Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Nekem Olaszban produkált hasonlót Padovában amikor egy nagyon keskeny utcában autókáztam és alig volt GPS jel. Szinte másodpercenként rakosgatott kb 3 párhuzamos utcába. Ugyhogy ha hegyvidékel csinálja akkor valószínûleg kevés holdra lát rá elég erõsséggel. De az érdekes az volt, hogy Velencében a sikátorokban gyalogos módban egyszer nem pakolászott. Olyan persze volt hogy a GPS vétel megszûnt, de ha alacsony is volt a jelerõsség akkor sem rakosgatott ide-oda.

• 2 weeks later...
Posted

Hali!

Egyik hozzátartozómat szeretném meglepni karácsonyra egy GPS-el. Nézegettem komplett kocsiba szerelhetõ rendszereket, meg PDA-val összekapcsolható vevõket. A kérdésem az lenne, hogy melyik éri meg jobban? PDA+GPS, vagy komplett rendszer? Melyik az olcsóbb? Melyiket egyszerûbb használni? Van valami ajánlatotok?

Ez egész jónak tûnik: Link

Elõlre is köszi!

Posted

Nah, a Lidl az utolsó utáni hely lenne ahol én elektronikai dolgot vásárolnék. Már akkor inkább a Józsefvárosi piac. Nekem ennyi pénzért ez a gép komplett Európa térképpel nagyon gyanús (nem rossz az ára). Bár a MyGuide programot nem ismerem, én inkább egy iGO-t ajánlanék. Az pedig hogy beépített GPS-es vagy külsõ GPS-es gép e a jobb attol függ mire kell. Én a PDA+GPS-re esküszöm, mert a beépített GPS baromira meríti az akksit, ha egy órát bír vele a gép aktív használat mellett akkor az már jó. A külsõ BT GPS pedig akár 6 óra üzemidõt is kibír lévén hogy saját akksija van és a BT kb tizedét fogyasztja mint a GPS. Persze ha csak arra kell hogy autóban navigálásra akkor a beépítettet válaszd, kocsiba beül és elsõ dolog hogy töltõre dugod, de ha túrázásra, kirándulásra is kell, urambocsáss Geocachingelésre akkor mindenképpen külön PDA-t és GPS-t vegyél.

Posted

Ah.

És a PDA+GPS kombinációra lenne valami ajánlatod (márka, típus, stb.)?

Posted

Ez olyan dolog hogy kinek mi tetszik, mit engedhet meg magának. Nekem a PDA-m egy ASUS P525-ös (~150E Ft) a GPS-em pedig egy Navibe BG732 (~25E Ft). Mindkét ezsköz egy erõs középkategóriás darab. Ezeknél létezik jobb is és kevésbé jó is.

Posted

Már jó ideje tûnõdöm azon, hogy pontosan hogy is mûködik a GPS, de nem jutottam dûlõre, dacára kb. 10 éves földmérõi múltamnak.

Odáig jutottam, hogy adott egy vevõ, nálunk. Adott három vagy több mûholdas adó, odafenn. Milyen adatokat tudnak küldeni ezek a vevõnek, és az ebbõl hogy számolja ki a saját helyzetét?

Posted

Ha ajándékba szeretnél venni navigációt, akkor érdemes elötte megtudakolni a

hozzátartozót, hogy mire fogja használni a készüléket.

Ha csak navigációra szeretné használni, mert akkor PNA

vagy egyéb dolgok is érdeklik.

Általában a PNA készülékekben a navigációs programon túl MP3 és játékok

találhatók rajta.

A jobb készülékeket kihangosítóként is használhatod.(pl.:mio c710 ára:127-129e FT.)

"ha PNA lesz a választás, én ezt a készüléket javaslom.

Én szoktam használni és nekem bevált".

Ezért az árért úgy megpakolták a dobozát tartozékokkal, hogy alig lehet becsukni:-)

Ebben az árban Myguide 3000 PNA készüléket is lehet venni, amit nem ajánlanék senkinek.

2xnagyobb doboza van, mint a mionak és képes volt a gyártó bele rakni a dobozba

egy autós tartót, autós töltõt és a navigációs progit 1GB SD kártyán.

Szegényes lett a csomag......

A MIO MAP, Myguide navigációs program CE operációs rendszerre van (PNA)

Lényegében nincs különbség.Ugyan az, mint az IGO csak a kezelõ felületen lett némi változtatás.

(gondolom a jogi viták elkerülése végett)

A LIDL-ben nem vásárolnék én sem

Gondolj arra, ha garanciás problémád van:-)

Biztos tudnak segíteni............

Posted

Kiváló választás lehet a Yakumo DeltaX 5 BT (Bluetooth, 512 MB belsõ memória, Windows Mobile 5.0), + iGO.

Nekem ez van! Nagyon meg vagyok vele elégedve!

Posted

Amikor még új volt a piacon a Yakumo Delta X5BT, én is

fényeztem, hogy milyen jó.

A mai napig ez a készülék az egyetlen(tudomásom szerint), ami 512MB belsõ memóriával rendelkezik.

De sajna kezdenek a problémák jelentkezni.........

tapasztalataim:

-Némelyik készülék nem hajlandó a Hard reset elvégzésére:-(

-ha mégis, nem biztos, hogy felépül a rendszer(ilyenkor fehér képernyõt lehet látni bekapcsoláskor)

"a problémák orvoslására kis barba trükköt kell alkalmazni és már mûködik is újra a gép"

Van még egy gond a készülékkel, ami nekem is pénzbe került:-(((

-ha valaki nem figyel, akkor az operációs rendszer nagyon gyorsan leugrik róla

A készülék ár/érték aránya hibátlan

Hasonló jelenleg az Airis T620 PDA, ami kinézetben és tudásban hasonló, mint a Delta X5BT.

Annyi a változás, hogy a belsõ memória 128MB, de van benne Wifi.

A magyarítást még nem próbáltam hozzá....

Posted

Szerintem jó választás.

Ha ez a készülék lesz a választás és nem kapsz hozzá magyar használatit jelezd,

küldök neked

Posted

Nekem van magyarításom a Yakumo-hoz. Az, hogy nem Reset-el egyéni hiba lehet, egyébként az oprendszerbõl lehet indítani a hard reset-et.

Én kb. fél éve nyúzom nap, mint nap, de eddig nem volt gond. Lekopogom! ;)

Posted

Megnéztem a yakumo X5 BT-t. Ha jól értelmezem, ez alapban angol. Honnan lehet hozzá szerezni magyarítást, és hogy kell telepíteni?

Posted

Már adják hozzá a magyarítást, de ha mégsem,

akkor a sunnysoft oldaláról letölthetõ egy 14 napos demo.

Ha jó, akkor utána kell venni hozzá egy 9.0 kódot

Posted

@ Doc

Nézd meg a feletted lévõ hozzászólásomat!

Egyébként az ActiveSync-vel kell telepíteni. ;)

Posted

Na megnéztem a cumót. Nincs valami olyan, amivel csak navigálni lehet? Mert nem kell se excel, se outlook, stb. Meg mondjatok már pár szót a használatáról (beszél, vagy csak mutogat stb), mert anno 6 éve mikor kint voltam Németországban akkor láttam elõször és utoljára GPS-es PDA-t fél méternél közelebbrõl.

Posted

Pár hónapja volt teszt és bemutató is PDA-k-rol. Mitac Mio 169-es kiváló minõsítést kapott. IGo magyar nyelvû navigációs szoftverrel még ma ia a legjobbak között van. Láttam mûködés közben, könnyû kezelhetõség és jó útbaigazítás beszéddel is. ;)

Posted

Az Airis T920-as géppel még nem volt közelebbi kapcsolatom.

Csak kikapcsolt állapotban nézegettem:-(

"nem engedték a gyereket játszani" :)

Azt a navigációs szoftvert, amit a linkben láttam,

nem ismerem:-(

(ROUTE 66 Navigator 7 szoftver)

több info :

Processzor: Samsung 2440 300MHz

Kijelzõ: 3.5" színes, tükrözõdésmentes TFT LCD érintõképernyõ

Kijelzõ felbontása: 320x240 (QVGA)

Memória: 64 MB Flash ROM + 64 MB SDRAM

Memóriabõvítés: SD/MMC kártya

Memóriakártya-támogatás: SD/MMC 2 GB-ig

Kapcsolat: USB 1.1

GPS modul: SiRF Star III GPS Chipset

GPS jellege: beépített antenna, külsõ antenna csatlakozá

Audio: 16 bites audió áramkör 3.5 mm-es jack aljzattal

Áramellátás: újratölthetõ Li-Ion 1200 mAh

Méretek: 112mm x 78mm x 24mm

Tömege: 190 g

Operációs rendszer: Microsoft Windows® CE. Net 4.2 Core version

A doboz tartalma:

Airis T920 Car Navigációs készülék

Tapadókorongos, hattyúnyakas autós tartó

Csatlakoztatható tartó bölcsõ

Szivargyújtó aljzatba illeszthetõ, 12 V-os töltõ

Hálózatra csatlakoztatható, 230 V-os töltõ

USB szinkronkábel asztali számítógéphez vagy notebookhoz

Telepítõ CD

Használati útmutató

Posted

Na végül ez lett:

Link

Teljesen meg vagyok vele elégedve. Egyszerû, ugyanakkor sok funkciója van, teljesen magyar, (magyarul is beszél), és komplett IGO európa térképpel.

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Posted

ennyi pénzért megérte ezt a készüléket vásárolni.

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Mitac Mio P550

Mi a vélemény a készülékrõl ??