerűbb. Több merevlemez esetén előfordulhat, kicsit keresgélni kell az image fájlt, mert nem biztos, hogy ugyanazokat a betűjeleket osztja ki a program a partícióknak, mint amit a gépen futó oprendszer ad nekik. http://www.macrium.com/help.aspx
fogarassyjudit Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 (edited) sziasztok! tegnap leejtettem a 500Gb os HD.t de ne m volt gond -azt hittem - mert simán megtudtunk nézni rajta egy filmet. este viszont rádugtam a férjem laptopjára,hogy megnézzek valamit és nem találta meg. mármint az egész meghajtót nem találálta. késöbb megtalálta ,de azt írta, első használat elött formázzam. na ettől kivert a víz. visszadugtam a tévére, müködött. gondoltam na jól van,ezt megúsztam , de sokkal erőteljesebben fogok már egy másik HD miatt nyavajogni a férjemnek, mert ez közel volt. ( tudok én is venni, de ő tudományosan körüljárja mindig a témát elötte,azt meg én nem tudhatom, mi lesz nekünk épp a legjobb;) amúgy informatikus ) reggel bedugom a HD-t az itthon régi kis gépbe amit használok, win 2000 van rajta. és az sem látja. újraformázni akarja.víz kiver megint. vissza tévéhez. látja. pc: nem látja. a tévé mindet lát, filmeket, képeket, dokumetumokat ..mindent.le is játsza a filmet, képeket meg is lehet nézni... keresgélek, itt rátalálok a test disk programra. letöltöm. férjem este megnézi. jónak ítéli, mehet a barkács. elindítja...lefut. továbbra sem látja a laptopja. tévé még mindig látja. megkérdeztem tőle nincs -e olyan USB csatlakozó ami olyan mint a kígyó nyelve, kettéágazik,akkor a tévén keresztül leszedhetnénk ami kell. azt mondta nincs. felhívtam egy adatmentő céget napközben. ott azt mondták ilyet az életben nem láttak még,hogy tévé látja laptop , pc nem. szóval mint Cartman mondaná: akkor most misináljak?? adjatok valami tanácsot. köszönöm! judit Edited July 29, 2013 by fogarassyjudit
Fujitsu Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 Az a baj, hogy nem igazán értem a problémát, illetve azt sejtem, hogy mi a gond, de a körülmények rettentő homályosak. Pontosan milyen merevlemezről van szó? Minek neked kettéágazó USB-kábel, és hogy tudnád lementeni az adatokat a TV-n keresztül?
[OP]Destroy-man Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 Kb úgy, hogy átmásolja a TV-re, és onnan vissza egy normális HDD-re. De ehhez rootolt TV kell, fájlkezelővel. Samsung Smart TV esetén még meg is oldható a dolog, de kicsi a saját tárhelye. Bár onnan akár direktbe is lehetne másolni, ha van 2 USB a TV-n, vagy kell egy USB elosztó. Mondjuk megnézném ki az az elvetemült, aki emiatt rootol egy TV-t, és telepít rá konzolból egy fájlkezelőt.
fogarassyjudit Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 sziasztok. samsung S2 es 500Gb os külső merevlemez. a gondom az, hogy nem tudom leszedni róla az adatokat. mert nem látja a számítógép. (amióta leejtettem ) a tévé ugyan látja (az is samsung) de én azt szertném ha Pc és a laptop is látná megint.szertném módosítani rajta lévő dolgokat,letörölni ffelmásolni ezt-azt. fogalamam sincs, hogy tudnám lementeni a tévén keresztül,ezt csak úgy megkérdzetem, mert az az egyetlen eszköz ami látja a merevlemez tartalmát. és ebben segítsetek,hogy mit kellene tennem, hogy a számítógépek újra lássák ugyanazt amit a tévé. köszi:j
Fujitsu Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 A leírtakból az következik, hogy maguk az adatok sértetlenek. Itt szerintem arról lehet szó, hogy valami olyasmi sérült a lemezen, ami miatt az operációs rendszer nem ismeri fel. Én megpróbálnám egy live CD alól is. [OP]Destroy-man: Hát ez az, egy TV alapból nem tud ilyet. Samsung 3D Smart TV-khez volt szerencsém, nem rémlik, hogy a gyári tallózójuk tudott volna másolni...
[OP]Destroy-man Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 Ezért is írtam, hogy rootolni kell a TV-t, és utána már elérhető hálózaton keresztül a konzol. Onnantól kezdve viszont nem probléma egy fullos fájlkezelő telepítése. Mondjuk nem árt, ha utána rá van kötve a TV-re egy egér és egy billentyű is. Megoldható a probléma, csak nem egyszerű. A gyári tallózó le is van "butítva", ugyanis csak a képeket, zenéket és filmeket tudja megjeleníteni. A mappa szerkezet viszont érintetlenül megjelenik, még a "tartalom" nélküli is.
Temporary Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 "rátalálok a test disk programra. letöltöm....férjem este megnézi...jónak ítéli, mehet a barkács...elindítja...lefut...továbbra sem látja a laptopja...tévé még mindig látja." Attól még, hogy a TestDisk windows alól futtatva látja, de nem tudja javítani, még az adatok átmásolhatóak vele egy másik lemezre. Vagy nem?
fogarassyjudit Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 (edited) a test disc úgy csinált mintha csinálna valamit ,de végül semmi nem változott. a meghajtót nem látta egyik gép sem. tehát bedugtam, kereset egy ideig, majd kiiírta : első használat elött formázni kell. közben egyéb tanácsra a GetDataBack programot használtam,azzal elkezdte helyreállítani a fileokat. remélem ezzel sikerűl, egy párat megnéztem, azok jól visszaálltak. estére fut le teljesen,akkorra derül ki tényleg rendben van-e minden. köszi a segítséget! ha nem lesz minden kerek, megpróbálom a live cd-t is. sziasztok! judit Edited July 31, 2013 by fogarassyjudit
Recommended Posts