Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Kikapcsol a monitor

Recommended Posts

Posted

Üdvözlet.

Gondolom beírom én is a problémámat. Egyszer már beírtam de azóta a dolog módosult. Meg lehet hogy rosszhelyre írtam.

Két-három naponta, nha hetente fordul elő az alábbi jelenség:

Mindegy, hogy mit csinálok, internetezek, költségvetést csinálok, vagy csak a gép magára van hagyva, egyszer csak beugrik egy valamiféle varázslóablak, egy pillanatra, majd kikapcsol a monitor. Illetve nemkapcsol ki, mert a monitormenü elérhető, de kép az nincs, csak feketeség. Ez még nemlenne baj, de nemtudom visszakapcsolni sehogy. Pedig próbáltam a monitor kapcsolójával, majd a konektorból ki, majd vissza. így sem jön vissza a kép. Pedig a gép megy, a ventillátorok zúgnak, és a cd, dvd tálcát is kiadja, tehát a technika megyen, csak nincs kép. Persze resettel kell újraindítani. Sikerült elolvasnom néhány sort ebből a varázslóablakból azt hogy ha telefonos internetkapcsolatot akar létesíteni... meg azt hogy hangfrekvenciás vagy impulzusos. Tehát szerintem ez valami modemtelepítő vagy internetkapcsolat varázsló, de miért kapcsolja ki a monitort? A monitor kikapcsolása pediglen tiltva van.

Az eseménynaplóba sem kerül bejegyzés.

És miért akarhat modemet telepíteni? Van 1 külső soros telefonmodemünk, amivel Jelenleg faxokat küldünk, fogadunk. Ezt a számítógéppel együtt kapcsoljuk ki és be, hogy ne legyen fennakadás.

Vagy menetközben elfelejtené az op. rendszer hogy van egy modem is, és újra érzékelné?

Nem hiszem hogy tárcsázóprogram okozza, a Panda2004 titaniumban aktiválva van a tárcsázóvédelem.

A kerióban pedig engedélyeztem az alkalmazásbiztonság modult, de így sem tudtam leleplezni az elkövetőt.

A videókártyát már átcseréltem 1 másikra, de eredmény nélkül. / bár mindkettő Geforce 2-es. / A monitor pedig külön kapja az áramot tehát a tápegységet sem gyanusítom.

Op. rendszer: XPsp2, a telefonmodem egy soros speedcom / az XP szerint Rockwell DPF PnP / régi darab, talán 97-es évjáratú, az internet kábeltv-s a gép 1 edimax routerbe kapcsolódik, ami a kábelmodembe megy.

Védelmi szoftverek: Panda 2004 titanium, / nem 2005, az nemmegy együtt a tűzfalammal / Tűzfal: Kerio 4.2.0 R1 béta, és a Corporation antispywaréja indul együtt a rendszerrel.

Még a winfax fut állandóan.

És rendszeres időközönként futtatom a az Ad-aware SE és a spybot kémelhárítókat, de cookin kívül mást nemigen találnak.

Ha valakinek van tippje, kérem irja meg.

A rendszer újratelepítése nem megoldható, csak végszükség esetén.

Posted

Szerintem töröld le a grafikus kártyád meghajtóját és tedd fel a legfrissebbet!

Ciao.

Posted

Üdv.

Oké megpróbálom.

Posted

Ha ez nem oldaná meg a problémádat, akkor nézd át az energiagazdálkodási lehetőségeket is. Elsőként a monitorod OSD menüjében, aztán a BIOS-ban, végül pedig a Windowsban.

• 1 month later...
Posted

Hal!

Azt hiszem, hogy az én problémám is idevágó: adott két LG T710B monitor, az egyiken a LED a gép kikapcsolása után sárgán világít, a másikon zölden VILLOG. Mi lehet a különbség? Mindegyik ATX-s ház, tehát kapnak elvileg áramot a kikapcsolás után...

Mitõl lehet ez?

Válaszokat, ötleteket köszönöm :istenvagy:

Posted

Ha sárgáról zöldre vált, akkor grafikusra kapcsolt.

Posted

Nem ugyanaz a két gép. Még a grafikus kártya is adhat jelet kikapcsolt állapotban is.

Ciao.

Posted

Üdv.

Hát azthiszem az én gondom megoldódott. Már egy hónapja nem volt probléma. Miután bõvítettük a memóriát, kapott mégegy 256 MB-os ramot.

Így már 512 MB van neki. Csak az összefüggést nem látom. :hááát:

Posted

Tehát szerintetek is valami ACPI, APM h*lyeség lehet? Hm...

• 5 months later...
Posted

A segítségeteket szeretném kérni!

Az én monitorom (MAG 17" CRT) úgy kikapcsolt, hogy vissza sem lehet kapcsolni, még a led sem világít rajta, valószínûleg megadta magát. Megkértem a húgomat, hogy hozza át az õ monitorát (ami régen az enyém volt), õ úgy sem számítógépezik annyit. Most ezt a monitort használom, de egyszer már a szívbajt hozta rám, ugyanis ugyanúgy kikapcsolt, mint a másik. De ezen szerencsére visszajött a kép kb fél perc után. Most olyanokat csinál ritkán, hogy egy-két másodpercre sötét lesz a kép, majd utána mûködik rendesen. Azt szeretném megkérdezni, lehetséges az, hogy a videókártya "vágta haza" a monitoromat és most ezt a másikat is ki fogja végezni??? Azt terveztem - ha már meghalt a CRT monitorom - veszek egy TFT-t, de így nem merek, mi van ha az is bekrepál a videókártya miatt?

Posted

Milyen videókártyád van? Milyen felbontásban használod milyen magas képfrissítéssel? A monitor tápkábele a számítógép tápegységébe, vagy közvetlenül a hálózatra csatlakozik?

Ciao.

Posted

Club3D ATI Radeon 9550-es videókártyám van. Az ex(?) monitoromat 1024x768-as felbontásban használtam, 85 Hz-es képfrissítéssel, a monitor tápkábele pedig közvetlenül a hálózatra csatlakozik.

Mielõtt az elõzõ pár sort megírhattam volna, történt egy dolog, mégpedig az, hogy ismét kikapcsolt a kölcsön monitor! Elõször azt hittem, hogy ismét egy fél perces szünet lesz, de tévedtem, nem jött vissza a kép. Kikapcsoltam a gépet, majd vártam 5-10 percet és visszakapcsoltam. Továbbra sem volt kép, viszont csalódottságomban megkocogtattam a sz.gép házát és egyszer csak visszajött! Mielõtt felvetõdne benned a dolog, nem, nem szoktam püfölni a pc-met, most ez az említett kocogtatás is csak módjával történt! :)

Szóval azt hiszem holnap (illetve ma, BÚÉK! :D ) szétszedem a gépet, hátha találok valami olyat amit nem lenne szabad. De azért ha van valami ötleted, akkor kérlek írd meg, elõre is köszönöm! Ja, és a halottnak hitt monitoromat is kipróbálom az egyik szomszédnál, hátha ......

Posted

A videókártyádat szedd ki, majd tedd vissza rendesen! :ötlet:

Ciao.

Posted

Rendesen?? Már régóta bent van a helyén, nem most került bele. De megpróbálom, kiveszem és visszarakom. A kocogtatás meg csak véletlen egybefüggés volt. Most kapcsoltam be nemrég a gépet és egybõl nem volt kép. Szomorúan ültem a gép elõtt egy pár percet és egyszer csak visszajött magától a kép. Érdekes .... akkor kikapom és visszarakom, hátha segít!

Posted

Tegnap már nem volt idõm, de ma nekiestem. Kivettem a videókártyát, le is takarítottam, sõt még a driverét is újratettem. A régi monitorom továbbra sem mûködik, viszont az amit most használok négy órán keresztûl hibátlanul mûködött. Ekkor nem volt minden vezeték csatlakoztatva, tehát újra kivettem a gépet a helyérõl és a helyére raktam mindet. Bekapcsoltam, majd a windows bejelentkezése után egyszer csinált egy pillanatra egy vékony fekete csíkot a kép aljára, majd kicsivel késõbb a teljes felület fekete lett, de ismét csak egy pillanatra. De azóta normálisan megy. Szóval, még mindig nem tudtam teljesen megnyugodni ... :(

Lenne még egy olyan kérdésem, hogy a monitort tönkretehette a videókártya? Várható, hogy el fog "halálozni" a videókártya?

Posted

Milyen tápot használsz?

Ciao.

Posted

Október 7-én vettem egy Antec házikót, egy 480 Watt-os TruePower 2.0-ás táp van benne. De azóta amióta az elõzõ hozzászólásomat írtam, nem történt semmi hiba, jól viselkedik a gépem/monitorom.

Posted

Fura jelenség. De akkor a tápot mégsem gyanúsítom.

Ciao.

Posted

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet, ProFiler! Azt hiszem szép lassan elkezdem magamat megnyugtatni! :)

• 1 month later...
Posted

Hello ProFiler! Eddig bírta! :( Már egy pár napja bekapcsolásnál egy nagyon rövid ideig bevillant mindig egy vékony fekete csík. Ma bekapcsolásnál viszont nem volt kép! Egybõl azzal kezdtem, hogy ki a videókártyát, majd vissza. Most megint mûködik. Ez hihetetlen, mitõl lehet ez? Mostmár mindig így lesz, hogy havonta ki kell vennem a videókártyát? :dühös: Van esetleg valamilyen ötleted?

Posted

Kontakthiba. Esetleg egy kicsit ki kellene takarítani a sínt. Hátha valami piszok ment bele.

Ciao.

Posted

Oké, köszi, a napokban majd megejtem a takarítást.

• 2 weeks later...
Posted

Hi

Tehát a gépben megy minden egyszer csak fogja magát,elsötétül a monitor, a gépben még midig megy minden.

És csak a reset segit :pislog:

Posted

Próbáld meg tesztelni külön a videokártyát, és a monitort is egy másik géppel. Hátha kiderül, hogy valamelyik hibás... :ötlet:

Posted

Lehet, hogy a monitor is és a videókártya is jó. :upsz: Elõször próbáld ki, hogy a videókártya frissítési frekvenciáját korlátozod! :ötlet: ( Jártam már úgy, hogy a videókártya egyes alkalmazások alatt nagyobb frekvenciát adott le, mint amit a monitor elbírt. :nyíl: A jelenség ez volt. )