nascar 0 Share Posted July 28, 2006 Lassan szeretnék vásárolni egy PDA+navigáció rendszert. Mivel a PDA-t gyakorlatilag csak a navigáció futtatására használnám, ezért nem kell valamilyen ultra-brutal cucc, hanem egy nagyon jó ár/érték arányú PDA-t szeretnék venni. A navigációs rendszernek meg az iGO 2006-ot (2005) néztem ki. Mindenképpen olyan PDA-t szeretnék amelyben benne van a GPS vevõ (minél jobb! pl. SirfStar) is, már csak a kábeldzsungel elkerülése végett is. Jelenleg három versenyzõm van, de várok ajánlásokat is, ha tudtok. Mio 180 PDA + iGO 2006 Magyarország Acer n35 + iGO Magyarország 2005 Mitac Mio 169 PDA + iGO Magyarország 2005 / SD (+IGO 2006 frissítés) Max. 100 ezerig akarok elmenni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted July 28, 2006 A mio-k nem rosszak, azt tudom. Viszont szoftverben nagyon ajánlom a 2006-os verziót. De ha teljeskörû, európai szoftvercsomagot akarsz, akkor inkább a tomtom Navigator 5-öt válaszd. HP PDA-kat nem nézegettél? Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nascar 0 Author Share Posted July 28, 2006 A tomtom pont Magyarországot nem tudja! A HP-kat nem igazán nézegettem, mert mint említettem, mérsékelt áru PDA-t szeretnék, gyakorlatilag csak a navigáció futtatáshoz. Meg az iGO-hoz is ragaszkodnék, mert a többi hasonló szoftverrel összehasonlítva, sokkal jobb, mind tudásban, mind grafikában. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted July 28, 2006 Komolyan nem tudja? Ahhoz képest itt van elõttem házszám szintû térképpel. Igaz, hogy nem csak a szoftver, hanem egy tomtom készülék is, de szerintem a szoftverben is az van, ami ebben. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nascar 0 Author Share Posted July 28, 2006 Amit belinkeltél fent, azon sem a térképen, sem a felsorolt országok között nem jelöli Magyarországot! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted July 28, 2006 Pedig van hozzá Kelet Európa térkép is. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Timer 0 Share Posted July 28, 2006 Most vettem egy Asus A632N-t, 92-ért. Szerintem jó választás, bár nem vagyok guru PDA téren (sem). Persze az iGo még ezen felül külön tétel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted July 28, 2006 Azt meg kell hagyni, hogy elkérik értük az összeget rendesen. A tomtom Navigator önmagában, csak NyE térképpel több, mint 50000 Ft. Az iGo 2006-ot mennyiért adják külön? Egyátalán megéri PDA-val venni? Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Timer 0 Share Posted July 28, 2006 A Magyarország 2006 nagyjából 24.000 Ft. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted July 28, 2006 De ez csak Magyarország gondolom. Ebben Európa nincs? Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crocket 0 Share Posted July 28, 2006 Én is hasonló célból szeretnék PDA-t, viszont amiket én találtam nem olyan puritánok, mint amit Te szeretnél, de csak egyszer kell megvenni, és sokkal több dologra használhatod. Láttam már ennél kedvezõbben is, keress rá! Tehát: ASUS A636 I-MATE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Timer 0 Share Posted July 28, 2006 Nincs. Ha jól emlékszem, a Kelet-európa térképet is tartalmazó verzió olyan 47.000 FT körül mozog. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted July 28, 2006 Mindjárt más az ára. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Timer 0 Share Posted July 28, 2006 Na igen, de szerintem az emberek többségének bõven elegendõ lenne a magyar térképpel szerelt verzió is. Csak azt nem értem, miért olyan magas annak is az ára. Személy szerint már régen megvettem volna, ha mondjuk 10e alatt lenne, de így marad a géphez kapott ÚtInfó. Bár szimpatizálok az iGo-val, az árat egy picit magasnak érzem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted July 29, 2006 bõven elegendõ lenne a magyar térképpel szerelt verzió is Mondjuk én 95%-ban külföldi térképeket használok. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 4 Share Posted July 30, 2006 Nekem van Tomtom, Destinator/iGo, Útinfo, és Aeromap is. Az Útinfó felejtõs. A Tomtom egész jó, de a 2006-os iGo most a csúcs szerintem ha europát nézzük. Csak magyarország szintjén pedig talán az Aeromap a legjobb, mert pontos, és iszonyat sok a POI hozzá. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted July 30, 2006 Vasúton egyébként melyik mûködik? Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Share Posted July 30, 2006 A vonaton minek? A masiniszta + sín rendszer tudja az irányt. Bocs! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted July 30, 2006 Tudom én is, csak a helyet sötétben nem tudom mindig meghatározni. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Timer 0 Share Posted July 30, 2006 Én jelenleg az Asus gépem mellé csomagolt ÚtInfó-val küszködök. No igen, sajnos küszködök. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted July 30, 2006 Mi a baj vele? Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Timer 0 Share Posted July 30, 2006 Konkrétan annyira egyszerû a használata, hogy fél napig szenvedtem, mire egyáltalán rábírtam, hogy lássa a GPS-t. A másik, hogy a Windows Mobile 5-öt nagyjából két óra alatt teljesen kiveséztem, de az ÚtInfóval már két napja kûzdök Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted July 30, 2006 Szóval felejtõs? A tomtommal ilyen problémáim nincsenek. Minden teljesen egyszerû, mégis tökéletes. A legfontosabb funkciók pár bökéssel elérhetõk. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Timer 0 Share Posted July 30, 2006 Nos, én pár bökéssel jóformán kifagyasztottam a programot Nagyon komplikáltnak tûnik, igaz, életemben eddig nem használtam még más PDA-s navigációs rendszert, és az iGo-t sem ismerem. Persze ez utóbbi lehet, hogy inkább elõny az ÚtInfó megítélésével kapcsolatban... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nascar 0 Author Share Posted July 31, 2006 Mi a vélemény errõl: Yakumo deltaX 5 BT Ez már fejlettebb, mint az Acer, és a Mitac Mio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts