Jump to content
GSForum - Segélyvonal

BIOS-frissítés

Recommended Posts

Posted

Azért nem található, mert rossz helyről akarod másolni, pontosabban az emulált floppyról. Keresd meg a CD betűjelét, majd onnan másold.

Posted

Több betűjellel is próbáltam (a saját gépben F van), de mindig azt írta, hogy a fájl nem található, pedig a lemezen rajta vannak.

Posted

A: emulált floppy

B: ha van másik floppy (esetleg ez a kettő fordítva van)

C (és más betűk): FAT fájlrendszerű partíciók

X: RAMDRIVE

Y: CD0 majd a többi CD meghajtó

Posted

Ne haragudj, de ezt nem értem.

A: emulált floppy (ezen áll a prompt először)

Nekem még ezek vannak:

C: XP

D: Zene

E: Film

F: DVD meghajtó

Gondolom az F: lenne a megfelelő, vagy tévedek?

Posted

DOS nem látja az NTFS partíciókat. :hááát:

Posted
D:\ lesz az optikai meghajtó.
Posted (edited)

Köszönöm a segítséget!

Nem akar sikerülni. sad.gif Próbáltam A:, B:, C:, D: betűjelet, de mindig azt írja, hogy a fájl nem található.

Edited by Godzillamessage
  • 3 weeks later...
Posted

Sikerült! :) A D: volt a megfelelő, ahogy te is írtad.

Az volt a baj, hogy a parancssorba nem írtam a fájlnév végére a .EXE-t.

Még egyszer köszönöm a segítséget és elnézést a zavarásért!

• 2 months later...
Posted

Pjotr, a Softpedia mennyire megbízható? Az MSI oldalán nem találok külön letölthető BIOS frissítést.

Posted

MSI: :facepalm:

Nincs lehetőség a Live Update programban merevlemezre menteni a BIOS-t? Ha nincs, akkor marad a Softpedia, eddig megbízható volt.

Posted

Bios frissítés Windows alól!? Kérlek ne legyél öngyi' ! :ima:

Nem hiszem el, hogy az MSI honlapjáról külön nem lehet letölteni.

Posted

Megtaláltam... nem volt egyszerű, de megvan. :lol:

Megtaláltam ezt: http://www.techspot.com/drivers/driver/fil...formation/7620/

Itt a mirroroknál ráakadtam erre: http://66.96.84.4/support/bos_exe/mbd_bios/7236v15.zip (már nem él)

Gondoltam a ZIP file nevére rákeresek, lett is találat, de ugye ez még mindig csak az 1.5-ös. Ezért a végén átírtam a 15-öt 19-re. Találtam is linkeket, de szinte egyik sem él már. Viszont a Google "tárolt változat" funkcióval megtaláltam ezt: http://209.85.129.132/search?q=cache:HGHDI...lient=firefox-a

Ahol ott van a bizonyos 7236v19.zip. :lol:

Posted

Amúgy van még az ftp://ftp.msi.com.tw is, de nem lehet anonymus-ként csatlakozni. Ha már a honlapuk ilyen semmirevaló, hogy nem lehet rajta egy BIOS fájlt megtalálni, akkor nem értem mit szőröznek vele. :hááát:

Posted

Nos, akkor elvileg megvan minden. Kb. mennyi ideig tart a frissítés? Mennyi idő után kellene megijednem, hogy probléma van?

Posted
(Garono @ 2009. június 17. 10:05) 392610[/snapback]

mennyi ideig tart a frissítés?

1-2 perc

(Garono @ 2009. június 17. 10:05) 392610[/snapback]

Mennyi idő után kellene megijednem, hogy probléma van?

Közvetlenül utána, ha fekete képernyő fogad, vagy lefagy a POST.

Posted

Hehe, USB-s lemezmeghajtót nem ismert fel a DOS. Szerencsére eltettem egy IDE-set.

A RAMDISK tartalmát hogyan tudom elmenteni magamnak? A CD-re nyilván nem tudom felírni.

A másik kérdésem, hogy frissítés előtt reseteljem a BIOS-t? Gondolom nem túl előnyös tuningolt procival BIOS-t frissíteni.

Posted

Floppyra tudnád menteni a régi BIOS-t, vagy FAT fájlrendszerű merevlemezre.

Igen, állítsd alaphelyzetbe a BIOS-t!

Posted

Hmm, és FAT filerendszerû pendrive-ra? :hmm: Ha felismeri...

Edit:

És igen! Felismeri!

Posted

Kétlem, ha már az USB-s floppy meghajtódat sem ismerte.

Szerk.:

Zsír! Ezt nem gondoltam volna! :yeah:

Posted

Lemezmeghajtó alatt nem floppy meghajtót értettem, bocsánat. Optikai lemezmeghajtóra gondoltam. :)

Ááh, az utolsó lépések nem igazán sikerültek, a frissítés megkezdésekor NEM kérdezte meg, hogy akarom-e menteni az előző BIOS-t. :pislog: Ettől függetlenül sikerült a dolog, hamarosan képet is töltök fel. :D

S.O.S.: hogyan kell biztonságosan újraindítani a gépet? F1-el semmi nem történik. A "shutdown -s"vagy a "shutdown -r" parancs megfelelő?

Posted

A "-s" paraméter leállítja és nem újraindítja a gépet. A nem biztonságos (azonnali feltétel nélküli) újraindítást külön paraméterezni kell. Szóval a "-r" a megfelelő.