Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Kérdés egy alaplapról...

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem hogy egy biostar gerforce6100-m9

alaplapnál hogyan lehet a ventilllátor fordot szabályozni?mert a bioszban vele kapcsolatosat nem találtam.elõre is kösz.

• 2 weeks later...
Posted

HELLÓ!!

Van egy GA-7VT600 1394-es alaplapom és a minap kicsit nézegettem a gép belsejét és találtam egy kis kék vackot az alaplapon amin van 6 darab kis Dual-BIOS féle kis kapcsoló és rá van írva "ECE" vagy "EGE" (nem tudtam pontosan kivenni).

MI LEHET AZ???

Digital Silence
Posted

@bitorlo Szerintem nem lehet állítani a fordulatszámot. :nem:

Az a kapcsolósor a DIP. Ott lehet állítani a szorzót.

Link

• 3 months later...
Posted

Sziasztok a kérdésem az lenne hogy olvastam azt valamilyen oldalon hogy az Msi k9vgm-v alaplap csak 1 mb cache-s procit bír el ez tényleg így van? A proci athlon 64 x2 4400+ ami benne lenne de ez 2Mb cache-s akkor ezt el sem vinné? Vagy mi lesz ha ezt rakom bele?

Posted

A hivatalos oldalon ez van:

CPU

• Supports 64-bit AMD® Athlon™ 64 / Athlon™ 64FX /Athlon 64 X2 processor (Socket AM2)

• Supports Sempron CPU: 3000+, 3200+, 3400+, 3500+, 3600+, 3800+

• Supports Athlon 64 CPU: 3500+, 3800+

• Supports Athlon 64 X2 CPU: 3800+, 4000+, 4200, 4400+, 4600+, 4800+, 5000+, 5200+

Én ennek hinnék ;)

• 1 month later...
Posted

Csá!

Nekem van egy MSI 915p No2 v2.0(intel chipset-es) alaplapom és azt szeretném tudni, hogy ez az alaplap fogadja-e a duplamagos procikat?? Ha valaki tudna segíteni az akkor légy szíves írjon! Elõre is köszi!

Posted

A hivatalos oldalán fellelhetõ információk szerint nem.

Posted

De amikor bekapcsolom a gépet akkor az elején az írja ki, hogy "Core Cell". Ez mit jelent?? Meg megnéztem az alaplap tulajdonságait és az van odaírva, hogy a RAM az 400/533MHz-es lehet. De nekem 2 db Kingmax 512-es 677Mhz-es RAM van benn. Ilyen kor mi van??

Posted

A Core Cell az egy második "processzor" az alaplapodon, ami irányítja a ventillátorvezérlést, kezeli az órajeleket (pl.: FSB), és még néhány egyéb dologért is felel.

Posted

De ezt nem értem!:S És a DualCore-t sem lehet rárakni??Meg mi a különbség a Core 2 Duo meg a Dual Core között??

Posted

A lényeg, hogy nem támofat semmilyen kétmagos megoldást.

A következõ kétmagosok léteznek (Intel):

:nyíl: Pentium 4 D8XX-es / D9XX-es

:nyíl: Core 2 Duo (E6XXX; E4XXX)

:nyíl: Dual-Core E2XXX

/A dual core nem csak egy processzorcsaládot jelöl, hanem "fajtát" is./

• 1 month later...
Posted

Vettem egy olcsóbb fajta 775-ös Cooler Master hûtõt. Felszerelés után vettem észre hogy az alaplat begörbül tõle ahogy a képen látható.

Link

Árt az alaplapnak?

Posted

Én nem látok a képen semmi lényeges görbületet. ;)

Posted

Pedig eléggé szembetûnõ, a középsõ tekercstõl balra.

Posted

Unokatesómnak halt már úgy alaplapja, hogy feszült a házban. Nem hiszem, hogy sokáig hasznos volna neki. Valamit szerintem csinálj vele.

Posted

Ha kicsit meglazítom a csavarokat akkor is ilyen, ha nagyon meglazítom akkor meg nem szorul oda. Különben nem lehetne baj mert a csavarok alatt rugók vannak és azok nyomják oda a hûtõt. :mérges:

Posted

Én nem találom olyan vészesnek azt a görbületet. Szerintem úgy kellene beszerelni a hûtõt, hogy az alaplap be van csavarozva a házba. :hááát:

Posted

Van neki egy hátsó merevítõje és abba csavarozható be, és azt valahogy oda kell tenni.

Posted

És azt nem tudod megoldani, hogy a hátsó merevítõ rögzítése után becsavarozod az alaplapot a helyére, és a végén teszed be a hûtõt? ;)

Posted

De megtudom, de szerintem meggörbül úgy is csak nem látszik. Így is csak akkor látszik ha kiveszem.

Posted

Nem olyan biztos az. ;) Ha be van csavarozva, akkor szerintem nem nagyon tud meggörbülni. De azért egy próbát szerintem megér. ;)

Posted

Köszi a tippet, majd kipróbálom.

• 1 month later...
Posted

Azt szeretném kérdezni, hogy a Gigabyte P35C-Ds3R rev 1.0-ás alaplapra lehet-e a dynamic energy saver programot használni, esetleg kell-e hozzá Bios frissítés.

• 3 weeks later...
Posted

Sziasztok! Azt szeretném megkérdezní, hogy az asrock alaplapok bioszában hol lehet a memótia idõzítéseket állítani?

Megtaláltam! Sikerült!