Jump to content
GSForum - Segélyvonal

PDA + Navigációs rendszerek

nascar

Recommended Posts

nascar

Lassan szeretnék vásárolni egy PDA+navigáció rendszert. Mivel a PDA-t gyakorlatilag csak a navigáció futtatására használnám, ezért nem kell valamilyen ultra-brutal cucc, hanem egy nagyon jó ár/érték arányú PDA-t szeretnék venni. A navigációs rendszernek meg az iGO 2006-ot (2005) néztem ki.

Mindenképpen olyan PDA-t szeretnék amelyben benne van a GPS vevõ (minél jobb! pl. SirfStar) is, már csak a kábeldzsungel elkerülése végett is. Jelenleg három versenyzõm van, de várok ajánlásokat is, ha tudtok.

Mio 180 PDA + iGO 2006 Magyarország

Acer n35 + iGO Magyarország 2005

Mitac Mio 169 PDA + iGO Magyarország 2005 / SD (+IGO 2006 frissítés)

Max. 100 ezerig akarok elmenni.

ProFiler

A mio-k nem rosszak, azt tudom. Viszont szoftverben nagyon ajánlom a 2006-os verziót. De ha teljeskörû, európai szoftvercsomagot akarsz, akkor inkább a tomtom Navigator 5-öt válaszd.

HP PDA-kat nem nézegettél?

Ciao.

nascar

A tomtom pont Magyarországot nem tudja! A HP-kat nem igazán nézegettem, mert mint említettem, mérsékelt áru PDA-t szeretnék, gyakorlatilag csak a navigáció futtatáshoz. Meg az iGO-hoz is ragaszkodnék, mert a többi hasonló szoftverrel összehasonlítva, sokkal jobb, mind tudásban, mind grafikában. ;)

ProFiler

:pislog: Komolyan nem tudja? :D Ahhoz képest itt van elõttem házszám szintû térképpel. :) Igaz, hogy nem csak a szoftver, hanem egy tomtom készülék is, de szerintem a szoftverben is az van, ami ebben.

Ciao.

nascar

Amit belinkeltél fent, azon sem a térképen, sem a felsorolt országok között nem jelöli Magyarországot! ;)

ProFiler

:huh: Pedig van hozzá Kelet Európa térkép is. :hmm:

Ciao.

Timer

Most vettem egy Asus A632N-t, 92-ért. Szerintem jó választás, bár nem vagyok guru PDA téren (sem). Persze az iGo még ezen felül külön tétel.

ProFiler

Azt meg kell hagyni, hogy elkérik értük az összeget rendesen. A tomtom Navigator önmagában, csak NyE térképpel több, mint 50000 Ft. :pislog: Az iGo 2006-ot mennyiért adják külön? Egyátalán megéri PDA-val venni?

Ciao.

Timer

A Magyarország 2006 nagyjából 24.000 Ft.

ProFiler

De ez csak Magyarország gondolom. Ebben Európa nincs?

Ciao.

Crocket

Én is hasonló célból szeretnék PDA-t, viszont amiket én találtam nem olyan puritánok, mint amit Te szeretnél, de csak egyszer kell megvenni, és sokkal több dologra használhatod. Láttam már ennél kedvezõbben is, keress rá! Tehát:

ASUS A636

I-MATE

Timer

Nincs. Ha jól emlékszem, a Kelet-európa térképet is tartalmazó verzió olyan 47.000 FT körül mozog.

ProFiler

Mindjárt más az ára. :pislog:

Ciao.

Timer

Na igen, de szerintem az emberek többségének bõven elegendõ lenne a magyar térképpel szerelt verzió is. Csak azt nem értem, miért olyan magas annak is az ára. Személy szerint már régen megvettem volna, ha mondjuk 10e alatt lenne, de így marad a géphez kapott ÚtInfó.

Bár szimpatizálok az iGo-val, az árat egy picit magasnak érzem.

ProFiler
bõven elegendõ lenne a magyar térképpel szerelt verzió is

Mondjuk én 95%-ban külföldi térképeket használok.

Ciao.

Greene

Nekem van Tomtom, Destinator/iGo, Útinfo, és Aeromap is. Az Útinfó felejtõs. A Tomtom egész jó, de a 2006-os iGo most a csúcs szerintem ha europát nézzük. Csak magyarország szintjén pedig talán az Aeromap a legjobb, mert pontos, és iszonyat sok a POI hozzá.

ProFiler

Vasúton egyébként melyik mûködik?

Ciao.

eremit

A vonaton minek? A masiniszta + sín rendszer tudja az irányt. :lol:

Bocs!

ProFiler

:lol: Tudom én is, csak a helyet sötétben nem tudom mindig meghatározni. :ötlet:

Ciao.

Timer

Én jelenleg az Asus gépem mellé csomagolt ÚtInfó-val küszködök. No igen, sajnos küszködök.

ProFiler

Mi a baj vele?

Ciao.

Timer

Konkrétan annyira egyszerû a használata, hogy fél napig szenvedtem, mire egyáltalán rábírtam, hogy lássa a GPS-t. A másik, hogy a Windows Mobile 5-öt nagyjából két óra alatt teljesen kiveséztem, de az ÚtInfóval már két napja kûzdök :D

ProFiler

Szóval felejtõs? A tomtommal ilyen problémáim nincsenek. Minden teljesen egyszerû, mégis tökéletes. A legfontosabb funkciók pár bökéssel elérhetõk.

Ciao.

Timer

Nos, én pár bökéssel jóformán kifagyasztottam a programot :D

Nagyon komplikáltnak tûnik, igaz, életemben eddig nem használtam még más PDA-s navigációs rendszert, és az iGo-t sem ismerem. Persze ez utóbbi lehet, hogy inkább elõny az ÚtInfó megítélésével kapcsolatban...

nascar

Mi a vélemény errõl: Yakumo deltaX 5 BT :?:;)

Ez már fejlettebb, mint az Acer, és a Mitac Mio.