bedecs.hu Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Nekem Olaszban produkált hasonlót Padovában amikor egy nagyon keskeny utcában autókáztam és alig volt GPS jel. Szinte másodpercenként rakosgatott kb 3 párhuzamos utcába. Ugyhogy ha hegyvidékel csinálja akkor valószínûleg kevés holdra lát rá elég erõsséggel. De az érdekes az volt, hogy Velencében a sikátorokban gyalogos módban egyszer nem pakolászott. Olyan persze volt hogy a GPS vétel megszûnt, de ha alacsony is volt a jelerõsség akkor sem rakosgatott ide-oda.
Doc Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Hali! Egyik hozzátartozómat szeretném meglepni karácsonyra egy GPS-el. Nézegettem komplett kocsiba szerelhetõ rendszereket, meg PDA-val összekapcsolható vevõket. A kérdésem az lenne, hogy melyik éri meg jobban? PDA+GPS, vagy komplett rendszer? Melyik az olcsóbb? Melyiket egyszerûbb használni? Van valami ajánlatotok? Ez egész jónak tûnik: Link Elõlre is köszi!
bedecs.hu Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Nah, a Lidl az utolsó utáni hely lenne ahol én elektronikai dolgot vásárolnék. Már akkor inkább a Józsefvárosi piac. Nekem ennyi pénzért ez a gép komplett Európa térképpel nagyon gyanús (nem rossz az ára). Bár a MyGuide programot nem ismerem, én inkább egy iGO-t ajánlanék. Az pedig hogy beépített GPS-es vagy külsõ GPS-es gép e a jobb attol függ mire kell. Én a PDA+GPS-re esküszöm, mert a beépített GPS baromira meríti az akksit, ha egy órát bír vele a gép aktív használat mellett akkor az már jó. A külsõ BT GPS pedig akár 6 óra üzemidõt is kibír lévén hogy saját akksija van és a BT kb tizedét fogyasztja mint a GPS. Persze ha csak arra kell hogy autóban navigálásra akkor a beépítettet válaszd, kocsiba beül és elsõ dolog hogy töltõre dugod, de ha túrázásra, kirándulásra is kell, urambocsáss Geocachingelésre akkor mindenképpen külön PDA-t és GPS-t vegyél.
Doc Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Ah. És a PDA+GPS kombinációra lenne valami ajánlatod (márka, típus, stb.)?
bedecs.hu Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Ez olyan dolog hogy kinek mi tetszik, mit engedhet meg magának. Nekem a PDA-m egy ASUS P525-ös (~150E Ft) a GPS-em pedig egy Navibe BG732 (~25E Ft). Mindkét ezsköz egy erõs középkategóriás darab. Ezeknél létezik jobb is és kevésbé jó is.
TheSaurus Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Már jó ideje tûnõdöm azon, hogy pontosan hogy is mûködik a GPS, de nem jutottam dûlõre, dacára kb. 10 éves földmérõi múltamnak. Odáig jutottam, hogy adott egy vevõ, nálunk. Adott három vagy több mûholdas adó, odafenn. Milyen adatokat tudnak küldeni ezek a vevõnek, és az ebbõl hogy számolja ki a saját helyzetét?
bedecs.hu Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Google a te barátod. http://www.geochallenge.hu/geochallenge/gpsbov.htm http://origo.hu/mindentudasegyeteme/pap/20...aplaszlo41.html
Fec Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Ha ajándékba szeretnél venni navigációt, akkor érdemes elötte megtudakolni a hozzátartozót, hogy mire fogja használni a készüléket. Ha csak navigációra szeretné használni, mert akkor PNA vagy egyéb dolgok is érdeklik. Általában a PNA készülékekben a navigációs programon túl MP3 és játékok találhatók rajta. A jobb készülékeket kihangosítóként is használhatod.(pl.:mio c710 ára:127-129e FT.) "ha PNA lesz a választás, én ezt a készüléket javaslom. Én szoktam használni és nekem bevált". Ezért az árért úgy megpakolták a dobozát tartozékokkal, hogy alig lehet becsukni:-) Ebben az árban Myguide 3000 PNA készüléket is lehet venni, amit nem ajánlanék senkinek. 2xnagyobb doboza van, mint a mionak és képes volt a gyártó bele rakni a dobozba egy autós tartót, autós töltõt és a navigációs progit 1GB SD kártyán. Szegényes lett a csomag...... A MIO MAP, Myguide navigációs program CE operációs rendszerre van (PNA) Lényegében nincs különbség.Ugyan az, mint az IGO csak a kezelõ felületen lett némi változtatás. (gondolom a jogi viták elkerülése végett) A LIDL-ben nem vásárolnék én sem Gondolj arra, ha garanciás problémád van:-) Biztos tudnak segíteni............
nascar Posted December 12, 2006 Author Posted December 12, 2006 Kiváló választás lehet a Yakumo DeltaX 5 BT (Bluetooth, 512 MB belsõ memória, Windows Mobile 5.0), + iGO. Nekem ez van! Nagyon meg vagyok vele elégedve!
Fec Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Amikor még új volt a piacon a Yakumo Delta X5BT, én is fényeztem, hogy milyen jó. A mai napig ez a készülék az egyetlen(tudomásom szerint), ami 512MB belsõ memóriával rendelkezik. De sajna kezdenek a problémák jelentkezni......... tapasztalataim: -Némelyik készülék nem hajlandó a Hard reset elvégzésére:-( -ha mégis, nem biztos, hogy felépül a rendszer(ilyenkor fehér képernyõt lehet látni bekapcsoláskor) "a problémák orvoslására kis barba trükköt kell alkalmazni és már mûködik is újra a gép" Van még egy gond a készülékkel, ami nekem is pénzbe került:-((( -ha valaki nem figyel, akkor az operációs rendszer nagyon gyorsan leugrik róla A készülék ár/érték aránya hibátlan Hasonló jelenleg az Airis T620 PDA, ami kinézetben és tudásban hasonló, mint a Delta X5BT. Annyi a változás, hogy a belsõ memória 128MB, de van benne Wifi. A magyarítást még nem próbáltam hozzá....
Doc Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 És errõl mi a vélemény?: Link. A többit megnézem otthon.
Fec Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Szerintem jó választás. Ha ez a készülék lesz a választás és nem kapsz hozzá magyar használatit jelezd, küldök neked
nascar Posted December 13, 2006 Author Posted December 13, 2006 Nekem van magyarításom a Yakumo-hoz. Az, hogy nem Reset-el egyéni hiba lehet, egyébként az oprendszerbõl lehet indítani a hard reset-et. Én kb. fél éve nyúzom nap, mint nap, de eddig nem volt gond. Lekopogom!
Doc Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Megnéztem a yakumo X5 BT-t. Ha jól értelmezem, ez alapban angol. Honnan lehet hozzá szerezni magyarítást, és hogy kell telepíteni?
Fec Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Már adják hozzá a magyarítást, de ha mégsem, akkor a sunnysoft oldaláról letölthetõ egy 14 napos demo. Ha jó, akkor utána kell venni hozzá egy 9.0 kódot
nascar Posted December 14, 2006 Author Posted December 14, 2006 @ Doc Nézd meg a feletted lévõ hozzászólásomat! Egyébként az ActiveSync-vel kell telepíteni.
Doc Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Na megnéztem a cumót. Nincs valami olyan, amivel csak navigálni lehet? Mert nem kell se excel, se outlook, stb. Meg mondjatok már pár szót a használatáról (beszél, vagy csak mutogat stb), mert anno 6 éve mikor kint voltam Németországban akkor láttam elõször és utoljára GPS-es PDA-t fél méternél közelebbrõl.
kori Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Pár hónapja volt teszt és bemutató is PDA-k-rol. Mitac Mio 169-es kiváló minõsítést kapott. IGo magyar nyelvû navigációs szoftverrel még ma ia a legjobbak között van. Láttam mûködés közben, könnyû kezelhetõség és jó útbaigazítás beszéddel is.
Doc Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Most ez tetszett meg: Link. Milyen márka ez az airis?
Fec Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Az Airis T920-as géppel még nem volt közelebbi kapcsolatom. Csak kikapcsolt állapotban nézegettem:-( "nem engedték a gyereket játszani" Azt a navigációs szoftvert, amit a linkben láttam, nem ismerem:-( (ROUTE 66 Navigator 7 szoftver) több info : Processzor: Samsung 2440 300MHz Kijelzõ: 3.5" színes, tükrözõdésmentes TFT LCD érintõképernyõ Kijelzõ felbontása: 320x240 (QVGA) Memória: 64 MB Flash ROM + 64 MB SDRAM Memóriabõvítés: SD/MMC kártya Memóriakártya-támogatás: SD/MMC 2 GB-ig Kapcsolat: USB 1.1 GPS modul: SiRF Star III GPS Chipset GPS jellege: beépített antenna, külsõ antenna csatlakozá Audio: 16 bites audió áramkör 3.5 mm-es jack aljzattal Áramellátás: újratölthetõ Li-Ion 1200 mAh Méretek: 112mm x 78mm x 24mm Tömege: 190 g Operációs rendszer: Microsoft Windows® CE. Net 4.2 Core version A doboz tartalma: Airis T920 Car Navigációs készülék Tapadókorongos, hattyúnyakas autós tartó Csatlakoztatható tartó bölcsõ Szivargyújtó aljzatba illeszthetõ, 12 V-os töltõ Hálózatra csatlakoztatható, 230 V-os töltõ USB szinkronkábel asztali számítógéphez vagy notebookhoz Telepítõ CD Használati útmutató
Doc Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Na végül ez lett: Link Teljesen meg vagyok vele elégedve. Egyszerû, ugyanakkor sok funkciója van, teljesen magyar, (magyarul is beszél), és komplett IGO európa térképpel. Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Fec Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 ennyi pénzért megérte ezt a készüléket vásárolni.
Recommended Posts