Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Bajban vagyok!

Recommended Posts

Posted (edited)

Próbáljuk meg még egyszer.

Tehát: csak akkor írj ide, ha tényleg bajban vagy és segítséget vársz valamilyen fertõzés vagy furcsa jelenség kapcsán. Akkor is elõbb olvasd el a korábban írottakat, hátha már más járt hasonlóan, mint te, és a megoldás már le van írva.

Ha egy biztonsági szoftverrel van problémád, keresd meg a szoftverrel foglalkozó témát, és ott tedd fel a kérdést. Ha nincs ilyen téma, jelezd a Biztonság: újraindítva témában.

Edited by KGigi
Posted

Bajban vagyok, segítséget kérek tőletek. Nagyon kezdőnek elmondanátok, hogy tudok megszabadulni a taskmgr-től ? A Nod-ot már többször lefuttatam, már nem jelez vírust, viszont a Fealadatkezelőben ott van a taskmgr.exe! Olvastam egy régebbi topikban, hogy esetleg a taskmgr.exe file-ról másolat és indítás. Hááát magát az exe filet nem találtam, de a kereső sem! Légy szíves, légy szíves segítsetek!!!! Köszönöm előre is!

Posted

Ez maga a Feladatkezelő. Ne akarj tőle megszabadulni. Ha meg úgygondolod, hogy vírus, akkor Link.

Posted

Nah, mindig ez jön be és már akar is telepedni! Össze-vissza működik mindenn a mozzilla sem keres! :(

IPB kép

Posted

Ez valószínûleg nem vírus, hanem valamilyen kémprogram.

Posted

Szerintem is valami kémprogram lehet inkább.

Rá kellene engedni a gépedre valamilyen komolyabb tudású anti-spyware programot.

Posted
Ezen az oldalon le van írva, hogyan kell eltávolítani. Sok sikert!
  • 2 weeks later...
Posted

Sziasztok!

Gondom van! A munkahelyemen telepítettem egy programot a gépre, ismerkedés céljából!

Miután nem igazán tetszett, 2-3 nap múlva letaroltam a RevoUninstallerrel. Aminek az lett a vége, hogy hálókártyát kellett cserélni, de a Windows nem fogadja be, újra kell telepíteni a Windowst! (A rendszergazda szerint, lehet, hogy a Revo a gyilkos!) A véletlenek összjátéka lehet ez, vagy valóban a Revo a bűnös? Tapasztalt már valaki ilyet?

Tamás

Posted

Nem hinném, hogy a RevoUninstaller allergiás a hálókártyára. :lol:

Mellesleg nálunk - az ilyen vádaskodások elkerülése végett is - nem lehet telepíteni semmit.

• 4 weeks later...
Posted

Lehet, hogy nem ide kellett volna írnom.

Merevlemez csere elött állok, és egy sürgős kérdésem lenne.

Paragon Drive Backup 8SE

Kérdés: csak azonos (ugyanazon) merevlemezekkel működik, vagy eltérő kapacitású wincsikre is áttehető a mentett tartalom?

Magyarán, egy kisebb merevlemezt felváltó nagyobb egységre is elmenthető a régi - kisebb - egység komplett - (boot-sector, partíciók) -tartalma? Azonos (ata-s) egységekről lenne szó.

mazda6diesel
Posted

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget. Webroot-ot telepítettem és nem tudom beállítani, hogy ne blokkolja nekem a utorrentet és az msn-t. Angol tudásom nagyon gyenge így nem nagyon megyek semmire a gyári súgóval.

Tudna valaki segíteni?

Posted (edited)

Sziasztok!

Van egy furcsa dolog a géppel mindig újra indul magától. Már az Avast! jelzett, hogy az MBR szektorban rootkit van. Kép: http://kepfeltoltes.hu/080702/858046607a_w...ltoltes.hu_.jpg

De eddig sehogyse tudtam kiirtani. Szóval valahogy ezt ki lehet irtani? (Amúgy bejelöltem, hogy Rendszerhibánál ne induljon újra.)

Edited by Stephan
Posted

Ki lehet irtani. Mondjuk a Panda szoftverével.

Posted

Esetleg még az F-Secure Online Scanner segíthet. Kicsit lassan dolgozik, de tapasztalataim szerint eléggé alapos és nem csak vírust hanem rootkiteket is tud keresni. Vagy még a Spyware Doctor.

Posted

Hát igen, nem kellemes vendégek a rootkitek. :S De a megfelelõ védelem mellett a számítógép, és a böngészõ frissítéseire sem ártana figyelned! Ahogy elnézem, az Internet Explorer 6 böngészõt használod, ami már igencsak elavult, ezzel nagy biztonsági kockázatot okozva! Mindenképpen javaslom a hetes verzió telepítését. Úgy látom, legalább a kettes szervízcsomag a gépeden van, mindenképpen ajánlom a hármasat is telepíteni, ha eddig még nem tetted volna meg!

Ha böngészõbõl az Internet Explorer 7 esetleg nem tetszene, a Firefox 3-at telepítsd! Ingyenes, nyílt forrású, biztonságos program!

Üdv.

Posted

Nem rég raktam újra a gépet. A másik régen szerettem a Mozilla Firefox-ot annyira, hogy egyből amint meghallottam a Mozilla Firefox-ot 3 le is töltöttem. De most... Inkább nem kell a gépre. Ezen pedig csak az Operát használom, meg néha az IE6 ha valami nagyon szétcsúszna az oldal. :huh:

Panda hatástanalan. Volt eddig Avast!, Spybot, Ad-aware, NOD32, Spyware Terminator, TrojanHunter, chkrootkit, Rootkit Hunter és egyik se irtsa ki!

Posted

Itt egy szép lista rootkit keresõkrõl. Ajánlom a Gmer-t vagy az F-Secure Blacklight-t elsõként...

Posted

Köszönöm mindenkinek. Sikeresen kiírtottam a rootkit-et. De hozta a társait a vírusokat, trójanokat és újra telepítem a rendszert. Azért köszönöm a segítségett.

Posted

Anyám kollégájának vírus került a gépére és kellene neki egy jó online scanner.

Ajánlat?

Posted

Olyan kell ami irt is.

Posted

Szia!

Munkahelyi környezetbe is ajánlom a "Panda Fertõzött vagy nem?" szolgáltatását! Akár a teljes hálózatot is képes leellenõrizni, de természetesen egyetlen gépet is megvizsgálhatsz vele. A lehetõ legnagyobb vírusadatbázissal rendelkezik.

Itt elérhetõ: http://www.pandasecurity.com/infected_or_not/hu/

Sok sikert! ;)

Üdv.

Posted

Otthoni gépen van a baj.

Posted

Igen, a "kolléga" említése miatt egyből munkahelyi gépre gondoltam. :) Természetesen otthon is használható a szolgáltatás, egyetlen számítógépen!

Üdv.