Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Processzor beállítása

Recommended Posts

Posted

Nemrég kapdtam egy PII alaplapot melyen egy slot1-ben egy celeron 766MHZ proci volt beágyazva, amit a gép 706MHz nek ismer fel elvileg!

Azt mondták, hogy müködött az eredeti frekvencián ám a gépet bekapcsolva mindig ezt az üzenetet kapom

(-CPU is unworkable or has been changed -Please recheck -CPU Shoft menu)

Én beléptem a biosba és átnéztem a cpu shoft menut, de nem találtam olyan orajelet int a procin volt.

A kérdésem az, hogy milyen frekvencián tudnám használni a gépet, hogy ne reklamáljon állandoan.

CPU shoft menu :-233/66 266/66 300/66 333/66 300/100+turbofrekv 350/100 400/100 450/100 366/66 400/66 433/66 500/100+turbofrek user defince

Ezek a lehetöségek vannak

Posted

Ha esetleg megírnád a deszka pontos típusát, könnyebben menne a dolog.

Posted

Már mint az alaplap tipusára gondolsz!

Mert arra csak anyi van írva hogy: AB-BH6

A proci meg egy celeron MMX-766

bios: AWARD 1998 as

Intel chipes az alaplap

Sajnos többet én sem tudok róla. :upsz:

Posted

ABIT BH6 :?: :!: A korabeli legjobb alaplap. Milyen RAM van a gépben :?:

Posted

off:

Nekem is ilyen alaplapom volt és tényleg iszonyat jó! Viszont akármit állítottam a CPU soft menüben, semmi nem jött ki belõle :)

Posted
ABIT BH6 :?: :!: A korabeli legjobb alaplap.

Talán a javított revízió :hááát::nyíl: BH6-2 ;)

Posted

Látod, mindjárt meg van a válasz, miért nem megy gyorsabban az a proci:

Supports PentiumIII/Celeron 450~700 MHz processor cartridge
Posted
;) Akkor tehát mire lehet belõni a az alaplap biosát, hogy ne reklamáljon?
Posted

Be tudsz állítani 300/100 x2,5-et?

Posted

:upsz: Elméletileg igen!

Megpróbálom és az eredményt megírom!

• 9 months later...
Posted

Segítséget kérek a következõ témában:

Processzort cseréltem, alaplapom ASUS P4s8x-x eddig celeron 2000 proci volt benne, most

egy intel PIV-es 3000-es procit vettem (Northwood magos L2:512Mb) Elvileg ez a proci amit az alaplap még elbír az asus honlap szerint.

A gép megy is, csak nem tudom a proci sebességét beállítani, sajnos csak 2 MHz-en megy

Az alaplap 400/533 sebességet bír. A BIOS-ban a CPU frekvency multiple menüpontot nem tudom állítani fix 15-ön áll.

Az alaplap frekvenciáját tudom emelni, kb633-ig, de így is csak 2,5 MHz ig megy fel a proci sebessége.

A gépkönyv azt írja, hogy akkor tudom állítani a processzor sebességét, ha az alaplapot Jumperfree módba állítom, de ezt nem találom, hogy hogy kell.

Illetve azt írja, hogy egyes prociknál a frekvencia többszörözés lehetõség rögzítve van.

A kérdésem, hogy a procit nem lehet állítani gyárilag, vagy én nem tudom az alaplapot jól beállítani.

BIOS-t frissítettem.

Posted

Ki tette bele a procit? Minek frissítetted a Biost?

Posted

Én tettem bele a procit.

Azért frissítettem BIOS-t mert elõszõr egy 1 Mbyte cache-es procit hoztam el, de az el se indult. Frissítettem BIOS-t , de így sem indult el. Ez állítólag más fajta magos. (Ehhez sajnos nem értek.) Szerencsére a boltban visszacserélték erre. Ez most megy, de lassabban.

Posted

Mivel senki nem szólt hozzá, leírom mit tudtam meg, hátha valakinek tanúlságul szolgál:

433/500 MHz-es alaplapba hiába tesztek modern 800 MHz-en futó procit, az csak csökkentett frekvencián fog futni. Legalább is az Intel procik nem engedik többszörözni a belsõ frekvenciájukat.

Posted

Sziasztok!

A melóhelyen van egy 2600+ os AMD Sempron (Palermo) procis gépem (alaplap: Asus K8N, XP Home van rajta).

Hol és hogyan lehet beállítani azt, hogy a proci kevesebb órajelen menjen, ha épp nincs leterhelve?

Posted

Hát ezt vagy állandóra tudod rakni (BIOS-ban leszeded a szorzót, vagy az FSB-t), vagy szoftveresen tudod optimalizálni. Pl.:Speedfan. Van egy téma, ahol ezzel kapcsolatba találsz programokat, infókat... A topic neve Szoftveres hûtés.

Posted

Közben nézelõdtem és úgylátom, hogy a ez a proci (2600+ Palermo) szorzózáras, ezért nem is lehet állítgatni ez a teljesítménycsökkentés...

• 6 months later...
Posted

Heló mindenki

Lenne egy olyan problémám hogy van egy AMD Sempron3000+-os procim aminek a teljesítményét a BIOS-ban 2GHz-nek ismeri fel de a Windowsban csak 800MHz-nek.

Valaki tudna segíteni?

Elõre is köszi.

Posted

Ugye mivel Sempron, ezért nem 3 GHz a teljesítménye. Barátnőm 3000+os sempronja 1.8 GHz-n megy. A BIOS-ba bóklássz egy picit, én ennyit tudtam segíteni.

Posted

Ez érdekes hiba... Alaplapi lapkakészlet, és proci driver fel van rakva?

Posted

Én is így jártam vagy 2 éve. Akkor ha jól emlékszem egy szoftver volt a ludas, ami levette a proci sebességet, ha nem volt jártas. (Cool and Quiet?)

Szoftver le, és minden probléma megoldódott!

Viszont nekem is van egy kérdésem:

Tegnap vettem egy új alaplapot+procit. CPU típusa AMD Athlon 64, 2400 MHz (12 x 200) 3800+.

Az everest a proceszornál két procit ír ki. Gondolom ez jó.

De ez már furcsa nekem: (vastagítva van amit nem értek)

Gyártó AMD

Verzió AMD Athlon 64 Processor 3800+

Külső órajel 201 MHz

Maximális órajel 3000 MHz

Jelenlegi órajel 2400 MHz

Típus Central Processor

Feszültség 1.3 V

Állapot Engedélyezve

Bővítés Socket 940

Foglalat megnevezése Socket M2

[ Processzorok / AMD Athlon 64 Processor 3800+ ]

Processzor tulajdonságai:

Gyártó Ismeretlen

Verzió AMD Athlon 64 Processor 3800+

Külső órajel 201 MHz

Maximális órajel 3000 MHz

Jelenlegi órajel 2400 MHz

Típus Central Processor

Feszültség 1.3 V

Állapot Disabled by user

Bővítés Socket 940

Foglalat megnevezése Socket M2

Posted

Gondolom nem dupla magos, akkor meg nem normális, hogy két procit ismer...

A Cool'n'Quiet, az meg egy nagyon jó kis cucc, nem kell kikapcsolni. XP néha félre ismerheti a procit, de attól még rendes órajelen mûködik. Föl kell rakni a proci drivert, és akkor még jobb lesz a rendszer.

Posted

Az anyját! Jobban megnéztem, és kiderült, hogy meg akartak vezetni egy kicsit a boltban ahol vettem. Csak sima 3800-ast adtak el a kért 3800 x2 helyett. Sajna az eladó elég jó haver, nem értem, hogy csak bamba volt és nem figyelt, vagy nem is olyan jó haver. :dühös:

Jövõ hétre ígérte a cserét. :D

Posted

halihó .

A problémám amivel ide jöttem a következő:

Abit kt7e alaplap nem ismeri fel az 1800+ athlont......

1700+ volt benne annak a beállításánál akár 1900+ is volt a választható opciók között.

most hogy ezt beletettem max 1400, mintha duron lenne....

Kérdés : Bios frissítés vagy valami segít a dolgon, vagy hadjam inkább....

Alaplap: Abit kt7e bios dDLTátum: 11/07/01

Proc: Amd athlon AXDA1800DLT3C

Előre is köszi a helpet. :Sír: