Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Memória beszerelése

Recommended Posts

Posted

A billentyûzetet általában valahogy le lehet pattintani.

Posted

Általában a billentyûzet felsõ, vagy alsó szélén kell két csavarhúzóval (vagy valami helyesebb tárggyal.

Ciao.

• 2 months later...
Posted

Sziasztok!

beraktam egy 256-os Samsung ddr ramot a gépbe és nem látja. Olvastam a fórumban, hogy egyeznie kell a ramoknak ha bõvítünk. De mennyire? Ez mindkettõ 256-os Samsung ddr. Van még más kritérium is?

Posted

Annyiból kell egyezni, hogy ddr legyen. Például ha volt benne eddig egy ddr 333, akkor most rakhatsz bele akár ddr 400-at is.

• 9 months later...
Posted
Hali!

És olyankor mi a helyzet,amikor a most vásárolt ddr2-es ram-on a középsõ bevágás kb.2mm-rel arrébb van mint a mostanin.Vagyis nem megy be a helyére.Cseréltessem ki?
Köszi!
Posted

Itt a 2 mm-ed:

IPB kép

Nem megfelelõ memóriát vettél, DDR1 helyre akarsz DDR2-õt rakni vagy fordítva.

Posted

Jó helyen vásárolhattál ha ne tudnak különbséget tenni!De a nehézség kedvéért még rá is van írva.

Posted

Sziasztok!

A mindenit! Ami most benne van azt is én vettem ddr2-ként,és a mostanit is.Akkor eddig nem azt adták amit kértem,vagy õk sem tudták jól.Köszönöm!

• 1 month later...
Posted

Sziasztok!

Bõvítettem a memóriát. Betettem a gépbe és a monitoron azt látom, hogy nincs jel, azonkívül a billentyûzet sem mûködik, pedig minden össze van kapcsolva.

Kivettem az új memória egységet és csak a régi maradt benne, de ugyanez történik. Nincs jel a monitoron és a billentyûzet sem mûködik most már a régi memóval sem. :mérges::Sír:

Mi történhetett?

S.O.S

Posted

Vedd ki az összes modult, aztán papírral tisztítsd meg az érintkezõket és a slotokat is. Mehetnek vissza. Ha ezután sem megy, akkor még egy CMOS resettel is kínáld meg az alaplapot.

Posted

Sziasztok.

Az lenne az amatõr kérdésem, ha memóriát szeretnék bõvíteni a laptopomban, akkor ahhoz nem szûkséges újratelepíteni a gépet? Minden mehet tovább a régi rendszerrel? :upsz:

Köszi a választ.

Posted

Röviden, igen. ;) (nem frissítettem, így késett a válaszom)

Posted

Sikerült a (nagy) feladatot végrehajtanom :D beszereltem az 1G memóriát a laptopomba, most már 3G memória figyel benne. Köszi a válaszokat az elõzõ kérdésemre.

Posted

Sziasztok

Bõvítettem a memóriát és mikor újraindítottam a monitoron annyi jelent meg, hogy no signal. A slotokat "kitakarítottam", megnéztem minden "madzagot" megnézte egy informatikus is, de nem tudott mit mondani.

Ha a slot meghalt tudok még valamit tenni?

Üdv.

Posted

Nem biztos, hogy meghalt az. Tedd be ebbe a régi memóriát, elindul a gép?

• 2 weeks later...
Posted

Üdv! egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy asus p4s800d-x alaplapom. eddig két 256 MB RAM volt benne (DDR 400) ami szerintem dualban ment, minkettõk a kék slotban volt. Most vettem egy 512MB RAM-ot és betettem. Az elsõ két slotban van a két 256os a 3. ban van az 512-es. A Gép néha elindul néha nem. Ha nem indul akkor vagy 1 hosszú, 2 rövid hangjelzést ad vagy nem is csinál semmit monitor sem jön be. Ha el is indul akkor meg azt mondja hogy állítsam be a biost F1 vagy használjam a meglévõ beállításokat F2. Ilyenkor elindul, és nekem elég gyorsnak is tûnik, a gép látja is és ki írja h 1 gb RAM.

Segítsetek hogy mi lehet a baj vagy mit kéne beállítani. Köszi

Posted

Ez a hangjelzés AMI és AWARD BIOS-ban is Video Kártya hibára utal. >Link<

Nincs összefüggésben a memóriacserével. Hiszen ebben az esetben vagy elindul a gép vagy nem, és nem pedig, egyszer így-egyszer úgy. Lehet, hogy szerelés közben kilazult a VGA kártya. Mozgasd meg kicsit, ha szükséges szereld ki takarítsd meg a csatlakozókat, majd szereld vissza.

Posted

Előfordulhat még, hogy valamelyik memória modul nem érintkezik rendesen. Vedd ki őket, kontakt tisztítóval töröld át az érintkezőket, majd vissza. :ötlet:

Posted

Köszi Az infót! A videókártyát kivettem megtöröltem de nem változott semmi. A Hang megmaradt. Egy dolgot elfelejtetem mondani mikor beraktam e RAM ot, és elindult a gép jött egy üzenet h Új hardvert talált RAID vezérlõ volt a gépen egy egy ehez való Driver megadtam neki fel is ment. Van hozzá egy Utility is amiben nem mutat semmi nem jelenik meg semmi adat nincs is min állítani. Szóval nem tudom. Indításnál ha nincs hang és elindul akkor jön egy üzenet, hogy Valmai nincs beállitva alatta valmit Primary IDE röl beszél, felajánlja Crt+S el be tudom állitani ez RAID Bios beállitás ott R-el elvileg tudok valamit állítani de R- re azt hondja h Not enought disk can be creat Radi. Majd ha kilépek ebbõl akkor bejön egy új üzenet, azt mondja h F1 el menyek Bios-ba és állítsak be valamit de nem tudom h mit csináljak. Vagy F2 haszálja a meglévõ beállításokat .Kérlek segítsetek

Posted

Ha csak nincs két egyforma merevlemezed, akkor semmi szükséged RAID vezérőre, ezért a BIOS-ba a RAID módot állítsd disabled-re.

Ami az indítási hibát illeti, ha elvégezted a csatlakozók alapos tisztítását, mint ahogy javasoltuk. Akkor próbáld meg egy sima PCI -os Video kártyával, És nézd meg, hogy így is csinálja-e a sípolást.

• 3 months later...
Posted

Üdv mindenkinek! Lenne egy kérdésem:

Ha az alaplap csak 333MHz-et támogat akkor ha beleteszek pl egy 512/400-as RAMot akkor fel sem fogja ismerni vagy felismeri de csak 333 MHz-en fog mûködni?

Posted
felismeri de csak 333 MHz-en fog mûködni

• 3 months later...
Posted

Még új vagyok itt azt sem tudom mi merre van. De Mindegy.

És hogyan kell vissza venni a lefoglalt memóriát a biosban??